szybkie ciasto z owocami - 5500 przepisów (strona:204/367)

Tarta z masą śmietanową, borówkami i galaretką 233

pudru skórka otarta z cytryny Dodatkowo: 300 g borówek 1 galaretka truskawkowa Ciasto: Wszystkie składniki dokładnie i szybko ze sobą zagniatamy. Zawijamy w kule, owijamy folią spożywczą i wkładamy na godzinę do lodówki. Następnie rozwałkowujemy je na wielkość formy i wykładamy ją ciastem, dociskając je do środka. Nakłuwamy gęsto widelcem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około(...)Gotową masę rozprowadzamy na kruchym spodzie. Na masie śmietanowej układamy borówki i wkładamy całość do lodówki. Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody. Gdy zacznie tężej wylewamy ją na owoce. Ciasto schładzamy w lodówce aż galaretka całkowicie stężeje

My simple kitchen
Szarlotka z gruszkami. 396

Proste i szybkie ciasto kruche z dużą ilością gruszek i kremem migdałowo- śmietanowym. Ciasto przygotowałam na przyjazd bliskich. Wszystkim bardzo smakowało. Ciasto jest fajnie kruche i mokre za razem.  Polecam! SKŁADNIKI: na ciasto: -500 g mąki pszennej - 250 g masła - 2 jajka - łyżka śmietany - 120 g cukru pudru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto jak najszybciej trzeba zagnieść. Schłodzić(...)lodówce przez 30 minut. Wylepiamy tortownicę (dużą) ciastem. 6 gruszek - 150 ml śmietany 36% - 2 jajka - 3/4 szklanki migdałów (zmielonych w blenderze) Gruszki obierz ze skórki, usuń gniazda nasienne. Ułóż pokrojone w plasterki na cieście. Śmietanę, jajka i zmielone migdały, zmiksuj blenderem. Zalej owoce. Piecz w nagrzanym piecu przez 55 minut w temp. 185 stopni C. Posyp po wystudzeniu

SMYKWKUCHNI
Ciasto z musem z soku owocowego i śmietankową pianką (+jak przygotować kiwi, żeby galaretka się ścięła) 202

opakowania budyniu śmietankowego - duże opakowanie delicji Przygotowanie musu z soku owocowego: 250 mililitrów soku mieszamy z 3 budyniami. Pozostały sok gotujemy i wlewamy do niego mieszankę sokowo-budyniową. Szybko mieszamy do zgęstnienia. Gorącą masę wylewamy na upieczony wcześniej biszkopt , wyrównujemy. Układamy na wierzchu delicje, lekko dociskając. Składniki na masę śmietanową: - 500 mililitrów śmietanki kremówki 30% - 2 galaretki agrestowe (lub inne(...)minuty. Po tym czasie wyjmujemy i układamy na cieście. Etapu parzenia kiwi w cukrze NIE MOŻNA pominąć. Kiwi posiada w sobie związki, które nie pozwalają na wiązanie się galaretki. Owoc traci tę właściwość dopiero po odpowiednim przygotowaniu. Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i wylewamy na wierzch owoców. Zostawiamy w lodówce lub innym chłodnym miejscu do stężenia. Voila! Smacznego

Życie zamknięte w smaku
3 przepisy na rozgrzewające koktajle + recenzja blendera NOVEEN 171

lekkie (waży zaledwie 1 kilogram!), a co za tym idzie – wygodne w użyciu . Przeniesienie blendera na pewno nie będzie problemem. Możemy mieć go zawsze pod ręką i w szybki sposób przygotować poranny koktajl. Poza tym urządzenie pięknie prezentuje się w kuchni – ma bardzo nowoczesny wygląd . Blender występuje w trzech kolorach: różowym, zielonym oraz szarym.   Prosty w obsłudze(...)pozostałe blendery marki NOVEEN są idealnym motywatorem. Rozpoczniesz przygodę z koktajlami, a co za tym idzie wprowadzisz w dietę więcej owoców i warzyw. Przygotowanie koktajlu z pomocą blenderów sportowych jest niezwykle proste i szybkie, dlatego nie będziecie mieć już żadnych wymówek Cena blendera jest niska, dlatego warto zrobić prezent dla zdrowia Twojego i całej rodziny! Dużym atutem jest fakt

Via Gusto
ŚMIETANOWIEC/GALARETKOWIEC W MISIE TUPPERWARE. 215

ciast, więc i zjeść ich nie ma jak. A słodkie być musi! Tak, więc deser musiał być na zimno. Postawiłyśmy na mocno śmietanowego śmietanowca zwanego również galaretowcem. Nasze dzieło sztuki dojrzewało sobie w lodówce, szczelnie zamknięte przed zapachami w misie Tupperware. SKŁADNIKI: - śmietana 30%, 2 kubki, - galaretka, 6 różnych kolorów, u nas: pomarańcz, cytryna, agrest, truskawka, brzoskwinia, szafir czyli owoce(...)wody. Śmietanę ubijamy na piankę, powoli dodając cukier i ubijając na wolniejszych obrotach, do ubitej śmietany wlewamy strumyczkiem, cały czas ubijając wystudzoną żelatynę, dorzucamy pokrojone galaretki i szybko, dokładnie mieszamy, przekładamy łyżką, chochlą śmietanowca do miski/naczynia z galaretką, wyrównujemy wierzch, szczelnie przykrywamy i schładzamy kilka godzin w lodówce. Co to za miska ? To nie miska, to nasze

Wypisz Wymaluj
Babeczki ze śliwkami 178

Puszyste babeczki ze świeżymi śliwkami i migdałowym akcentem to łatwy i szybki w przygotowaniu słodki deserek z owocami. Składniki: 6 jajek 160g cukru pudru 200g masła 260g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru wanilinowego 8 dużych śliwek 16 sztuk migdałów cukier puder do posypania Wykonanie: 1. Jajka utrzeć z cukrami na puch, dodać miękkie masło(...)przekroić na połówki i pozbawić pestek. Migdały sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. 3. Każdą foremkę do babeczki wyłożyć papilotkami, następnie do każdej papilotki włożyć po 1-2 łyżki ciasta i ułożyć na wierzchu połówkę śliwki. 4. Piec w  piekarniku  nagrzanym  do 180 stopni przez około 25-30 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Sałatka owocowa z pysznym sosem 229

owoce myjemy oraz osuszamy. Większe owoce jak np. banany, brzoskwinie czy ananasa kroimy na kawałki *** *** Wydrążoną łupinę od arbuza wycinamy w zygzak, tak aby powstał ozdobny wzorek *** *** Owoce mieszamy z wydrążonymi kuleczkami z miąższu arbuza i tak przygotowaną sałatką wypełniamy łupinę arbuza. Całość wkładamy do lodówki *** *** W miseczce mieszamy jogurt z miodem *** *** Tak przygotowanym sosem możemy polać(...)nasionami słonecznika *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: NOCNA OWSIANKA BEZ GOTOWANIA PRZEPIS TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ DANIA I PRZEKĄSKI NA PRZYJĘCIE DLA DZIECI

Blog z Apetytem
Zupa truskawkowa z kaszą jaglaną 209

pojawiło się niewiele przepisów z truskawkami w roli głównej (polecam Ciasto truskawkowe z kremem migdałowym – tegoroczny, truskawkowy hit :)) Pamiętam jak jeszcze w dzieciństwie na mojej działce rosło mnóstwo krzaków truskawek. Gdy nadchodził sezon, długie godziny spędzałam na zrywania truskawek i truskawkowych przetworach. Oczywiście w międzyczasie mnóstwo tych pysznych owoców lądowało w moim brzuchu Teraz, gdy tamte czasy minęły(...)roku na rok jem coraz mniej truskawek? Dziś, już na pożegnanie upolowałam całkiem smaczne okazy, z których powstał dzisiejszy przepis. Zupa truskawkowa z kaszą jaglaną to smaczna i szybka opcja zarówno na śniadanie, jak i drugi śniadanie i kolację (w roli deseru także sprawdzi się całkiem nieźle). Zapraszam do degustacji Zupa truskawkowa z kaszą jaglaną porcja dla dwóch osób

365 dni dookoła kuchni
Pyszny mazurek kawowy z marmoladą 156

przygotowania: Mąkę przesiewamy ze szczyptą soli. Dodajemy 200 g schłodzonego masła i 100 g cukru. Składniki siekamy, dodajemy żółtko i serek. Szybko zagniatamy i formujemy kule, owijamy w folię spożywczą i chowamy do lodówki na 40 minut. Schłodzone ciasto dzielimy na 2 części ( mniejszą i większą) Większą pokrywamy dno kwadratowej formy,pokrytej papierem do pieczenia.  Mniejszą część należy rozwałkować(...)przykryć folią aluminiową i obciążyć suchym grochem. Piec na złoty kolor ok. 30 minut. Po ostudzeniu , posmarować marmoladą,w moim przypadku była to marmolada z leśnych owoców. Masa kawowa: Rozpuszczamy 100 g masła. Kawę mieszamy z mlekiem w proszku, resztą cukru (100 g) i cukrem waniliowym. Do suchych składników,dolewamy 80 ml wrzątku i miksujemy.  Następnie dodajemy rozpuszczone

Różne smaki w kuchni
Cynamonowa drozdzowka z antonowka i sliwkami, na maslance czyli poWeekendowe Lakocie odc.130 216

chyba powinno być.  Na tę jakże ważną okoliczność postanowiłam upiec ciasto.  Tradycyjne, pachnące, pyszne. Wykorzystałam śliwki i jabłka prosto z targu.  Powstał przepis na szybkie ciasto drożdżowe, na maślance (zalegającej w lodówce). Cynamonowa drożdżówka z antonówką i śliwkami, na maślance 130 ml maślanki łyżka cukru waniliowego 25 g świeżych drożdży 400 ml maki pszennej 70 g masła(...)masła Z maślanki, cukru waniliowego i drożdży robimy zaczyn. Mieszamy składniki i odstawiamy by drożdże ruszyły. Do zaczynu dodajemy pozostałe składniki ciasta. Mieszamy , przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 45 minut. W tym czasie przygotowujemy owoce. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Na dno wsypujemy 1/2 łyżeczki cynamonu i 2 łyżeczki rafinady. Wrzucamy kawałeczki masła. Ciasto mieszamy z owocami

Dzieje kuchennej Wiewióry
Panettone 182

każdorazowo trzeba zagniatać ciasto po dodaniu masła. Na koniec dodajemy przygotowaną mieszankę owoców i skórek. Ciasto zagniatamy w kulę, wkładamy do dużej miski i przykrywamy folią spożywczą. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 10 godzin. Ciasto zwiększy swoją objętość trzykrotnie, więc miska powinna być duża. Wyrośnięte ciasto wyciągamy na blat, rozciągamy je na kwadrat i składamy rogami do środka. Wkładamy(...)razem na 2,5 – 3h. Na foremkach powinien zrobić się "grzybek" z ciasta. Piekarnik rozgrzewamy do 180*C, babkę nacinamy na środku tworząc X, kładziemy łyżkę zimnego masła i wkładamy do piekarnika na najniższą półkę. Pieczemy ok. 60 minut (do suchego patyczka). Gdyby wierzch zbyt szybko brązowiał, przykrywamy babkę papierem do pieczenia. Upieczoną babkę wyciągamy z piekarnika, przebijamy wykałaczkami

Gotowanie i blogowanie
babeczki jogurtowe 198

Dziś, wbrew logice i panującym wszędzie owocom, proponuję przepis na babeczki jogurtowe. Prosty, szybki i niezawodny. składniki: 1 mały jogurt naturalny (180g) kubek po jogurcie umyć i odmierzać nim pozostałe składniki 3 kubeczki mąki 1,5 kubeczka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 duże jajka 1 kubeczek oleju wykonanie: Jogurt, jajka i olej wlewam(...)dolewam mokre składniki. Wszystko razem mieszam krótko i delikatnie - tylko do połączenia składników (jeśli "przedobrzycie" z mieszaniem babeczki mogą być twarde). Foremkę na muffinki wykładam papierowymi papilotkami i nakładam ciasto - do ok. 3/4 wysokości. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekę 20 - 25 minut

babka w formie
Panettone - włoskie dobro narodowe 188

każdorazowo trzeba zagniatać ciasto po dodaniu masła. Na koniec dodajemy przygotowaną mieszankę owoców i skórek. Ciasto zagniatamy w kulę, wkładamy do dużej miski i przykrywamy folią spożywczą. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 10 godzin. Ciasto zwiększy swoją objętość trzykrotnie, więc miska powinna być duża. Wyrośnięte ciasto wyciągamy na blat, rozciągamy je na kwadrat i składamy rogami do środka. Wkładamy(...)razem na 2,5 – 3h. Na foremkach powinien zrobić się "grzybek" z ciasta. Piekarnik rozgrzewamy do 180*C, babkę nacinamy na środku tworząc X, kładziemy łyżkę zimnego masła i wkładamy do piekarnika na najniższą półkę. Pieczemy ok. 60 minut (do suchego patyczka). Gdyby wierzch zbyt szybko brązowiał, przykrywamy babkę papierem do pieczenia. Upieczoną babkę wyciągamy z piekarnika, przebijamy wykałaczkami

Gotowanie i blogowanie
Kruche z powidłami i bezową pianką. 712

ulubione ciasto mojego syna bo nie ma w nim owoców :) zawsze gdy zabieram się za pieczeni to mówi mamuś tylko bez urozmaiceń :)  Ciasto jest proste w przygotowaniu i wyśmienicie smakuje :)                           Zapraszam :)   Składniki na ciasto kruche ; 3 szklanki mąki 1 cukier waniliowy 3/4 szklanki cukru(...)cytryny 1 łyżka mąki ziemniacznej 1 cukier waniliowy Dowolne powidła ja użyłam jagodowych (malutki słoiczek ) Wykonanie : Do miski przekładamy wszystkie składniki podane na ciasto kruche i wyrabiamy mikserem na grudkowatą masę , przekładamy na stolnicę i szybko zagniatamy. Ciasto dzielimy n pół z tym że jedna część jest trochę   większa od drugiej  .Mniejszą część zawijamy w folię i wkładamy

Sama słodycz i szczypta chili
Brownie z waniliową ricottą 172

Szybkie i proste ciasto z przepisu Gosi z  Ósmego koloru tęczy , troszkę je zmodyfikowałam, ale minimalnie. Wygląda fantazyjnie, trochę mi przypomina góry....ale w sumie mi  wszystko przypomina góry :).  Składniki na blaszkę 25x25 cm Ciasto ciemne: 4 jaja 10 dag cukru 20 dag masła 20 dag czekolady gorzkiej 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej(...)sera ricotty lub twarogowego 1 jajo 1/3 szklanka cukru pudru świeża wanilia z 2 lasek  1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej  Opcjonalnie do polania: świeże owoce lub konfitury 1.  Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z masłem, kawą i kakao.Ostudzić do temperatury pokojowej. 2. Jaja miksujemy z cukrem, dodajemy masę czekoladową, mąkę przesiewamy

Apetyczna babeczka

Proponowane wyszukiwania