szybkie ciastka - 3196 przepisów (strona:90/214)

Owocowa delicja w biszkopcie wg Aleex 189

Słoneczna niedziela to doskonała okazja, aby upiec ciasto. Na zewnątrz jest już ciepło, słychać śpiew ptaków, a promienie słońca zapowiadają wiosnę, która, mam nadzieję, szybko do

W mojej kuchni
Pomysły na przystawki na imprezę – tradycyjne polskie przepisy! 244

Na salonach coraz częściej wraca się do tradycyjnych dań. Restauracje serwują świadomie dania znane z czasów PRL-u, proste i smaczne przepisy ceni się coraz bardziej

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Lany chrust 330

Przeglądając ostatnio blogi natrafiłam na przepis na chrust lany . Postanowiłam go wybróbować bo nigdy czegoś takiego nie robiłam ani nie jadłam. Bardzo szybko się robi bo

Monia miesza i gotuje
Szybkie ciasteczka francuskie z truskawkami 192

teraz sezon na truskawki to z nimi zrobiłam. Szybkie ciasteczka francuskie z truskawkami Składniki: - 1 op. ciasta francuskiego  - kilka truskawek - cukier - jajko - cukier puder Przygotowanie: Ciasto rozwijamy, tniemy na kwadraty (mi wyszło 16), na każdym sypiemy trochę cukru, układamy umyte truskawki (ja dawałam po jednej truskawce na ciastko) i sklejamy końce w dowolnie wybranej formie. Układamy na papierze(...)pieczenia smarujemy rozbełtanym jajkiem, wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni. Gdy ciastka będą zarumienione wyjmujemy i posypujemy cukrem pudrem i podajemy. Życzę smacznego

Kulinarne życie
KOKOSANKI IDEALNE 227

Smak dzieciństwa... :) Najlepsze kokosanki jakie można sobie wymarzyć :) Idealnie chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku, obłędnie pachnące kokosem! Banalnie proste w przygotowaniu i naprawdę szybkie

Słodko-Słony Świat Ilony
Cappucino Agnieszki 215

jedno obok drugiego, ciastka biszkoptowe nasączone ponczem. Na ciastka należy wyłożyć resztę masy (troszkę należy zostawić na posmarowanie wierzchu ciasta). Masę przykrywamy biszkoptem, ponczujemy resztą kawy z rumem.Wierzch ciasta smarujemy pozostawionym kremem. Gotowe ciasto posypujemy kawą cappucino lub startą czekoladą. Uwagi: 1. Ciasto trzeba przekładać kremem dosyć szybko, gdyż masa tężeje. 2. Czasami krem może być zbyt rzadki

In my kitchen
Ekspresowe mini pączki z serka homogenizowanego 131

Jak mam do wyboru pączka z nadzieniem i małego pączuszka na 1 raz - wybieram to drugie. Idealne na 1 kęs, przepyszne i do zrobienia bardzo szybko

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Ciastka ze słonecznikiem 515

Zdrowe, chrupiące, domowe ciasteczka ze słonecznikiem. Przepis na ciasteczka jest zadziwiająco prosty do wykonania. Gwarantuję, że na jednorazowym pieczeniu się nie skończy. 20 dag margaryny 3

Kuchcik gotuje
Pączusie serowe 323

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Idealny przepis na mini pączki serowe. Wychodzą bardzo miękkie, delikatne i puszyste w środku. Robi się je bardzo szybko

Marta Gotuje
Drożdżowe zawijańce z makiem 163

Oto przepis na najsmaczniejsze i najłatwiejsze zawijańce z makiem, obowiązkową pozycję na świątecznym stole. :-) Jeśli wykorzystamy gotową masę makową z puszki, zrobienie ich jest bardzo szybkie

Szefowa kuchni
SEROWE CIASTECZKA Z RABARBAREM 253

wszystko pojawia się u mnie na stole wiosenną porą. Do moich ulubionych rabarbarowych smakołyków należą serowe ciasteczka. Są kruche i kwaśno-słodkie jednocześnie . Bardzo wiosenne i orzeźwiające. Pyszne i szybkie w przygotowaniu.  POTRZEBUJEMY: 150 g serka waniliowego typu Almette lub serek śmietankowy +cukier waniliowy 150 g mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 żółtko Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto(...)dżemu z owoców leśnych lub truskawkowego Rabarbar obieramy i kroimy na plasterki. Dodajemy dżem, mieszamy i odstawiamy.  Ciasto rozawałkowujemy i wycinamy koła, które smarujemy roztrzepanym jajkiem. Na każdym ciastku kładziemy łyżkę rabarbaru. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 15-20 minut w temp. 180 stopni (u mnie termoobieg). Wyjmujemy , studzimy i polewamy lukrem przygotowanym z kilku łyżeczek

WYSPA SZCZĘSLIWA
Karnawałowe ciasteczka… z patelni! 386

jedno, potem drugie i zaraz orientujesz się, że zniknęło pięć 😉 Ciasteczka smażymy na patelni z powłoką non-stick – nieprzywierającą – jaka powłoka będzie najlepsza napiszę pod przepisem. Karnawałowe ciastka… z patelni (ok. 25 sztuk): 2 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru pudru + do posypania 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru z wanilią lub wanilinowego(...)miksera z hakiem lub malaksera zagniatamy ciasto z dwóch szklanek mąki, łyżeczki proszku do pieczenia, pół szklanki cukru pudru, cukru z wanilią, jajka, żółtka i posiekanego masła. Ciasto dość szybko się połączy. Jeśli lubimy – możemy dodać rodzynki lub inne suszone owoce. Ja lubię je bez dodatków. Dzielimy na dwie części, spłaszczamy i chowamy na 20-30 minut do lodówki

Poezja smaku
Placuszki jaglano - bananowe z Optima Cardio Potas + 264

 Dzięki Streetcom mam możliwość testowania Optimy Cardio Potas +. Jako ambasadorka otrzymałam szczelnie zapakowane pudełko z wkładem chłodzącym w którym znajdowało się 4  x

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Półfrancuskie na twarogu z budyniem i truskawkami 145

drodze (a szkoda) musiałam w domowym zaciszu odtworzyć ciastko pod względem smaku i wyglądu. Smak udał się na pewno bardziej niż wygląd, z resztą.. oceńcie sami. Ciastka są przepyszne, nie wymagają wiele pracy. Do wypieku użyłam mąki koszalińskiej typ 500 z Młynów Stoisław , która idealnie nadaje się na ciasta typu francuskiego, czyli takiego jak to, które w piekarniku(...)jajka 250 g twarogu śmietankowego szczypta soli Masło siekamy nożem z mąką, ważne żeby nie ocieplać masła rękoma. Następnie dodajemy resztę zimnych składników i ponownie siekamy nożem. Zagniatamy szybko kulkę i wkładamy zawinięte w folię do lodówki na pół godziny. Po tym czasie na blat wysypujemy sporo mąki i wałkujemy ciasto na grubość około 4 mm. Z ciasta wycinamy kwadraty

MamaOskarka
Cytrynowy mazurek i kruche ciasteczka z cytrynowym kremem - idealne na wielkanocny stół 131

cukru drobnego Diamant 200 g mąki pszennej szczypta soli Mąkę przesiać, dodać cukier puder i sól. Wymieszać. Dodać masło i ostrym nożem posiekać wszystko razem. Na końcu szybko zagnieść na gładkie ciasto. Owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przynajmniej przez godzinę. Po wyjęciu z lodówki, na podsypanej lekko mąką stolnicy rozwałkowywać na dowolna grubość. Przy grubości około(...)piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez 8-10 minut. Ciastka powinny delikatnie zarumienić się. Po upieczeniu wystudzić. * Z podanych proporcji wychodzi około 40 sztuk średniej wielkości ciastek. Składniki cytrynowego kremu lemon curd: 1 szklanka soku wyciśniętego z cytryn (ok. 3-4 sztuki) 200 g cukru pudru Diamant 2 jajka 1 lekko czubata łyżka mąki ziemniaczanej

Codzienna kuchnia niecodzienna