Uwielbiam serniki a ten w szczególności. Szybki i prosty w wykonaniu. Masa jest kremowa i słodka. Idealny na rodzinne spotkania przy kawie. Ciasto to dedykuję Akademii Kulinarnej Whirrlpool w Warszawie. Z okazji Waszego 3 Jubileuszu życzę Wam niebanalnych pomysłów, zaangażowania w pracę i tworzenie idei Firmy. Życzę Wam również aby ilość fanów stała się przeogromna a zadowolenie z pracy było
VioletoweKucharzeniechociaż przyznam, że u nas takie słodkie ślimaczki goszczą bardzo często bez okazji. Są idealne do kawusi, a w dodatku bardzo szybkie. Z kolei córeczka lubi ślimaczki za ich kształt :) Ślimaczki z truskawkami kandyzowanymi SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 łyżki dżemu truskawkowego 8-10 truskawek kandyzowanych 1 łyżka posypki dekoracyjnej czarno- białej PRZYGOTOWANIE: Ciasto francuskie rozwijamy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkipyszny przepis na fit ciasto marchewkowe przełożone rozpływającą się w ustach masą kokosową i posypane prażonymi migdałami. Wilgotne, mięsiste, szybkie do wykonania… no, po prostu pycha! W klasycznym przepisie na ciasto marchewkowe górna warstwa ciasta polana jest pysznym serowym kremem. Ja jednak chciałam zrobić coś innego, stąd zamiast serowej warstwy proponuję przygotowanie pysznego kremu kokosowego i w ten sposób
A to pestkadużej większości odpowiada za słodkości na naszym blogu i świetnie się spisuje, bo bardzo chwalicie nasze słodkości, zwłaszcza ciasta. Największą popularnością cieszą się wypieki na dużą blachę, proste i szybkie w przygotowaniu, na przykład BROWNIE Z MALINAMI . To nie znaczy, że Bogusia piecze tylko ciasta. Na stronie
kuron.com.plfrużeliny i odczekać aż zacznie tężeć. W tym momencie trzeba idealnie wyczuć moment, w którym galaretka będzie na tyle gęsta że nie spłynie z ciasta. Polać wierzch i wstawić na chwilę do lodówki, żeby polewa szybko stężała do końca. Później babki już nie przechowujemy w lodówce. Uwaga- żółte smugi w cieście to po prostu barwnik z budyniu, nie przejmujcie się
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaktóre było dość lepkie, nie przywierało w ogóle do stolnicy i nie musiałam co chwilę podsypywać ciasta mąką :) Bez problemu można rozwałkować na niej ciasto, ponieważ stolnica się nie przesuwa. Łatwo się ją czyści i szybko schnie. Jeżeli będziemy o nią dbać na pewno posłuży nam przez lata. Przepis na ciasto drożdżowe z borówkami znajdziecie Tutaj
The Sweet Damselu015blank\u0105 przed dodaniem jej do masy). Wszystko razem miksujemy do po\u0142\u0105czenia sk\u0142adnik\u00f3w. W ma\u0142ej miseczce szybko \u0142\u0105czymy ze sob\u0105 sod\u0119 i ocet, nast\u0119pnie dolewamy je do naszego ciasta i ponownie mieszamy.\r","Mas\u0119 przelewamy do dw\u00f3ch tortownic wysmarowanych mas\u0142em. Nasze ciasta wk\u0142adamy do piekarnika rozgrzanego(...)jeżeli używacie barwnika w żelu wymieszajcie go z maślanką przed dodaniem jej do masy). Wszystko razem miksujemy do połączenia składników. W małej miseczce szybko łączymy ze sobą sodę i ocet, następnie dolewamy je do naszego ciasta i ponownie mieszamy. Masę przelewamy do dwóch tortownic wysmarowanych masłem. Nasze ciasta wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180ºC i pieczemy 25-30 minut
Mostek w kuchnizbliżające się wielkimi krokami Święta. Ja przygotowałam genialny ( ale to genialny ) krem grzybowy z dodatkiem ziemniaków i podałam go z pyszną „grzanką” z ciasta francuskiego. Całość jest bardzo łatwa i szybka do robienia, a swoim wyglądem i smakiem sprawia, że zachwyca nawet najbardziej wybredne podniebienia! Koniecznie spróbujcie i Wy! Zarówno koncentrat, jak i tę pyszną zupę! Sprawdziłam(...)marchew – 1 szt * cebula – 1 szt * lubczyk i natka pietruszki * słodka śmietanka 30% – ok. 0,5 szkl * masło – 2 łyżki * sól, pieprz DODATKOWO: * ciasto francuskie * jajko do posmarowania SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Oczyszczone i osuszone grzyby kroimy na kawałki. Posiekaną cebulę szklimy na maśle, dodajemy grzyby, dusimy aż woda odparuje. Dodajemy startą marchew, przesmażamy
Ostra na Słodkołyżki mąki pszennej 3 czubate łyżki wiórków kokosowych sól kieliszek wódki Dodatkowo: 1,5 szklanki oleju do smażenia Dzisiaj zaproponuję przepis na szybkie w realizacji i pyszne danie. Kurczak w cieście kokosowym, to soczyste kawałki mięsa w chrupiącej, kokosowej skorupce smażone na głębokim tłuszczu. Najlepiej smakuje podawany z ryżem i ostrym sosem słodko-kwaśnym. Piersi z kurczaka
Świat Domowej Kuchniwytrawny. Postanowiłem zrobić tartę z gruszkami. Co prawda nie porywałem się nawet odrobinę na zrobienie tarty bourdaloue, do której też się przymierzam. Miało być szybko, smacznie i chyba tak wyszło. Delikatne, kruche ciasto, cienka warstwa kremu waniliowego (mojej wariacji na temat kremu custard) i słodkie gruszki. Click to view slideshow. Składniki : Ciasto: 100g masła 100g cukru 200g mąki łyżka kwaśnej
Jacob Tastesharlotte to banalny i szybki w przygotowaniu deser, który sprawdzi się idealnie na wszelkie okazje. Jako że to ciasto nie wymaga pieczenia, wprost nie może się nie udać. Przygotowanie Charlotte zajmuje około 15 minut. Wystarczy umiejętnie ułożyć biszkopty, ubić kremówkę i wymieszać z owocowym musem. Reszta to oczekiwanie, aż krem stężeje. Ale na pocieszenie powiem Wam, że nawet(...)trwa długoa, bo zimna kremówka bardzo szybko się wiąże i już nawet po godzinie możemy się cieszyć tym wspaniałym deserem. Przygotowanie Charlotte z malinami gorąco polecam na jutrzejszy Dzień Mamy! Ten pyszny deser z pewnością będzie idealnym prezentem. ;) * SKŁADNIKI na foremkę o średnicy 18-20 cm Krem malinowy: 300 g malin* 500 ml śmietany kremówki 36% 200 g mascarpone
Food SquareCoś szybkiego, coś pysznego, coś truskawkowego z bananową nutką! Składniki: • 2 banany • 1/4 szklanki mleka • 1/4 szklanki oleju • 1/4 szklanki cukru • 1 łyżeczka sody • 1 szklanka mąki ryżowej • 500 g truskawek • cukier puder Wykonanie: • Zmiksować banany z mlekiem, olejem, cukrem, sodą i mąką. • Ciasto wylać do tortownicy śr. 24 cm, wyłożonej papierem do pieczenia
To co kochamwszystko zagniatamy na gładkie ciasto. Schładzamy w lodówce przez 60 minut. Po tym czasie, schłodzone ciasto rozwałkujemy i wykrawamy foremkami ciasteczka. Ważne jest aby nie rozwałkować ciasta zbyt cienko - wtedy mogą się nam szybko spalić. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ciastka wyjmujemy z piekarnika jak tylko zaczną się rumienić(...)się po ciasteczkach, a jednocześnie nie był bardzo rzadki. Za pomocą pędzelka smarujemy lukrem każde ciasteczko i dekorujemy dowolnie wybraną posypką. Ja w tym roku postawiłam na posypki do ciast i deserów nowej linii Decorada Delecty. Muszę przyznać, że urzekły mnie kolory maczków, kamyczków, płatków i kuleczek. Stworzone są z naturalnych składników i już po otwarciu torebki wyczuwalny jest
Taste TherapyJeżyny tak szybko przemijają że już za nimi tęsknię i nawet fakt że zamroziłam je w tym roku nie umniejsza temu że to już nie ten sam smak co świeże prosto z krzaka. Trzeba więc teraz wykorzystać je do ostatniej owocki na krzaku. Kolejne ciasto z jeżynami wjechało na stół, zapraszam. Ciasto kukurydziane z jeżynami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieprzygotowania szybkiej tarty. Queen of the day: Składniki: 260 g mąki 170 g masła 3 żółtka 100 g cukru pudru ok. 2 kg jabłek cynamon (wedle uznania) cukier (do smaku) Przepis: DŻEM: Jabłka drobno skrojone lub starte na tarce gotujemy/prużymy w garnku wraz z cukrem i cynamonem, które dodajemy wedle uznania i stopnia kwaśności jabłek. CIASTO: Mąkę(...)Następnie dodajemy dżem i pozostałe ciasto układamy w paseczki na wierzchu. Całość pieczemy około 20 min. w 180 st. Tarta wychodzi przepyszna - bardzo szybko znika ze stołu - nie tylko w wydaniu z jabłkiem i jasnym ciastem. Wydanie kakaowe z innymi owocami też jest MEGA! Wielkie dzięki za świetny przepis dla Ani D. :) Smacznego! P.S.WeAreCrazy
WeAreCrazy