szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:978/1736)

Dyniowa babka drożdżowa 220

pierniczki. Szaleństwo przedświąteczne? Raczej nie. To szybciej sentyment do korzennych wypieków, które o tej porze smakują najlepiej. I napełniają dom niesamowitym zapachem :) A dla Was mam dzisiaj przepis na szybką babkę drożdżową. Przepis zaczerpnęłam (i lekko zmodyfikowałam) z magazynu "Moje Smaki Życia" nr 11/2016. Dodałam od siebie lukier na bazie kawy i cynamonu, ale możecie babkę posypać tylko cukrem pudrem(...)się rozpuści.Masa powinna być ciepła, ale niegorąca. Do dużej miski wsypać mąkę, cukier, sól i drożdże. Dodać żółtka i puree z dyni. Wlać masę mleczno-maślaną i wyrobić ciasto. W razie potrzeby podsypywać mąkę. Ciasto należy zagniatać kilka minut, aż zacznie ładnie odchodzić od rąk i będzie sprężyste. Przekładamy je wówczas do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe

My simple kitchen
Sylwestrowe krakersy serowe z makiem + propozycje przekąsek 213

zapiec do zrumienienia - już testowaliśmy ten przepis - o ile da się dużo masła czosnkowego, są o niebo lepsze niż ze sklepu. Kanapki lub naleśniki z pastą szpinakowo-jajeczną Szybka i łatwa sałatka makaronowa z ciecierzycą gotowaną, którą możesz zastąpić ciecierzycą z puszki. Jeśli masz ochotę na słodkiego Sylwestra, sprawdź te przepisy: Biszkopty w czekoladzie z orzechami laskowymi Mleczne przekładańce(...)ciasta. Ułożone na blaszce posyp niewielką ilości soli gruboziarnistej. Piecz do zrumienienia w 170-180°C przez 8-12 minut. Moje krakersy były bardzo małe i nie do końca tej samej wielkości (ale w tym ich urok), część zrobiłam w formie ciasteczek jak na markizy, więc piekły się raptem 8-9 minut w 170°C. W wyższej temperaturze szybko się

Anioszek w kuchni
Rumuński sernik. 212

Następnie dokładamy owoce, pianę z białek i delikatnie mieszamy, wylewamy na schłodzony spód. Pieczemy około 40 minut, po tym czasie wyłączamy grzanie, delikatnie uchylamy piekarnik i pozostawiamy w nim ciasto na około 20-30 minut, a następnie wyjmujemy z piekarnika i studzimy (w foremce).      Truskawki i rabarbar myjemy, rabarbar obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i umieszczamy wszystko(...)naprawdę szybko gęstnieje). Jeśli chcemy, żeby śmietana nam się dobrze ubiła musi być ona naprawdę dobrze schłodzona. Ja godzinę przed ubijaniem wyjmuję ją z lodówki, przelewam do wąskiej, wysokiej miski i razem z miską chowam do lodówki. Gdy galaretka już zaczyna tężeć ubijamy śmietanę, aż będzie sztywna. Następnie cienką strużką, pomalutku, ciągle ubijając wlewamy galaretkę. Wyjmujemy ciasto z lodówki, częścią

Rozpustne gotowanie
Ciasto Egzotyczna Fantazja 191

Dokładnie mieszamy. kakaowe: ¼ bazy 1 łyżka mąki 1 łyżka kakao Do ¼ bazy dodajemy łyżkę kakao. Dokładnie mieszamy. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy kupkami po łyżce każdego rodzaju ciasta, jedno obok drugiego, potem jedno na drugim aż do wykończenia całości.  Wyrównujemy. Pieczemy 45 minut w temp. 180 stopni.   Studzimy i kroimy na dwie równe części: Składniki(...)drewnianą łyżką. * masa szybko tężeje* Polewa: 120 g masła lub margaryny 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżki kakao( czubate) 4 łyżki mleka 1 czubata łyżeczka żelatyny Wszystkie składniki (oprócz żelatyny!) gotujemy ok 2 minuty. Żelatynę rozrabiamy w ok. 4 łyżkach gorącej wody. Dodajemy do polewy. Mieszamy. Całość studzimy ok 4 minuty. Polewamy ciasto. WYKONANIE: blat ciasta

Domowe ciasta
Francuskie trójkąciki z kurczakiem i pieczarkami 112

Francuskie trójkąciki z kurczakiem i pieczarkami na jednej z naszych domówek okazały się hitem :) Zniknęły w mgnieniu oka! Jeśli planujecie imprezę w domu, to koniecznie je

Kulinarne Przeboje
Tarta z owocami 114

koniec dodaj cukier puder i ubijaj jeszcze chwilę. Na ciasto wyłóż masę kajmakową, a na nią ubitą śmietankę z mascarpone. Wyrównaj całość za pomocą łyżki lub szpatułki. Na górę ułóż maliny i borówki. Możesz oprószyć górę cukrem pudrem lub rozpuścić łyżkę kajmaku w garnku i za pomocą szybkich ruchów łyżką polać górę tarty. Gotową tartę przełóż do lodówki. Wartości odżywcze

Przepisy na widelcu
"Przepisy Joli. W rodzinnej kuchni" Jola Caputa 219

też muffiny, tarty, sernik, ciasteczka, jabłecznik, rolada, desery, czy ciasta z owocami. Jest bardzo smacznie :-) Podsumowując: Świetna książka z ciekawymi propozycjami. Wszystkie przepisy nowe, większości nie robiłam, jest w czym wybierać. Każdy znajdzie coś dla siebie. Do tego książka pięknie wydana z cudnymi zdjęciami. Wszystkie przepisy proste, szybkie w wykonaniu, a składniki ogólnodostępne. Książka idealna na prezent. Polecam :-) Tytuł: "Przepisy

kruche babeczki
GOFRY KOKOSOWE 146

mlekiem kokosowym, olejem z kokosa i kokosowymi wiórkami. Łatwe i szybkie do przygotowania, idealne na podwieczorek lub weekendowe śniadanko. Można posypać je tylko cukrem pudrem lub podać z domową marmoladą wieloowocową, dżemem malinowym i  świeżymi malinami. Opcjonalnie - aby było jeszcze bardziej kokosowo - udekorować płatkami kokosa. Pamiętajcie, aby wykładać ciasto na mocno rozgrzaną gofrownicę  (10 minut) im większa

cool and minty
Ciastka do kawki 149

schować do zamrażalnika na ok. 30 minut, z lekko stwardniałego ciasta brać kawałki i formować kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachować odstępy 3-4cm, ciastka lekko spłaszczyć, pieczemy w 170-180 stopni przez 15-18 minut, ciepłe przekładamy łopatką na kratkę, szybko stwardnieją. Lukier: Kawę rozpuścić w gorącej wodzie i utrzeć z cukrem

KUCHNIA POLSKA
ucierana babka kakaowa z orzechami włoskimi... 187

mikserem. Forma silikonowa z kominkiem 25 cm, do formy wyłożyć ciasto i piec w nagrzanym piekarniku na 180C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka, babkę w formie dobrze wystudzić. Cukier puder, sok z cytryny wymieszać z gorącą wodą i polać babkę lukrem - pyszna, łatwa, szybka babka ucierana kakaowa z orzechami jest bardzo lekka, aksamitna, smakuje wyśmienicie

W Mojej Kuchni Lubię
Mini tarty ze szpinakiem i szynką 145

Mini tarty ze szpinakiem i serem Pyszne mini tarty ze szpinakiem i szynką . Doskonały farsz, szynka i pyszny sos . Genialne danie lub przystawka . Smakuje zarówno na

Ogrodnik w podróży
Menu na tydzień: Zdrowe, domowe fast foody 141

kebab to jedne z najpopularniejszych wpisów w Niedzielnym Kucharzu. Dania szybkie jak fast foody Mamy nadzieję, że menu w tym tygodniu również Wam się spodoba. Przepisy są bardzo proste do zrobienia i nie wymagają dużo czasu i zachodu – każdy można zrobić w kilkanaście minut (wyłączając czas na rośnięcie ciasta). Dania są naprawdę smaczne i nie jest to tylko nasze zdanie

Niedzielny kucharz
Opiekacz Dezal o wszechstronnych możliwościach - recenzja 153

jest przeznaczone do pieczenia mięsa, a także gofrów z ciasta biszkoptowego i wytrawnego, warzyw oraz kanapek.  Dzięki niemu można przygotować naprawdę mnóstwo lekkich, zdrowych i smacznych potraw, ponieważ zarówno mięso, jak i warzywa po takiej obróbce termicznej nie zmieniają swoich wartości odżywczych.     Płyty grzewcze nagrzewają się bardzo szybko, a doskonała moc opiekacza, czyli 1600W sprawia

Di gotuje
Tort Brukselski 165

Tort Brukselski Pyszny i prosty przepis na zimowy tort ” Brukselski ” . Dlaczego ” Brukselski ” bo Belgowie robią najlepsze słodycze i czekoladę . Jest w nim

Ogrodnik w podróży
CHLEB NA OWSIANCE 167

Dwie blaszki o wym. 22/11 cm smarujemy smalcem, obsypujemy otrębami. Ciasto dzielimy na pół, przekładamy do blach, gładzimy zmoczoną ręką i ponownie odstawiamy do wyrośnięcia. Gdy prawie zrówna się z blachą chleby smarujemy wodą, obsypujemy dowolnymi ziarenkami. Wkładamy do zimnego piekarnika i nastawiamy 200 st. C. Jeśli chlebek szybko się przypieka możemy skręcić temp. na 180 st.C.  Pieczemy

Pani na deser
Pizza ” Gyros „ 186

Pizza „Gyros” Kolejna pizza , która podbiła serca moich dzieciaków . Nawet nie muszę się zastanawiać dlaczego . Przecież to pizza i gyros w jednym . Nie ma

Ogrodnik w podróży
Liliko – piękno, elegancja, jakość 248

Home Made” od Krasilnikoff. Idealny do serwowania pysznych domowych ciast, w szczególności tych mocno czekoladowych Czy polecam Wam zakupy w Liliko.pl ? Zdecydowanie tak. Dlaczego? Duży wybór, wysokiej jakości produkty, znane marki, zachwycające piękne wzory, przemiła obsługa i dbałość o szczegóły (produkty są dobrze zapakowane, wysyłka jest naprawdę szybka). Produkty wspaniale nadają się również na prezent. Zajrzycie do sklepu

Słodkie okruszki
WIENIEC Z KRUSZONKĄ Z MĄKI KUKURYDZIANEJ 213

okrągły wieniec tylko z mąki kukurydzianej z jagodami i kruszonką. Ciasto jest bardzo smaczne, podobne w smaku do klasycznej babki cytrynowej. Dodatkową zaletą jest to, że nie ma ono w swoim składzie odrobiny tłuszczu, co oczywiście obniża jego kaloryczność i nie jest mocno słodkie. Robi się je bardzo szybko i prosto,  dlatego gorąco polecam przepis. Składniki: 400 g mąki

Walijskie Pichcenie
Katarzynki 177

łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Z podanych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować (grubość wedle upodobań). W razie problemów podsypać mąką. Wykrawać foremką dowolne kształty i przekładać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok 12-15 min w temp. 180 st.  Pierniczki bezpośrednio po upieczeniu są miękkie, jednak szybko twardnieją. A następnie z czasem kruszeją.    Smacznego

My sweet a life
Racuszki nadziewane mięsem 224

Dziś przepis na szybki i tani obiad z wykorzystaniem mięsa z rosołu.   Racuszki nadziewane mięsem są pyszne na ciepło jak i na zimo,  a w towarzystwie czerwonego barszczu smakują jeszcze lepiej.  A tu kilka przepisów na wykorzystanie mięsa z rosołu. Składniki: ciasto 3 szklanki mąki pszennej 5 łyżek jogurtu naturalnego 5 łyżek oleju

magiczna kuchnia Kasi
CHLEB PSZENNO-ŻYTNI - szybki i chrupiący z foremki 153

PSZENNO-ŻYTNI - szybki i chrupiący z foremki Jak przygotować szybki i chrupiący chleb pszenno-żytni w domu -wypróbowany przepis krok po kroku. Bardzo prosty w przygotowaniu chleb domowy , wystarczy połączyć wszystkie składniki, dokładnie wyrobić i poczekać, aż drożdże zrobią swoją robotę ;) Potem do piekarnika i gotowe. Ciasto jest raczej luźne, ale nie za bardzo(!), więc pieczemy chleb

Moja Książka Kucharska
Torcik z adwokatem i brzoskwiniami 169

łyżki do dekoracji) i wyrównać. Dowolnie udekorować. Wskazówka; Ciasto zawsze chłodzę przez całą noc w lodówce wtedy bardzo ładnie daje się pokroić na porcje. Po upieczeniu nie zdejmuję papieru ze spodu biszkoptu, dopiero gdy jest już gotowy do przełożenia na paterę. Z masą trzeba postępować dość szybko aby nie zdążyła za bardzo stężeć zanim położymy górną warstwę. Normal

W garach u Gosi
Mazurek pomarańczowy z mascarpone 252

wystudzeniu delikatnie zsunąć ciasto na docelową tacę. Ciasto jest bardzo kruche, więc należy bardzo uważać, aby się nie rozpadło. Jeśli pęknie, to nic się nie stanie, bo masa serowa je sklei. Masa serowa – Na garnku z gorącą wodą rozpuścić białą czekoladę, lekko przestudzić i wymieszać szybko z serkiem mascarpone. – Masę serową wyłożyć

To co kocham
Chlebki i zajączki do koszyczka wielkanocnego 224

dłużej się rozpuszcza trzeba potem lekko przestudzić, u mnie poszło szybko, bo wyjęłam je odpowiednio wcześniej z lodówki). Dodajemy cukier, wkruszamy drożdże i mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy na kilka minut. do osobnej miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól, robimy wgłębienie i wlewamy mieszankę z garnuszka. Wyrabiamy gładkie i elastyczne ciasto i odstawiamy przykryte ściereczkę na około godzinę w ciepłe miejsce

Kolorowy Przepisownik
PELNOZIARNISTY CHLEB ORKISZOWY NA MLEKU 208

składamy w pół i tak przez około 7 minut (ciasto ma być elastyczne, ale nie powinno rozlewać się po stolnicy) - po uformowaniu bochenka, ten powinien zachować swój kształt. W razie potrzeby, podsypujemy mąką orkiszową* . * robimy to w miarę ostrożnie, gdyż mąka orkiszowa powoli wchłania wodę więc można szybko przesadzić z nadmiarem mąki         Formujemy

Moja Książka Kucharska
Naleśniki black end white z owocami 211

Naleśniki black end white z owocami Wspaniały duet naleśnikowy , który u nas z powodzeniem zastępuje obiad . Naleśnik waniliowy z gruszką i ciemną czekoladą , oraz czekoladowy naleśnik

Ogrodnik w podróży
Paszteciki z kapustą i grzybami 433

drobno posiekane grzyby. Ogień musi być duży, grzyby mają się szybko podsmażyć. Grzyby dodajemy do ugotowanej i odcedzonej kapusty. Mieszamy i doprawiamy solą, pieprze, kminkiem i cząbrem. Kminek dobrze jest podprażyć wcześniej na suchej patelni. Jak mamy już gotowy i przestudzony farsz, to zaopatrujemy się w trzy płaty ciasta francuskiego (nie jestem tyranem i nie karzę wam robić własnoręcznie ciasta

ladykitchen
Francuskie trójkąciki z kurczakiem i pieczarkami 1919

Francuskie trójkąciki z kurczakiem i pieczarkami na jednej z naszych domówek okazały się hitem :) Zniknęły w mgnieniu oka! Jeśli planujecie imprezę w domu, to koniecznie je

Kulinarne Przeboje
Paszteciki z pieczarkami 186

Paszteciki z pieczarkami, to hit ostatnich tygodni. Przygotowane na szybko, bez szczególnych starań, tak naprawdę, żeby kupione pieczarki nie zalegały w lodówce;) Ku mojemu zdziwieniu zniknęły zaraz po upieczeniu, głównie za sprawą syna. Minęły 2 dni i miałam ponowne zamówienie na paszteciki z pieczarkami.  Paszteciki z gotowego ciasta francuskiego, to danie dla zapracowanych. Najwięcej czasu zajmuje pokrojenie pieczarek

Codziennik Kuchenny
Wiejski kisz z karkówką 166

Wiejski kisz z karkówką Kisz i tarta to dla większości ludzi to samo , a jednak nie … Różnica polega w zasadzie na tym ,że kisz zawsze

Ogrodnik w podróży
Rogaliki kokosowe 188

słodkie, trochę kokosanki mi przypominają i pomimo takiej ilości szybko znikają. Im są mniejsze tym fajniejsze. Polecam je przygotować, na pewno nie będziecie żałować.  Składniki: nadzienie: 350 g bardzo drobnych wiórek kokosowych, 50 ml syropu klonowego, 200 ml mleka 3,2%, 70 g cukru trzcinowego, 2 jajka, ciasto: ok. 800 g mąki, typ 480, 25 g świeżych drożdży

Moniki Smakołyki
Uszka z grzybami 371

najbardziej podoba mi się sposób ich lepienia ;-) , bardzo szybki i prosty. Każdy sobie z nimi poradzi. Uszka są idealne do barszczu czerwonego. Przepis na barszcz znajdziecie tutaj   Zresztą spróbujcie sami. Z podanych składników wyszło mi ok. 70 uszek, ale wszystko zależy od wielkości kieliszka. Zapraszam!!!   Składniki: Ciasto: 2 szkl. mąki, 1 jajko, 2/3 szkl. wody, Farsz

Passion of Cooking
Tarta z Karmelizowaną Cebulą i Suszonymi Pomidorami 180

Uwielbiam robić tarty. Nie tylko świetnie smakują ale również są szybkie do przygotowania. Moi przyjaciele oraz mąż uwielbiają wszystkie wersje tarty. Tym razem proponuję tartę na kruchym spodzie z karmelizowaną cebulką, suszonymi pomidorami w zalewie z kaparami oraz mozzarellą.  TARTA Z KARMELIZOWANĄ CEBULĄ I SUSZONYMI POMIDORKAMI Składniki na Ciasto( 2 szt) 3 Szklanki Mąki  2 jajka 4 łyżki

Gotowanie Patki
Pierogi z truskawkami z sosem. 247

babcią zostawały w kuchni same. Robiły soki oraz kompoty, na szybko jakiś koktajl dla dzieci i oczywiście na obiad pierogi. A my z siostrą siedziałyśmy w pokoju odpoczywając po ciężkim dniu i co chwila krzycząc: No kiedy te pierogi będą gotowe? Składniki: (z tej ilości wyjdzie ok.25 pierogów) Ciasto: 420g mąki pszennej ( najlepiej tortowej), plus troszkę do podsypania. jajko, szczypta

W kuchni u Moniki
Szybkie ucierane ciasto.... 230

szybko, szybko, bo gorąco! To będzie ciacho szybkie. Składniki można zapisać w głowie..a owoce? Każde. Ja miałam jabłka w domu, jeżyny i maliny zasypane cukrem. Wiem, że odpalić piekarnik w ten upał to zbrodnia,ale..ale..zawsze można otworzyć w biegu drzwiczki, wsunąć błyskawicznie ciasto...i uciec na około 40 minut... Potem wyłączyć piekarnik, wyciągnąć ciasto i uciec....poczekać

Z Kuchni Do Kuchni
Naleśniki z pieczarkami i żółtym serem + film 283

Pyszne, proste i szybkie danie na obiad, gorącą kolację lub przekąskę w ciągu dnia czyli naleśniki z pieczarkami i żółtym serem zapiekane w piekarniku. Są  pyszną alternatywą dla mięsa a więc szczególnie polecam je dla jaroszów . składniki na około 10 naleśników                     ciasto naleśnikowe 2 szklanki mąki pszennej 2 jajka

Smakowite Dania
Pączki 202

bardzo dobrze napuszone, ale nie przerośnięte). Można również formować z ciasta kulki, które od razu nadziewamy dżemem (ja zawsze nadziewam już po usmażeniu). Po wyrośnięciu smażyć pączki w oleju rozgrzanym do temperatury 175ºC, po kilka minut z każdej strony. Temperatura oleju nie powinna być zbyt wysoka, ponieważ pączki szybko zbrązowieją od zewnątrz, a w środku będą surowe. Po usmażeniu odkładać

Motylkowa Kuchnia
Mediolan zjedzony i przepis na cannolo 208

minimum godzinę. Rozwiń stolnicę ( ja mam silikonową) i zacznij wałkować ciasto na bardzo cienki placek 2-3 mm.Wytnij koła  - najlepiej sporą salaterką, ja wycięłam pucharkiem do lodów, bo jest dość spore kółko. Teraz zawijamy je wokół metalowych rurek ( do dostania w internecie). Rurki smażymy w oleju roślinnym, dosć szybko i przekładamy ręczniczkami papierowymi. Szprycą nakładamy serowy krem i kładziemy

AZgotuj!

Proponowane wyszukiwania