Dzisiaj przyrządzamy bardzo fajny i szybki obiad, a mianowicie drożdżowe quiche. Pychota! Takie podanie z pewnością przypadnie do gustu nie tylko Twojej rodzinie ale
Niezły Młynekwersji nawet dodać galaretkę na wierch. Jest tu naprawdę dużo wariacji związanych z tą tartą. Lubisz ciasta ze świeżymi owocami, wypróbuj także: – najlepsze ciasto kruche ze śliwkami – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami – prosta szarlotka tarta z budyniem
nietylkopasta.plKolejne ciasto z owocami, tym razem w wersji mini, na keksówkę lub małą blachę. Bardzo szybko się je robi, i jeszcze szybciej znika :-) To już kolejny przepis z książki „Smaczne i zdrowe ciasta domowe”. Składniki: 1 szklanka mąki pszennej ½ łyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła lub margaryny 1 szklanka cukru ½ opakowania cukru waniliowego 4 jajka
Na słodko lub wytrawnieMiłośników czekolady, zapraszam na baardzo czekoladowe brownies. Nuta owoców przebijająca się przez czekoladę zadowoli chyba każdego. Ciasto robi się szybko I prosto. Zaczynamy :) Składniki:110 gr ciemnej czekolady- gorzkiej85 gr kakao225 gr masła450 gr brązowego cukru5 jajek110 gr self raising mąki*ok 200 gr owoców- np. jagód I truskawek*self raising - odpowiada 2 łyżeczkom proszku(...)jajka z cukrem. Po ubiciu na puszystą masę dodajemy rozpuszczoną czekoladę. Ubijamy. Dodajemy make nie przerywając ubijania. Kroimy truskawki na mniejsze cząstki, osuszamy recznikiem papierowym owoce I dodajemy do ciasta. Mieszamy. Ciasto wlewamy do foremki I wkładamy do nagrzanego piekarnika na 170 C I pieczemy ok 45-60 min, lub do suchego patyczka. Gotowe :)Życzę smacznego
Smaki Edytyproszek do pieczenia i kakao przesiać razem i stopniowo dodawać do ubitych jaj. Delikatnie lecz dokładnie połączyć wszystko. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec przez około 20-25 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczone ciasto przestudzić.Owoce:6 nektarynek mocno dojrzałych,6 średnich jabłek,2/3 szklanki cukru,sok z cytryny.Jabłka umyć, obrać ze skórki(...)również do smaku.Jeszcze ciepłe przełożyć na ciasto. Na wierzch owoców ułożyć dowolne kruche ciasteczka. Łasuchy mogą udekorować całość bitą śmietaną.Ciemne ciasto idealnie komponuje się z kwaskowatością owoców. Ma jedną wadę: znika zdecydowanie za szybko ;)Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennatanie. Staram się z tego korzystać i po zrobieniu konfitury z dodatkiem świeżych fig , przyszedł czas na szybkie ciasto ze śliwkami, które jest tak proste, że każdy da sobie radę Wystarczy wymieszać wszystkie składniki ze sobą, wylać na formę, ułożyć owoce i… Upiec Dzisiejsze ciasto śliwkowe nie zawiera cukru i jest bez jajek, a zwykłe mleko można zastąpić
FitkotDlaczego jest to ciasto idealne na niedzielę? Ponieważ jest ciastem naprawdę szybkim i prostym do przyszykowania. Dodatkowo jest to opcja bez mąki, czyli nadaje się dla osób bezglutenowych. U mnie ciacho to podane jest z frużeliną malinową , możecie zastąpią ją jakąkolwiek inną frużeliną, bądź konfiturą albo po prostu kawałkami owoców, żeby było szybciej. Ciasto samo w sobie jest dość(...)minut. Po upieczeniu ciasto może na środku opaść. Jest to normalne. Dodatkowo : – 200 ml śmietanki kremówki 30 – 36% – opcjonalnie: frużelina , owoce, konfitura Bezmączne ciasto migdałowe z malinami i bitą śmietaną Proste i szybkie ciasto na weekend Maliny z własnej plantacji Pyszne ciasto bezmączne Ciasto migdałowo kakaowe na każda okazję Ciasto idealne na niedzielę Smacznego!!! Źródło wpisu
Relaxtimepszennej 200g masła 100g cukru pudru (lub mniej) 2 łyżki gęstej śmietany 18% 2 żółtka duży słoik prażonych jabłek z kawałkami owoców Z mąki , cukru ,żółtek i śmietany zagniatamy szybko ciasto. Przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na min. 30 minut. Przygotowujemy formę do muffinów. Zagłębienia smarujemy masłem i oprószamy mąką. Po wyjęciu
WYSPA SZCZĘSLIWAprzepis oczywiście z truskawkami.Dzisiaj szybkie ciasto z dodatkiem truskawek i mlecznej czekolady.Ten przepis pochodzi z zeszytu mojej mamy więc jest to smak mojego dzieciństwa.Zachęcam do wypróbowania. Składniki 12 łyżek mąki pszennej 12 łyżek cukru pudru 4 jaja 125 g masła lub margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy truskawki lub inne owoce 100 g mlecznej czekolady(można
Anielskie wypiekirozpływające się w ustach. Mocno czekoladowe. Najlepsze od razu po usmażeniu, ale smaczne też odgrzewane lub podane na zimno z bitą śmietaną i owocami. Ciasto łatwo rozprowadza się na patelni, a placuszki szybko rosną i nie chłoną tłuszczu. Warto pamiętać, aby nie mieszać ciasta zbyt długo i intensywnie, bo inaczej placuszki wyjdą cienkie i nie urosną. SKŁADNIKI SUCHE(...)mała szczypta soli MOKRE 1 szklanka mleka (250 ml) 2 jajka 3 łyżki roztopionego masła lub oleju DODATKOWO 100 g gorzkiej czekolady olej do smażenia DO PODANIA : świeże sezonowe owoce, domowa bita śmietana, cukier puder WYKONANIE: Czekoladę drobno siekamy. Do miski przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Dodajemy cukier i szczyptę soli. Dokładnie mieszamy. W drugiej misce
cool and mintyweekend będę Was kusić mini torcikami z ciasta francuskiego z kremem i owocami. Piękne jak z cukierni, ale takie przygotowane w domu są o wiele lepsze. Deser szybki i prosty w wykonaniu. Jak już będziemy mieć upieczone kawałki ciasta francuskiego, to tylko ubijamy krem, który wykładamy na połowę mini torcików, dekorujemy owocami, przykrywami drugą porcją, posypujemy cukrem pudrem
Zakątek rozkoszy kulinarnycholeju do smażenia Ręcznie, za pomocą miksera z hakiem lub malaksera zagniatamy ciasto z dwóch szklanek mąki, łyżeczki proszku do pieczenia, pół szklanki cukru pudru, cukru z wanilią, jajka, żółtka i posiekanego masła. Ciasto dość szybko się połączy. Jeśli lubimy – możemy dodać rodzynki lub inne suszone owoce. Ja lubię je bez dodatków. Dzielimy na dwie części, spłaszczamy
Poezja smakuSzybkie ciasto z czekoladowym biszkoptem, masą czekoladową, słodką śmietanką i bananami. Bardzo prosta i słodka improwizacja do popołudniowej kawy! Foremka 24x30 cm Biszkopt: 4 jajka 4
VioletoweKucharzenieDzisiaj ciasto na pożegnanie wakacji. Szybkie, smaczne i chyba dość popularne. Można bez owoców, można z owocami. U mnie ostatnio królują śliwki. Bardzo lubię ich smak, kiedy wtopią się w ciasto. Przepis zaczerpnęłam ze strony Danusi . U mnie inne owoce i małe zmiany. SKŁADNIKI 3 szklanki mąki tortowej 1 budyń śmietankowy bez cukru
W kuchennym oknie Ewyjeszcze 15 minut w 180*C (można włączyć grzanie od spodu). Ciasto studzimy- masa w tym czasie trochę opadnie, i podajemy. Ciasto jest szybkie i bardzo dekoracyjne. Masa- słodka i lekko krówkowa- idealnie pasuje do lekko kwaskowatych owoców. Polecam! Zbliżenia ciasta tradycyjnie w beznadziejnym świetle, bo dopiero wieczorem miałam czas:/ Edit: Dawno nie zaglądałam na durszlak(...)obraz za oknem Wije na murze zaczynają się przebarwiać Przepiękne kolory berberysu Widok na złotą brzozę i Kon Qbkową ku źnię A u nas świdośliwa zaczęła powoli tracić liście, owoców już dawno nie ma- były stołówką dla ogromnych ilości ptaków. Leszczyna jest złota a amerykańskie borówki czerwone- na tle zielonych tuj sąsiadów wyglądają bardzo atrakcyjnie. Na pierwszym planie
les mirabelles