szybkie ciasto z owocami - 5500 przepisów (strona:139/367)

Letnie śniadanie: Czereśnie zapiekane w naleśniku 168

baby, albo francuskiego clafoutis, czyli bardzo łatwa i szybka do zrobienia przekąska w letni, słoneczny poranek. Czas : 5 minut przygotowań, 20 minut na odpoczynek dla ciasta, 30 minut na pieczenie Poziom trudności: Bardzo łatwe Liczba porcji: 2 bardzo duże Czereśnia, trześnia, albo czerecha – jeden z najbardziej smakowitych i seksownych owoców. Okrągły, błyszczący, jędrny i słodki. Lato, świeżość

Niedzielny kucharz
Rabarbarowe tartaletki frangipane - expresowe 204

Frangipane to popularny we Francji i Włoszech migdałowy krem używany do ciast i tart. Tym razem zamiast jednej dużej tarty przygotowałam małe tartaletki z rabarbarem w

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Drożdżowe ze śliwkami 211

jest najlepsze ciasto jakie kiedykolwiek jadłam, po czym szybko detronizuje je jakiś następny smakołyk. Nie jestem tutaj stała w uczuciach ;) Ale mam ciasta, do których wracam od lat i które chyba nigdy mi się nie znudzą i do takich pozycji zdecydowanie zalicza się drożdżowe! W każdej konfiguracji, ze świeżymi owocami lub takimi ze słoika, z kruszonką owsianą, kokosową

Ciastkozercy
Ciasto Kopiec Kreta 337

bananami. Prosty w przygotowaniu i w miarę szybki tort, który cieszy się dużą popularnością. Gościom bardzo smakował i prosili o dokładkę. Moje ciasto kreta jest delikatnie śmietankowe i waniliowe. Biszkopt jest wilgotny, dlatego ciasta już nie nasączałam. Jeśli nie lubimy bananów możemy zastąpić je ulubionym dżemem lub innymi miękkimi owocami np. gruszki z puszki, brzoskwinie. Bardzo polecam… Zapraszam

Mała Cukierenka
Drożdżowe ze śliwkami 187

jest najlepsze ciasto jakie kiedykolwiek jadłam, po czym szybko detronizuje je jakiś następny smakołyk. Nie jestem tutaj stała w uczuciach ;) Ale mam ciasta, do których wracam od lat i które chyba nigdy mi się nie znudzą i do takich pozycji zdecydowanie zalicza się drożdżowe! W każdej konfiguracji, ze świeżymi owocami lub takimi ze słoika, z kruszonką owsianą, kokosową

Ciastkozercy
Sernik na zimno 143

serniczek na zimno, idealny na upały.Bardzo szybko się robi i składników za dużo nie potrzeba. Sernik zrobiłam w ramach akcji Ciasto na niedzielę ..Inne serniki można zobaczyć u ...cdn. 50 dkg twarogu 1 duży jogurt naturalny około 3/4 szkl.cukru 5-6 łyżeczek żelatyny 3 łyżki wody dowolne owoce  1 galaretka Żelatynę rozpuścić w wodzie.Twaróg zmielić

Moje domowe kucharzenie
Puszysty placek owsiano-jogurtowy z rabarbarem i malinami 137

więc jeszcze pokażę Wam ciasta ucierane z owocami w różnych wersjach. Tymczasem sprawdźcie, jak puszyste i wilgotne może być ciasto z jogurtem. Dodałam go pierwszy raz do ciasta i byłam zachwycona. Po 3 dniach ciasto dalej wilgotne, świeże i pyszne. Mimo, że upiekłam dużą blachę i niewiele rozdałam (może 1/3?), szybko zniknęło. Bo jak się nie oprzeć słodko-kwaśnemu

Anioszek w kuchni
SEROWE CIASTECZKA Z RABARBAREM 249

słodkie jednocześnie . Bardzo wiosenne i orzeźwiające. Pyszne i szybkie w przygotowaniu.  POTRZEBUJEMY: 150 g serka waniliowego typu Almette lub serek śmietankowy +cukier waniliowy 150 g mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 żółtko Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki. 0,5 kg rabarbaru 3 łyżki dżemu z owoców leśnych lub truskawkowego Rabarbar obieramy i kroimy

WYSPA SZCZĘSLIWA
Co Lila jadła w środę? 3 155

obiad pochodzi ze strony Qchenne Inspiracje. Bardzo szybko się przygotowuje, wystarczy usmażyć cebulkę, wrzucić suszone pomidory, później słonecznik i groszek. Kasza kuskus pęcznieje w wodzie około 5 minut. Mieszamy wszystko razem i posypujemy natką pietruszki. Obiad gotowy!  Podwieczorek Muffiny kakaowe + dżem z czarnej porzeczki (100% owoców). Bez cukru rafinowanego. Ciasto jest gorzkie, to dżem sprawia, że mały

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
A gdyby gruszki się udały? 148

naszej patelni czy rondla. Ostrożnie układamy ciasto na owocach, lekko dociskamy, ale uważamy na palce. Pieczemy 20-25 minut aż ciasto francuskie się wypufi a brzegi będą ciemno-brązowe.  Teraz trudny moment, szczególnie jeśli używacie rondla jak my. Potrzebna będzie pewna ręka. Patelnię lub rondel przykrywamy talerzem i szybkim ale ostrożnym ruchem przewracamy ciasto do góry nogami. Pamiętajcie

les mirabelles
Czarno-biały tort z kremem waniliowym 124

cytryny kilka kropel aromatu do ciast np. waniliowego 2 łyżki cukru 1 kieliszek wódki 1 opak. kremu waniliowego w proszku owoce, kolorowe posypki itp. do dekoracji Sposób przygotowania: 1. Biszkopt I:  Jajka utrzeć z cukrem na bardzo jasną masę. Dodać wodę i mąkę oraz proszek do pieczenia. Szybko wymieszać i przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą

A Ty Smakuj Mnie
Racuchy drożdżowe z jabłkami 156

 Dla niektórych racuchy to nie obiad,a dla mnie to obiad pierwsza klasa, zawsze najadam się po kokardę :)Niby szybkie danie, ale nie do końca, bo

bistro mama
Torcik Gruszkowo-Jabłkowy 171

fantastycznie. Torcik wygląda ciekawie, a gdy już się go rozkroi to mamy niespodziankę, mnóstwo owoców. Smakuje też niesamowicie i na pewno jest wart wysiłku który trzeba włożyć by go przygotować. W przepisie ilości składników na tortownicę o średnicy 25 cm. Składniki na kruche ciasto: 300 g mąki pszennej 150 g masła 4 łyżki kakao 100 g cukru pudru(...)mąką. Dodać pozostałe składniki i szybko zagnieść ciasto. Ciasto włożyć na conajmniej 30 minut do lodówki. Tortownicę posmarować masłem, piekarnik nagrzać do temperatury 180 o C. Ciasto rozwałkować na koło o średnicy większej niż tortownica a następnie przełożyć je do tortownicy. Dno i boki tortownicy powinny być oklejone ciastem. Ciasto nakłuć widelcem. Ciasto piec przez 30 - 35 minut a następnie

Mama Gotuje
Kruchy placek migdałowy z agrestem i pianką 180

końcu łapie oddech, ja toczę w dłoniach najpiękniejsze zielone owoce tego sezonu. Krągłe, z wdzięcznymi żyłkami pod lekko przezroczystą skórką, agrestowe kulki właśnie szykują się na swój debiut tego lata w Kuchni :) Wylądują na kruchym, migdałowym spodzie i nakryją swoje zielone, pękate brzuszki słodką pianką. Chrupiące ciasto, wypełnione soczystym, lekko kwaśnym agrestowym nadzieniem przeplata się ze słodkim akcentem bezowej(...)kropel soku z cytryny szczypta soli Sposób przyrządzenia: Kruchy spód: 1. Masło pokrój na mniejsze kawałki. 2. Szybkimi ruchami zagnieć ze wszystkich składników gładkie ciasto. 3. Ciasto uformuj w kulę, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 15min 4. Schłodzone ciasto rozwałkuj i wyłóż nim tortownicę lub keksówkę (spód i boki) i obficie ponakłuwaj widelcem. 5. Piecz

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Gnocchi w sosie jagodowym 161

też z twarogu. Jak dla mnie pyszne, lekko kwaskowate i idealnie komponujące się z wszelkimi owocami sezonowymi. U mnie podane z gęstym sosem jagodowym, i przybrane nektarynką oraz listkami melisy. W szczelinkach rozpuszczony pod wpływem ciepła ciemny cukier trzcinowy Muscovado. Pyszne i szybkie danie gotowe.  Smacznego.  Składniki :  2 jajka  180 g mąki pszennej(...)łyżeczka ciemnego Muscovado  świeża melisa do przybrania  Wykonanie :  1. Twaróg mielimy na gładką masę. Dodajemy jajka i miksujemy do połączenia. Dosypujemy mąkę.  2. Wyrabiamy ciasto w razie potrzeby dodając nieco więcej mąki. Ciasto ma być miękkie i dość luźne ale nie zbyt mokre. Formujemy wałki i kroimy małe kluseczki. Małym widelcem robimy niewielkie wcięcie w kluseczkach

vaniliowoczekoladowa
Kisiel gruszkowo-pomarańczowy 200

Bardzo lubię robić domowe, zdrowe, pełne owocowych kawałeczków desery. Ostatnimi czasy moja domowa patera wprost uginała się pod ciężarem wszelakich owoców. Powstawały pyszne koktajle, soki

Słodkie okruszki
Torcik w szklance 173

wiecie co lubicie najbardziej, prawda? :)Składniki:ciemny biszkopt lub inne kakaowe ciasto,śmietana kremówka,1 śmietan-fix lub inny stabilizator,galaretka o dowolnym smaku,dowolne owoce w syropie - użyłam brzoskwiń,opcjonalnie: koniak, brandy, likier kawowy, czekoladowy lub amaretto.Galaretkę przygotować odpowiednio wcześniej, zalać nią owoce odsączone z syropu i odstawić do zestalenia się(...)koniec dodać masło i dobrze połączyć. Odstawić do wystudzenia.Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem dowolnego stabilizatora, żeby nie podeszła zbyt szybko wodą.Na dno szklanek układamy: kawałki pokruszonego biszkoptu i nasączamy go łyżką syropy z owoców lub alkoholu (w wersji dla dorosłych),na niego porcję ubitej na sztywno kremówki, niewielką ilość pokruszonego i nasączonego biszkoptu,budyń czekoladowy

Codzienna kuchnia niecodzienna
Razowa Tarta z Jeżynami 182

całych owoców. Gdyby tarta była wypakowana krewetkami albo mulami, to tak, mój syn zjadłby całą :) Skąd ta tarta? W lodówce leżały jeżyny, a ja poleciałam do Moje Wypieki i tam znowu znalazłam coś dla siebie :) Składniki: 225 g mąki pszennej razowej 50 g cukru pudru 150 g zimnego masła szczypta soli Z podanych składników zagniotłam szybko ciasto. Owinęłam

Blondynka Gotuje
Ciasto styropian z malinami 335

masło posiekać z cukrem, przesianą mąką pszenną i proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka, jogurt naturalny i szybko zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części 1/3 i 2/3. Schłodzić w lodówce co najmniej 30 min. Większą częścią ciasta wylepić dno formy 21×25. Ciasto można podpiec w piekarniku nagrzanym do 190*C przez 10 min, ale nie jest to konieczne. Białka(...)białka. Masę jogurtową przełożyć na ciasto w formie i wyłożyć maliny. Na wierzch zetrzeć na tarce jarzynowej, schłodzone ciasto kruche. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez 1 godzinę. Jeżeli ciasto nie było podpieczone koniecznie z funkcją góra – dół. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Serniki pieczone , Tarty i kruche

https:KKuchniaMniam
Ciasto owocowa fantazja z morelami 150

Dzisiaj mam dla was przepis na ciasto z morelami w roli głównej. W naszym sadzie drzewa uginają się pod ciężarem brzoskwiń i moreli, które tak szybko dojrzewają, że z kuchni zrobiło się domowe przetwórstwo dżemowe w ostatnim czasie. I właśnie ten wspaniały urodzaj zmotywował mnie do zrobienia jakiegoś ciacha z morelami w roli głównej. Ale żeby nie było od początku(...)jajko i 1 żółtko Wykonanie: Zaczynamy od spodu, na stolnice wysypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i siekamy z nią masło. Dodajemy cukier, jajka, śmietanę i zagniatamy ciasto , w ramach potrzeby podsypując mąką. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, a boki smarujemy masłem. Wykładamy ciastem tortownicę spód i boki, i nakłuwamy widelcem. Pieczemy w temp 170 stopni przez

W kuchennej krainie
Tarta z figami 262

wylać na figi. Schłodzone ciasto zetrzeć na tarce jarzynowej i wyrównać, lekko dociskając ciasto. Można też rozwałkować ciasto i położyć na masie serowej. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez ok 40min. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Serniki pieczone , Tarty i kruche ciasta Tagged: figi , miód , ricotta

https:KKuchniaMniam
Kruche z jabłkami i budyniem. 189

Witajcie :) Mamy słoneczny piąteczek więc zapraszam na pyszne ciasto :) Powiem szczerze że za jabłecznikami nie przepadam ale z budyniem mogła bym jeść na okrągło. Proste i

Sama słodycz i szczypta chili