szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:1164/2080)

Tarta bez pieczenia z kremem mleczno- krówkowo-migdałowym 142

Dzień dobry :) Mam dzisiaj dla Was pyszną tartę bez pieczenia z kremem mleczno krówkowym na ciasteczkowym spodzie. Prosta i szybka w przygotowaniu. Zapraszam :) Składniki na spód : 200 g  herbatników regionalnych Cukry Nyskie 110 g masła  100 g czekolady mlecznej Milka Krem : 250 ml mleka 250 g masła 110 g cukru 1 cukier waniliowy 220 ml kremówki(...)krówkową, kremówkę i żelatynę, delikatnie mieszamy wsypujemy płatki migdałowe i jeszcze raz mieszamy. Gotową masę wykładamy na spód tarty,możecie tartę ozdobić rozetkami zostawiając sobie trochę masy.     Ciasto wstawiamy do lodówki do stężenia. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Słodka Babeczka u Prezydentowej 180

oraz obecności takiej profesjonalistki jak Słodka Babeczka, która wszak czynnie uczestniczyła w wykonaniu ciasta! Uznałyśmy więc, że trufla nie wyszła z pewnością nie z naszej winy! ;) Niedługo zamierzam powtórzyć ciasto ze zmianami, które pozwolą, mam nadzieję, utrzymać truflę w pozycji pionowej, wtedy je na pewno zamieszczę, bo naprawdę warte jest powtórki.  Na obiad uzgodniono kluski śląskie, które bardzo lubi Zuzia(...)okazało - nie tylko jeść!      Zuzia, "dziurkująca" chińską pałeczką kluski śląskie :)                Nie uwierzylibyście, jak szybko i profesjonalnie powstawały z jej rąk malutkie, niezwykle kształtne kluseczki, a robiła to o wiele sprawniej ode mnie! ;) Po obiedzie zabrałyśmy się z Aśkiem za ciastka, które również wybrała Zuzia

Kuchnia Prezydentowej
Ciasto dyniowe z solonym karmelem - bez glutenu 212

suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Ciasto można przygotować dzień wcześniej. Wykonanie solonego karmelu: Cukier wsypać do rondelka i podgrzewać na średnim ogniu przez około 5 minut mieszając od czasu do czasu. Kiedy cukier rozpuści się całkowicie i masa nabierze ładnego bursztynowo-miodowego koloru rondelek należy zdjąć z palnika i szybko wmieszać do cukru miękkie masło. Uwaga: masa zawrze gwałtownie(...)wymieszać i wystudzić do temperatury pokojowej. Wykonanie kremu: Składniki powinny być schłodzone. Śmietankę i serek mascarpone przełożyć do miski i ubić na sztywno, pod koniec dodając syrop klonowy. Wykończenie ciasta: Ciasto przekroić na trzy równe blaty i przełożyć kremem. Wierzch i boki ciasta posmarować pozostałym kremem. Dół ciasta obsypać uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi. Wierzch ciasta polać solonym karmelem

maniapieczenia
Sałatka z tortellini i ananasem 562

Sałatka z tortellini i ananasem to bardzo szybki pomysł na sałatkę idealną na kolację albo lunch do pracy. Możecie użyć tortellini z dowolnym nadzieniem. Ja wykorzystałem tortellini z włoską szynką. Dodatek ananasa sprawi, że nabierze ona delikatnie słodkiego smaku. Tortellini to rodzaj włoskich pierożków robionych z ciasta makaronowego. Są one wypełnione nadzieniem mięsnym, serowym albo grzybowym. Podawane są we Włoszech(...)piórka. Ananasa w kostkę. Do miski dodajemy pierożki, ananasa, pora, odsączoną kukurydzę, drobno posiekany koperek, mozzarellę i wszystko mieszamy z majonezem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sprawdź również: Szybkie i smaczne posiłki! Smacznego! Artykuł Sałatka z tortellini i ananasem pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bagietki ziołowo - czosnkowe 127

Przyprawiłam masło solą i pieprzem i dokładnie wymieszałam. Ciasto na bułeczki podzieliłam na dwie równe części. Każdą część uformowałam w podłużny wałek, podsypując w razie potrzeby mąką. Na wierzchu ciasta zrobiłam ukośne nacięcia. W każde nacięcie włożyłam po trochu masła czosnkowego. Gotowe bagietki przełożyłam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Bułki piekłam w rozgrzanym piekarniku przez ok. 15 minut(...)przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/03/proziaki.html), szybkie bułki śniadaniowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/02/szybkie-buki-sniadaniowe.html), mini chlebki z patelni (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/mini-chlebki-z-patelni.html), nocny chleb z garnka (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/11/nocny-chleb-z-garnka.html), bułki pszenno - owsiane (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/buki-pszenno-owsiane.html), bułki pszenne (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/02/domowe-buki-pszenne.html), paluchy serowo - ziołowe z ciasta francuskiego (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/paluchy-serowo-zioowe-z-ciasta.html). SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Waniliowe placuszki z jagodami na jogurcie 144

wtedy nie starczyłoby dla wszystkich, dlatego wrzucam je do gęstego ciasta jogurtowego i smażę słodkie placuszki. Lipcowy podwieczorek dla każdego! Lekko słodkie, z pękającymi ciepłym sokiem jagodami wewnątrz ust i nutą wanilii, a do tego miodowo-cytrynowy sos, odświeżające kleksy jogurtu i listki mięty, jeśli ktoś ma ochotę ;) Łatwo, szybko i w smakach lata. Zasiadajcie zatem do stołu i cieszcie(...)miodowy: 2-3 łyżeczki płynnego miody 1-2 łyżeczki soku z cytryny Dodatkowo: jogurt naturalny listki mięty świeże jagody cukier puder Sposób przyrządzenia: 1. W misce wymieszaj wszystkie składniki ciasta na placuszki, oprócz jagód, na gładko. 2. Dodaj jagody i delikatnie wymieszaj, starając się aby owoce za bardzo się nie rozpadły. 3. Smaż placuszki na niewielkiej ilości oleju

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Chleb żytni razowy radziwiłłowski na zakwasie 111

przez Ministerstwo Rolnictwa na listę produktów tradycyjnych województwa mazowieckiego. To chleb z mąki pełnoziarnistej (razowej) bez domieszki jakiejkolwiek innej mąki. Dzięki temu długo zachowuje świeżość i nie wysycha tak szybko jak chleby pszenne. Piękny ciemny kolor zawdzięcza dodatkowi melasy lub słodu, który zaczęto stosować dopiero w XX wieku. Jak na prawdziwy wiejski chleb przystało, chleb żytni razowy radziwiłłowski na zakwasie(...)melasę (lub słód) i sól. Całość wymieszać, aż wszystkie składniki się połączą. Można to zrobić ręcznie lub mikserem, nie ma potrzeby długiego wyrabiania, wystarczy, że wszystkie składniki się połączą. Ciasto na chleb przełożyć do keksówki lekko natłuszczonej olejem i wysypanej otrębami lub wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć ściereczką i odstawić na 4-5 godzin do wyrośnięcia w ciepłe miejsce

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
,,Pączki z masłem orzechowym’’ 173

Tłusty Czwartek już tuż tuż! Prezentuję dziś pyszne pączki z czekoladą idealne na tłusty czwartek! Są delikatne, leciutkie, puszyste i z chrupiącą skórką. Jak szybko je zrobiłam tak szybko zniknęły z talerza. Pączki powstały dzięki życzliwości marki Master Cook Handel , Helio oraz marki Stovit . Składniki: 1 kg mąki pszennej 50 g świeżych drożdży 150 g cukru 500 ml mleka(...)ciepłe miejsce na 10 minut. Do dużej miski wsypujemy mąkę, dodajemy wyrośnięty zaczyn, cukier, letnie mleko, żółtka i jajka, sól, cukier waniliowy, spirytus i skórkę z cytryny. Wyrabiamy ciasto, pod koniec dodajemy rozpuszczony tłuszcz i dalej wyrabiamy, odpowiednio długo, by było miękkie i elastyczne. Miskę z wyrobionym ciastem odstawiamy przykryte ściereczką w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 2 godziny

Podróż w kulinaria
Muffinowe ciasto ze śliwkami wg Aleex 159

Hugo schodzi z drapaka, przeciąga się i zieeewa. Szykujemy z Młodym jakieś szybkie „byle co” do jedzenia i mamy kilka chwil na odpoczynek przed kolejnym szalonym dniem. Aż wreszcie nadeszła sobota, a z nią chwila wolnego, którą spędziłam w kuchni. Zrobiłam chłopakom porządny, pyszny obiad i upiekłam ciasto. O tej porze roku w mojej kuchni królują śliwki, więc

W mojej kuchni
Biszkopt z kremem kokosowym 111

delikatnie mieszamy. Ciasto wlewamy na blaszkę (20x30cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do 160oC piekarnika i pieczemy ok 35 minut. Sprawdzamy wykałaczką czy ciasto jest już upieczone. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Dzielimy na 2 blaty. Każdy z nich nasączamy ponczem. Poncz:  cukier zalewamy przegotowaną wodą, studzimy. Doprawiamy do smaku amartto. Jeśli ktoś woli, poncz można zastąpić likierem(...)puszystą. Żelatynę roztopić. Mikser ustawić na najwolniejsze obroty, szybkim ruchem wlać ciepłą żelatynę. Dokładnie wymieszać, a następnie na krótką chwilę zwiększyć obroty. Wystudzony budyń chwilę miksować. Małymi porcjami dodawać ubitą śmietanę. Miser musi być ustawiony na najniższych obrotach. Na koniec dodajemy wiórki kokosowe (zostawiamy ok 50g aby posypać wierzch ciasta. Przekrojony na pół biszkopt nasączamy ponczem. Wykładamy 2/3 masy kokosowej

Słodki Zakątek
Być sobą. Zielony hummus i scones z czosnkiem niedźwiedzim - z Hanią na majówkę 191

zmienia.  Jak zapach, którego wstążka wplata się we włosy i na zawsze pozostaje w pamięci.  Jak bukiet fiołków zerwanych na łące. Jak chrupiąca kruszonka wyjadana z drożdżowego ciasta. Jak kawałek ziemi, który jest opowieścią - szumiącym ogrodem pełnym tajemnic i niespodzianek.  Być sobą. Wciąż się tego uczę.  Im więcej umiem, tym bardziej jestem szczęśliwa.  Moje(...)nadmiaru wilgoci. Mąkę umieścić w misce z masłem i palcami ugniatać razem delikatnie, choć szybko, aby otrzymać coś na wzór drobnej kruszonki. Dodać sól, proszek, starty ser i posiekany czosnek i zagnieść razem. Stopniowo dolewać mleka, do momentu aż uda się całość zagnieść w kulkę ciasta. Tak przygotowane ciasto przełożyć na obsypany mąką blat i spłaszczyć przy pomocy dłoni

KUCHARNIA
Mini serniczki z jeżynami 396

przedyktowane na szybko przez babcie, ciocie i koleżanki) i muszę przyznać, że był dla mnie sporym zaskoczeniem - nie tylko udał się świetnie, ale był równie prosty jak obiecywały prawie wszystkie przepisy. Co więcej przy okazji wypróbowałam jeszcze jedną rzecz - spód z herbatników. Idealne rozwiązanie kiedy nie ma zbyt wiele czasu na przygotowanie bazy pod ciasto. Dzisiejsze mini serniczki to połączenie

Ciastkozercy
Kokosowe bułeczki francuskie z chia 196

ciasta też smarujemy białkiem. Ciasto zawijamy wzdłuż dłuższego brzegu korzystając z papieru, na którym leży. Zwinięte - dzielimy i kroimy ostrym nożem na 16 - 17 porcji. Układamy na dwóch blaszkach. Pierwszą przeznaczoną do pieczenia zostawiamy i bułeczki smarujemy rozkłóconym jajkiem – boki i wierzch. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200ºC i pieczemy przez 25 minut. Jeżeli za szybko się rumienią przykrywamy arkuszem(...)jajkiem i wstawiamy do piekarnika i pieczemy, jak poprzednie. Gotowe bułeczki oprószamy cukrem pudrem lub stevią w proszku. Kokosowe bułeczki francuskie z chia to mój kolejny pomysł na wykorzystanie ciasta francuskiego. „ Nasiona chia są niesamowicie łatwe do włączenia do diety. Same nasiona są w smaku raczej nijakie, więc można dodać je prawie do wszystkiego. Można je jeść na surowo

mojewypiekiinietylko
Pyszny chleb na drożdżach 135

stronie zajadam.pl wypatrzyłam fantastyczny chlebek. Zaciekawił mnie swoją prostotą, ponieważ nie wymaga wyrabiania. Wystarczy wymieszać składniki. Robi się go bardzo szybko, a smakuje wyśmienicie. Od czasu, kiedy zrobiłam go pierwszy raz, przestałam kupować chleb. Zazwyczaj dodaję do tego chleba nasiona słonecznika lub dyni, albo tylko posypuję makiem i w każdej opcji jest bardzo smaczny. Jeśli ktoś lubi, może dodać(...)wymieszać razem i wlać do nich wodę z drożdżami. Wszystko dokładnie wymieszać łyżką do uzuskania zwartej masy i odstawić w ciepłe miejsce w misce nakrytej ściereczką na 30min żeby ciasto mogło wyrosnąć. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz delikatnie wymieszać i przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Tak przygotowane ciasto odstawić jeszcze na kilka minut w ciepłe miejsce

kuchnia doski
Pierniczki Dr. Oetker z gotowej mieszanki 176

świątecznej ofercie Dr. Oetker znalazła się gotowa mieszanka do wypieku piernikowych kruchych ciasteczek. Do zawartości torebeczki z proszkiem wystarczy dodać jajko i masło, to wszystko. Konsystencja ciasta jest przyjemna, wystarczy mocno schłodzić surowe ciasto pierniczkowe, a wałkowanie i wykrajanie ciastek foremką idzie gładko. Pierniczki zachowują swój kształt podczas pieczenia, są kruche ale nie łamią się podczas dekorowania. W każdym zestawie(...)wyrób kilka minut jednolitą masę przypominającą masę kruchego ciasta. Uformuj 3 kulki, każdą owiń folią i wstaw na 30 minut do zamrażarki, gdzie ciasto nieco zastygnie. Blat podsyp niewielką ilością mąki. Z zamrażarki wyjmuj kolejno po 1 kulce ciasta, pozostałe części jak najdłużej powinny zostać w chłodzie. Wałkiem kuchennym rozwałkuj ciasto na grubość 2 mm. Foremką znajdującą się wewnątrz opakowania

ProstePesto.pl

Proponowane wyszukiwania