Tradycyjny przepis na pierogi ruskie.Cienkie elastyczne ciasto pierogowe wypełnione farszem z ugotowanych ziemniaków z dodatkiem sera białego i podsmażonej cebuli :).Pyszne,smaczne,miękkie i domowe po
Mała w garnku mieszazjeść bez wyrzutów sumienia;) Wartości odżywcze na całość: 1284 kcal w tym: B: 73 g; W: 87 g; T: 72 g. Czas wykonania: 30 min (plus czas studzenia ciasta) Składniki Biszkopt (forma 24x30 cm) - 4 jajka - 40 g mąki kukurydzianej/kokosowej - szczypta sody oczyszczonej - 2 łyżki miodu lub innego słodzidła Masa - 250 g sera twarogowego - stała część mleczka kokosowego(...)dodajemy po kolei żółtka po każdym dokładnie miksując. Dodajemy słodzidło oraz mąkę i sodę oczyszczoną. Szybkim ruchem mieszamy wszystkie składniki. Wylewamy do formy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut. Po tym czasie wyciągamy i zwijamy jeszcze ciepłe ciasto przy pomocy ściereczki w rulon. Pozostawiamy do wystudzenia. Masa Ser miksujemy z mleczkiem kokosowym oraz słodzidłem
Health-Fit-LifePieczone banany. Ta propozycja to mój hit. Po pierwsze - szybki, po drugie - łatwy, a co najważniejsze, naprawdę smaczny. Wystarczy dołączyć kilka ciekawych dodatków, a
W kuchni Karmel-itkiIdealny, bezglutenowy wypiek na Boże Narodzenie. I nie tylko... W zależności od preferencji można zrobić go z mniejszą ilością ciasta a większą ilością maku. Kruche ciasto
Ze smakiem bez glutenuSmaczny i szybki obiad, czyli placuszki ze szpinaku z pokruszonym serem kozim, podane z sosem jogurtowym z uprażonymi orzechami włoskimi. Całość współgra idealnie! To pyszna alternatywa
Oryginalny smakMoim niedawnym odkrycie jest ciasto drożdżowe – na razie jestem w fazie produkcji bułeczek i cieszę się tym jak dziecko. Postanowiłam dołączyć do akcji „
Szybko Tanio SmacznieUwielbiam śliwki, zwłaszcza w cieście lub po prostu jeść w całości. Ostatnio jednak zamarzyła mi się pyszna konfitura śliwkowa. A, że posiadam też sporą ilość wspaniałej
Słodkie okruszkiGdy na dworze upał, że brak apetytu na ciepły obiad dobrym rozwiązaniem jest bardzo szybka sałatka makaronowa z wędliną i świeżymi warzywami. Przygotowanie jej trwa zaledwie
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaDrukuj Szybkie pączki z serka homogenizowanego window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 2 serki waniliowe homogeniozwane 1,5 szkl mąki 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy cukier puder do posypania olej do smażenia Wykonanie Serki, mąkę, jajką mieszamy łyżką w misce na dość gęstą masę. Smażymy pączki na gorącym tłuszczu na złoto-brązowy kolor po każdej ze stron(...)pączki, użyjcie do ich wykonania gałkownicy do lodów, umaczanej w wodzie. Pączki jak to każdy smażony wyrób z ciasta, warto odsączyć na ręczniczku papierowym w celu usunięcia nadmiaru tłuszczu. Warto uważać na temperaturę oleju. Nie może być za wysoka, gdyż pączki szybko nabiorą ciemnego koloru a w środku pozostaną niedosmażone. Zbyt niska temperatura tłuszczu spowoduje wsiąkanie w pączek tłuszczu. Artykuł
Mieszam w Garnkusezon rowerowy z przytupem rozpocząć! :) A żeby mieć siłę przed intensywnym pedałowaniem, polecam przegryźć szybką, smaczną i energetyzującą przekąskę na drugie śniadanie - pizzę ciasteczkową ! Minimum wysiłku w przygotowaniu, a maksimum smaku i zastrzyk energii przed wytężonym rowerowaniem :) Tę słodka pizzę "piekłam" w ramach weekendowej akcji Ciasto na niedzielę , w której tym razem tematem przewodnim było Ciasto bez pieczenia i domowa
Grunt to przepis!Warzywniaki aż roją się od rabarbaru, więc trzeba było go kupić! Tylko co z niego zrobić? Domowa granola z rabarbarem już była, orkiszowe ciasto z rabarbarem i kruszonką również, w takim razie czas na TARTĘ! Tartę niezwyczajną, bo razową z kremem budyniowym i rabarbarem ułożonym w mozaikę. Wygląda smakowicie? Do dzieła! Składniki na formę o średnicy 21 cm: Spód(...)dodajemy pokrojone w kostkę zimne masło i miksujemy malakserem lub ręcznie siekamy nożem na stolnicy. Otrzymaną masę szybko wyrabiamy, tworzymy kulę, lekko spłaszczamy, owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 25 minut. Formę do tarty natłuszczamy masłem i oprószamy mąką. Ciasto wyjmujemy z lodówki i wylepiamy nim formę lub rozwałkowujemy na stolnicy na placek lekko większy od średnicy
Be Fit Be Strongcukrem pudrem na puszystą masę, stopniowo dodajemy żółta. Na koniec wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy na wolnych obrotach do połączenia się z masą. Gotowe ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 20-25 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem budyniowy: 2 budynie waniliowe(...)rozpuszczamy w gorącej wodzie. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Gdy zacznie tężeć dodajemy maliny i mieszamy. składniki na szybką polewę czekoladową: 100 g czekolady deserowej 50 g masła wykonanie: Czekoladę i masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej i mieszamy na jednolitą masę. wykonanie ciasta: Na dnie blaszki układamy 1 porcję upieczonego ciasta na którą wykładamy 1/2 część kremu, następnie wykładamy całą galaretkę
Domowy Smak Jedzeniadowolnie modyfikować, tworzyć przeróżne warianty smakowe, zawsze się udaje i szybko znika : )Sernik bez sera jest lżejszy niż tradycyjny, nie wymaga bardzo dużej wprawy. A wersja z prażonym jabłkiem świetnie sprawdzi się również na świąteczny stół: aromatyczne jabłka, doskonale zgrywają się z „sernikową” warstwą i kruchym ciastem. Do jabłek warto dodać trochę korzennych przypraw lub przyprawy do piernika: wtedy mamy
Domowe ciastaCiasto idealne, dokładnie nic dodać nic ująć, wychodzi zawsze i każdemu. Przepis te jest ze mną od wielu lat. Połączenie perfekcyjne. W moim domu z blachy znika bardzo szybko. Nie jestem w stanie powiedzieć kto lubi je najbardziej, myślę, że wśród Was również znajdzie wielu fanów. Składniki: 5 jajek ( jak małe to 6 ) 1 kostka margaryny ½ szklanki cukru 3 szklanki(...)cukru wanilinowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej Wykonanie: Żółtka oddzielamy od białek. Do żółtek dodajemy ½ szklanki cukru, ucieramy. Dodajemy kolejno margarynę, proszek do pieczenia i mąkę. Z powstałego ciasta odkładamy 1/3 i tę część wkładamy do lodówki. Blachę smarujemy margarynę, przesypujemy bułką tartą i wylepiamy ciastem. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach. Nadmiar z jabłek odciskamy
Smaki Ewy