szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:816/1736)

Kotlety schabowe w cieście czosnkowym 177

łyżeczki zmielonego pieprzu         *** Wszystkie składniki marynaty przekładamy do miski i dokładnie mieszamy *** *** Mięso kroimy na plastry i rozbijamy *** *** Każdy plaster mięsa obtaczamy w cieście i układamy jeden na drugim w miseczce. Mięso w marynacie wkładamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę (można zostawić nawet na całą noc) *** *** Po tym czasie kotlety wyjmujemy z marynaty(...)ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Kotlety schabowe w cieście czosnkowym pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Jesienne spaghetti w cieście francuskim 169

smak jest obłędny. Moje ulubione spaghetti w pysznym sosie, dwie warstwy sera i kołderka z ciasta francuskiego. Brzmi rewelacyjnie prawda? Bo tak też smakuje! Takie makaronowe danie jest idealne na jesienne dni. U mnie było sobotnim obiadem. Po całym tygodniu pracy i szybkiego gotowania należało mi się coś nowego, świeżego, kolorowego i dodającego energii. Postawiłam na kolory jesieni! #lubelloveinspiracje #lubella(...)papryki 1 batat ½ cukinii (bez skórki) 6 brukselek 7 pieczarek 1 ząbek czosnku 1 szklanka bulionu drobiowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 150 g makaronu spaghetti Lubella 1 duży arkusz ciasta francuskiego  150 g żółtego sera Sól Pieprz Olej do smażenia Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy słodką czerwoną papryką oraz przyprawą do mięsa. Cebulę kroimy w kosteczkę

VioletoweKucharzenie
Szybkie muffinki bananowe 459

Przepis na szybkie i proste muffinki bananowe. Wystarczy chwila na połączenie wszystkich składników, plus 30 minutek pieczenia i muffinki bananowe będą gotowe. Tak przygotowane muffinki, w wersji bez dodatków w postaci kremu, będą idealną przekąską do szkolnego lunchboxa dla dzieci. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 100g cukru 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 mocno dojrzałe banany 1 jajko(...)miksera. Łączymy ze sobą zawartość dwóch misek, przelewając mokre składniki do suchych. Mieszamy dokładnie do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto przelewamy do papierowych foremek na muffinki, do 3/4 ich wysokości. Pieczemy muffinki w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku, przez 30 minut. Artykuł Szybkie muffinki bananowe pochodzi z serwisu Niepieprz

NiePieprz.pl
Chlebek z łososiem wędzonym 200

rybkom nie służy. Zakasałam więc rękawy, zagniotłam drożdżowe (no dobrze - Walle zagniótł), przygotowałam krem serowy, zapakowałam go w ciasto razem z łososiem - i upiekłam. Wyszło pysznie! Co prawda najlepszy jest w dniu pieczenia (następnego warto lekko go podgrzać), ale znika niesamowicie szybko. Idealny jako dodatek do zupy kremu, na szybkie śniadanie (nie trzeba robić kanapek), czy na kolację.  Spróbujecie(...)środku zrobić wgłębienie. Wkruszyć drożdże, zasypać cukrem i zalać mlekiem. Odstawić na 10-15 minut. Do zaczynu dodać wodę i jajko, zagnieść. Dodać masło i sól, wyrobić.  Odstawić ciasto na 45-60 minut do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. W tym czasie zmiksować serek z pieprzem, papryką i białkiem. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na kwadrat o boku 40 cm, przekroić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
CIASTO Z TRUSKAWKAMI I KRUSZONKĄ + FILMIK 148

Sezon truskawkowy trwa, więc i ciasta z truskawkami muszą być. Dzisiaj przygotowałam słodką przekąskę truskawkową, czyli ciasto półkruche z pieczonymi truskawkami i rabarbarem oraz kruszonką. Ciasto z truskawkami wręcz rozpływa się w ustach.       SKŁADNIKI :  2 i 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki cukru 125 g margaryny 2 jajka 1 łyżka z czubkiem mąki ziemniaczanej(...)płyny znacznie odparują. 1 łyżkę mąki ziemniaczanej mieszamy w 1/4 szklance wody i wlewamy do rozgotowanych owoców i szybko mieszamy. Masę owocową odkładamy do ostygnięcia. Margarynę ucieramy z cukrem, następnie dodajemy jajka i dalej ucierając wsypujemy mąki z proszkiem do pieczenia. Ciasto jest dość luźnej konsystencji ale takie ma być.  Blaszkę o wymiarach 30/25 wykładamy papierem do pieczenia

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto czekoladowe z nutellą i wiśniami z nalewki 866

pieczenia, na kakaowych herbatnikach, przepyszne. Z wieńczeniem całości są wiśnie z nalewki, mocno alkoholowe, więc ciasto jest zdecydowanie dla dorosłych. W wersji dla dzieci rezygnujemy z wiśni, a ciasto polewamy samą czekoladą. ok 400 g herbatników kakaowych 100 g czekolady gorzkiej 200 g kremu czekoladowo orzechowego np Nutelli 2 szklanki śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżeczki żelatyny(...)trzy części i pierwszą wyłożyć na warstwę ułożonych herbatników w formie o wymiarach 21 x 25 cm. Szybko przykrywać herbatnikami kolejne warstwy kremu. Do formy dobrze jest włożyć papier do pieczenia, tak aby w łatwy sposób można było wyjąć ciasto po stężeniu. K remówkę mocno podgrzać i gorącą zalać posiekaną czekoladę. Delikatnie mieszając połączyć. Do przestudzonej czekolady dodać odsączone

https:KKuchniaMniam
Kremowy sernik waniliowy z kokosową pierzynką (pieczony) 167

Dawno nie piekłam sernika, a miałam ochotę na jakiś szybki, niezbyt wymyślny i prosty w przygotowaniu... Ten - okazał się wielkim hitem nie tylko wśród rodziny, ale dostałam też zamówienie od kilku znajomych, którzy mieli okazję go spróbować. Miłe. Masa jest bardzo delikatna oraz kremowa. Dodatkowo cudownie pachnie i posiada apetyczny, żółty kolor. Kokosowy wierzch to przepyszne zwieńczenie całości. Po prostu(...)pieczenia przygotować kokosową pierzynkę. Białka ubić na sztywno. Miksując - porcjami dodawać cukier, a na końcu delikatnie wmieszać wiórki. Sernik ostrożnie wyjąć z piekarnika i na wierzchu rozsmarować kokosową masę. Ciasto podpiec dodatkowe 15 minut, a następie ostudzić przy szeroko uchylonych drzwiczkach piecyka. Po ostudzeniu wstawić do lodówki - najlepiej na całą noc. (*) Jeśli wolicie bardziej zwartą masę - dodajcie 2 opakowania budyniu

Di gotuje
Miodownik z orzechami 827

łyżki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 3/4 kostki margaryny Palma Bielmar 1 żółtko Sposób przygotowania Ciasto: Mąkę wymieszać na stolnicy z proszkiem do pieczenia, sodą oraz cukrem dodać posiekaną margarynę schłodzoną prosto z lodówki wbić jajka, dodać śmietanę oraz miód i zagnieść szybko ciasto.Podzielić na dwie części wylepić dwie jednakowe duże blaszki do pieczenia wyłożone papierem pergaminowym.Jedną wsadzić(...)miazgę! w rondelku roztopić margarynę z cukrem wsypać orzechy dodać miód i na wolnym ogniu mieszając gotować około 10 minut,gorąca masę wylać na jedną wylepioną część ciasta i piec również 15 minut tak jak ciasto pierwsze. Tak przygotowane placki wystudzić. Przygotować krem: Z mleka odlać 3/4 szklanki i rozpuścić proszek budyniowy z mąką pszenną, resztę mleka zagotować z cukrem

Wanilia i Kardamon
Sakiewki z ciasta francuskiego z pieczarkami 288

Kolejnym daniem jakie przygotowałam na pieczarkowy tydzień , są sakiewki z ciasta francuskiego z pieczarkami . Dzisiaj obchodzony jest Światowy Dzień Pieczarki, dlatego też wspólnie z Mopsikiem , Mirabelką i Malwiną postanowiłyśmy przygotować danie z pieczarkami, koniecznie zajrzyjcie do dziewczyn, aby zobaczyć ich pomysły na potrawy z pieczarkami!  Miałam pewien problem, jak nazwać to danie, ponieważ jego nazwa wg mnie lepiej brzmi(...)Wielkiej Brytanii bardzo popularne, podaje się je z przeróżnymi farszami. Często jem pie na szybki lunch lub przekąskę na mieście. Sakiewki faszerowane pieczarkami i porem są bardzo proste w przygotowaniu i z pewnością każdy sobie z nim poradzi. Danie z ciasta francuskiego idealnie sprawdzi się jako przekąska lub przystawka zarówno na co dzień, jak i na imprezę.  Składniki

Codzienne Gotowanie
Chlebek bananowy z jabłkiem i aktinidią 204

Tyle krzątania przy grobach bliskich. Chciałam wypiec coś bardziej świątecznego, eleganckiego.... a upiekłam szybki chlebek bananowy wzbogacony o aktinidia - polskie kiwi, które obrodziło w tym roku wyjątkowo. Chlebek bananowy z jabłkiem i aktinidią około 2 szklanek mąki pszennej uniwersalnej 2 jaja 1/2 szklanki brązowego cukru 1 szklanka obranych owoców aktinidi 1 jabłko 2 bardzo dojrzałe banany 1 płaska łyżeczka proszku(...)jajka i olej - wymieszaj. Do drugiej miski wsyp wszystkie suche składniki. Wymieszaj suche  składniki  z mokrymi, y po czym przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia foremki. Posyp ciasto odrobiną wiórków kokosowych. Upiecz ciasto w nagrzanym do 180 st.C piekarniku do suchego patyczka. Wyjmij ciasto  z foremki. Podawaj gdy  lekko przestygnie

Gotuj Sam!
Sernik na zimno 220

ilością wody i żelatyną), szybko miksujemy do połączenia się składników. Na końcu dodajemy ubitą śmietankę i delikatnie, ale szybko mieszamy. Wylewamy masę serową na biszkopty, odstawiamy do stężenia. Jak druga galaretka zacznie tężeć wylewamy na masę serową. Przed wylaniem galaretki możemy ciasto dowolnie udekorować. Odstawiamy

Gotowanie moimi oczami
Rolada francuska z kurczaka i ... 190

zapakowałam w ciasto francuskie i .... powstała pyszna i ładnie wyglądająca rolada ... francuska. Możecie swoje rolady urozmaicać różnym farszem z różnymi dodatkami.          Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 400 g podwójnego   fileta z kurczaka 300 g pieczarek 200 g żółtego cera ½ małej puszki kukurydzy (odsączonej) 1 średnia   cebula po   pół czerwonej i żółtej papryki(...)wkładałam porcjami mięso. Oprószyłam przyprawą do kurczaka. Szybko obsmażyłam z obu stron. Wyjęłam z patelni do miseczki. Roztopiłam pozostałe masło wrzuciłam cebulę. Zeszkliłam ją. Dodałam czosnek i za chwilę wrzuciłam pieczarki. Podsmażyłam. Posoliłam, oprószyłam pieprzem. Dodałam zioła prowansalskie i bazylię. Wymieszałam.   Całość przełożyłam do miseczki.   Ciasto wyjęłam z lodówki żeby się ogrzało. Rozwinęłam go  na desce

Kuchnia u Krysi
Błyskawiczny owocowy serniczek na zimno 207

Delikatny, puszysty serniczek na zimno w sam raz na upalne dni ;) szybki i prosty przepis, a uraduje nie jedno podniebienie ;) Lekka pianka wręcz rozpływa się w ustach, a ciasteczka znikają w mgnieniu oka :D Składniki: 300 g herbatników (wszystko zależy od wielkości blaszki, tak żeby starczyło na 2 warstwy) 300 ml śmietany kremówki (30%) 1 kg serka (u mnie(...)Rozpuść 2 galaretki w 200 ml wody i odstaw do wystudzenia. Blachę wyłóż papierem do pieczenia (najlepiej jeśli masz blachę z odpinanymi bokami, bo lepiej wyciągnąć i pociąć całe ciasto). Na spodzie ułóż warstwę herbatników. W misie miksera krótko zmiksuj serek, wlej śmietanę 30% i miksuj na średnich obrotach do uzyskania gęstej masy. Następnie wlewaj zimną, ale nadal płynną galaretkę

Kulinarna (nie)codzienność
Jesienna szarlotka wg Aleex 201

weekendowy czas. W tym tygodniu było to pieczenie szarlotki jesiennej. Cudownie było zanurzyć się w mojej kuchni, która szybko wypełniła się zapachem smażonych jabłek i cynamonu oraz mruczeniem Hugo siedzącego na stołeczku i śledzącego każdy mój ruch. Już dawno pieczenie ciasta nie sprawiło mi takiej frajdy. Kiedy rumiany jabłecznik wynurzył się z piekarnika, nie mogłam doczekać się chwili, aby usiąść

W mojej kuchni
Najlepsze Faworki 159

większość potraw, faworki powstały przez zupełny przypadek. Wieść niesie, że młody cukiernik przez nieuwagę upuścił pasek ciasta pączkowego na rozgrzany olej. Bojąc się bury, posypał to cukrem i wcisnął, że tak ma być i jest pyszne. Zrobił zupełnie jak niektórzy miłościwie gotujący, z tym że jego eksperyment okazał się smaczny i zagościł w historii kulinariów, a jak bywa ze współczesnymi(...)dodajemy sól i pokrojone na małe kawałki masło. Rozcieramy to wszystko bardzo dokładnie i szybko, żeby zbytnio nie ogrzać masła. W osobnej misce ubijamy jajka, żółtka i łyżkę cukru pudru na puszystą masę. Do ubitych jajek dodajemy mąkę z masłem. Mieszamy, ja mieszałam hakiem do ciasta, ale można zrobić to szpatułką – ma się zbić w lekką zwartą kulkę. Dodajemy

ladykitchen
Chleb razowy na Tang Zhongu 226

pokruszone drożdże. Wymieszaj je dokładnie.Dodaj mleko i Tang Zong, dokładnie wymieszaj. Przełóż ciasto na blat i wyrabiaj, aż będzie gładkie i elastyczne. Dodaj masło i dalej wyrabiaj. Ciasto będzie gotowe, gdy będzie można je rozciągnąć w dłoniach, aż utworzy się cienka membrana.Uformuj kulę, przełóż ją do miski i odstaw pod przykryciem do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość, mniej więcej(...)wzory zgodnie z własnym uznaniem. Piecz w nagrzanym do 180°C ok. 30 minut. Uwaga! Bochenki szybko się rumienią.Wyjmij z piekarnika i odstaw do wystygnięcia na kratce. Wymieszane suche składniki. Punkt 1.Dodajemy mokre składniki.Wyrobione i uformowane w kulę ciasto. Punkt 3.Koniec pierwszego wyrastania. przepis zaczerpnięty z blogu Dodol & Mochi

Grahamka, weka i kajzerka