szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:974/1736)

Koktajl truskawkowy 219

wdzięczny owoc o sporych możliwościach. Poczynając od koktajli przez pierogi , ciasta , dżemy na galaretkach kończąc. Możliwości jest wiele.  Miałam zamiar zamieścić przepis na pierogi , niestety nim wróciłam z aparatem moje wnuczki wylizały talerz. Pozostało umyć go i pomyśleć o czymś innym. Idąc tokiem ze kuchnia nie znosi" szybko i po łebku" pozostał mi napój . Pomyślałam o prostym koktajlu

Eli Gotowanie
Chleb tostowy z ziarnami i nasionami chia 185

razy w ciągu tych piętnastu minut, pierwszy raz przed włożeniem ciasta do piekarnika tuż po wyrośnięciu. Nie wiem czy chleb który upiekłam jest tostowy, bo z braku mąki durum użyłam chlebowej, ale za to mogę powiedzieć, że był bardzo smaczny:) Jeden bochenek rozczęstowałam w pracy, a drugi szybko zjedli domownicy... Przymierzam się, by wypiek powtórzyć w Wielkim Tygodniu

Proste Potrawy
Bardzo puszysty sernik z otwartego piekarnika 227

foremki wykładamy papierem do pieczenia (boki zostają bez papieru), wlewamy ciasto i delikatnie uderzamy foremką w blat, by masa równo się ułożyła.  Piekarnik nagrzewamy do 220*C, wstawiamy sernik i pieczemy równo 5 minut. Otwieramy piekarnik, lekko wysuwamy blaszkę i ostrym nożem odcinamy sernik od boków formy - szybko, z każdej strony i wbijamy nóż do samego dna blaszki. Wsuwamy

Gotowanie i blogowanie
Jabłka pieczone, z serowym nadzieniem 256

dziurawimy w kilku miejscach ostrym widelcem (świetnie sprawdzi się widelczyk do ciasta). Gotowe nadziane jabłka rozkładamy w głębokiej blaszce do pieczenia wyłożonej folią aluminiową i posypujemy z wierzchu płatkami migdałowymi. Wstawiamy blaszkę na środkową półkę do zimnego piekarnika i ustawiamy temperaturę 170⁰C. Jeśli macie w piekarniku opcję „szybkie nagrzewanie” nie korzystajcie z niej. Jabłka muszą się zagrzać powoli, inaczej

Karo in the Kitchen
Farszynki z kapuchą kiszoną 232

miałam już ugotowane wcześniej-zostały z obiadu ..i farszynki szybko były zrobione. 90 dag ugotowanych ziemniaków  25 dag mąki ziemniaczanej  2 jajka  sól  dowolny farsz[ u mnie kapusta kiszona-wcześniej ugotowana ]  Ziemniaki zmielić w maszynce lub przecisnąć przez praskę. Dodać jajka, sól i mąkę. Wyrobić ciasto, następnie odrywać po kawałku ciasta i formować placuszki

Moje domowe kucharzenie
Bakaliowy sernik z cynamonową słomką ptysiową 235

pyszny bakaliowy sernik z cynamonową słomką ptysiową. To ciasto łączy wszystko, to co każdy domownik lubi najbardziej. Rodzynki, skórka pomarańczowa, ser i pyszne słomki ptysiowe (smak dzieciństwa) tym razem w cynamonowej odsłonie (, a więc znów coś dla mnie – wielbicielki cynamonu). Taki sernik przygotowuje się naprawdę szybko i… u nas w domu znika jeszcze w szybszym tempie Spróbujcie, polecam

Słodkie okruszki
Domowe szyszki czekoladowe 263

słodkiego dla dziecka. Zrobisz te szyszunie w kilka minut. Szybko i zdrowo - czego chcieć więcej? Przy okazji kolejny raz udowodnię Ci, że olej kokosowy musi być w Twojej kuchennej szafce zawsze. Zrobisz z nim nie tylko domowe szyszki , ale także domową czekoladę ( przepis tutaj>>> ) i  domowe ciasto z cukinią ( przepis tutaj>>> ). Oprócz tego

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Windbojtle (Ptysie) 181

gołdała mi, że sie mōm zrobić te windbojtle. Robi sie je szybko, a rajn 5 idzie wciepnōńć byle co. Joł żech robiōł już ze ślagzanōm 6 , kryjmōm z pudingu, a nawet na słono ze pastōm ze łososia. Jak byjście chcieli sie zrobić filowane 7 czym słōnym, to do ciasta niy dołwejcie cukru ani arōmatu waniliowego. Take windbojtle sōm tak ajnfachowe

Chop w kuchni
Omlet ze śmietaną 143

szybko, choć dzisiaj w szkole tylko akademia. Przepis: własny / 1 porcja / 2 średnie jajka (M) 2 łyżki gęstej śmietany /użyłam 12 %/  2 płaskie łyżki mąki pszennej szczypta soli Rozgrzać patelnie z odrobiną oleju. Wszystkie składniki zmiksować, ciasto wlać na patelnie i smażyć na średnim ogniu przez około 3 minut z każdej strony. Omlet  ze śmietaną podawać

tost z dżemem
Placek Marchewkowy 145

pory jeżdżę z wiaderkiem po warzywa korzeniowe. Taka marchewka lubi się szybko psuć dlatego sposób jej zagospodarowania w placku okazał się świetnym pomysłem. Połączenie przyjemnego z pożytecznym to dobre określenie na ten placek. W smaku jest przyjemny delikatnie wilgotny, w sam raz do kawy. Zapraszam... Skala smaku 9/10 ciasto wyłożyłam na większą blaszkę co spowodowało, że nie było za wysokie

Kubki smaku
Przekąski na Sylwestra 1495

przygotować już dziś. Poniżej przedstawiam kilka szybkich i niezawodnych propozycji. Szybkich, bo przecież nikt nie zamierza stać całego dnia przy garach a niezawodnych, bo smakują każdemu. :-) Szmpańskiej zabawy i dużo szczęścia w Nowym Roku!   Śledzik na grzance Paszteciki ze szpinakiem i mięsem mielonym Kabanosy z serem w cieście francuskim Babeczki na słono z farszem Domowe Qurrito Jajka faszerowane pieczarkami

Szefowa kuchni
Kruche paszteciki z mięsem na szybko 244

Kruche paszteciki z mięsem na szybko Z mięsa mielonego można wyczarować wiele. A jeśli jeszcze będzie to coś, co dużo czasu nam nie zajmie, i będzie dobre, i inne niż nasze tradycyjne kotlety mielone, to już naprawdę mamy ogromny sukces. Wystarczy zagnieść ciasto, chłodzić nie potrzebujemy, chyba że mamy więcej czasu, przesmażyć mięso i właściwie już gotowe. Do tego obowiązkowo

na moim stole...
Ekspresowa tarta szpinakowa 147

Jeśli szukasz jakiegoś łatwego, smacznego i szybkiego przepisu- bardzo dobrze trafiłeś. Powstał zupełnie przypadkiem a skłoniło mnie do tego pojawienie się na rynku nowego produktu marki Winiary. Polecam każdemu dla kogo temat sosów wydaje się nieosiągalny. Tarta jest wyjątkowo kremowa i aromatyczna. Składniki: ciasto francuskie opakowanie szpinaku baby (ewentualnie mrożonego szpinaku- poza sezonem) 50 ml śmietanki 30% jajko

Wielki apetyt
Tort z bitą śmietaną i masą truskawkową 208

Lekko przestudzić. Wrzucić (pokrojone na połówki) truskawki i szybko wymieszać. Masa szybko stężeje. Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać galaretkę z truskawkami (będzie lekko stężała). Zmiksować. Jeśli masa wyjdzie za rzadka, odstawić ją do lodówki, żeby masa stężała. Wyłożyć na 1 warstwę biszkoptu. Przykryć drugim blatem ciasta. Masa śmietanowa: Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier

CookYourself
Pączki tradycyjne 171

uformować inaczej. Dłońmi lekko posmarowanymi roztopionym masłem lub olejem nabierać kawałki ciasta (po ok. 40 g), formować kule, nieco spłaszczyć i również odkładać na stolnicę. Przygotowane pączki przykryć ściereczką, odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na kolejne 25-30 minut. Tłuszcz podgrzać, wrzucić kawałek chleba lub bułki. Jeżeli szybko wypłynie i zrumieni się w ciągu 45 sekund -1 minuty, tłuszcz

Pełny talerz

Proponowane wyszukiwania