Polecam puszyste muffinki. Takie zwykłe proste ale z niespodzianką w środku w postaci krówki. Małe słodkości szybko znikały więc nawet ich nie dekorowałam. składniki: 2 szklanki
Monia miesza i gotujeOpis: Cudowne, pyszne kruche babeczki z nadzieniem krówkowym/kajmakowym. Podobne babeczki możemy kupić w cukierniach. Jednak ich cena jest dosyć wysoka. Natomiast przygotowanie jest proste i
Ciastka i ciastaNa jesień uwielbiam używać przyprawy korzenne do ciast i ciastek, bo zawsze pięknie pachnie podczas pieczenia :) Po ostatnim pieczeniu na prezent ciasteczek budyniowych zostało mi
FitKotKolejna wersja małych pączusiów w sam raz na Tłusty Czwartek ale nie tylko. Robi się je bardzo szybko podobnie jak pączusie na serku homogenizowanym ale
Monia miesza i gotujeU nas sezon jabłkowy trwa. Dziś zapraszam was na tartaletki z jabłkami i borówkami, które zrobiłam z mamusią. Są szybkie i proste. Borówki jeszcze można
Lili w kuchniProste, szybkie, zdrowe, bez cukru, bez tłuszczu, bez mąki – Ciasteczka owsiane z bananem, żurawiną i suszoną morelą . Wystarczy tylko wszystkie składniki wymieszać ze sobą i
Moja DelicjaZapraszam dzisiaj na pyszne ciasteczka arachidowe :) Te smakołyki zadowolą smakoszy masła orzechowego i nie tylko , ciasteczka są mięciutkie a
Sama słodycz i szczypta chilizjedzenie śniadania, a wypicie kawy na pusty żołądek nie jest żadnym rozwiązaniem. Bywa i tak, że budzisz się zaspany do pracy i błagasz swoja ukochaną połówkę, aby coś Ci szybko przygotowała i zapakowała do pudełka, na wynos, kiedy Ty w biegu szukasz skarpetek do pary. Jaki jest na to sposób? Wystarczy wieczorem, dzień wcześniej przygotować zbilansowane śniadanie i zapakować(...)gotowe. Zdecydowana większość ludzi na śniadanie jada kanapki, ale może pora przełamać tę rutynę i przygotować coś bardziej kreatywnego? Jest wiele produktów zbożowych, które można wykorzystać. Z pomocą przychodzą ciastka belVita! Stworzone specjalnie z myślą o śniadaniu, gdyż w ich składzie znajdziemy nie tylko 5 zbóż, ale też potrzebny nam błonnik, witaminy i żelazo. Dlatego też dzisiaj przedstawiamy
Pora coś zjeśćwidać odciśnięty wzorek, ale robiłam je na szybko i w tym czasie dysponowałam takim a nie innym światłem więc wyszło jak wyszło.. Jeżeli nie posiadacie żadnych foremek do wycinania wzorków, nie martwcie się - bez nich też możecie wykonać te ciasteczka :). Przepis pochodzi ze strony MOJEWYPIEKI.COM Składniki na około 17 - 18 ciastek: 250 g mąki pszennej razowej
Opowieści z piekarnikaDzisiaj specjalny przepis dla dzieciaków! Dzieci uwielbiają wszystko to co słodkie, ale my dorośli raczej wolelibyśmy aby jadły to co zdrowe i domowe. Dlatego dzisiaj taki kompromis, ciastka, które możecie wykonać ze swoimi pociechami, robi się je bardzo prosto. Do wypieku wykorzystałam mąki bezglutenowe, suszoną żurawinę i to co dzieciaki uwielbiają czekoladę na gorąco. Ciasteczka są dwuwarstwowe, dość spore(...)pieczenia, jajka, miód i cukier zagniatamy szybko w jednolite i gładkie ciasto. Dzielimy na dwie równe części. Do jednej dodajemy żurawinę i zagniatamy. Do drugiej czekoladę i zagniatamy, Każde ciasto owijamy folią i wstawiamy na 20 minut do zamrażalnika. Po tym czasie wyjmujemy ciasto czekoladowe, wałkujemy na blat i wycinamy ciastka dość cienkie. Układamy na papierze do pieczenia
SMYKWKUCHNIMocno kokosowe, puszyste babeczki owsiane z dodatkiem musu truskawkowego. Przygotowanie: 5 minut Pieczenie: 15 minut Tak spojrzałam w archiwum bloga, że dawno nawet nie
zdrowo i aktywniecukier waniliowy i nasączamy nim ciastka. Masę wykładamy, na blaszkę z ciastkami i równo ją rozsmarowujemy, chłodzimy w lodówce do momentu aż ubijemy śmietanę. Żelatynę rozpuszczamy w wrzątku i studzimy. Bardzo zimną śmietanę ubijamy z cukrami aż będzie sztywna, na koniec wlewamy żelatynę szybko miksujemy aby nie powstały gródki. Na zimne ciasto rozsmarowujemy bitą śmietaną
Kulinarne Fantazje MarioliIdealny, rozpływający się w ustach sernik nowojorski w wersji bezglutenowej. Prosty i szybki do przygotowania, a efekt po prostu niewalający. Jeden z najlepszych serników jakie jadłam. Koniecznie spróbujcie. Inspirację znalazłam na blogu Moje wypieki. SKŁADNIKI: spód: 70 g rozpuszczonego masła 140 g pełnoziarnistych bezglutenowych ciastek ( np. Multicereale Nutrifree ) Masa serowa: 900 g zmielonego twarogu ( użyłam twarogu śmietankowego Piątnica
Kuchnia bezglutenowarozpływa się w ustach. Prawdziwy leśny raj dla podniebienia :-) Robi się go bardzo szybko i prosto a efekt finalny zadowoli każdego fana serników. Mikser jest zbędny, wystarczy trzepaczka - im mniej się ubija tym lepiej. Sernik można bez problemu upiec w wersji bezglutenowej - wystarczy kupić kruche ciastka bez glutenu. Koniecznie spróbujcie! Jedyny minus to fakt, że ciasto niestety znika
maniapieczeniamalutkie prostokąty (to zależy już od Was jakiej chce wielkości ciastka :P).Miałam pomocnika ,córcie ,więc,na ciasto rozwałkowane ,rozsmarowałam dżem,a następnie pokryłam ubita bezą ,bo córcia kroiła ,dlatego są nierówne kawałki.. Piec w 180 stopniach przez 15-20 minut.proste ,szybkie w zrobieniu ,smaczne ciasteczka ...SMACZNEGO
w mojej kuchniwarto było. Smak sernika mnie pozytywnie zaskoczył, a przepis jest bardzo prosty i szybki. I nie byłabym sobą, gdybym go nie zmodyfikowała :) Kto jeszcze nie próbował sernika dyniowego, tego serdecznie zachęcam ! Jesienny sernik dyniowy Proporcje na tortownicę o średnicy 20 cm Składniki: Spód 130 g ciastek owsianych 60 g rozpuszczonego masła 2 łyżeczki kakao 1 łyżeczka cynamonu Masa serowa
Kulinarne przygody GatityMąkę, cukier, żółtka i sól zagnieść szybko na jednolite gładkie ciasto. Cienko rozwałkować na podsypanym mąką blacie. Kieliszkiem wycinać kółka i układać na blaszce wyłożonej papierem. Piec w 200*C do zarumienienia, czyli około 10 minut. Wystudzone ciasteczka smarować konfiturą i sklejać po dwa. Cukier puder wymieszać z sokiem i polać ciastka. Posypać dekoracyjnym cukrem. *Dzięki firmie(...)wypiliśmy całą butelkę z herbatą w zaledwie trzy dni, co jeszcze się nie zdarzyło. Z reguły taki syrop stoi w lodówce tygodniami. No ale jak coś smakuje to szybko znika, więc świadczy to samo za siebie. Zachęcam do zapoznania się z ofertą firmy, ma ona w swoim asortymencie wiele wspaniałych przetworów, myślę, że każdy znajdzie tam coś dla siebie
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaOmlet, czyli potrawa w formie placka z roztrzepanych jajek z różnymi dodatkami to jedno z najsmaczniejszych i pożywnych propozycji śniadaniowych. Do tego jest bardzo prosty oraz
Kuchnia MagdaLenyokragle ,oblane slodkim lukrem,kluchowate w srodku ciastka,czy moze lepiej bulki,ale uwielbiam je od zawsze.Po raz pierwszy nadarzyla sie okazja by je upiec i jednoczesnie zmierzyc sie z przepisem zawierajacym amoniak.Musze przyznac,choc mam wyczulone powonienie,te wszystki zaslyszane opowiesci byly na wyrost.Zapach jak sie pojawil,tak samo szybko ulotnil sie przy uchylonym oknie.Przepis jest wypadkowa kilku(...)amoniakiem.Dokladnie wyrobic.Ciasto powinno byc geste i z trudem spadac z lyzki.Gestosc regulowac dodatkiem mleka.Wykladac lyzka kupki ciasta na blache wylozona papierem do pieczenia zachowujac duze odstepy.Na jedno ciastko przeznaczyc kopiasta lyzke.Nie przejmowac sie ksztaltem nalozonej kupki ciasta.W trakcie pieczenia owa kupka rozleje sie sama w ksztaltnego,okraglego amerykana.Piec minut w 2oo°C przez 15 minut
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!mascarpone.To był strzał w dziesiątkę, bo lekkie i kremowe nadzienie doskonale komponowało się z kruchym mocno kakaowym ciastem. Całość przełamałam dżemem z czarnej porzeczki, którego kwaśna nuta dodała tym ciastkom charakteru. Spody tarteletek zawsze smaruję czekoladą, dzięki temu nie muszę się martwić, że odmiękną od nadzienia. Składniki na 6 sztuk na kruche ciasto: 130 g mąki 20 g ciemnego(...)szybko zagnieść, gotowe ciasto owinąć folią i schłodzić w lodówce. Foremki wysmarować masłem i wysypać mąką. Schłodzone ciasto rozwałkować na podsypanym mąką blacie, wycinać kółka odrobinę większe od średnicy foremek. Foremki wyłożyć ciastem, nakłuć je widelcem w kilku miejscach i do razu wstawić do piekarnika nagrzanego do 220*C, piec około 10 minut. Wystudzić i delikatnie wyjąć ciastka
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia