szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:544/1736)

Piernik z kremem czekoladowym 296

kremem czekoladowym piekę od bardzo dawna naprzemiennie ze świątecznym ciastem marchewkowym , zawsze z domowymi powidłami śliwkowymi, które nadają ciastu wilgotności, charakteru i pysznego smaku:) Polecam też mój przepis na piernik ekspresowy przekładany powidłami. Piernik z kremem czekoladowym przygotowuje się bardzo szybko, prawie od razu można go podawać, najsmaczniejszy jest zaraz po upieczeniu. Piernik jest miękki po upieczeniu, a dzięki kakao(...)siekanymi orzechami i cukrowymi gwiazdkami. Możemy zamiast polewy rozpuścić czekoladę i posmarować wierzch ciasta. Wstawiamy ciasto do lodówki, aby krem i polewa stężały. Ciasto piernikowe można podawać po ok. 30 minutach, gwarantuję Wam, że bardzo szybko zniknie. Polecam The post Piernik z kremem czekoladowym appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto jogurtowe nadziane agrestem 183

ochotę na miękkie, puszyste, lekko maślane ciasto jogurtowe nadziane agrestem? Obowiązkowo przed podaniem należy je posypać cukrem pudrem. Poniższy wypiek jest szybki do przygotowania i bardzo smaczny, a agrest idealnie komponuje się z jogurtowym ciastem.  Składniki na formę do tarty o średnicy 23-25 cm: około 3/4 kostki miękkiego masła (dokładnie 165 g) 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków

Ugotować
Snikers 383

bardzo drobno. Zmielone orzechy puszczą olej i ciasto nam nie wyrośnie. Kiedy do ubitych białek dodajecie pozostałe składniki starajcie się całość bardzo szybko wymieszać. Im dużej mieszacie tych bardziej białka tracą powietrze i opadają. Lubisz ciasta z orzechami? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Ciasto orzechowe z figami . The post Snikers appeared first on MeCooks

mecooks
Ciasto z ananasem 210

Ciasto delikatne w smaku, czekoladowe z dodatkiem ananasa, niezbyt słodkie, takie jak lubimy. Szybko znika ze stołu, a ja wiem że dobrze smakuje. Jest wspaniałe, szybkie w wykonaniu i już – jest smacznie dziś u nas – wyjątkowo! Bez miksera, bez jajek, ciasto na jedną keksówkę. Do tego proste i smaczne – pycha ciasto nie tylko do kawy! Zapraszam dziś

Zasmakuj Kuchni
Torcik "leśny mech" 173

Dziś z racji zbliżającego się weekendu mam dla Was przepis na bardzo popularne ciasto, o wspaniałym kolorze i wyjątkowym, delikatny smaku. Jest ono proste, bardzo efektowne, szybko się przyrządza, a goście na pewno będą zachwyceni ;) Wcześniej przygotowywałam muffinki na wzór tego ciasta, też fajnie się prezentują. Zdecydujcie sami, co Wam bardziej odpowiada :) Ja polecam oba przepisy  ;)   Składniki (tortownica

Czerwona Porzeczka
Ciasto daktylowo-bananowe bez cukru i mąki 138

tylko proporcje. Ciasto idealne dla alergików i osób na diecie. Słodki smak dają mu jedynie banany i daktyle (im bardziej dojrzałe banany tym ciasto będzie słodsze). Do tego jest bardzo proste w wykonaniu - zrobicie je bardzo szybko i bez większego wysiłku! Smak ciekawy - na pierwszy plan wysuwają się kakao i daktyle. Ciasto jest wilgotne i bardzo sycące. Dla kogo

Mania Wypiekania
Jabłecznik 162

pieczenia, po drugie-ósemki jabłek wrzucone bezpośrednio na ciasto i po trzecie- tak duża ilość, że podczas krojenia, kawałki jabłek wypadały z ciasta i postanowiłam zrobić podobnie przy najbliższej okazji. Może nie było to tak szybko jak mogłoby być, ale jednak okazja się nadarzyła, gdy Mąż poprosił mnie o szarlotkę:)  Ciasto- pyszne i super kruche, jabłka- (w mniejszej ilości

Ciasteczkowy Potwór
Ambasador wg Aleex 153

mojej kuchni. Szukałam inspiracji dość długo, wreszcie mój wybór padł na ciasto Ambasador. Przepis brzmiał ciekawie, ale musiałam go zmodyfikować po swojemu. Przyznaję, ciasto wygląda na pracochłonne. To mylące wrażenie. Robi się je dość szybko. Możemy też jego przygotowanie rozłożyć na dwa dni – dzień wcześniej można upiec biszkopt, a następnego dnia złożyć całość ciasta. No i warto tak rozplanować czas

W mojej kuchni
Tarta z kremem karmelowym 159

śmietanki 30% 1/2 szklanki wody 1/4 łyżeczki soli Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy do tego zimne masło (100g) i siekamy nożem, aż ciasto będzie przypominać kruszonkę. Następnie dodajemy jajko, cukier i sól i szybko zagniatamy. Formujemy kulę, owijamy folią i odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Po tym czasie formę wykładamy ciastem, nakłuwamy spód i ponownie odstawiamy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Tarta z kremem karmelowym 126

śmietanki 30% 1/2 szklanki wody 1/4 łyżeczki soli Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy do tego zimne masło (100g) i siekamy nożem, aż ciasto będzie przypominać kruszonkę. Następnie dodajemy jajko, cukier i sól i szybko zagniatamy. Formujemy kulę, owijamy folią i odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Po tym czasie formę wykładamy ciastem, nakłuwamy spód i ponownie odstawiamy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Tarta czekoladowo karmelowa 325

śmietany kremówki 36% + 3/4 szklanki 1 łyżka miodu Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy do tego zimne masło (100g) i siekamy nożem, aż ciasto będzie przypominać kruszonkę. Następnie dodajemy jajko, cukier i sól i szybko zagniatamy. Formujemy kulę, owijamy folią i odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Po tym czasie formę wykładamy ciastem, nakłuwamy spód i ponownie odstawiamy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Szarlotka Charlotta - szarlotka z pianką bez pieczenia 173

tradycyjnej formie, ale niestety dzisiaj jej też nie będzie. Będą prażone jabłka, cynamon, przyjemny zapach kojarzący się z ciepłym kątem i klasycznym pieczonym ciastem, ale tym razem się nie napracujecie robiąc szarlotkę. Oto wersja szybka, prosta i bez pieczenia. Zapraszam na Charlottę w mojej jabłkowej wersji. Tak na marginesie, moim zdaniem nazywanie Charlottą ciasta na biszkoptach np. z truskawkami jest

Bon appetit mon amie
Zimowa szarlotka 183

ciasto będzie już dokładnie wyrobione, zagniatamy je w kulkę i odstawiamy na co najmniej 30 minut do lodówki.Piekarnik nagrzewamy do 180`C.Gdy ciasto się zmrozi, dzielimy je na kawałki i jedną część rozwałkowujemy szybko na stolnicy aby się nie ociepliło i wykładamy nim formę  15x15 (spod i boki). Przed pieczeniem dziurkujemy patyczkiem ciasto. Pieczemy około 12 minut

Słodkie Przyjemności
Pyszne mięsne paszteciki z francuskim akcentem 154

Przed Państwem przecudnej urody i smaku mięsne rollsy, tudzież paszteciki z indykiem i morelami! Są soczyste i pełne smaku, a francuskim akcentem jest tutaj francuskie ciasto, które dostaniemy w zdecydowanej większości sklepów. Pyszna, szybka i co najważniejsze łatwa przekąska! :D Serio, jestem nią zachwycona! Sam pomysł podpatrzyłam u jednego z moich kulinarnych idoli - Donala Skehana i zmodyfikowałam go po swojemu

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Ciasta z białek 161

pianka z pyszną frużeliną malinową na delikatnym i mega kruchym spodzie. Jednym zdaniem – niebo w ustach!   *** Piegusek – babka na białkach PRZEPIS TUTAJ Pyszne ciasto z chrupiącymi ziarenkami maku oraz rodzynkami to prosty i szybki sposób na pozbycie się nadwyżki białek :))   *** Babka z białek z jabłkiem PRZEPIS TUTAJ Puszysta i mięciutka babka z dodatkiem jabłka, dzięki czemu ciasto jest

Blog z Apetytem