szybkie ciasto bez pieczenia - 8029 przepisów (strona:345/536)

Ciasteczka imbirowe + filmik 137

żadnych foremek, takie ciasto na szybko - zagniatamy, potem odrywamy kawałeczki, kulamy i dociskamy palcami do blaszki. Proste, łatwe i przyjemne i przepyszne :-) Do przepisu dołączony jest filmik -> na końcu posta. * * * Składniki (proporcje na 2 blachy): 250 g miękkiego masła 2 szklanki mąki pszennej 100 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 op. cukru waniliowego(...)dużo. Zagniecione ciasto dzielimy na pół - po jednej części na blachę.  Ciasta nie chłodzimy w lodówce. 4. Ciasteczka tworzymy w ten sposób, że odrywamy porcję ciasta, kulamy w dłoniach i dociskamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni C. 5. Wkładamy blachę do nagrzanego piekarnika na najwyższe pięterko i pieczemy przez

Kawa z mlekiem
Mini tarty z kurkami na cieście francuskim 136

polecam dodać do kurek łyżkę miodu, która nada całości lekkiego słodkawego posmaku. Ponadto polecam podawać tarty z dodatkiem sosu czosnkowego lub śmietanowego . Mini tarty z kurkami na cieście francuskim 275 g ciasta francuskiego ((1 opakowanie)) 300 g kurek 2 cebule czerwone 400 g sera pleśniowego ((2 krążki)) przyprawy: pieprz, sól, natka pietruszki opcjonalnie: parmezan do posypania Kurki umyj i włóż(...)Ciasto francuskie rozwiń i podziel na 12 prostokątnych części (lub na kwadraty – według uznania). Na każdy kawałek ciasta francuskiego połóż kawałki sera pleśniowego, a następnie kilka krążków cebulki i podsmażonych kurek. Układaj kawałki ciasta na blaszce do pieczenia posmarowanej oliwą. Włóż blaszkę do nagrzanego piekarnika i piecz całość 25 minut w temperaturze 180 stopni C (góra-dół, bez

Przepisy na widelcu
Błyskawiczna szarlotka dla leniwych 130

szklanki cukru 1 łyżeczka cynamonu Do miski przesiewamy mąkę, sodę oraz proszek do pieczenia. Wsypujemy cukier, wbijamy jajko. Na końcu dodajemy pokrojoną margarynę. Całość siekamy nożem tak długo aż powstanie kruszonka. Następnie całość wysypujemy na wyłożoną papierem do pieczenia foremkę (tylko spód). Ciasto dogniatamy ręką tak aby nie było żadnych luk. Foremkę wstawiamy do lodówki na 15 minut(...)Jabłka przekładamy na przygotowany spód. W osobnej misce robimy kruszonkę. Palcami rozcieramy ze sobą mąkę, cukier, cynamon i margarynę. Wysypujemy na jabłka. Ciasto pieczemy w  nagrzanym do 180*C piekarniku przez 60 minut. Pieczemy bez termoobiegu. Po upieczeniu studzimy i obsypujemy cukrem pudrem

VioletoweKucharzenie
Proste ciasto z borówkami amerykańskimi – pełnoziarniste, jogurtowe, bez cukru 136

Truskawki już są właściwie wspomnieniem (chociaż nadal można je kupić, to chyba na te najsmaczniejsze trzeba będzie poczekać do przyszłego lata), a teraz królują borówki, więc

Fitkot
Co można zrobić z resztek kurczaka 2 153

naszych ulubionych sposobów na recykling pieczonego lub gotowanego kurczaka. Drobno pokrojone resztki z pieczonego drobiu (w tej roli sprawdzi się też pieczeń wieprzowa) wymieszane z posiekanymi krewetkami, tworzą niesamowicie aromatyczny farsz. Do tego cieniutkie ciasto i można trafić do kulinarnego nieba. Zakochacie się w tej zupie. Jambalaya z resztkami kurczaka Jambalaya to mega proste, pachnące przyprawami danie, które można(...)kulinarny recykling kiedy brakuje nam czasu i musimy zrobić coś na szybko. To pyszne i sycące danie, które świetnie nadaje się na lunch do pracy, albo na szybką kolację, przygotujecie w pół godziny. Wystarczą 3 składniki. Zostaje nam tylko życzyć smacznego! Ekonomiczna kuchnia nie obejdzie się bez mrożenia. Poznaj 10 zasad jak mrozić jedzenie. Artykuł Co można zrobić

Niedzielny kucharz
Kokosowe babeczki a la bounty 159

szybko. Babeczki dekorujemy cukrem pudrem lub rozpuszczoną mleczną czekoladą (wówczas jeszcze bardziej przypominają popularne batoniki). Kokosowe babeczki podałam w towarzystwie filiżanki kawy i wspaniałego ceramicznego zestawu  – mlecznik i cukierniczka , który zachwycił moich gości równie mocno jak smak babeczek. Zestaw zdobiony jest motywem kotów i stanowi naprawdę piękną i praktyczną ozdobę stołu. Nie wyobrażam sobie popołudniowej kawy bez(...)pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 ml mleka na wierzch: polewa czekoladowa lub cukier puder Przygotowanie: W misce miksujemy masło z cukrem. Następnie dodajemy jajko, dokładnie miksujemy. Kolejno wsypujemy wiórki, miksujemy do połączenia składników. W osobnej misce mieszamy obie mąki z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do naszej kokosowej masy na przemian z mlekiem

Słodkie okruszki
Paleo płatki śniadaniowe cini minis (bez glutenu) 220

dawkę cukru, syropu glukozowego, oleju palmowego i dużo innych niewartościowych składników, a to krótka droga do otyłości i problemów zdrowotnych. Dlatego szukałem jakieś zdrowej alternatywy, aby po pierwsze, było szybkie do przygotowania, a po drugie musi im smakować! Po kilku próbach udało się zrobić chrupiące, pachnące cynamonem paleo płatki śniadaniowe cini-minis. Nie zawierają cukru, są bezglutenowe, można je przechowywać(...)soli Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. W misce mieszamy suche składniki następnie dodajemy jajko, miód i olej kokosowy. Lepimy ciasto (jeśli jest zbyt mokre i nie chce się uformować dosypujemy trochę mąki kokosowej). Rozkładamy ciasto na papierze do pieczenia, przykrywamy drugim kawałkiem papieru i wałkujemy, aby uzyskać dość cienki naleśnik. Po rozwałkowaniu kroimy je na kwadraciki, najłatwiej nożem

PaleoLife
Szybkie bułeczki z farszem a'la kebab i sosem czosnkowym 75996

\ Wymyśliłam je na imieniny mojego męża,nie spodziewałam się ,że wszystkim gościom tak bardzo posmakują-pyszne i na ciepło i na zimno Składniki: 2 opakowania ciasta

Swojskie jedzonko
Muffinki z kokosem, czekoladą toffi i kremem serowym 195

Idealne jako coś słodkiego na ząb, nawet bez okazji. Bardzo fajnie prezentują się również w formie urodzinowego "tortu". Muffinki są pyszne, mięciutkie i puszyste w środku. Długo zachowują świeżość. Bardzo szybko się je robi i tak samo szybko znikają. Ja w weekend robiłam je na zaległe urodziny;) Co prawda krem nie jest nałożony idealnie ale niestety ja i szpryca(...)pieczenia szczypta soli  3/4 szklanki cukru  2 jajka pół szklanki oleju  3/4 szklanki mleka pół szklanki wiórek kokosowych 100 gram czekolady tofii  Krem serkowy: pół kostki miękkiego masła 250 g serka typu philadelphia 200 ml kremówki 36% cukier- wedle uznania Wykonanie: W miseczce połączyć suche składniki to jest: przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sól

Krakowskie smaki Ani
Babki i babeczki -podsumowanie akcji 180

bez jajek Babka piaskowa z polewą Dziewczyna do zjedzenia Proste ciasto z krakersów i żurawiną Jasne ciasto z winogronami Gospodyni Miejska Babeczki-majonezowe do wielkanocnego koszyczka Gotuj się do gotowania ! Śmietankowa babka-puszek Niezawodna prosta babka-cytrynowa Gotuj Się Kto Może Babka cytrynowa Healthy Craving Trójkolorowa babka jogurtowa z polewą Jaskinia Smaku Bolozaura Wielkanocne babeczki drożdżowe Miętowe ciasto-yerba(...)babeczki do wielkanocnego koszyczka Kuchnia-takie proste Muffinki z kiwi Kulinarne szaleństwa Maniusi Baba drożdżowa Kulinarne Wariacje Babka z ajerkoniakiem z polewą z białej czekolady Kulinarny lans Szybka babka na majonezie Kurczę pieczone Babka wielkanocna Kurpinka gotuje Babka gryczana z ricottą Latosiowy dom Babeczki drożdżowe pani kaczuszki Babeczka cytrynowa pana zająca Lejdi of the house Chocolate chip cupcakes Bananowe fairy

Moje domowe kucharzenie
PIERNIKOWE PANKEJKI – szybkie i proste pancakes z owocami i sosem 220

Zachęcona wcześniejszymi udanymi przepisami z wykorzystaniem pierniczków spróbowałam zrobić pankejki na ich bazie – wyszyły przepyszne! Miękkie, puszyste, z wyczuwalnym smakiem piernika. Przygotowanie jest bardzo proste

Via Gusto
Indyjskie kruche ciasteczka 97

Dzień wolny.... kolejny dzień wolny od pracy. czas by móc znowu nacieszyć się dzieckiem i błogim lenistwem. Pogoda do wyjścia nie zachęca...mróz i deszcz do

ClauditteMissCooking
Francuskie paszteciki z mięsem 125

Bardzo szybkie i proste do przygotowania paszteciki z mięsa, które pozostało nam np. z rosołu. Znakomite na ciepło i na zimno, idealne do barszczyku czerwonego choć

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
NIEMIECKIE PIERNICZKI 101

będzie chronił ciastka przed wysychaniem. W przygotowaniu są naprawdę bardzo szybkie i proste, dlatego można upiec je na ostatnią chwilę... Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mąki migdałowej (zmielonych migdałów) 100 g masła 1/2 szklanki miodu 3 łyżeczki przyprawy do piernika 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej skórka z 1 cytryny szczypta soli(...)pieczenia, sodą oczyszczoną, solą oraz startą skórką z cytryny. Następnie do suchych składników dodajemy jeszcze ciepłe, rozpuszczone masło z miodem i mieszamy. Ciasto zagniatamy na jednolitą masę, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 15 min. Po tym czasie, odrywamy kawałki wielkości orzecha włoskiego, zwilżonymi dłońmi formujemy kulki i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, a następnie

Kuchnia MagdaLeny
Żytnie bajgle z sezamem 163

emigranci żydowscy przenieśli bajgle na Manhattan. Piekarze do 1950 wyrabiali je ręcznie, później zaczęto je produkować maszynowo, co spowodowało szybką, opłacalną produkcję żydowskiego pieczywa W 1927 pochodzący z Polski piekarz, Harry Lender przybył do New Haven w Connecticut i założył pierwszą w Stanach Zjednoczonych fabrykę bajgli poza Nowym(...)letniego mleka bez laktozy 100 ml letniej wody  1 łyżeczka soli himalajskiej 2 łyżki oleju rzepakowego 1 białko jaja 3 garście sezamu Przygotowanie: Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy pokruszone drożdże, cukier, mleko, wodę, sól i olej. Zagniatamy gładkie, elastyczne ciasto (w razie potrzeby podsypujemy mąką lub dolewamy letniej wody). Kulkę ciasta wkładamy do wysmarowanej olejem miski i odstawiamy

Czarnawisienka
Włoska wyprawa – pizza 188

Ostatnim czasem byliśmy na chwilowym urlopie we Włoszech, dokładniej w Rzymie. Oprócz wielu zabytków i miejsc wartych odwiedzenie nie obyło się również bez degustacji prawdziwego włoskiego przysmaku – pizzy. Poniżej kilka słów o historii pizzy :) Włoski przebój Chyba nie ma osoby, która nie lubiłaby pizzy. To chyba najbardziej popularna potrawa kuchni włoskiej. Przez setki lat we Włoszech wypiekano płaskie(...)swoją popularność zawdzięcza włoskim emigrantom, którzy w poszukiwaniu lepszego życia przenosili się do Stanów Zjednoczonych. Włoskie placki bardzo szybko przypadły do gustu Amerykanom, którzy pokochali tę potrawę. We Włoszech wyróżnia się dwa podstawowe gatunki pizzy. Pizza Neapolitańska ma dość grube ciasto, od 1 do 2 cm. Ma również zaokrąglone brzegi, aby lepiej utrzymywać sos oraz dodatki. Natomiast Pizza Rzymska jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
krucho-drożdżowy zawijaniec z makiem 178

Bez takiego makowca nie wyobrażamy sobie Świąt. Klasyczny smak masy makowej wzbogaciłam dużą ilością rodzynek namoczonych wcześniej w rumie. Oprócz tych dodatków, których ja użyłam można dodać także swoje inne ulubione bakalie. Ten zawijaniec dobrze przechowywany długo  jest  świeży, ale gwarantuję, że szybko zniknie. Nasz został zjedzony jeszcze ciepły .  Składniki: na ciasto: 500 g mąki tortowej(...)masy i całość razem zagotować mieszając a następnie wystudzić. Składniki ciasta zagnieść i odstawić na kwadrans. Rozwałkować na blacie podsypanym lekko mąką.  Wyłożyć nadzienie i zwinąć roladę. Przenieść ją na papier i owinąć całą papierem zostawiając około 2 centymetry luzu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec około 45 minut. Po upieczeniu wyjąc od razu z papieru

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
letnie ptasie mleczko z owocami 315

Ciasto idealne na letnie dni- lekkie, soczyste a co najważniejsze: bez pieczenia. Do jego użycia można użyć dowolnych ulubionych owoców, ja wykorzystałam truskawki, jagody i poziomki. Chyba specjalnie nie trzeba go zachwalać, myślę że skusi się na nie każdy miłośnik ciast z galaretką.  *blaszka 25*34 cm Składniki: paczka okrągłych biszkoptów 250 g truskawek szklanka jagód(...)opakowania galaretki truskawkowej 2 opakowania galaretki owoce leśne Dno i boki blaszki wyścielić papierem do pieczenia. Galaretki truskawkowe rozpuścić w 3 szklankach wody, tak samo galaretki o smaku owoców leśnych. Biszkopty zamaczać w galaretce truskawkowej i układać na dnie blaszki do pieczenia. Truskawki pokroić i wymieszać z wystudzoną galaretką,  jagody wymieszać z galaretką o smaku owoców leśnych

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Muffiny z żółtym serem 133

mokrymi. (Masę należy mieszać ręcznie - widelcem i do połączenia się całości, nie dłużej.)  Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem (do 4/5 wysokości papilotek).   Babeczki posypać startym serem i delikatnie oprószyć papryką.  Piec przez około 25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 190 stopni.  Ciastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce. Przechowywać(...)Muffinki  najlepiej doprawić wedle własnego smaku.   Użyłam papilotek ze SweetBoxa ( SweetBox Kaszubski ). Do wypieków polecam formę ze sklepu przyjemnegotowanie.pl , ponieważ dobrze przewodzi ciepło, dzięki czemu muffinki pieką się szybko i równomiernie

Di gotuje
Bochenek Doris Grant (Doris Grant Loaf) 178

Prosty i szybki chleb na drożdżach bez konieczności zagniatania. Przepis został wymyślony w 1940  roku przez Brytyjkę Doris Grant. Dzięki mące razowej bochenek jest bardzo sycący i długo utrzymuje świeżość. Składniki: 225 g mąki pszennej chlebowej 225 g mąki razowej 1 łyżeczka soli 7 g drożdży suszonych 300 ml ciepłej wody olej roślinny 2-3 łyżki mleka(...)formę z 10 kostkami lodu, które wytworzą parę, a dzięki niej chleb uzyska chrupiącą skórkę. Zdjąć folię z ciasta i nożem zrobić kilka nacięć na chlebie, za pomocą pędzelka posmarować go mlekiem i oprószyć odłożonymi otrębami. Wstawić do piekarnika i piec 30-40 minut Wyjąć i wystudzić na kratce

wyzwania kuchenne
Kruche ciasto ze śliwkami i kaszą perłową 239

bez pestek, pokrojonych na ćwiartki 3/4 szklanki brązowego cukru (150g) sok z 1/2 cytryny masło i mąka do wysmarowania i oprószenia formy Wykonanie: ciasto Wymieszaj mąkę z cukrem i solą i dodaj startą skórkę z cytryny. Przełóż na lekko oprószony mąką blat i uformuj wzgórek. Pośrodku zrób dołek i włóż do niego masło. Szybko ugniataj palcami do otrzymania ciasta(...)Ugotuj śliwki z cukrem i sokiem z cytryny. Od czasu do czasu mieszaj; powinny być miękkie, ale nie rozpadać się. Wyłóż ciastem formę o średnicy 25 cm, po czym nałóż równomierną warstwę kaszy. Na wierzch nałóż śliwki i piecz w nagrzanym do temperatury 180 stopni piekarniku przez około 45 minut

Gorący kąsek