szybkie ciasto bez pieczenia - 8029 przepisów (strona:137/536)

Odwrócone ciasto z rabarbarem 159

dnie tortownicy (wyłożonej papierem do pieczenia – samo dno). Następnie przełożyć rabarbar, bez soku. Na wierzch przełożyć ciasto. Posypać kruszonką. Piec w temperaturze 160 stopni z termoobiegiem przez 60 minut, do tzw. suchego patyczka. Pod formą z ciastem, położyć drugą większą formę, do której będzie ściekał sok z rabarbaru. Po upieczeniu ciasto przestudzić, odkroić boki od formy, otworzyć tortownicę(...)górę formy położyć tackę, szybkim ruchem odwrócić ciasto i zdjąć obręcz formy. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
BEZGLUTENOWA PIZZA HAWAJSKA Z MIĘSEM NA CIEŚCIE KUKURYDZIANYM. + Dip Czosnkowy.. 161

Najlepiej smakuje z przecierem własnoręcznie zrobionym. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180-200 stopni i podpiekamy (bez dodatków) przez 15 minut. Wyciągamy na chwilę ciasto. Wykładamy ser żółty w plastrach, wysypujemy składniki, dajemy kleksy z keczupu. Robimy to szybko, bo inaczej ciasto opadnie. Wstawiamy znów do piekarnika, tym razem na 30 minut (mniej więcej bo musimy obserwować(...)blendujemy na kremową, gęstą masę. Ciasto kukurydziane. Do dziś wszyscy zgodnie uważaliśmy, że naszym ulubionym ciastem jest owsiane bezglutenowe (takie jak tu: KLIK ), ale po tym "żółtku" wszystko się zmieniło. Zdecydowanie to podchodzi nam najbardziej. Pachnie wspaniale, jest genialnie kruche i delikatne a przy tym lekko słodkawe. Zdecydowanie warto poznać kukurydzianą odmianę pizzy. Metoda pieczenia. Podzielenie pieczenia

Wypisz Wymaluj
Galette z gruszką i serem gorgonzola 120

zimno, zapiekankach czy tartach. I tak powstało ekspresowe galette, czyli rustykalna tarta pieczona bez formy z brzegami zawiniętymi na część farszu. Na delikatnym i kruchym cieście bez dodatku jajek, z gorgonzolą, gruszkami i miodową glazurą z dodatkiem octu balsamicznego. Coś niebywale pysznego :) Składniki: Ciasto kruche: 200 g mąki 100 g zimnego masła pokrojonego na kawałki 0,5 łyżeczki(...)posmarowania brzegów Glazura miodowa: 1 łyżeczka miodu płynnego 0,5 łyżeczki octu balsamicznego Przygotowanie: Mąkę, sól i masło umieścić w malakserze. Posiekać szybko ciasto, na końcu dodając stopniowo wodę. Można zagnieść w tradycyjny sposób na stolnicy. Kulę ciasta owinąć w folię i schować na około 60 min do lodówki. Przed robieniem tarty gruszki umyć, osuszyć, przekroić na ćwiartki usuwając gniazda

Kocham..lubię..gotuję..
Proste szaszłyki z grilla 234

Proste szaszłyki z grilla to błyskawiczna propozycja na danie z grilla. Jest bardzo szybkie w przygotowaniu, bowiem nie wypada od nas marynowania mięsa. Lista składników oraz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Babeczki ze śliwkami 140

obowiązkowa pozycja w jesiennym menu na coś słodkiego do kawy. Szybko się je przygotowuje, a jeszcze szybciej znikają po upieczeniu, chociaż najlepsze są całkowicie wystudzone. Do babeczek ze śliwkami najlepsze są śliwki węgierki, gdyż zbyt łatwo nie rozpadają się w czasie pieczenia. Babeczki przygotowuje się bez użycia miksera, co niewątpliwie jest dodatkową zaletą, gdyż mniej sprzętów, to mniej(...)przygotowania pysznych smakołyków. Śliwki o tej porze roku są najsmaczniejsze i warto to wykorzystać.   Składniki: 2 szklanki mąki pszennej typ 450 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej  4 jajka 250 ml zsiadłego mleka 1/4 szklanki oleju lub roztopionego masła 1 łyżka soku z cytryny 500 g dojrzałych śliwek węgierek Dodatkowo: cukier

Kuchcik gotuje
Ciasto z rabarbarem i bezą 192

rabarbarem i słodką bezą, a wszystko na kruchym cieście. Całość posypana migdałami. Rewelacyjne w smaku, szybkie do zrobienia, a jeszcze szybciej znika z talerzy. Teraz, kiedy jest w pełni sezon na rabarbar proponuję upiec ten wspaniały placek i delektować się jego smakiem. Po zrobieniu przez Was i wypróbowaniu przepisu, podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Składniki Ciasto 250 g mąki(...)łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany kwaśnej Mąkę przesiać przez sito wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka, cukier puder, masło zimne pokrojone w kostkę i śmietanę. Wszystko razem na gładkie ciastoCiasto zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 1 godzinę. Po tym czasie rozwałkować ciasto na blaszkę o wielkości 23x38

O kuchni z uczuciem
Małe co nieco dla amatorów pizzy 330

dodatkiem sosów lub bez, podstawą każdej z nich jest ciasto, dzięki któremu pizza jest smaczna i chrupiąca. Domowa pizza Kiedy najdzie nas ochota na pizzę możemy udać się do ulubionej pizzerii. Kiedy czas nam nie pozwala lub zwyczajnie nie mamy ochoty wychodzić z domu, mamy możliwość zamówić pizzę z dowozem. Dostawa pizzy , to popularna forma szybkiego dania, podczas wizyty(...)wyrabiamy ciasto tym lepiej. Jeśli ciasto będzie się zbyt mocno przyklejać do rąk, należy podsypywać mąką. Odpowiednio wyrobione ciasto nie przykleja się i z łatwością odchodzi od miski. Jednolitą kulkę ciasta należy przykryć ściereczką i odstawić na około 20 minut. Zbyt długie odstawienie ciasta do wyrośnięcia spowoduje, że będzie ono pękać. Piekarnik ustawiamy na około 220 stopni, bez termoobiegu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Babeczki z masą serową 131

masą serową, a dokładnie babeczki z kruchego ciasta budyniowego wypełnione gotowaną masą serowa. Babeczek nie dekorowałam jakoś szczególnie, bo same w sobie wyszły ładne i smaczne. Wystarczy ewentualnie odrobina cukru pudru do oprószenia. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na korpusy: 1,5szkl. mąki tortowej 1 budyń śmietankowy 60g bez cukru 150g masła 0,5szkl cukru pudru 1 cukier(...)masło. Wszystko zagniotłam szybko na jednolite ciasto. Ciasto uformowałam w kulę, owinęłam folią spożywczą i schowałam do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie ciasto rozwałkowałam na grubość kilku milimetrów. Za pomocą szklanki wycinałam z ciastka kółka i wylepiałam nimi metalowe foremki do babeczek wcześniej wysmarowane masłem. Foremki ustawiłam na większej blasze i wstawiłam do piekarnika. Piekłam je do lekkiego

Waniliowe Improwizacje
Limonkowe tartaletki z bezą 153

oraz masło pokrojone w kostkę. Rozetrzeć składniki palcami, dodać jajko i szybko wyrobić całość na gładkie ciasto.  Uformować je w kulę, zawinąć w folię i wstawić do lodówki na około godzinę.  Przygotować limonkowy krem (można to zrobić wcześniej). Piekarnik nastawić na 180 stopni C. Gdy ciasto będzie już gotowe, wyjąć je z lodówki, podzielić na 6 części(...)rozwałkować na kształt krążków, trochę większych niż średnica foremek (moje miały średnicę 8 cm). Gotowymi krążkami ciasta dokładnie wylepić natłuszczone foremki, a dna nakłuć widelcem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 20 minut na złoty kolor. Wyjąć i wystudzić. Przygotować bezę: ubić białka ze szczyptą soli. Gdy będą już prawie sztywne, stopniowo dodawać cukier, cały czas ubijając, aż piana

wyzwania kuchenne
Ranking najlepszych przepisów w sierpniu 107

obiad 2 i artykuł o pieczeniu serników. Bardzo zadowalający efekt moim zdaniem. To już u mnie tradycja, że najchętniej czytanymi przepisami przez Was okazały się desery i ciasta. Oczywiście zawsze znajdzie się jakiś rodzynek w formie obiadu, bo przecież nie może być cały czas na słodko.😏W poprzednim miesiącu hitem zostało CIASTO NA ŚMIETANIE Z OWOCAMI , do którego gorąco(...)dole strony i będą Wam przychodzić powiadomienia o nowych wpisach (bez spamu). A teraz przejdźmy do podsumowania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); TOP 10 SIERPNIA CZEKOLADOWIEC BANANOWY ZE ŚLIWKĄ ZAPIEKANKA JAGLANA PRZEKŁADANA OWOCAMI JAGLANE KULKI MOCY SZYBKIE BABECZKI Z BORÓWKAMI SERNIK CZEKOLADOWY NA ORZECHOWYM SPODZIE bez pieczenia PAPRYKARZ Z TUŃCZYKA BEZ RYŻU W 20 MINUT BABECZKI NA OWSIANYM

zdrowo i aktywnie
Ranking najlepszych przepisów w sierpniu 164

obiad 2 i artykuł o pieczeniu serników. Bardzo zadowalający efekt moim zdaniem. To już u mnie tradycja, że najchętniej czytanymi przepisami przez Was okazały się desery i ciasta. Oczywiście zawsze znajdzie się jakiś rodzynek w formie obiadu, bo przecież nie może być cały czas na słodko.😏W poprzednim miesiącu hitem zostało CIASTO NA ŚMIETANIE Z OWOCAMI , do którego gorąco(...)dole strony i będą Wam przychodzić powiadomienia o nowych wpisach (bez spamu). A teraz przejdźmy do podsumowania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); TOP 10 SIERPNIA CZEKOLADOWIEC BANANOWY ZE ŚLIWKĄ ZAPIEKANKA JAGLANA PRZEKŁADANA OWOCAMI JAGLANE KULKI MOCY SZYBKIE BABECZKI Z BORÓWKAMI SERNIK CZEKOLADOWY NA ORZECHOWYM SPODZIE bez pieczenia PAPRYKARZ Z TUŃCZYKA BEZ RYŻU W 20 MINUT BABECZKI NA OWSIANYM

Zdrowie i pysznie na talerzu
Deser kokosowo-śliwkowy 144

Pyszny deser śliwkowy, który najlepiej smakuje na ciepło z domowymi lodami bananowymi. W zamrażarce zawsze trzymam woreczek z pokrojonymi w talarki bananami. W razie potrzeby miksuję

Kucharzyca
Kruche ciasto z owocami i lekką budyniową pianką 162

dodałam żółtka, cukier i szybko zagniotłam ciasto, które potem podzieliłam na 2 części – jedną większą – około 60% i mniejszą 40%, każdą zawinęłam w folię spożywczą i zamroziłam. Tą czynność można zrobić dzień wcześniej. Ja tak też zrobiłam, ciasto przygotowałam wieczorem, zamroziłam, rano dokończyłam. Następnego dnia… tortownicę wysmarowałam masłem, wyłożyłam papierem do pieczenia. Na spód starłam(...)tarce o dużych oczkach większą część ciasta (te 60%), lekko przyklepałam dłonią, na końcu ciasto wyrównałam. Podpiekłam w piekarniku nagrzanym do temp. 190 C przez ok. 20 minut (bez termoobiegu, grzaniem góra plus dół, na środkowej półce piekarnika). Podpiekłam ciasto na lekko złoty kolor, następnie odstawiłam na blat do wystudzenia. Budyniowa pianka: 5 białek 1 szklanka drobnego cukru

Zasmakuj Kuchni
Mak, powidła, biała czekolada... 164

nieco czasochłonne. Mi ciasto, mimo usilnych starań, nie dawało się zagnieść - jednak po dodaniu śmietany wszystko poszło gładko. Wszystko zależy od wielkości jajka - dlatego warto najpierw spróbować połączyć wszystko bez dodatku śmietany, a dolać ją dopiero, jeśli pojawią się problemy. Dziś udało mi się skorzystać z dziennego światłą, żeby zrobić zdjęcia - od razu widać różnicę. Niestety nie mogę sobie(...)cytryny. Dodać masło, całość posiekać. Wbić jajko, szybko zagnieść gładkie ciasto. Jeśli nie będzie chciało się skleić - dodać śmietanę. Z ciasta uformować kulę, schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 2-3 mm, wyciąć gwiazdki lub inne kształty. Ułożyć ciasteczka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 175 st. C. przez 10 minut. Ostudzić

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania