Witam Kochani, dziś coś niezwykle szybkiego i prostego w przygotowaniu. Szczerze powiedziawszy jest to chyba najprostsze ciacho jakie znam. Nie zmienia faktu, że jest bardzo dobre
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuteż upiekłam szybkie ciasto, takie dla wszystkich domowników bez wyjątku. Smakowało nam bardzo! Kiedyś piekłam już podobne, lecz gdy zobaczyłam ten przepis na blogu AddioPomidory nie mogłam się powstrzymać! Zresztą czemu odmawiać sobie czegoś tak smacznego nawet jeśli to już nasze kolejne spotkanie z tym plackiem. Jogurtowe Ciasto Kubeczkowe 1 kubeczek(...)kubeczka po jogurcie. Wszystkie składniki wkładamy do miski i mieszamy, ja zrobiłam to widelcem, można również mikserem na niskich obrotach. Mieszanie nie powinno trwać zbyt długo. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, moja miała 26 cm. Na wierzchu układamy kawałki jabłek, maliny lub inne owoce. Placek pieczemy ok 30 minut w 180 st. C czyli do suchego
Dzieje kuchennej Wiewiórynajlepiej smakują ciasta na zimno z galaretką, ciasto które przygotowałam będzie w sam raz na taką pogodę. Ciasto jest pyszne i rozpływa się w ustach, ma mocny bananowy smak. Szybko się go przyrządza i najważniejsze że jest bez pieczenia. Składniki: 1 op. okrągłych biszkoptów 9 bananów 250 gram masła Sok z całej cytryny 0,5 szklanki cukru pudru(...)wykładamy połowę masy, układamy kolejną warstwę biszkoptów i wykładamy pozostałą część masy, wyrównujemy. Odłożone banany obieramy ze skóry, kroimy w plasterki, skrapiamy sokiem z cytryny i układamy na wierzchu ciasta, wstawiamy do lodówki do stężenia. Tężejącą galaretkę wylewamy na wierzch, ciasto wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia
Bajeczna KuchniaJedne z lepszych batoników czekoladowych z płatków owsianych bez pieczenia, które ostatnio robiłam. Batoniki mogą być świetnym deserem lub zdrową przekąską energetyczną. Batoniki czekoladowe
Kuchcik gotujeZostało mi trochę cytrynowego kremu , więc wymyśliłam sobie deser jagodowy. Oczywiście jak deser jagodowy to muszą być jagody. Jest to prosty i szybki deser , a przy
codojedzeniaKorzenny aromat w połączeniu ze słodkimi śliwkami tworzy super ciasto o niezwykłym smaku. Szybkie do zrobienia na dużą formę. Przygotowanie: 25 minut Pieczenie: 60
zdrowo i aktywnieKorzenny aromat w połączeniu ze słodkimi śliwkami tworzy super ciasto o niezwykłym smaku. Szybkie do zrobienia na dużą formę. Przygotowanie: 25 minut Pieczenie: 60
Zdrowie i pysznie na talerzuPolecam idealny deser na upały. Jest szybki, lekki i bardzo prosty do zrobienia :) SKŁADNIKI: mleczko zagęszczone niesłodzone 500 g (dobrze schłodzone) wiśniowa galaretka agrestowa galaretka
Pani na deserSkromnie wyglądają, ale są pyszne. Polecam szybki sposób na coś słodkiego - czyli wafelki :) Tym razem zrobiłam masę z chałwą waniliową. Przepis znalazłam w jakiejś gazecie. Tylko
Kuchnia domowa Aniprzepis na to ciasto bez pieczenia natrafiłam przypadkiem w jednej z gazet. Bardzo mi się spodobał, bo wydawał się szybki i łatwy do przygotowania. I taki w rzeczywistości jest. Dodałam owoce jakie akurat miałam pod ręką. Od siebie dołożyłam jeszcze galaretkę na wierzch i dzięki temu ciasto jest jeszcze bardziej kolorowe i orzeźwiające. Bardzo Wam polecam - to deser
Kuchnia domowa AniSzybko i smacznie. 2 szkl. mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szkl. cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki kakao 1 jajko 0
Moje domowe kucharzeniedodatek czekolady, odpowiednio białej i gorzkiej. Całość zwieńcza polewa powstała z połączenia obu czekolad. Stefankę przygotowuje się szybko, bez użycia piekarnika, ciasto zaskakuje smakiem i pięknie się prezentuje. Przepis można wykorzystać w formie o wymiarach 23x23cm . Stefanka czekoladowa bez pieczenia Składniki: CIASTO 2x250g herbatników typu petitki (zwykłe i kakaowe) lub nieco więcej (może zabraknąć kilku herbatników) 2x900ml
Smakołyki Berenikisuszonymi grzybami Wigilijne uszka z kapustą i grzybami Szynka pieczona w rękawie – szynka 2w1 Elegancki i szybki pasztet z kurzych wątróbek – bez pieczenia Leśny pasztet wegański – z czerwonej soczewicy, kaszy jaglanej i suszonych grzybów Chrupiąca kaczka z aromatycznej solanki, wolno pieczona w całości Śledzie po kaszubsku de lux– czyli moje ulubione Śledzie ‘po włosku’ –śródziemnomorska bomba smaku Śledzie(...)ciasta brioche, z serem i żurawiną Potrójnie czekoladowa oszukana babka – ciasto last minute Krucha tarta z żurawiną i ganache z białej czekolady ‘Magiczne ciasto’ – jedno ciasto, po upieczeniu – trzy różne warstwy! Włoska babka bożonarodzeniowa – Panettone Szybki keks makowy – ciasto nie tylko na święta Tort czekoladowy z kremem ajerkoniakowym i borówkami Tort kawowo-bezowy. Bez glutenu, bez pieczenia
Karo in the Kitchenpoprawiają jego parametry odfermentowania. W piekarnictwie natomiast przyspieszają rozbijanie skrobi na cukry, które z kolei drożdże mogą szybko i efektywnie wykorzystać w procesie fermentacji ciasta. Miąższ staje się lżejszy, a skórka podczas pieczenia – ciemniejsza i bardziej chrupka. Słód można bez problemu kupić w wielu sklepach internetowych prowadzących sprzedaż mąki albo artykułów do produkcji domowego piwa. Pamiętajcie tylko(...)mozzarelli skończy się jej przypaleniem. Pizzę wsuwamy do piekarnika na kamień, szybko spryskujemy ranty pizzy wodą ze spryskiwacza i pieczemy przez 2,5-3,5 minuty, aż brzeg się podniesie, ciasto zmieni kolor i lekko się przypali. Piekarnik przestawiamy z powrotem na funkcję pieczenia góra-dół, już bez grilla i dopiekamy pizzę kolejne
Karo in the Kitchen