wdzięczny owoc o sporych możliwościach. Poczynając od koktajli przez pierogi , ciasta , dżemy na galaretkach kończąc. Możliwości jest wiele. Miałam zamiar zamieścić przepis na pierogi , niestety nim wróciłam z aparatem moje wnuczki wylizały talerz. Pozostało umyć go i pomyśleć o czymś innym. Idąc tokiem ze kuchnia nie znosi" szybko i po łebku" pozostał mi napój . Pomyślałam o prostym koktajlu
Eli Gotowanierazy w ciągu tych piętnastu minut, pierwszy raz przed włożeniem ciasta do piekarnika tuż po wyrośnięciu. Nie wiem czy chleb który upiekłam jest tostowy, bo z braku mąki durum użyłam chlebowej, ale za to mogę powiedzieć, że był bardzo smaczny:) Jeden bochenek rozczęstowałam w pracy, a drugi szybko zjedli domownicy... Przymierzam się, by wypiek powtórzyć w Wielkim Tygodniu
Proste Potrawyforemki wykładamy papierem do pieczenia (boki zostają bez papieru), wlewamy ciasto i delikatnie uderzamy foremką w blat, by masa równo się ułożyła. Piekarnik nagrzewamy do 220*C, wstawiamy sernik i pieczemy równo 5 minut. Otwieramy piekarnik, lekko wysuwamy blaszkę i ostrym nożem odcinamy sernik od boków formy - szybko, z każdej strony i wbijamy nóż do samego dna blaszki. Wsuwamy
Gotowanie i blogowaniedziurawimy w kilku miejscach ostrym widelcem (świetnie sprawdzi się widelczyk do ciasta). Gotowe nadziane jabłka rozkładamy w głębokiej blaszce do pieczenia wyłożonej folią aluminiową i posypujemy z wierzchu płatkami migdałowymi. Wstawiamy blaszkę na środkową półkę do zimnego piekarnika i ustawiamy temperaturę 170⁰C. Jeśli macie w piekarniku opcję „szybkie nagrzewanie” nie korzystajcie z niej. Jabłka muszą się zagrzać powoli, inaczej
Karo in the Kitchenmiałam już ugotowane wcześniej-zostały z obiadu ..i farszynki szybko były zrobione. 90 dag ugotowanych ziemniaków 25 dag mąki ziemniaczanej 2 jajka sól dowolny farsz[ u mnie kapusta kiszona-wcześniej ugotowana ] Ziemniaki zmielić w maszynce lub przecisnąć przez praskę. Dodać jajka, sól i mąkę. Wyrobić ciasto, następnie odrywać po kawałku ciasta i formować placuszki
Moje domowe kucharzeniepyszny bakaliowy sernik z cynamonową słomką ptysiową. To ciasto łączy wszystko, to co każdy domownik lubi najbardziej. Rodzynki, skórka pomarańczowa, ser i pyszne słomki ptysiowe (smak dzieciństwa) tym razem w cynamonowej odsłonie (, a więc znów coś dla mnie – wielbicielki cynamonu). Taki sernik przygotowuje się naprawdę szybko i… u nas w domu znika jeszcze w szybszym tempie Spróbujcie, polecam
Słodkie okruszkisłodkiego dla dziecka. Zrobisz te szyszunie w kilka minut. Szybko i zdrowo - czego chcieć więcej? Przy okazji kolejny raz udowodnię Ci, że olej kokosowy musi być w Twojej kuchennej szafce zawsze. Zrobisz z nim nie tylko domowe szyszki , ale także domową czekoladę ( przepis tutaj>>> ) i domowe ciasto z cukinią ( przepis tutaj>>> ). Oprócz tego
lady-och-mistrzyni.blogspot.comgołdała mi, że sie mōm zrobić te windbojtle. Robi sie je szybko, a rajn 5 idzie wciepnōńć byle co. Joł żech robiōł już ze ślagzanōm 6 , kryjmōm z pudingu, a nawet na słono ze pastōm ze łososia. Jak byjście chcieli sie zrobić filowane 7 czym słōnym, to do ciasta niy dołwejcie cukru ani arōmatu waniliowego. Take windbojtle sōm tak ajnfachowe
Chop w kuchniszybko, choć dzisiaj w szkole tylko akademia. Przepis: własny / 1 porcja / 2 średnie jajka (M) 2 łyżki gęstej śmietany /użyłam 12 %/ 2 płaskie łyżki mąki pszennej szczypta soli Rozgrzać patelnie z odrobiną oleju. Wszystkie składniki zmiksować, ciasto wlać na patelnie i smażyć na średnim ogniu przez około 3 minut z każdej strony. Omlet ze śmietaną podawać
tost z dżemempory jeżdżę z wiaderkiem po warzywa korzeniowe. Taka marchewka lubi się szybko psuć dlatego sposób jej zagospodarowania w placku okazał się świetnym pomysłem. Połączenie przyjemnego z pożytecznym to dobre określenie na ten placek. W smaku jest przyjemny delikatnie wilgotny, w sam raz do kawy. Zapraszam... Skala smaku 9/10 ciasto wyłożyłam na większą blaszkę co spowodowało, że nie było za wysokie
Kubki smakuprzygotować już dziś. Poniżej przedstawiam kilka szybkich i niezawodnych propozycji. Szybkich, bo przecież nikt nie zamierza stać całego dnia przy garach a niezawodnych, bo smakują każdemu. :-) Szmpańskiej zabawy i dużo szczęścia w Nowym Roku! Śledzik na grzance Paszteciki ze szpinakiem i mięsem mielonym Kabanosy z serem w cieście francuskim Babeczki na słono z farszem Domowe Qurrito Jajka faszerowane pieczarkami
Szefowa kuchniKruche paszteciki z mięsem na szybko Z mięsa mielonego można wyczarować wiele. A jeśli jeszcze będzie to coś, co dużo czasu nam nie zajmie, i będzie dobre, i inne niż nasze tradycyjne kotlety mielone, to już naprawdę mamy ogromny sukces. Wystarczy zagnieść ciasto, chłodzić nie potrzebujemy, chyba że mamy więcej czasu, przesmażyć mięso i właściwie już gotowe. Do tego obowiązkowo
na moim stole...Jeśli szukasz jakiegoś łatwego, smacznego i szybkiego przepisu- bardzo dobrze trafiłeś. Powstał zupełnie przypadkiem a skłoniło mnie do tego pojawienie się na rynku nowego produktu marki Winiary. Polecam każdemu dla kogo temat sosów wydaje się nieosiągalny. Tarta jest wyjątkowo kremowa i aromatyczna. Składniki: ciasto francuskie opakowanie szpinaku baby (ewentualnie mrożonego szpinaku- poza sezonem) 50 ml śmietanki 30% jajko
Wielki apetytLekko przestudzić. Wrzucić (pokrojone na połówki) truskawki i szybko wymieszać. Masa szybko stężeje. Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać galaretkę z truskawkami (będzie lekko stężała). Zmiksować. Jeśli masa wyjdzie za rzadka, odstawić ją do lodówki, żeby masa stężała. Wyłożyć na 1 warstwę biszkoptu. Przykryć drugim blatem ciasta. Masa śmietanowa: Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier
CookYourselfuformować inaczej. Dłońmi lekko posmarowanymi roztopionym masłem lub olejem nabierać kawałki ciasta (po ok. 40 g), formować kule, nieco spłaszczyć i również odkładać na stolnicę. Przygotowane pączki przykryć ściereczką, odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na kolejne 25-30 minut. Tłuszcz podgrzać, wrzucić kawałek chleba lub bułki. Jeżeli szybko wypłynie i zrumieni się w ciągu 45 sekund -1 minuty, tłuszcz
Pełny talerz