szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:632/1736)

Babka waniliowo - kakaowa 169

Dzień dobry :-) Już piąteczek i propozycja ciasta na weekend :-) Dzisiaj babka waniliowo - kakaowa. Taka prosta, na szybko, ale bardzo smaczna. Podobną, tylko z dodatkiem kawy ( babka cafe latte ) robiłam kiedyś, tym razem syn chciał waniliowo - kakaową, więc była taka. Udanego piątku Wam życzę :-) Keksówka: 12x30 cm Składniki: 250 g masła 3/4 szklanki drobnego cukru 4 jajka(...)pokojowej ubijamy z cukrem na puszystą masę, jasną masę. Mąkę przesiewamy przez sitko ze solą. Do masy dodajemy w dwóch partiach na przemiennie przesianą mąkę i mleko.  2. Ciasto dzielimy na dwie w miarę równe części. Do jednej, jasnej dodajemy esencję waniliową, do drugiej kakao i miksujemy do połączenia się składników (ja najpierw zmiksowałam część jasną, a potem ciemną

kruche babeczki
Croissanty 265

dnia 350 g mąki  25 g masła 175 g wody 12 g soli 25 g cukru Mieszamy wszystkie składniki w misce. Wyrabiamy mikserem ciasto: 4 minuty na wolnych obrotach i 1 minutę na szybkich. Wałkujemy je na blacie oprószonym małą ilością mąki, na kwadrat o długości boku ok. 30 cm. Chowamy do lodówki na co najmniej 90 minut. Warstwa(...)chłodne,nie może się topić. Można zrobić to nożem aby nie ogrzewać masła dłońmi. Tak przygotowaną warstwę masła chowamy do lodówki. Po 1,5-2 godzinach wyjmujemy z lodówki ciasto i masło. Na środku ciasta kładziemy warstwę masła i zamykamy je składając ciasto jak kopertę. Bardo ważne:  po wyjęciu z lodówki ciasto i warstwa masła mają mieć tę samą

Przepisy na domowy ser i chleb
Ciasto szpinakowe z czarną porzeczką 264

Drzem podgrzać wraz cukrem pudrem i galaretką do całkowitego jej rozpuszczenia (nie gotować). Schłodzić. Zimną śmietanę ubić i dodać do niej schłodzony drzem, całość szybko i dokładnie wymieszać i wylać na biszkopt, równomiernie rozprowadzić. Wierzch ciasta obsypać wcześniej przygotowanymi okruszkami biszkoptu. Na wierzchu ułożyć jadalne kwiaty

Jadło i czytadło
Puszysty sernik bez spodu z pomarańczową nutą 212

Sernik, to jedno z moich ulubionych ciast. Piekę go w najróżniejszych wersjach. Dziś zapraszam Was na niezwykle szybki, aromatyczny i puszysty sernik bez spodu z pomarańczową nutą. U mnie w domu cieszył się ogromną popularnością i … znikł bardzo szybko. Spróbujcie, ten sernik jest naprawdę prosty i pyszny. Dziękuję Spółdzielni Dostawców Mleka w Wieluniu za pyszną paczkę. Rodzina

Słodkie okruszki
Kostka Ferrero Rocher 440

wkładamy do lodówki *** *** Przygotowujemy masę śmietanową: śmietankę ubijamy na sztywno ze śmietan-fixem. Do ubitej śmietany dodajemy serek mascarpone oraz cukier puder i szybko ubijamy. Masę śmietanową wykładamy na masę ferrero rocher *** *** Całość przykrywamy drugim blatem ciasta nasączonym pozostałą wodą z cytryną i wstawiamy do lodówki. Następnie przygotowujemy polewę: do garnuszka wlewamy śmietankę i dodajemy do niej połamaną czekoladę, mieszamy

Blog z Apetytem
Szarlotka na kruchym cieście z orzechową kruszonką 164

aluminiową, lub spożywczą i włóż do lodówki na ok.30 min. Kruszonka: 1. Orzechy laskowe pokrusz. ( stopień pokruszenia dowolny) 2. Masło, cukier i mąkę szybko zagnieć, aby uzyskać okruszki. 3. Kruszonkę wymieszaj z orzechami. Całość: 1. Schłodzone ciasto rozwałkuj i wyłóż nim blachę, dociskając dokładnie do brzegów. 2. Na ciasto wyłóż mus jabłkowy. 3. Jabłka posyp cynamonem. 4. Na całość wysyp

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Babeczki czekoladowe 169

kratce. Można udekorować polewą czekoladową i na to wiórki kokosowe lub posypka kolorowa. Choć i tak bardzo dobre są bez niczego i szybko znikają. Smacznego ;) Sypkie składniki Mokre składniki Sypkie i mokre składniki wymieszane razem, ciasto powinno wyjść gęste Nakładamy do 3/4 wysokości

Wołowina od rekina
Ciasto z ricottą i rabarbarem 160

wilgotne i delikatne. No pyszne po prostu. Mój M. stwierdził, że koniecznie do powtórki i ja zgadzam się z nim w 100%. A samo ciasto, poza tym, że smakuje świetnie, jest tak proste i szybkie w przygotowaniu, jak mało które:) Doskonałe w swej kategorii? Dla mnie tak:) Cieszę się, że na niego trafiłam. A gdzie? O tutaj 4-6 łodyg(...)mnie około 3 cm). Do misy miksera wbijamy jajka. Dodajemy cukier, sól, skórkę otartą z cytryny, ricottę oraz olej. Wszystkie składniki miksujemy dokładnie przez chwilę, aż do otrzymania ciasta o jednolitej konsystencji. Następnie stopniowo dodajemy przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę, miksujemy na nieco mniejszych obrotach, do połączenia. Na koniec do ciasta wkładamy kawałki rabarbaru, mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy

Smaki Na Talerzu
Murzynek z dżemem 469

Ciasto jest super wilgotne, miękkie z aromatem piernika. Łatwe i szybkie w przygotowaniu, więc poradzą sobie wszyscy z upieczeniem. Najlepszy jest dżem śliwkowy, ale można dodać każdy (ja nieraz nawet mieszam różne smaki). Składniki: (blacha 21x21) 2 jajka 1/2 szklanki cukru 10 łyżek dżemu 1 czubata łyżka kakao 2 szklanki mąki 1 łyżeczki przyprawy do piernika 1 szklanka mleka(...)dżem, wymieszać. Mąkę przesiać i wymieszać z przyprawą do piernika, sodą i proszkiem do pieczenia. Do masy jajecznej dodawać po trochu przygotowanej mąki, mleka i oleju cały czas miksując. Ciasto przelać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 50 minut w temp. 180 stopni Celcjusza. Ostudzone posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Życzę Smacznego

talerz przyjemności
Cake pops z białą czekoladą 145

utoczyć kulki (mniej więcej wielkości orzecha włoskiego). Odstawić do lodówki do schłodzenia. Zacząć przygotowywać polewę. Wykonanie polewy: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Szybko zamoczyć końce patyczków do cake popsów w czekoladzie i wbić je w schłodzone kulki ciasta (mniej więcej do połowy). Włożyć kulki do lodówki do ponownego schłodzenia. Do reszty czekolady dodać 3 łyżki masła i wymieszać, aż masa

Mania Wypiekania
Faworki cake pops (faworki na patyku) i faworki dwa kolory (black&white) 393

pasek z ciasta zwijamy na kształt ślimaczków, następnie nakłuwamy na wykałaczkę. Smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym do zrumienienia z obu stron (jasne ciasto powinno mieć słomkowy kolor, trzeba pilnować, by olej nie był za gorący, bo za szybko będą brązowieć z wierzchu, a nie upieką się w środku). Gotowe wyławiamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Wykonanie faworków dwukolorowych (black

Kolorowy Przepisownik
Karpatka 135

szklanka wody 125 g margaryny  1 szkl. mąki 5 jaj Zagotować wodę wraz z margaryną, zestawić z ognia, dodać mąkę, bardzo szybko wymieszać i ponownie postawić na ogniu, chwilę mieszać i zostawić do ostygnięcia. Do przestygniętego ciasta dodać 5 jaj. Rozłożyć na dwie blachy, piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor.  Krem 2 łyżki mąki pszennej

Kuchenne aromaty
Mini babeczki z masą kajmakową 220

masy kajmakowej o dowolnym smaku (ok. 460 g), perełki ozdobne. Przygotowanie: Przesiana mąkę mieszamy z solą. Dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałeczki margarynę i rękoma (szybko) w mące ją rozkruszamy. Dodajemy żółtka, cukier puder i zagniatamy ciasto. Formułujemy wałek, który kroimy na 4 części, zawijamy w folie spożywczą i wstawiamy do lodówki na ok., 1 – 2 godz. Ciasto wałkujemy

Moniki Smakołyki
Ciasto wiewiórka 167

Jedno z lepszych ciast jakie ostatnio jadłam, Takie jesienne bo z orzechami i jabłkami. Szybkie w przygotowaniu i szybko znika ze stołu. Warto je przygotować nie tylko w weekend.  Składniki : * 4 duże jajka * szklanka cukru trzcinowego  * 2 szklanki mąki pszennej  * pół szklanki oleju  * łyżeczka sody, proszku do pieczenia i cynamonu * szklanka orzechów włoskich * szklanka pokrojonych jabłek

Magiczne Życie Marty
Łosoś ze szpinakiem i fetą, zapiekany w cieście francuskim 382

spód, jeśli ciasto będzie za długie to przycinamy je *** *** Gotową roladkę smarujemy z wierzchu roztrzepanym jajkiem i przekładamy na blaszkę lub do żaroodpornego naczynia *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180’C ( piekłam z termoobiegiem ), i zapiekamy przez około 40 minut *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: KURCZAK ZAPIEKANY Z SEREM I ANANASEM PRZEPIS TUTAJ POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD(...)OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! 30 POMYSŁÓW NA PRZEKĄSKI I DANIA NA PRZYJĘCIE – KLIKNIJ TUTAJ       Artykuł Łosoś ze szpinakiem i fetą, zapiekany

Blog z Apetytem