szybkie ciasto bez pieczenia - 8029 przepisów (strona:168/536)

Babka cynamonowa z ciasta drożdżowego 133

każdy kawałek zwijam jak roladę. Zwinięte ciasto kroję w krążki i układam w foremce wysmarowanej tłuszczem (dokładnie pokazałam to na filmiku). Tak przygotowaną babkę nakrywam ściereczką i odstawiam do wyrośnięcia na około 30 minut. Pieczenie babki: Wyrośniętą babkę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, na drugą od dołu półkę i piekę około 35 minut, do suchego patyczka. Grzanie(...)ustawione na góra/dół, bez używania termoobiegu. Jeżeli góra babki za szybko ciemnieje, to możemy ją nakryć folią aluminiową i nadal piec. Długość pieczenia może się różnić w zależności od piekarnika. Upieczoną babkę wyjmuję z foremki i odstawiam do wystudzenia. Wystudzoną możemy dodatkowo udekorować lukrem lub oprószyć cukrem pudrem. Babka cynamonowa jest gotowa, można się częstować. Życzę

Uwaga Babcia Gotuje
MAKOWIEC LENIWEJ GOSPODYNI ( BEZ MĄKI ) 193

najlepszy, pulchny i delikatny makowiec jaki jadłam. Rodzina była zachwycona. Jabłka, które też są w składzie nadają wilgotności. Ciasto jest szybkie, proste w przygotowaniu, bez żadnego większego wysiłku. Nazwa raczej bierze się od tego. Polecam ciasto, bo jest tego warte. Idealne na świąteczny stół. Wystarczy posypać cukrem pudrem lub polać lukrem i prezentuje się skromnie, ale elegancko.  PRZEPIS(...)szkl. cukru pudru 4-5 szt. jabłek grubo startych 250 g. maku 150 g. margaryny 6 jajek 6 łyżek kaszy manny 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier puder do obsypania lub lukier Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na białą, puszystą masę. Wlewać po 1 żółtku, nie przerywając ucierania. Do masy dodać mak, kaszę, proszek do pieczenia i starte

Kuchnia Paulettes
Czekoladowe ciasto fasolowe bez cukru 135

duże dojrzałe banany 3 puszki czerwonej fasoli (bez zalewy) 2-3 łyżki ksylitolu łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta z 1/2 pomarańczy tabliczka gorzkiej czekola dy 4 jajka 3 łyżki naturalnego kakao         Przygotowanie: Fasolę o dce dzamy i razem ze wszystkimi pozostałymi skła dnikami ciasta   wkła damy do miski i blen dujemy ( uwaga(...)czekola dę należy wcześniej rozpuścić i delikatnie przestu dzić) . Z racji tego, że samo przygotowanie masy ciasta jest niezwykle szybkie i proste, wcześniej rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni z termoobiegiem i wykła damy po dłużną foremkę 12 cm x 32 cm papierem do pieczenia. Ciasto wylewamy do formy i wstawiamy do piekarnika na około 50 minut (spraw dzamy patyczkiem

ChilliJemy
Sernik z brzoskwiniami 132

lubię ciasta, które po wyjęciu z piekarnika można podawać od razu na stół, bez robienia kremów czy dekoracji. Składniki: Ciasto kruche • 3 szklanki mąki • 250 g masła • 3 łyżki cukru • 5 żółtek • 2 łyżeczki proszku do pieczenia Ser • 1 kg sera mielonego, u mnie Piątnica • 250 g masła(...)szklanki cukru pudru • 5 jajek • 2 budynie śmietankowe Piana • 5 białek • 1 szklanka cukru • 1 duża puszka brzoskwiń w syropie Wykonanie: Ciasto kruche • Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia. • Szybko zagnieść ciasto z masłem i żółtkami. • 1/3 ciasta włożyć do zamrażarki, resztę przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki

To co kocham
Naleśniki zapiekane pod budyniem 367

ładnie się kroją na porcje. Nie zdążyłam zrobić porcji na talerzu, bo zbyt szybko zostały zjedzone. Jak będę przygotowywała ponownie to postaram się dołożyć brakującą fotkę. Polecam na śniadanie, kolację lub obiad. Ja polałam syropem klonowym ,ale również przed pieczeniem można posypać płatkami migdałowymi. Ciasto na naleśniki 250 g mąki 250 g wody gazowanej 250 ml mleka 2 jajka(...)łyżka oleju 3 łyżki cukru olej do smażenia Wszystkie składniki dokładnie roztrzepać trzepaczką aż ciasto będzie gładkie i bez grudek. Odstawić na 15 minut, aby ciasto "odpoczęło" Na rozgrzaną patelnię wraz z olejem wlewać małe porcje ciasta, aby pokryć dno patelni. Smażyć z dwóch stron. Dodatkowo 1 l mleka 2 budynie śmietankowe syrop klonowy (opcjonalnie) Budyń zagotować z mlekiem

O kuchni z uczuciem
Żytnie kruche ciasteczka (nadziewane) 159

czekoladowym. To idealna alternatywa na szybką i zdrową przekąskę. (U mnie wyszły 23 pojedyncze sztuki) 160g mąki żytniej (użyłam razowej typu 2000 , z Bazarku Smakoszy ) 100g masła/margaryny 70g cukru  1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: dżem/konfitura Wszystkie składniki umieścić w misce i wyrobić na jednolitą masę. Z ciasta formować kulki o wielkości - pomiędzy orzechem

Di gotuje
Puszyste i delikatne pancakes z mleka i jogurtu 233

pancakes są niesamowicie miękkie, lekkie i puszyste. Polane jakimkolwiek syropem czy sosem, wchłaniają go szybko i równomiernie. Ja uwielbiam je podane z syropem z bzu i kwaskowatymi, świeżymi owocami. Porzeczki pasują idealnie. Mąkę przesiewamy z łyżeczką sody i proszkiem do pieczenia. Jajka ubijamy w osobnej misce z łyżką cukru, do czasu aż mocno się spienią. Wlewamy jogurt i mleko(...)miksujemy do połączenia. Wlewamy olej, dodajemy partiami po łyżce mąkę, mieszamy na niskich obrotach do uzyskania gładkiej masy. Odstawiamy ciasto na 10 minut. Po tym czasie smażymy niewielkie placuszki, około 5cm średnicy, nakładając ciasto łyżką na mocno rozgrzaną patelnię. Odwracamy je, gdy na powierzchni zaczną pojawiać się dziurki po pęcherzykach uciekającego powietrza i dosmażamy z drugiej strony. Pancakes lubią niski

Karo in the Kitchen
Szarlotka 120

szybko zarobić ciasto, które należy owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez min. 1 godzinę. 3/4 schłodzonego ciasta rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i wyłożyć nim dno i boki większej formy (formę należy wcześniej wyłożyć papierem do pieczenia). Ciasto podpiec w temperaturze około 180 st.C przez około 15 minut na lekko złoty kolor. Na podpieczone ciasto wyłożyć(...)masę jabłkową, następnie masę kokosową, a na to bezę. Na tarce o dużych oczkach zetrzeć na wierzch resztę ciasta ( ciasto można trochę zmrozić w zamrażarce - lepiej się ściera). Całość piec w temperaturze 180 st.C przez około 40 minut. Składniki na masę jabłkową: 1,5 kg jabłek; 100 g cukru kryształu; 2 opakowania budyniu waniliowego; 250 ml soku jabłkowego; 4 łyżki

In my kitchen
Ciastka kokosowe z miodem bez glutenu, bez cukru 175

bakaliami, nie za słodkie, delikatnie waniliowe, bez glutenu. Słodzone miodem, są bardzo pożywne i sycące. W środku są wilgotne. Szybkie i proste w przygotowaniu, polecam… (inspiracja ze strony justpaleofood )     Ciastka kokosowe z miodem bez glutenu Składniki na około 12 ciastek: 1/3 szklanki mąki kokosowej 1/4 szklanki roztopionego oleju kokosowego 1/3 szklanki naturalnego miodu 1/4 łyżeczki aromatu(...)wchłonie trochę wilgoci i masa zgęstnieje. 3. Z gotowego ciasta formować w rękach kuleczki i układać je na blaszce do pieczenia, następnie spłaszczać. Ciasteczka piec w temperaturze 180oC na funkcji góra-dół przez około 12-15 minut, aż ładnie się przyrumienią (proszę zachować między ciastkami odstępy i obserwować, ponieważ szybko się pieką). Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu

Mała Cukierenka
Odwrócony makowiec na biszkopcie 286

Idealna alternatywa dla osób które lubią makowiec ale nie przepadają za wersją z kruchym ciastem. Można użyć zarówno maku z puszki jak i masy makowej własnoręcznie

Ze smakiem bez glutenu
Ciasto bardzo kruche z waniliową pianką i śliwkami 42825

szybko zagniatamy. Dzielimy ciasto na dwie części w proporcji 3:2. Ciasto wkładamy do zamrażalnika na 2 godziny – do dalszej obróbki musi być naprawdę bardzo mocno schłodzone. Jeśli ciasto jest już dobrze schłodzone rozgrzewamy piekarnik do 180-190⁰C. Blachę do pieczenia o wymiarach 25/25cm lub 20/30 wykładamy papierem do pieczenia, boki blachy smarujemy masłem. Większą część ciasta(...)miksujemy razem z bezą do całkowitego, dokładnego połączenia. Pianę wykładamy łopatką na podpieczony wcześniej spód kruchego ciasta, wyrównujemy jej wierzch. Na pianie rozkładamy pokrojone śliwki skórką do góry, delikatnie je w pianę wciskając. Posypujemy śliwki przyprawą do piernika, na wierzch ścieramy drugą część schłodzonego ciasta i jej już nie dociskamy – utworzy coś w rodzaju kruszonki. Ciasto pieczemy w nagrzanym

Karo in the Kitchen
Pyszna szarlotka z orzechami :) 200

W dzisiejszym wpisie chcielibyśmy Wam pokazać w jaki sposób szybko i prosto zrobić szarlotkę . Inspirację do tego przepisu znaleźliśmy w internecie, ale wykonanie delikatnie zmodyfikowaliśmy :) Szarlotka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
CIASTO SZPINAKOWE BEZ JAJEK 141

Składniki ( tortownica 18cm): 1 szklanka mąki pszennej (dałam pełnoziarnistą) ½ szklanki cukru ( dałam brązowy) w tym 1 łyżka cukru z wanilią 1 szklanka wiórków kokosowych 1 czubata

Słodkie zapomnienie