Witam Kochani dziś coś szybkiego, łatwego i idealnego do kawki Zawijane ciasto drożdżowe na bazie śmietany w masą kakaowo-orzechową :-) Polecam SKŁADNIKI CIASTO -50g drożdży świeżych -3/4 szkl cukru (szklanka 250ml) -3 szklanki mąki pszennej -250 ml śmietany 18% -łyżka cukru waniliowego -50g masła -2 jajka MASA -100g zmielonych orzechów włoskich -2 czubate łyżki kakao
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuPyszne i szybkie drugie śniadanie lub deser;D Jedne z moich ulubionych, jakże szybkich i lekko słodkich przekąsek. Wystarczy gotowe ciasto francuskie, jabłka i gotowe. Oczywiście jabłka z powodzeniem możecie zastąpić innym nadzieniem. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 3 duże jabłka sok z połowy cytryny lub średniej pomarańczy 2,5 łyżki cukru 1 łyżka mąki + trochę do podsypania
Zasmakuj KuchniSernik robi się bardzo szybko. Do tego piecze tylko godzinę, a ciasta do kawy mamy na cały weekend. Przepis podpatrzyłam u Ani , ale troszkę go zmodyfikowałam. Jest mokry i ciężki, ale smakuje wybornie. Do tego polewa z budyniu waniliowego i dużo truskawek. Słodkiego weekendu Kochani! Składniki : * 4 00g twarogu chudego * pół szklanki miodu lipowego * 400g jogurtu naturalnego typu greckiego
Magiczne Życie MartyCiasteczka nazwałam super szybkimi ciasteczkami, ponieważ są gotowe w 10 minut i niewiele więcej potrzebują, żeby się upiec. Aby cieszyć się wspaniałym smakiem kruchych, budyniowych ciasteczek potrzebujesz zatem mniej niż pół godziny Prosty skład i niewielki nakład pracy – razem to przepis idealny Składniki na około 16 średniej wielkości ciasteczek: 1 ½ szklanki mąki 1 czubata łyżka cukru pudru ½ łyżeczki cukru waniliowego(...)które będzie elastyczne i będzie doskonale się rozgniatać. Ciasto rozwałkowuję na grubość około 0,7 cm i wykrawam dowolne kształty. Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 12 minut. Wystygnięte ciasteczka możecie posmarować również dżemem, albo czekoladą. Smacznego Artykuł Super szybkie ciasteczka budyniowe (vege) pochodzi z serwisu Słodki sentyment
Słodki sentymentCiasteczka nazwałam super szybkimi ciasteczkami, ponieważ są gotowe w 10 minut i niewiele więcej potrzebują, żeby się upiec. Aby cieszyć się wspaniałym smakiem kruchych, budyniowych ciasteczek potrzebujesz zatem mniej niż pół godziny Prosty skład i niewielki nakład pracy – razem to przepis idealny Składniki na około 16 średniej wielkości ciasteczek: 1 ½ szklanki mąki 1 czubata łyżka cukru pudru ½ łyżeczki cukru waniliowego(...)które będzie elastyczne i będzie doskonale się rozgniatać. Ciasto rozwałkowuję na grubość około 0,7 cm i wykrawam dowolne kształty. Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 12 minut. Wystygnięte ciasteczka możecie posmarować również dżemem, albo czekoladą. Smacznego Artykuł Super szybkie ciasteczka budyniowe (vege) pochodzi z serwisu Słodki sentyment
Słodki sentymentprzerazi fakt,jeśli przy przewracaniu na drugą stronę będziecie mieć wrażenie że placek zaraz się rozpadnie. Proponuję robić to przy pomocy silikonowej łopatki, zdecydowanym i szybkim ruchem . Zaletą tego ciasta jest to,że nawet jeśli nam się rozpadnie można je swobodnie z powrotem uformować. Pieczemy na bardzo małym ogniu przez 2-3 minuty z każdej strony. Składniki: 2 banany
vaniliowoczekoladowaDodajemy schłodzone i pokrojone w kostkę masło. Wszystko ciekamy nożem, aż składniki częściowo się ze sobą połączą. Dodajemy żółtka i zagniatamy. Pamiętajmy, tę czynność przeprowadźmy w miarę szybko, aby nie ogrzewać ciasta. Zagniecione ciasto formujemy w kulę, zawijamy w folię spożywczą i schładzamy w lodówce przez ok. 40 min. PRZYGOTOWANIE kremu waniliowe do tarty: Do misy przekładamy żółtka i zasypujemy
kulinarnyJaLosos zapieczony w chrupiacym francuskim ciescie-to klasyk. Jest to danie niezwykle proste i szybkie ,a dzieki formie bardzo wykwintne,idealne po prostu na wyjatkowe okazje iswieta. Szybkie,bo uzylam gotowego ciasta francuskiego z rolki ze sklepowej lady chlodniczej.Wybor ciast jest juz tak duzy,ze mozemy bez problemu kupic np. jak domowe przygotowane na prawdziwym masle. Jedyny trud jaki musimy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Czas czytania: 2 min Fantastyczne!!! Krewetki w cieście piwnym, delikatnie chrupiące ciasto, a w środku soczysta przepyszna krewetka. Krewetki smażone są na głębokim oleju, co daje gwarancję szybkiego i równego upieczenia. Najlepsze oczywiście są zaraz po przygotowaniu. Ciasto jest, wtedy chrupie, natomiast po przestygnięciu ciasto troszkę mięknie, ale i tak są świetne. Proponuję podać do nich sos majonezowy z kiszonymi(...)ogórkami, sos tatarski lub majonez wymieszany z ketchupem. Do zestawu proponuję podać sałatkę Coleslaw, która wspaniale pasuje! Proste, szybkie sycące danie idealne na wieczór z przyjaciółmi, polecam. Print Krewetki w cieście piwnym .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Krewetki są wspaniałe w każdej postacie, ale te są wyśmienite. Course Ryby i owoce morza Cuisine International Keyword
SprawdzonaKuchnia.plwyrabiania ciasto powinno odchodzić od ręki i byś puszyste i gładkie przykryj miskę ściereczką i odstaw ją w ciepłe miejsce na 30 minut, żeby ciasto wyrosło jak ciasto wyrośnie zagnieć je szybko, podziel na pół i rozwałkuj jedną z porcji na grubość ok 2-3mm na wierzch nałóż nadzienie – możesz posmarować masłem i posypać cukrem i cynamonem. Albo
SandraFrej.comżółtka 2 czubate łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier, proszek do pieczenia, żółtka i masło drobno posiekane. Wszystko razem szybko zagnieść na jednolite ciasto. Zawinąć w folię i włożyć na 1 godzinę do lodówki. Wyjąć podzielić na dwie części. Jedną część rozwałkować i ułożyć na dnie blaszki (23x38cm) wysmarowanej tłuszczem
O kuchni z uczuciemMurzynek – jedno z moich ulubionych ciast. Niesamowicie łatwe … niesamowicie szybkie … delikatne … miękkie i absolutnie nie pracochłonne. A do tego przepyszne! Ten murzynek wychodzi mokry … zimny … a zarazem strasznie mięciutki – tak jak lubię! Kilka składników … trochę mieszania … do piekarnika … i po kilkudziesięciu minutach możemy się cieszyć wspaniałym smakiem przepysznego , czekoladowego ciasta
Ostra na Słodkodelikatnie szpatułką (lub miksujemy, ale bardzo delikatnie, krótko i na najniższych obrotach). Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia lub tak jak ja foremkę do muffinek wykładamy papilotkami i przekładamy ciasto. Ciasto w foremkach umieszczamy tylko do 2/3 ich wysokości (będzie rosło). Pieczemy około 40 minut w temperaturze 160 stopni. Gdyby zbyt mocno się rumieniły należy zmniejszyć temperaturę pieczenia. Po ostygnięciu szykujemy(...)ozdoby użyłam kilka płatków migdałowych. W moim przypadku jedna babeczka to 150 kcal. Babeczki migdałowe na każdą okazję Chrupkie z zewnątrz i miękkie w środku Pyszna polewa czekoladowa na szybkich i łatwych babeczkach Migdały i kakao – świetne połączenie Deser idealny na ostatnią chwilę Smacznego!!! Źródło wpisu: Brunetka w kuchni
RelaxtimeDzisiaj mam dla Was proste i smaczne ciasto z jabłkami. Jedna wada tego ciasta to, że bardzo szybko znika z talerzy. Jednak to mnie najbardziej cieszy, bo jest to dowód na to, że smakuje. Koniecznie upieczcie i napiszcie czy Wam smakowało. U mnie zostało tylko zdjęcie, ale wkrótce upiekę go ponownie. Na blogu znajdziecie również inne przepisy na ciasta
O kuchni z uczuciemzawartość lodówki jest, powiedzmy, ciągle dość skromna (po wakacjach brakuje nam motywacji na porządne zakupy i uzupełnienie zapasów). Stwierdziłam więc, że galette będzie idealna. Bajecznie prosta, szybka i zaskakująco pyszna. Ciasto pozostaje kruche, owoce są słodkie i miękkie, a całość oprószona cukrem pudrem wygląda nader zachęcająco. Brak większej ilości truskawek uzupełniłam rabarbarem - prosto z ogródka! Truskawkowe smakołyki na kruchym cieście
Pożeraczka, czyli raz adobrze