szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:1107/2080)

Ciasteczka na patyczku 143

zrobiłam. Oczywiście środek naszego ciasteczka może być dowolny ( jednak najlepsze będzie tutaj ciasto babkowe, biszkoptowe itp). Ciasteczka które mam dla Was dzisiaj nie są zbytnio słodkie a to dzięki dodatku polewy z gorzkiego kakao. Idealne nie tylko na urodziny najmłodszych ale także jako fajna i szybka przekąska kiedy mam ochotę na coś słodkiego na ząb.  Polecam;)  Składniki(...)składniki umieść w misce (mąkę należy przesiać) i dokładnie wymieszaj aż uzyskasz jasną masę, gotową wylej na blaszkę i piecz przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowe ciasto wystudź a następnie bardzo dokładnie rozkrusz. Do pokruszonego ciasta dodaj 110 g serka typu Almette (śmietankowy), oraz 5 łyżek kremu czekoladowego, wszystko dokładnie wymieszaj, ciasto powinno być zwarte. Następnie uformuj

Krakowskie smaki Ani
Szarlotka z porzeczkami 132

Lubicie szarlotki? Jak dla mnie jedno z najlepszych ciast na świecie! Równie smaczny jest tylko sernik. Cóż się więc dziwić, że niezależnie od pory roku mogę go jeść na kilogramy. No dobra aż tyle to i ja nie zjem. Ale z pomocą rodziny to bardzo możliwe :) Aby urozmaicić smak tego wypieku tym razem do jabłek dodałam również sezonowe porzeczki - czarne(...)Mąkę wysypujemy na blat, dodajemy pokrojone na kawałki masło i przygotowany kogiel mogiel. Całość szybko ugniatamy i wstawiamy do lodówki na około 30 minut. W tym czasie jabłka obieramy i ścieramy na tarce (duże oczka) dodajemy cukier i cynamon. Mieszamy. Pozostawiamy, pod przykryciem. Ciasto wykładamy na oprószony mąką blat, rozwałkowujemy na około 0,5 cm i przekładamy do dużej, wyłożonej

Słodkie Przyjemności
BROWNIE Z ORZECHAMI I CZEKOLADĄ 128

Częściej przygotowuję ciasta i desery na zimno- wychodzą mi zdecydowanie lepiej. Każde więc wypieki ( co dwutygodniowe ciasta itp) są traktowane jako wielkie wydarzenie i celebrowane przez wszystkich, szczególnie dzieciaki. Te ciasteczka na styl brownie bardzo lubię przygotowywać, gdyż tak na prawdę powstają bardzo szybko i nawet gdyby nie wyszły idealnie i tak byłyby świetne. Dodać muszę,że są świetnym motywatorem(...)czekolady- do zapiekania 50 g orzechów posiekanych 10 g skórki kandyzowanej Wykonanie: Mąkę mieszamy z kakao, cukrami, solą, proszkiem do pieczenia. Dodajemy stopione masło, czekoladę, orzechy i skórkę. Wyrabiamy ciasto. Jest ono dość zwięzłe,ale i lepiące. Tak powinno być. Z ciasta formujemy kulki, które rozpłaszczamy i układamy na blaszce. Pieczemy po ok 10- 15 minut. Zostawiamy na kilka minut

Z Majeczką w kuchni
Oponki drożdżowe babci 233

swoje dzieciństwo. Szybko znikają ze stołu, więc jeśli spodziewamy się gości szczególnie z dziećmi, można pokusić się o zrobienie podwójnej porcji. Świetne zarówno na ciepło ( bo kto im się oprze) jak i kolejnego dnia. Przepis na oponki pochodzi od babci. Oponki mają klasyczny smak. Są puszyste a ich grubość również zależy od grubości placka na jaki rozwałkujemy ciasto

Mieszam w Garnku
Tort makowy z masą kawową 160

Pyszny tort makowy z masą z kawy prawdziwej, raj dla podniebienia dla smakoszów kawy. Tort ten zrobiłam na swoje 40 urodziny i szybko znikał z talerzyków. Składniki: Blaty makowe: 12 jajek 50 dkg maku 1,5 szklanki cukru 0,5 szklanki bułki tartej 1 łyżka kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa kawowa: 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru(...)zaparzamy, odstawiamy do wystudzenia, następnie mielimy dwukrotnie. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy, stopniowo dodajemy cukier i żółtka, następnie dodajemy bułkę tartą, mak , proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto wlewamy do tortownicy 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około godziny w temp. 180 stopni. Masa kawowa: mleko, cukier, kawę prawdziwą i żółtka dajemy do garnka i gotujemy

Kuchnia u Bietki
Krokiety pasztetowe z pieczarkami 149

Zachęcamy do tej wersji krokietów, nietuzinkowe ze względu na rodzaj farszu, ale zachęcające jest to, że bardzo szybko można przygotować to danie, a jest to bardzo jak wiemy ważny i często najważniejszy atut do przyrządzenia potrawy.... Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki mleka 1 szklanka wody 2 jajka 2 łyżki oleju sól do smaku olej do smażenia farsz(...)pasztetu drobiowego 2 cebule majeranek, pieprz świeżo zmielony olej Wykonanie: Do miski wlewamy mleko oraz wodę, wbijamy jajka, wsypujemy mąkę z solą oraz olej. Dokładnie roztrzepujemy, aby powstało jednolite ciasto bez grudek. Na rozgrzanej patelni w niewielkiej ilości tłuszczu smażymy naleśniki z obu stron na lekko rumiany kolor. Pozostawiamy do ostudzenia. Cebulę obieramy, siekamy drobniutko. Patelnię rozgrzewamy z odrobin

kgwjanczewo
Babka dwukolorowa 159

mamy bardzo mało czasu, a chcemy jeszcze upiec coś na szybko.   Masło roztopić i zestawić z ognia. Jajka ubić z cukrem, wlać przestudzone (jeszcze ciepłe) masło i dalej ubijać. Niewielkimi porcjami dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a następnie dodać aromat pomarańczowy. Całość dokładnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie porcję - jedną jasną (większą), a drugą (mniejszą

Świat Ciasta
Ciasto Bounty 289

Coś pysznego ;) Ciasto czekoladowe, obłędny krem kokosowy no i polewa... Niebo w buzi :) Dla wielbicieli popularnego, kokosowego batonika i nie tlko ;) Myślę, że większości z Was zasmakuje :) Bardzo polecam, u mnie zniknęło szybko, bardzo szybko ;) PS Wiosna w pełni, czas zadbać o siebie :) abacosun.pl - salony kosmetyczne dla każdego, obecne w różnych częściach Polski, bogata oferta na wiosenne metamorfozy ;) Składniki(...)Dodać wanilię, utrzeć. Dodać przesiane suche składniki na zmianę z kwaśną śmietaną i wymieszać szpatułką, do połączenia. Tortownicę o średnicy 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do niej ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 30 minut lub do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić. Krem kokosowy: 300 ml mleka 50 g kaszy manny 80 g wiórków kokosowych

Domowa cukiernia Ewy
Prosty placek kakaowy z jabłkami 135

Bardzo prosty przepis na placek z kakao, który znalazłam w gazetce  Przepisy czytelników nr 12/2015. Robi je się bardzo szybko, a co najważniejsze jest bardzo smaczne. Zwiększyłam tylko ilość kakao do 2 łyżek, bo w przepisie była jedna. Polecam. Składniki: 5 jajek 1 szklanka cukru 3 szklanki mąki 1/2 szklanki oleju 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)masy jajecznej na przemian dodawać mąkę i olej, delikatnie mieszając. Na koniec dosypać kakao oraz jabłko pokrojone w kostkę. Formę o wymiarach 20x36 wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Piec w temperaturze 170 stopni około 30-35 minut - do suchego patyczka. Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem, choć i tak zawsze wsiąka w ciasto

Ewusiowe Smaki
JABŁECZNIK Z BUDYNIEM 476

tego ciasta, więc postanowiłam je zrobić. Kruche ciasto, a między nim pyszne jabłka w budyniowej otoczce. Pychotka. Ciasto to doskonałe jest na każdą okazję, czy do niedzielnej kawy. SKŁADNIKI Ciasto: 250 g mąki krupczatki, 125 g mąki pszennej, 150 g masła, 2 żółtka, ½ szkl. cukru pudru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki śmietany 18%, 1 łyżeczka cukru waniliowego, szczypta(...)mieszamy z solą i proszkiem do pieczenia, dodajemy pokrojone masło, szybko ze sobą rozcieramy, następnie dodajemy resztę składników, zagniatamy. Dzielimy na 2 części: pierwszą większą, drugą mniejszą. Wkładamy do woreczków foliowych, a następnie na 30 minut do zamrażarki. Blaszkę o wymiarach 20x25 cm wykładamy pergaminem. Większą część schłodzonego ciasta rozwałkowujemy, układamy w formie, nakłuwamy widelcem, wkładamy do piekarnika nagrzanego

słodki bratek
Orkiszowa tarta ze szparagami i boczkiem. 195

mogą jeść "białych" mąk. Jest prosta, pyszna i szybko się ją robi. Polecam! PRZEPIS NA : ORKISZOWA TARTA ZE SZPARAGAMI - 300 g mąki orkiszowej typ 1850 (możesz użyć dowolnej, ale orkisz graham jest tutaj wybitny!) - 130 g masła - łyżka serka mascarpone - 3 szczyty soli - jajko małe w/w zagnieć na gładkie ciasto, jeśli by się kleiło dodaj 2-3 łyżki mąki Całe(...)ciasto namięknie od masy - szparagi zawsze obieramy obieraczką, odcinamy zdrewniałe końcówki  - mąkę orkisz możesz zastąpić dowolną mąką i w ten sposób zmieniać smak tarty - możesz do masy jajecznej zawsze dodać np. 2-3 łyżki startego parmezanu by była bardziej charakterna - możesz dodać do tarty np. pomidorki koktajlowe, ser mozzarella, plastry cukinii. - szparagi kroimy wzdłuż po to, aby szybko się

SMYKWKUCHNI
Kokosanka jabłkowa 118

CIASTO: mąka pszenna - 500 g margaryna - 250 g żółtka - 5 szt wiórki kokosowe - 50 g proszek do pieczenia - 2 łyżeczki sól- szczypta cukier - 0,5 szkl NADZIENIE: jabłka 2 kg galaretka w proszku 2 op cynamon 1 łyżeczka kasza manna 1 łyżka  Mąkę przesiać na stolnice, dodać sól, proszek,, kokos(...)margarynę i razem posiekać,  dodać żółtka i szybko razem zagnieść. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce około godziny.. Jabłka obrać, zetrzeć na grubej tarce jarzynowej, poddusić na 1-2 łyżkach wody (zależy od soczystości jabłek). Dodać galaretkę w proszku  i mannę oraz cynamon, zostawić do przestygnięcia. Ciasto wyjąć z lodówki. 3 /4 rozwałkować i wylepić

przepisy- Milki
Kokosanka jabłkowa 108

CIASTO:  mąka pszenna - 500 g margaryna - 250 g żółtka - 5 szt wiórki kokosowe - 50 g proszek do pieczenia - 2 łyżeczki sól- szczypta cukier - 0,5 szkl  NADZIENIE: jabłka 2 kg galaretka w proszku 2 op  cynamon 1 łyżeczka kasza manna 1 łyżka  Mąkę przesiać na stolnice, dodać sól, proszek,, kokos(...)margarynę i razem posiekać,  dodać żółtka i szybko razem zagnieść. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce około godziny.. Jabłka obrać, zetrzeć na grubej tarce jarzynowej, poddusić na 1-2 łyżkach wody (zależy od soczystości jabłek). Dodać galaretkę w proszku  i mannę oraz cynamon, zostawić do przestygnięcia. Ciasto wyjąć z lodówki. 3 /4 rozwałkować i wylepić

ciasta i desery czyli na słodko
Kokosowy jabłecznik 113

CIASTO: mąka pszenna - 500 g margaryna - 250 g żółtka - 5 szt wiórki kokosowe - 100 g proszek do pieczenia - 2 łyżeczki sól- szczypta cukier - 0,5 szkl NADZIENIE: jabłka 2 kg galaretka w proszku 2 op cynamon 1 łyżeczka kasza manna 1 łyżka  Mąkę przesiać na stolnice, dodać sól, proszek,, kokos(...)margarynę i razem posiekać,  dodać żółtka i szybko razem zagnieść. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce około godziny.. Jabłka obrać, zetrzeć na grubej tarce jarzynowej, poddusić na 1-2 łyżkach wody (zależy od soczystości jabłek). Dodać galaretkę w proszku  i mannę oraz cynamon, zostawić do przestygnięcia. Ciasto wyjąć z lodówki. 3 /4 rozwałkować i wylepić

Camilla w kuchni

Proponowane wyszukiwania