Orzeźwiająca? Tak. Zdrowa? Oczywiście. Pyszna? Jak najbardziej! Karkade, czyli aromatyczna, mrożona herbata z hibiskusa to wymarzony napój na ciepłe dni. Karkade – herbata z hibiskusa z
Na-talerzu.plPyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z innymi owocami. Idealny na letnie gorące dni. Lekki i orzeźwiający. SKŁADNIKI: 1 KG JOGURTU
Pani M - kuchnia smakowitaryż tak jak kaszę, tzn do wyparowania wody. Ryż wtedy wychodzi dość kleisty. Ale nie o konsystencję tu chodzi. W mleku nie gotujemy tak ryżu z prostej przyczyny, bardzo szybko przypali się nam garnek, dlatego wlewamy dość dużo mleka i pilnujemy, żeby część mleka się wchłonęła, ale żeby mleko cały czas otaczało nasz ryż. Przypalony ryż ma charakterystyczny smak(...)masło i rozkładamy równomiernie po całej powierzchni. Zapiekamy ok 20 min. Podajemy ze śmietaną posypane odrobioną cynamonu. Artykuł Zapiekany ryż z jabłkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuPlacki z dyni i ziemniaków po Gruzińsku Placki ziemniaczane czy dyniowe zawsze są mile widzianym gościem na obiedzie w naszym domu . Najlepiej jak są mieszane , czyli
Ogrodnik w podróżyuzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy. Wlać ciasto i piec przez około 30-40 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka). Po upieczeniu, wyjąć gorący biszkopt z piekarnika i spuścić go (w formie) na blat stołu z wysokości ok. 60 cm. Dzięki temu biszkopt nie opadnie(...)zieleniny, która nie nadaje smaku (np. lubczyk odpada). Najlepsza byłaby nać marchwi (co było dla nas w tym czasie trudne do zdobycia) jednak umieścić ją bezpośrednio przed podaniem, ponieważ szybko więdnie
Candy Pandaschwili tysiąc i jeden. Z wrażenia aż na moment zapomniałam, jak się na klawiaturze pisze. W pierwszej chwili chciałam liczyć na palcach, czy aby na pewno się zgadza, ale szybko się zorientowałam, że palców zabraknie mi na długo przed tym, zanim się tego tysiąca doliczę. Zdecydowałam się więc zaufać mądrzejszym ode mnie i wierzę, że na moim blogu naprawdę pojawiło(...)jednak chodził mi po głowie, bo połączenie kruchutkich, lekko pikantnych pepparkakor z kawą, której smak i zapach w wypiekach wprost ubóstwiam, nie mogło się nie udać. Już gdy zagniotłam ciasto, jego aromat niemal zawrócił mi w głowie. Ten wydobywający się z piekarnika przyprawił mnie o szybsze bicie serca, a C. przyciągnął do kuchni. Usiedliśmy przy stole, i wgapieni w szybkę
Pożeraczka, czyli raz adobrzeKlasyka gatunku - sajgonki. Świetne jako przekąska, a nawet obiad. Kolejne danie, za pomocą którego możemy wykorzystać resztki gotowanego mięsa. Zawsze warto mieć w szafce papier ryżowy, w który szybko owiniemy nadzienie, usmażymy i gotowe. Do tego wystarczy sos zrobiony na bazie sosu sojowego i możemy pałaszować. Te sajgonki zrobiłam z udek kurczaka, na których gotowałam bulion drobiowy. Możecie je zastąpić(...)poziomy walce na środku papieru), zgiąć prawy i lewy brzeg do wewnątrz, i zwinąć całość w rulon od dolnej krawędzi do góry. Smażyć w głębokim oleju do zarumienienia. UWAGA! Ciasto delikatnie obracać widelcem i łyżką, uważać, żeby nie dotykać nieusmażonego ciasto, bo przykleja się do sztućców i może się rozerwać. Podawać z sosem, który robimy mieszając sos sojowy, miód
W kuchni wieczoremDziś zapraszam Was na nietypowy wypiek. Dlaczego nietypowy? Bo mój domowy chleb zawiera w składzie pyszny ryż. Przyznam Wam szczerze, że przepis ten powstał ładnych kilka
Słodkie okruszkiherbatników się związał. Jeżeli uda Wam się przygotować ten wypiek, koniecznie dajcie znać jak smakowało Smacznego! Zobacz też: Proste ciasto z gruszkami Rogaliki z ciasta francuskiego z dżemem Proste ciasto bananowe Przepis na tartę na herbatnikach z kremem cytrynowym i bezą Drukuj przepis Porcji: 8 -12 Czas gotowania: 2 godziny Składniki SPÓD 250 g herbatników 150 g masła KREM CYTRYNOWY(...)bezę nakładamy na krem cytrynowy. 4 Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzanie góra-dół bez termoobiegu) i pieczemy 20 minut. Jeżeli beza zacznie się robić zbyt szybko ciemna, obniżcie temperaturę do 170 stopni. Następnie zmniejszamy temperaturę piekarnika do 60 stopni i pieczemy kolejne 20 minut. Beza w niskiej temperaturze nabierze kruchości. 5 Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy
Kuchnia BazyliiEkspresowe miękkie pierniki o kokosowym smaku. Przygotowanie:30 minut Koszt: tanie Wreszcie nadszedł dzień przez wielu oczekiwany, czyli święta! Choć śniegu za oknem niestety zero
zdrowo i aktywnieEkspresowe miękkie pierniki o kokosowym smaku. Przygotowanie:30 minut Koszt: tanie Wreszcie nadszedł dzień przez wielu oczekiwany, czyli święta! Choć śniegu za oknem niestety zero
Zdrowie i pysznie na talerzuDzisiaj przepis, który doda Waszym kanapkom życia i koloru! :D Przepis na soczyście zieloną pastę z kaszy jaglanej i zielonego groszku. Pasta ma fajny, orzeźwiający smak
HealthyCreationsNa pewno często zadajesz sobie pytanie – co zrobić na obiad? Jest wiele smacznych dań, które możemy przygotować na patelni. Jednak część z nich mimo znakomitego
Via GustoZ przepisów Gosi... Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
Darcia w kuchni