szybkie ciasto bez pieczenia - 8029 przepisów (strona:220/536)

Menu sylwestrowe czyli jedzenie na Sylwestra 601

Właściwie moje tegoroczne menu sylwestrowe można przygotować wcześniej, a w Sylwestra jedynie dokończyć. Dlatego ja już mam przygotowany sos romesco , który wykorzystam do nadzienia francuskiego ciasta. Przystawki z francuskiego ciasto to najszybsze i najprostsze przekąski na ciepło. Popularne zarówno wśród dorosłych jak i dzieci. Lubimy mini pizze i od dawna są one w moim sylwestrowym menu. Tutaj fantazja(...)może zabraknąć czasami czasu. Najlepszym wyjściem i super smacznym deserem jest Pavlova . Piekę bezę niemalże co roku. Jest to elegancki deser sylwestrowy, który wszyscy lubią. Bezę można upiec na dzień przed Sylwestrem, aby dobrze wyschła. Potem wystarczy tylko ubić śmietankę i udekorować owocami. Szybki sylwestrowy deser całkiem bez stresu! Od lat bawię się na Sylwestra w domu z rodziną

codojedzenia
Amarantusowa szarlotka z budyniem 158

Amarantusowa szarlotka z budyniem Składniki na blachę 25 X 35 Na ciasto:    500 g mąki amarantusowej prażonej    250 g margaryny   

peggiwkuchni
Tarta Niebo z borówkami i bezą / Heaven Tart with Blueberries and Meringue 102

Dziś zapraszam na przepyszną tartę z borówkami, bezą i białą czekoladą. To zdecydowanie jedna z lepszych tart, jakie możecie przygotować w tym sezonie. Aby ułatwić sobie pracę, można użyć gotowych bezików, ale po upieczeniu spodu i tak zostaną nam białka, które naprawdę warto wykorzystać i szybko upiec swoje. Ciasto na spód można przygotować dzień wcześniej i chłodzić przez(...)zimne, jeśli ciasto jest zbyt kruche, należy dolać troszkę bardzo zimnej wody). Zagniecione w kulę ciasto owinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować (ok.4 mm, najlepiej robić to między dwoma kawałkami papieru do pieczenia lub folii) i przełożyć do formy na tartę  (można też wylepić formę ciastem bez wałkowania

Lekcje w kuchni
W domu: pyszna tarta 188

Jeśli szukacie pomysłu na obiad, to dzisiaj dosyć szybka propozycja. Tarta z łososiem i porami, przygotowuje się ją łatwo i nie wymaga to wiele czasu (najdłużej

Kuchnia w biegu
Tort bezglutenowy 143

osoba zapytała, czy mam pomysł na tort bezglutenowy, bo bardzo jej zależy własnie na takim. W pierwszej chwili pomysłu nie miałam, zaświtała mi masa, ale biszkoptu bez mąki pszennej nigdy nie piekłam :-( ale od czego Google? :-) Przepis na fantastyczny, puszysty biszkopt na bazie mąki ziemniaczanej znalazłam na blogu Mały Bezglutek . Składniki, których nie byłam pewna (czy mogę je dodać(...)Gotowe ciasto przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie 26 cm) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 35 - 40 minut (tu odwołuję się do Waszej znajomości własnych piekarników - jeśli pieką szybko - a niektóre tak mają, to wiadomo, że będzie to te 5 minut krócej ;-) ). Po tym czasie piekarnik wyłączamy, zostawiamy tam ciasto jeszcze przez

Czary - gary w kuchni
Sernik w makowo-pomarańczowe łaty na czekoladowym spodzie 159

rozdrabniamy. Dodajemy 3/4 łyżki ciemnego kakao, mieszamy. Masło roztapiamy w garnuszku i bezpośrednio po zdjęciu z palnika wlewamy do rozdrobnionych ciastek. Szybko mieszamy. Tak przygotowaną masę wykładamy na całe dno (natłuszczonej i obsypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia) tortownicy. Masę ugniatamy lekko ręką. Tortownicę wkładamy do lodówki na 10-15 minut. Przygotowujemy dwie miski. Do jednej wkładamy cały(...)znów łyżkę masy makowo-sernikowej, itd. Gdy wyłożymy cały spód, w ten sam sposób postępujemy z następną warstwą ciasta, aż do wyczerpania składników. Sernik wkładamy na środkowy poziom do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy około 75-80 minut. ! Uwaga czas pieczenia uzależniony jest od rodzaju piekarnika. Po około 65 minutach należy sprawdzić "stan upieczenia" sernika. Gdy sernik się

Słodkie okruszki
Cynamonowa drożdżówka do odrywania 248

wysypaną mąką lub matę silikonową (bez mąki), zagnieść i uformować wałek o długości ok. 50 cm. Cienko rozwałkować, aby powstał prostokąt o wymiarach ok. 30 cm x 50 cm. 7. Całą powierzchnię ciasta posmarować roztopionym masłem, 1 łyżkę masła zostawić. Wymieszać brązowy cukier z cynamonem i posypać ciasto, zostawiając 1 łyżkę. 8. Ciasto pokroić wzdłuż krótszego boku na pasy(...)Ciasto ułożyć w formie keksowej krótszymi bokami do boków formy. 11. Zostawić na ok. 10-15 min. do wyrośnięcia - żeby ciasto wypełniło formę. W międzyczasie nagrzać piekarnik do 180° C. tuż po upieczeniu 12. Na koniec ciasto posmarować pozostałym masłem i posypać cukrem z cynamonem. 13. Piec ok. 30 - 35 min. (Gdyby ciasto za szybko się rumieniło, można przykryć

Domowa Cookierenka Agi
Perfekcyjna beza - To się musi udać! 300

beza upiekła się w miarę szybko (jak na bezę) i była śnieżnobiała, zawsze piekę ją w 80 - 90°C z włączonym termoobiegiem.  Bezy piekę zawsze na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Suszę je przez około 2,5 – 3,5 godziny. Czas pieczenia uzależniony jest od wielkości bezy. Jeśli pieczecie małe beziki – upieką się zdecydowanie szybciej i już(...)Większe bezy lub pieczenie kilku grubszych blatów bezowych na jeden raz wymaga dłuższego czasu suszenia.  Stopień wysuszenia łatwo sprawdzić. Wystarczy uchylić piekarnik i wbić patyczek w środek bezy - tam beza piecze się najdłużej – jeśli patyczek jest suchy – beza jest gotowa. Można też popukać w bezę – głuchy odgłos daje pewność, że beza jest już wysuszona. Gotową bezę należy zostawić

maniapieczenia
Ciasto wiśniowe na kruchym spodzie z bezowo-kokosową chmurką 164

szybko zagniotłam. Utworzyłam kulę, zawinęłam w folię spożywczą i włożyłam do lodówki na godzinę. Można zostawić dłużej. Foremkę do pieczenia (25 x 36 cm) wyłożyłam papierem do pieczenia. Ciasto po wyjęciu z lodówki pokroiłam na plastry (ok. 0,5 cm grubości), ułożyłam je na spodzie foremki,   jedno obok drugiego. Ugniatając dłonią utworzyłam spód ciasta. Wstawiłam do lodówki(...)około 30 minut. Piekarnik włączyłam na 180 ° C (g/d). Ciasto, po wyjęciu z lodówki nakłułam   widelcem i wstawiłam do nagrzanego piekarnika na około 20 minut, aż się ładnie zarumieniło. Po upieczeniu odstawiłam do wystudzenia. W międzyczasie zrobiłam bezę: Białka ubiłam w mikserze (z końcówką do ubijania piany) najpierw na małych obrotach miksera, a potem stopniowo zwiększałam aż piana stała

Kuchnia u Krysi
Ciasto z Morelami i Polewą Orzechową 120

herbaty, kawy. W przygotowaniu jest proste i szybkie, polecam! Zmodyfikowany przepis ze strony my best german recipes . Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto z Morelami i Polewą Orzechową Składniki powinny być w temperaturze pokojowej: Ciasto: 200g miękkiego masła 200g cukru 1 opakowanie cukru(...)prawdziwą wanilią szczypta soli 4 duże jajka 400g mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 75ml mleka około 750g umytych moreli pokrojonych na ćwiartki lub połówki Polewa: 3 żółtka 50g cukru 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 250ml kwaśnej śmietany 12% 200g orzechów laskowych Ciasto: 1. Do miski przełożyć masło, dodać cukier, cukier z prawdziwą

Mała Cukierenka
Proste ciasto marchewkowe 427

szybki przepis na moje ciasto marchewkowe . Ciasto do wyrobienia bez miksera, wystarczy wrzucić wszystkie składniki do miski i wymieszać rózgą kuchenną lub końcówką od miksera. Łatwiej się nie da! W podstawowej wersji dodatkiem są siekane orzechy włoskie, bakalie, a ciasto udekorowane kremowym serkiem philadelphia. U mnie dziś przepis bez dodatków. Spróbujcie, z pewnością Wam zasmakuje   Proste ciasto(...)marchewkowe, bez miksera Delikatne, puszyste, mięsiste i wilgotne ciasto, do tego proste w przygotowaniu, bez wysiłku, polecam każdemu! SKŁADNIKI: 260 g mąki pszennej lub mieszanki bezglutenowej 320 g marchewki startej na dużych oczkach 4 większe jajka, u mnie rozm. L 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej większa szczypta cynamonu opakowanie cukru z wanilią

Zasmakuj Kuchni
Chleb z sezamem na zaczynie biga (drożdżowym) 150

ciasto, na końcu dałem dodatkowe 70 g wody (całkowite nawodnienie 78%). Rozwinąć gluten na szybkim biegu 2-3 prędkość, aż ciasto będzie gładkie. Fermentacja wstępna ciasta 20  minut w temperaturze pokojowej i potem na 20 h do lodówki w 4oC. Jak ciasto było w lodówce, to wyciągałem je  i składałem przez 3 pierwsze godziny - raz na godzinę (chyba(...)przy 2 składaniu (można nie dodawać) Po 20 godzinach w lodówce wyjąć ciasto i ogrzać w temperaturze pokojowej przez 1 godzinę. Następnie uformować bochenek, dać do koszyka, wyrastanie w cieple ok. 60 minut. Piekłem w garnku żeliwnym, 20 min z pokrywą, 25 minut bez pokrywy. Temperatura pieczenia 230-->180oC. Smacznego

Przepisy na domowy ser i chleb
Najlepsze na świecie bezglutenowe pancakes 144

bezglutenowe pancakes`y. Dobra – szybki reaserch w googlach i już wiem! Kilka chwil i parę rozbitych jajek później – gotowe. Ciasto ląduje w lodówce. Za kilka godzin robię próbę i jest REWELACJA!! Panckesy są słodkie, delikatne i puszyste, potrzebują tylko chwili na patelni, zupełnie bez przypalania i przywierania. Ważnym krokiem jest odstawienie ciasta do lodówki. Co jest nawet(...)jajka ½ szklanki mleka roślinnego ( TUTAJ przepis na najlepsze domowe mleko) 1 szklanka mąki ryżowej 1 łyżka masła klarowanego (rozpuszczonego) 1-2 łyżki ksylitolu odrobina wanili ½ łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia Przygotowanie: Białka ubijamy aż zrobią się sztywne. W drugiej misce łączymy pozostałe składniki. Powoli dodajemy połowę ubitych białek i mieszamy delikatnie. To samo powtarzamy z drugą połową białek. Przykrywamy

PaleoLife
Ciasto „Ptasie Mleczko” 911

Bardzo przyjemne w smaku ciasto. Lekkie. Słodkie. Proste do przygotowania. Z doskonałą polewą, którą wykorzystam też do innych wypieków. Jedynie biszkopt przygotowany z dodatkiem budyniu w

Smaki Na Talerzu
Ciasto z brzoskwiniami i kremem śmietanowym z mascarpone 505

Wspaniałe ciacho. Lekkie, pyszne, szybkie w wykonaniu. Składniki: 1 puszka brzoskwiń 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka krystaliczna 1 opakowanie serka mascarpone 250 g 2 opakowania śmietany 36% 200 g   Ciasto biszkoptowe: 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3/4 szklanki mąki pszennej (tortowej) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki powinny być(...)pianę, dodajemy powoli cukier nadal ubijając. Dodajemy po 1 żółtku wciąż ubijając. Gdy już nasza masa jest jasna, puszysta dodajemy przesiane przez sito mąki i proszek do pieczenia (można bez proszku, ale z nim biszkopt wychodzi wspaniały). Mieszamy powoli by nie stracić napowietrzenia białek. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Zakładamy obręcz i wykładamy

MojaQchnia.pl
ciasto jogurtowe z borówkami 176

Jak niedziela to czas z rodziną, jak czas z rodziną to kawka i ciacho. A jak ciacho to tym razem wariacja na temat ciasta jogurtowego. Coś

Gotowanie z pasją
Tarta kremowa z truskawkami 127

które są bez smaku.Chciałam poczuć wiosnę i stąd te ciasto :) Ciasto kruche 200 g mąki pszennej 100 g masła 100 g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli 4 łyżki zimnej wody Przesianą mąkę,masło,cukier puder i sól zmiksować w malakserze.Dodać żółtka,zimną wodę i lekko wymieszać.Ciasto wyjąć na blat obsypany mąką i szybko wyrobić.Uformować(...)kulę,owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce ok.godziny.Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 3-4 mm i przełożyć do formy o średnicy 25 cm.Nakłuć widelcem i schłodzić jeszcze przez 15 minut.Na ciasto wyłożyć papier do pieczenia lub folię aluminiową i obciążyć kulkami ceramicznymi,fasolą lub ryżem (kto co ma w domu).Piekarnik nagrzać

Anielskie wypieki
Drożdżówki a la Pizza 212

ketchupu. To jest właśnie typ przekąsek, które bardzo lubię przygotowywać, bo jest szybko, smacznie i prosto. Uwielbiam to rosnące ciasto drożdżowe i jego rozwałkowywanie. Później wystarczy posmarować sosem, zrolować i pociąć. Do przygotowania takich bułeczek można również użyć gotowego ciasta, ale zdecydowanie polecam Wam przygotowanie własnego, bez zbędnych dodatków. Jeżeli wypróbujecie przepis to koniecznie podzielcie się ze mną wrażeniami(...)Pizza 4 porcje (4 duże drożdżówki, 1 porcja to ok. 300kcal) czas przygotowania to ok. 1 h 40 min (z tego 1 godzina na rośnięcie ciasta i 20 minut pieczenia) koszt to ok. 2 zł 85 gr Składniki: drożdże świeże 20g ciepła woda 200ml ksylitol lub cukier 15g sól 1 szczypta masło 40g mąka pszenna 300g sos pomidorowy

rabarbarowo
ciasteczka na choinkę dekorowane masą cukrową 176

wyobrażam sobie choinki bez domowych ciasteczek. Ich przygotowanie co prawda nie jest szybką sprawą ale to ogromna frajda zwłaszcza dla dzieci. Jednym z moich najlepszych wspomnień z dzieciństwa jest pieczenie z mamą świątecznych ciasteczek, dlatego też zawsze angażuję w to moją córeczkę. Kiedy w domu czuć już zapach pierniczków to znaczy, że Święta tuż-tuż(...)roku postanowiłam pobawić się masą cukrową. Użyłam białej masy kupionej w sklepie moja-cukiernia.pl  i zabarwiłam ją barwnikami.  Składniki na około 25 dużych ciastek: na ciasto: 210 g mąki  1 jajko 50 g cukru pudru 90 g miodu 25 g masła 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka przyprawy do piernika  na dekorację: około 150 g białej masy

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Lekko Miętowy Sernik na Zimno z Jeżynami i Malinami na Cisteczkowo-Orzechowym Spodzie 152

Ostatnio wymyśliłam sobie mały remont w domu. " Fejsbukowicze " i  " Instagramowicze " w tym temacie są na bieżąco, wiedzą już jak poradziłam sobie ze starą farbą na

Blondynka Gotuje
Świąteczne wypieki. Ciasta, pierniczki, ciasteczka i inne słodkości na świąteczny stół. 176

pełen smaku i aromatu   Mleczne ciasto z brzoskwiniami i kruszonką - szybko, prosto i bez miksera Złote ciasto bananowe z rodzynkami (na mące kukurydzianej) Puszysta, wilgotna babka kokosowa - niezawodne i zawsze udane ciasto Kokosowy cytrusek z kremem Sernik śmietankowy w czekoladowe kropki   Ciasteczka: Delikatne serowe ciasteczka(...)Inne słodkie wypieki: Babeczki "Czarny ląd". Idealne słodkości dla dzieci (z czekoladą).  Serniczki last minute z kawałkami jabłek i dżemem - proste i szybkie Śmietankowo-kokosowe babeczki sernikowe  Serniczki expresowe  Miłego pieczenia i... smakowania

Słodkie okruszki
Najprostsza tarta z jabłkami 214

barwą niezniszczalną. Zofia Kobyłecka Jesień. Jak i jesień to i jabłka, kolorowe liście, kasztany, orzechy itp. A skoro są jabłka to i bez ciasta z nimi w roli głównej się nie obejdzie. Tym razem proponuję Wam szybką i banalnie prostą tartę z jabłkami, ale jakże pyszną! Jedna z lepszych jakie było dane mi jeść:) Inspiracją do jej wykonania było(...)prosto z lasu podczas ostatniego spaceru dopełniły całość :) Forma o średnicy 23-24 cm Składniki: Ciasto:  200 g mąki 100 g masła 100 g cukru 1 jajko Nadzienie:  4-5 jabłek (polecam użyć takiej odmiany, aby się nie rozpadły podczas pieczenia) 2 płaskie łyżki cukru 1 łyżka cynamonu 1 łyżka masła odrobina startej skórki z cytryny Składniki

My simple kitchen