Pyszne ciasto serowe z jagodami. Można użyć świeżych jak i mrożonych owoców. U mnie akurat mrożone, muszę przygotować zamrażalnik na świeże owoce. Przygotowałam je po prostu z tego co miałam. Nie ukrywam, że wyszło pyszne. Wilgotne i takie w sam raz. Idealne na szybki podwieczorek. Polecam :) Potrzebujemy: 2 jajka 1 cukier waniliowy pół szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia
IzabelawkuchniOstatnio bardzo często pieczę ciasta drożdżowe. Mój mąż je uwielbia, a jeszcze bardziej kocha je mój syn. Również ze względu na syna, najczęściej nadzieniem każdego wypieku jest budyń. Z tymi bułeczkami wiąże się jednak historia nieco dłuższa. W czwartek siedząc w pracy postanowiłam, że pojedziemy w piątek do ZOO. Szybko wzięłam urlop, a po powrocie z pracy zabrałam się(...)czasu na prowadzenie bloga, że postanowiłam koniecznie zrobić szybką sesję kulinarną. Zabrałam bułki na podwórko, bo już słońce zaczynało zachodzić. Cóż, tak się złożyło, że mój syn już zgłodniał, bo jak tylko zobaczył mnie z drożdżówkami, to nie chciał odpuścić. I tak też zamiast sesji drożdżówek, mam sesję syna ;-) SKŁADNIKI Ciasto drożdżowe: 250 ml ciepłego mleka 30 g świeżych drożdży
Passions hobbies lifeDlatego też nazwałam go FIT SERNIKIEM . Bardzo prosty, szybki i kruchy spód od razu podbił podniebienia domowników, a puszysta, delikatna niczym pianka serowa masa stała się jedną z lepszych jakie do tej pory zrobiłam. Ciekawym składnikiem, który dodałam do masy serowej może okazać się BIAŁKOFIT - produkt, który zwiększył zawartość białka w cieście. Więcej o nim znajdziecie pod przepisem
Zdrowie na języku :PMakaron typu kolanka z wegetariańskim sosem cukiniowym. Pyszne i szybkie danie na lato - gotowe w niecałe 30 minut! Sos przygotowujemy z cukinii startej na tarce, z
Kuchnia MagdaLenyPapryka faszerowana soczewicą przepis na szybki obiad bez mięsa Papryka faszerowana soczewicą - przepis idealny na każdy dzień tygodnia, świetnie się sprawdza jako obiad lub ciepła kolacja
Cztery FajeryDni coraz cieplejsze więc to idealny moment, aby przygotować pierwszy chłodnik w tym roku. Chłodnik przygotowuje się bardzo szybko, gdyż zaoszczędzamy czas na gotowaniu botwinki
kulinarnyJaProsty i szybki sposób na przygotowanie pysznego kalafiora. Spokojnie można wykorzystać kalafiora, którego gotujemy na zupę kalafiorową, tylko trzba pilnować żeby się za bardzo nie rozgotował
kuchnia doskiTen pomysł przyszedł mi do głowy, gdy na szybko chciałam zaskoczyć Marcina jakąś dobrą kolacją, z wykorzystaniem tego, co akurat miałam w lodówce ☺ Świeża bazylia zawsze
Ania i Marcin gotująOstatnio na blogu sporo słodkości. Ciasta, pierniczki, desery... Dziś zapraszam Was na zdrowe śniadanie. Pyszna owsianka chia z naturalną słodyczą melasy i owoców, to wspaniały początek
Słodkie okruszkiUwielbiam ten przepis - głównie za jego wszechstronność. Bo tak naprawdę tylko od nas samych zależy jakie składniki tutaj dodamy. Z poniższego przepisu mozemy przygotować ciasto czekoladowe
Szybko Tanio SmacznieIdealne rozpoczęcie dnia to dobre śniadanie. Dzisiaj przygotowałam Wam świetną pastę z tuńczyka i twarożku. Przepis jest naprawdę prosty, i szybki w wykonaniu, a to dodatkowy
Niezły MłynekSkoro rozpoczął się sezon truskawkowy… czas na koktajl ze świeżych truskawek i banana. Szybki, nieskomplikowany i pożywny. Podany z dodatkiem kostek lodu, będzie idealny na
Oryginalny smakZapiekane śliwki z orzechami pod niezwykle smaczną i chrupiącą kruszonką. Szybki i smaczny deser, który można podać na ciepło i na zimno. Chociaż, według mnie lepiej smakuje jeszcze ciepły. Śliwki zapiekłam w małych naczynkach, żeby każdy miał swoją porcję. 500 g śliwek węgierek 50 g orzechów włoskich 1/2 łyżeczki cynamonu mielonego KRUSZONKA: 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki płatków orkiszowych(...)krótko w palcach. Na wierzch wyłożyć grubą warstwę kruszonki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec przez około 30 min, do zrumienienia. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z owocami , Desery , Tarty i kruche ciasta , Zapiekanki Tagged: kruszonka , orzechy włoskie , płatki owsiane , śliwki
https:KKuchniaMniampierogi są po prostu doskonałe i do tego, szybkie do zrobienia a do tego tak inne od tych, jakie znacie. Takie pierogi smażone z pieczarkami czy dowolnym innym nadzieniem, a nawet bez, doskonałe są w zimny dzień z barszczem czerwonym. Jeśli szukacie odmiany od tradycyjnych pierogów z kapustą i grzybami np. na Boże Narodzenie, to ten przepis bez wątpienia spełni(...)kilku pierożków. Po usmażeniu szybka degustacja i …. bomba! To jest ten smak! Męża nie było można odgonić od pierogów, a obiecałam kilka sztuk rodzicom, więc warowałam przy nich jak strażnik Pierogi świetne są zarówno na ciepło, zaraz po usmażeniu jak i na zimno. Dobre nawet po kilku dniach. Poeksperymentujcie z ciastem. Ja na pewno na tym wariancie nie zakończę
Mieszam w Garnku