Po ostatnich pysznych warsztatach z Liną i Mią z Food Pharmacy chcieliśmy się z Wami podzielić tym słodkim i szybkim w przygotowaniu przepisem. Są to kulki
Kuchenne WariacjeBabeczki z żurawiną na mleku skondensowanym. Bardzo łatwe do zrobienia, smaczne i puszyste. Z podanej porcji wyszło mi około 20 babeczek. Idealnie smakują podane z
O kuchni z uczuciemW tym tygodniu Tłusty Czwartek, czyli dzień, który rozpoczyna ostatni tydzień karnawału. W tym dniu dozwolone jest objadanie się. Oprócz pączków i faworków można przygotować również
Tradycyjna kuchnia Kasiciastek - bylibyśmy wdzięczni za pomoc w wyborze odpowiednich :) SKŁADNIKI: 200 g margaryny 1 szklanka cukru 1 jajko 100 ml soku jabłkowego 2 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mąki żytniej 1,5 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 szklanki płatków owsianych Na stolnicę przesiewamy obie mąki i siekamy z margaryną. Dodajemy resztę składników i szybko zagniatamy ciasto
Kuchnia od dwojgacake – ciastko). Dla mnie to małe miękkie przyozdobione muffiny. Idealne na popołudniowy deser dla dziecka, które może przygotować go samodzielnie. Ja osobiście pozwalam całość przygotować mojemu 5-latkowi - jedynie to odmierzam mu odpowiednio ilość poszczególnych składników. Ja używam DOMO Cupcakemaker, może nie jest to "Mercedes" wśród urządzeń do pieczenia babeczek , ale daje radę :) a co najważniejsze bardzo szybko piecze
Z notatnikaszybko uda nam się zmiksować je na gładki krem. Jeśli macie blender o dużej mocy wtedy wystarczy pokroić daktyle na kawałeczki, wlać kilka łyżek wody, wsypać cynamon i wszystko razem zmiksować na gładki krem. Krem jest bardzo klejący, taki ma być, a upieczony w chałce konsystencją bardzo przypominał marmoladę :) Kremem nadziewałam chałkę, ale możecie nadziewać nim ciastka, jeść
Blondynka Gotujeszybko zagniatamy ciasto, przekładamy do torebeczki foliowej i wkładamy do lodówki na 30 minut. w tym czasie blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. roztrzep jajko w kubeczku do smarowania ciasteczek. Ciasto rozwałkuj na prostokąt, na brzegu układaj równo dżem, zawiń ciasto rolując je. Odetnij nożem po długości. Z długiego paska odcinaj ciasteczka o długości 4-5 cm. Ciastka układamy
SMYKWKUCHNICiastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce. Przygotować polewę. Roztopioną czekoladę wymieszać z masłem i posmarować nią muffinki. Udekorować wg uznania. (*) Kolor ciasta zależy od gatunku herbaty. Niektóre rodzaje mogą spowodować zbrązowienie ciasta. Ja użyłam matcha japan style od Skworcu . (**) Do wypieków polecam formę KING Hooff , ponieważ dobrze przewodzi ciepło, dzięki czemu muffinki pieką się szybko
Di gotujeszybko przygotować i nie trzeba do tego jakichś specjalnych umiejętności cukierniczych. Poza tym, jest wiele sposobów na uproszczenie przygotowań więc warto zadbać żeby pojawił się na świątecznym stole :). Mazurek w skrócie to spód, nadzienie i dekoracja. Spód może być z ciasta kruchego, drożdżowego itp.. Jeśli nie macie piekarnika możecie go przygotować mieląc w malakserze pokruszone ciastka
SzczyptaSmaQciastkach) i wrzućcie do sporej miski razem z resztą suchych składników (mąki nie trzeba przesiewać, wiec spokojnie można wrzucić ją prosto z torebki). Całość mieszamy. 3. SKŁADNIKI MOKRE (1 min): wlewamy je do osobnej miski, wrzucamy jajko i wszystko razem mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. 4. MIESZANIE (30 sek): do suchych składników wlewamy mokre. Całość mieszamy szybko i niedokładnie
Nerds Kitchenciastka orzeszki. Wrzuciłam je wtedy na tył kuchennej szuflady i - wstyd się przyznać - zapomniałam o nich. A ponieważ naszła mnie ogromna ochota na orzechy, postanowiłam upiec niektóre z ciastek właśnie w tych formach. Może, jak zjem ciacha, to ochota na orzechy przejdzie ;) Muszę to jakoś obejść ze względu na alergię. Składniki : Ciasto 40 dag mąki + mąka do podsypania(...)cukrem waniliowym. Rozbełtać jajko widelcem. Dodać do suchych składników. Wymieszać. Wyrabiać ciasto, dodając stopniowo śmietanę. Ciasto powinno dać się zlepić łatwiej niż ciasto kruche. Na koniec dodać cukier i szybko połączyć z ciastem. Schłodzić ciasto w zamrażarce przez 5 minut. Stolnicę posypać obficie mąką. Ciasto podzielić na dwie części. Każdą z nich rozwałkować na prostokąt o grubości
Weekendy w domu i ogrodzieHerbata to jeden z najbardziej rozpowszechnionych napojów na świecie. Wykazuje pobudzające działanie, ale odpowiednio przyrządzona potrafi również uspokajać, tonować i podnosić odporność na infekcje wirusowe (zwłaszcza
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaDzisiaj chciałam Wam przedstawić przepisy na dwie słodkości. Słodkości te zaskoczyły mnie prostotą wykonania ale przede wszystkim smakiem, bardzo dobrym smakiem. A co w nich magicznego
Dzieje kuchennej Wiewióryzostaną pysznie wykorzystane. Z tęsknoty za latem, wyciągnąłem jeden woreczek zamrożonych słoneczną porą wiśni i postanowiłem upiec sympatyczne serniczki w wersji mini. W przygotowaniu są niemal równie proste i szybkie jak muffinki , a smakują niczym najlepszy sernik. Kruchy ciasteczkowy spód, kremowa masa serowa i wspomniane wiśnie. Są po prostu pyszne! * SKŁADNIKI na 16 mini serniczków 500 g tłustego twarogu(...)roztopionego masła ok. 200 g drylowanych wiśni (mogą być mrożone) * PRZYGOTOWANIE Twaróg, jajka, jogurt grecki, cukier, wanilię oraz mąkę ziemniaczaną umieść w malakserze i zmiksuj na gładko. Ciastka włóż do kielicha blendera i zmiksuj na proszek dodaj masło i połącz. Każdą papilotkę (o średnicy 5 cm) wyłóż 1 łyżeczką zmiksowanych ciasteczek. Zalej czubatą łyżką masy serowej, tak, aby wypełniła
Food SquareBardzo lubię ciasta bez pieczenia, przekładane ciastkami, różnymi kremami, masą kajmakową czy czekoladą. Takie, które mają wiele warstw i pięknie wyglądają po rozkrojeniu. Są one z reguły dość słodkie, ale mi to nie przeszkadza. Tym razem postanowiłam zrobić właśnie jedno z tych ciast. Postawiłam na snikersa bez pieczenia, czyli ciasto na herbatnikach kakaowych i krakersach, z kremem mlecznym(...)mleka w proszku, z masą kajmakową, orzeszkami ziemnymi i czekoladą. Ciasto jest naprawdę pyszne i robi się je bardzo szybko, mimo iż jest złożone z wielu warstw. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 36szt. kakaowych herbatników ok. 36szt. krakersów solonych 1 puszka masy kajmakowej (użyłam orzechowej) 250g mleka w proszku 3/4 kostki masła 0,5szkl. cukru 2/3szkl. mleka
Waniliowe Improwizacje