szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:1080/2080)

Pełnoziarnista zebra 127

Słynna zebra na pełnoziarnistej mące.  Przygotowanie:30 minut Koszt: tanie Dużo przepisów na desery i ciasta wynoszę z domu z zeszytów mamy. To, co jest

zdrowo i aktywnie
Ciasteczka cytrynowe 157

Szybkie do zrobienia ciasteczka, o intensywnym aromacie cytrynowym. Smakują świetnie przełożone ulubionym dżemem jak i posypane tylko cukrem pudrem.  Składniki (35 szt): ciasto: masło 130 g, cukier puder 100 g, cytryna 1 szt, żółtka 2 szt, mąka pszenna 200 g, skrobia ziemniaczana 50 g, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, dodatkowo: cukier puder do posypania ciastek, Sposób przygotowania: Masło

kulinarne odsłony pati
Przepisy Joli złote przeboje 97

najlepsze przepisy na obiad, śniadanie, kolację oraz deser. Wszystkie są w bardzo zrozumiale opisane, a poza tym są szybkie i nieskomplikowane. Poza przepisami znajdziemy garść porad, które przydadzą się każdej pani domu np jak naostrzyć nóż kubkiem, co zrobić by ciasto nie zamieniło się w zakalec, czy jak uratować zbyt pikantną potrawę.  Kilka sztuczek była mi dobrze znana

Cynamonowe szczęście
Ciasto z truskawkami - szybkie i wilgotne 94

Na ciasto z truskawkami, szczególnie w sezonie, gdy są świeże zawsze jest czas i ochota! 😍 Do przygotowania maksymalnie w 20 minut plus pieczenie. Efekt końcowy nie

zdrowo i aktywnie
Wysoko błonnikowy placek z otrębami i borówką 108

Nietypowe ciasto, które każdego zaskoczy swoim smakiem. Zamiast płatków warto spożywać otręby, które zawierają więcej błonnika, nawet w ciastach. Przygotowanie: 15 minut Koszt: Tanie/Średnie Witajcie

zdrowo i aktywnie
CIASTO OWOCOWE BEZ TŁUSZCZU 179

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

Słodkie zapomnienie
Ciasto ucierane ze śliwkami 119

Ciasto ucierane, czyli klasyka. Maślane i pulchne ciasto w połączeniu z kwaskowymi śliwkami i chrupiącą kruszonką zawsze się sprawdzi i każdemu posmakuje, a z kawą jest

Analiza Smaku
ZDROWE CIASTO BISZKOPTOWE Z RABARBAREM 203

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

Słodkie zapomnienie
Prosta domowa pizza z salami 130

właśnie ze względu na jej elastyczne dopasowanie do naszego życia tak ją kochamy Kuchnia włoska , taka właśnie jest , szybka , tania i dopasowana . Cóż trudno w takiej roli obsadzić nasze pierogi , czy golonkę .. choć bigos już prawie dał by radę składniki : ciasto: 0,5 kg mąki pszennej 2 opakowania suszonych drożdży ( 2 x 7g ) 1 łyżka cukru 1/2 łyżeczki soli – płaskiej

Ogrodnik w podróży
Szokoladowy maszkyt na gibko (Ekspresowe ciasto czekoladowe) 126

Niyrołz1 chce nōm2 sie czego słodkego, ale sie czowiek myśli: dlo jednego abo dwōch sie niy opłaci piyc, za kans3 tego bydzie, sie zmarnuje i [...] Artykuł

Chop w kuchni
KREMOWY SERNIK ZE ŚMIETANĄ I WIÓRKAMI CZEKOLADY 172

Prosty i szybki w wykonaniu. Bardzo delikatny, kremowy, aksamitny - wręcz "mazisty".  Idealny dla wszystkich lubiących tego typu serniki. Warunkiem uzyskania takiej konsystencji jest pieczenie ciasta w kąpieli wodnej, zmniejszenie temperatury pieczenia po 10 minutach, dodanie śmietany kremówki oraz pokojowa temperatura wszystkich składników. Tego typu serniki zawsze kroimy szerokim nożem, który zanurzamy za każdym razem w gorącej wodzie.  Polecam

Walijskie Pichcenie
Ekspresowe bagietki. 129

Dziś mam dla Was bardzo szybkie i bardzo pyszne bagietki. Były one kolejnym wyzwaniem w grupie Ewy z bloga  BaBy w kuchni . Okazało się, że są rewelacyjne. Ciasto nie potrzebuje wyrastać. Bagietki rosną tylko 15 minut, już uformowane na blaszce. Po upieczeniu są mięciutkie i delikatne, pozostają takie jeszcze na drugi dzień. Przepis zostaje u mnie na stałe

Agusiowe smakołyki
Jak przygotować chrusty 204

prostokąty ok 2,5 x5 cm lub dowolnej wielkości. Każdy kawałek przeciąć na środku, następnie jeden koniec ciasta włożyć w powstały otwór, żeby zrobić rodzaj węzła. Jak przygotować chrusty Olej rozgrzać, małym kawałkiem sprawdzić, czy jest już gorący (powinien szybko się wynurzyć), jeśli się wynurzy smażyć na złoty kolor po obu stronach. Wyciągać łyżką cedzakową i układać na ręczniku papierowym

Podstawy Gotowania

Proponowane wyszukiwania