szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:532/1736)

Domowa pizza 170

Pizza jest chyba jednym z naszych ulubionych fast foodów, ale po co wydawać majątek na pizzę z knajpy, skoro można zrobić ją samemu? Wspólne przygotowywanie posiłku

PysiaGotuje.pl
Dżem z cukinii 155

Przepis na dżem z cukinii w ostatnim czasie cieszy się coraz to większą popularnością. Dla niektórych może być to dużym zaskoczeniem, jednak jest to jeden z

PysiaGotuje.pl
PIECZONE PIEROGI Z MIĘSEM MIELONYM, FASOLĄ CZERWONĄ I MOZARELLĄ 219

przywiozłam pomysł pieczonych a'la po meksykańsku, na który zdradzę dziś przepis :-) Może kogoś zainspiruję do lepienia na wigilię, kogoś kto nie pości w ten wieczór.  Składniki na ciasto:   500 g mąki  1 jajko + 1 do posmarowania  1 opakowanie drożdży instant szklanka mleka   szczypta soli 40 g masła  1 łyżeczka cukry  Składniki(...)posiekanej świeżej kolendry lub zielonej pietruszki  Sposób przyrządzenia:  Mąkę przesypać do miski, dodać sól, cukier, drożdże. Wymieszać, następnie dołączyć posiekane masło, jajko i mleko. Szybko zagnieść w razie czego podsypać mąką. Ciasto rozwałkować, wykrawać duże kółka ( większe niż szklanka, ja użyłam kubka ), przykryć ściereczką, odstawić na 15 min do pooddychania. Mięso podsmażyć na smalcu, dodać zgnieciony czosnek, pokrojone

pieprzny smaczek
Rogaliki kruche (3 składnikowe) 153

6+ 60 min+ Łatwe Tanie Przepis na kruche rogaliki z 3 składników. Składniki 3 szklanki mąki 1 szklanka śmietany 18% 1 kostka masła lub margaryny (u

PysiaGotuje.pl
Ciacho czekoladowe z piernikami i migdałami 174

piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy na nią masę czekoladową, którą rozprowadzamy w formie wielkiego ciastka. Grubość powinna być równa. Na całą powierzchnię ciasta rozsypujemy kawałeczki pierników oraz płatki migdałowe, delikatnie dociskamy. Rada: żeby równo i szybko docisnąć pierniki, wystarczy wierzch przykryć papierem do pieczenia i delikatnie „przejechać” wałkiem. Ciasto pieczemy w 180°C  ok. 20 min. Po przestygnięciu

Moniki Smakołyki
Dwukolorowy Snikers bez pieczenia 322

Najsmaczniejsze ciasto na świecie: Dwukolorowy Snikers bez pieczenia. Szybkie, smaczne i na każdą okazje, a to wszystko bez pieczenia! Składniki: 1 Litr mleka 3,2 % 1 szklanka (250 ml) mąki pszennej 1 łyżka stołowa mąki ziemniaczanej 1 budyń waniliowy  1 całe jajko 1/2 szklanka cukru 1 cukier wanilinowy 200 g masła 1 puszka masy kajmakowej orzechowej 200 g ciastek(...)cukier wanilinowy, jajko, budyń - wszystko razem miksujemy mikserem.  Kiedy mleko z masłem zacznie się gotować, wlewamy naszą mieszankę tworząc budyń.  Podczas wlewania mieszanki do gotującego mleka należy szybko mieszać aby nie powstały nam grudki. Polecam wszystko miksować mikserem na niższych obrotach przez około 1 minuty aż masa zacznie gęstnieć. Używając miksera mamy gwarancję ,ze nie powstaną nam grudki

W Moim Magicznym Domu
Francuskie poduszeczki ze sprytnym farszem 155

Ciasto francuskie stanowi idealną bazę do wykonania szybkich, a zarazem eleganckich przekąsek. Dzisiaj wykorzystaliśmy je do przygotowania poduszeczek nadzianych farszem, którego główny składnik stanowiło mięso z kurczaka z rosołu. Zwykle do gotowania rosołu używamy (oprócz indyka lub wołowiny) podudzi z kurczaka. Dzięki temu unikamy nadmiaru tłuszczu w zupie, a jednocześnie otrzymujemy zbalansowany smak. Filety z podudzi wrzucamy do zamrażalnika(...)jako przekąska do filmu, meczu czy piwa. Eksperymentowaliśmy z farszami wielokrotnie i tym razem wyszedł nam na tyle smaczny, że postanowiliśmy się podzielić przepisem. SKŁADNIKI (16 poduszeczek) : 2 opakowania ciasta francuskiego mięso z 2-3 filetów z podudzi z kurczaka pół papryki pół ostrej świeżej papryczki 6 pieczarek 15 dag goudy lub edamskiego 2 ząbki czosnku pół cebuli curry papryka

Kuchnia od dwojga
Lawendowe ciasto z poziomkami 181

ciastem było tak samo. Nie wiem czy to zasługa lawendy czy poziomek (których notabene całkiem sporo w tym roku zamroziłam) ale ciasto zasługuje na wysokie liście w moim przepiśniku. Dodatkowo robi się je niezwykle szybko, więc nie trzeba czekać z nim do weekendu. Zapraszam Was na lawendowe ciasto z poziomkami .  Składniki na lawendowe ciasto z poziomkami: 170 g mąki

Słodkie Przyjemności
Jagodzianki – letnie drożdżówki z jagodami i kruszonką 259

tyle samo czasu. Do mąki z drożdżami wlewamy mleko, dodajemy jajka, mieszamy i całość około 8-10 minut zagniatamy i wyrabiamy, aż ciasto będzie elastyczne i miękkie, a ślad po wbitym w nie palcu będzie szybko znikał. Może być tak, że Wasza mąka albo wchłonie więcej płynu i ciasto będzie za suche albo ciasto będzie za mokre– dolewajcie wtedy mleko

Karo in the Kitchen
Pieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiem 322

ogniu. Gdy się rozmrozi odlewamy nadmiar wody. Odstawiamy do przestygnięcia. Następnie wkruszamy do niego biały ser, fetę i dodajemy przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy,Ciasto delikatnie wyjmujemy z opakowania. Trzeba pamiętać, że jest ono bardzo delikatne i szybko wysycha, dlatego zaraz po wyjęciu z opakowania warto je przykryć wilgotną ściereczką.Ciasto ( 7 płatów jeden na drugim) układamy na blacie i kroimy

Kulinarne przygody Gatity
Tort Rafaello 238

Łyżeczka proszku do pieczenia Oddzielić żółtka od białek, białka ubić z cukrem.Dodać żółtka – dokładnie ubić. Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia i dobrze wymieszać łyżką.Upiec 3 ciasta lub jedno i potem je przekroić na 3 części (pojedyncze lepiej wyrasta!).Piec 30-35 minut w tem.190 stopni. Masa Rafaello; ½ litra śmietanki kremówki 2 śmietany śnieżki w proszku(...)dodać wystudzoną białą czekoladę – wymieszać.Na sam koniec dodajemy wiórki kokosowe – wszystko dobrze mieszamy. Przekładamy biszkopt masą Rafaello, a wierzch i boki obsypujemy wiórkami kokosowymi. Łatwy, szybki i sprawdzony przepis na tort (lub ciasto

Apetyczna babeczka
Ciasto kokosowe 132

Ciasto bez miksera, na jedną keksówkę, proste, szybkie, smaczne. Dla miłośników wiórków kokosowych. Do kawy idealne! SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1/2 szklanki cukru trzcinowego 1/2 szklanki oleju rzepakowego 1 szklanka maślanki lub mleka 2 jajka 1/2 szklanki wiórków kokosowych łyżeczka aromatu śmietankowego Uwagi do przepisu: Przepis jest na keksówkę o wyższych(...)Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. PRZYGOTOWANIE: W misce mieszam wszystkie suche składniki, dodaję mokre i mieszam do połączenia kuchenną rózgą. Keksówkę wykładam papierem do pieczenia i wlewam ciasto, wyrównuję. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 175 st. C. Piekę grzaniem góra plus dół, bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika przez ok. 55 minut. Sprawdzam cienkim nożem czy ciasto jest

Zasmakuj Kuchni
Czarne ciasto I 189

Czarne ciasto, jest jednym z lepszych ciast ciemnych jakie jadłam. Idealnie słodkie, i szybkie w przygotowaniu. Jego zaletą jest polewa której nie trzeba przygotowywać osobno. Piekłam w formie o wymiarach 12 cm x 36 cm. Składniki: 2 szklanki mąki 25 dag margaryny 2 szklanki cukru 4 jajka 1/2 szklanki wody 3 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Margarynę(...)umieszczając garnek w zimnej wodzie). Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i żółtka, wymieszać. Na końcu dodać pianę z białek. Piec 60 minut w 180 stopniach. Upieczone ciasto polać polewą

Pychotkaaa
Żytni chleb z brązowym ryżem 200

niż w innych mąkach. To pentozany są odpowiedzialne również za to, że mąka żytnia wchłania więcej wody. Poza tym pentozany są bardzo delikatne i szybko można zniszczyć ich strukturę przez agresywne wyrabianie ciasta chlebowego żytniego przez co ciasto staje się zbyt kleiste i gumowate. To drugi powód, aby ciasta z mąki żytniej nie wyrabiać długo, bo długie wyrabianie niszczy strukturę

Leśny Zakątek
Przyjęcie dla dzieci! Pomysły na smaczne i kolorowe dania oraz przekąski :) 294

sprawdzają się wypieki typu babeczki, ciastka, rogaliki czyli przekąski, które łatwo wziąć w rękę. Oto kilka moich propozycji: *** Croissanty z czekoladą, czyli pyszne rogaliki z ciasta francuskiego PRZEPIS TUTAJ *** Batoniki musli PRZEPIS TUTAJ *** Szybkie rogaliki drożdżowe PRZEPIS TUTAJ *** Ciastka francuskie z musem jabłkowym PRZEPIS TUTAJ *** Mini szarlotki PRZEPIS TUTAJ *** Ciasteczka owsiane- zdrowe, pożywne i energetyczne- PRZEPIS TUTAJ *** Oczywiście na dziecięcym

Blog z Apetytem
Wytrawne francuskie ciastka z chorizo 262

już pisałam, że uwielbiam ciasto francuskie. Klasyczne ciasto robi się długo, długo i jeszcze raz długo. Dlatego zawsze warto mieć w lodówce bądź zamrażarce opakowanie ciasta francuskiego, bo przy odrobinie wyobraźni łatwo i szybko można zamienić je w elegancką przekąskę. I tak też dziś uczyniłam. Do meczu Polska - Portugalia dzieli nas zaledwie kilka godzin, więc nie wiele myśląc poszperałam(...)lodówce i tak powstała szybka, pyszna przekąska. Napisz opinię Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 10 min Czas całkowity 25 min Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 10 min Czas całkowity 25 min Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 100 g kiełbasy chorizo 50 g sera żółtego 10 pomidorków śliwkowych 1 mała cebula 1/3 papryki pomarańczowej 1/3 papryki

Wędrówki po kuchni
Z dalekich wypraw #3 Szaro- Burek 185

wpadamy spragnieni, głodni i spaleni słońcem do pierwszej lepszej knajpki. Kiedy pytamy kelnera, co poleca nam regionalnego do zjedzenia, wskazuje na kawałek szaro- burego ciasta. Pomyślałam wtedy: "Nic specjalnego, ale skoro poleca". Szybko zachciałam kolejny kawałek! Chorwacjo, wróć!!!  Pamiętacie gruzińskie chaczapuri? Jeśli Wam smakowało, to jestem pewna, że i dzisiejsze danie będzie. Aż dziw bierze

bastalena
Kruche babeczki z kremem do karpatki 199

płaskiej łyżeczki wanilii mielonej Wykonanie: Wykonanie ciasta: Do mąki dodajemy masło pokrojone na małe, cienkie kawałeczki, żółtka, cukier, jogurt, wanilię mieloną. Całość szybko zagniatamy(tylko do połączenia się składników) i formujemy w kulę. Ciasto rozwałkowujemy na blacie mocno posypanym mąką. Przed rozwałkowaniem, ciasto z wierzchu, również posypujemy mąką. Po rozwałkowaniu ciasto powinno mieć grubość około

Smak mojego domu
Francuski warkocz ze szpinakiem 161

Jeżeli masz w lodówce gotowe ciasto francuskie to przedstawiam przepis na pyszne jedzonko. Francuski warkocz faszerowany szpinakiem, prosciutto i oscypkiem to szybkie, efektowne i wytrawne danie. Składniki na 2 porcje: 1 opakowanie ciasta francuskiego 450g mrożonego szpinaku 150g szynki parmeńskiej - Prosciutto (7 plastrów) 150g wędzonego oscypka (1/2 dużego) 1 mała cebula pieprz, oregano ostra papryka 1 jajko 2 łyżki oliwy

Alutka-Gotuje
Placek na maślance z gruszkami, suszoną żurawiną i jagodami goji 199

gruszkami, suszoną żurawiną i jagodami goji należy do ciast bardzo lubianych – puszysty, wilgotny, aromatyczny – do kawy, herbaty, czy nawet kubka mleka. Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Gorąco polecam i życzę smacznego. Polecam również inne ciasta na maślance z owocami – na blogu: - Placek na maślance ze śliwkami - Placek czereśniowo kokosowy na maślance - Ciasto maślankowe z mango i lukrowaną kruszonką

mojewypiekiinietylko
Szybka pizza 222

Eksperymentowałam z różnymi przepisami, łączyłam poszczególne proporcje, tworzyłam ciasto grube, cienkie, chrupiące i puszyste... Aż w końcu udało mi się stworzyć idealny przepis na szybką pizzę :) Przepis bazowy, który dostałam od teściowej minimalnie zmodyfikowałam a ciasto za jej namową podzieliłam na dwie części. Dzięki temu otrzymamy dwie pizzę średnicy ok. 30 cm na cienkim spodzie. Brzegi są chrupiące, zaś środek

VegUlka
Karpatka według Ewy Wachowicz 593

jajek  WYKONANIE  Ciasto . Wodę zagotowujemy z margaryną, cukrem i solą. Robimy to na małym ogniu,  dodajemy mąkę i szybko mieszając łyżką,  czekamy aż zrobi się jednolita szklista masa. Wystudzone ciasto przekładamy do miksera.  Miksujemy dodając  po 1 jajku. Ciasto dzielimy na 2 części. Wykładamy  na dwie jednakowe blaszki wysmarowane i posypane mąką Pieczemy

W kuchennym oknie Ewy
Tarta z kaszanką i mozzarellą 139

Cóż, domowa jest najlepsza! Wracając do przepisu... Tarta jest szybką, tanią i smaczną propozycją, która idealnie zastąpi obiad, kolację, czy po prostu sprawdzi się jako syta przekąska.  Połączenie kaszanki i sera mozzarella może jest nietypowe, ale zapewniam, że pyszne! Koniecznie spróbujcie. (Forma o średnicy 24 cm) Ciasto: 150g mąki pszennej 75g masła/margaryny 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki(...)mozzarelli Przygotować ciasto. Mąkę przesiać, w środku zrobić wgłębienie i wbić jajko. Dodać małe porcje zimnego masła/margaryny oraz przyprawy. Całość szybko zagnieść, zawinąć w folię i wstawić do lodówki na około 30 minut (*). Po tym czasie ciasto ponownie zagnieść, wylepić nim natłuszczoną formę do tarty (zrobić wysoki brzeg) i ponownie schłodzić (około 20 minut). Następnie ciasto ponakłuwać widelcem

Di gotuje
Kruchy placek migdałowy z agrestem i pianką 186

lekko przezroczystą skórką, agrestowe kulki właśnie szykują się na swój debiut tego lata w Kuchni :) Wylądują na kruchym, migdałowym spodzie i nakryją swoje zielone, pękate brzuszki słodką pianką. Chrupiące ciasto, wypełnione soczystym, lekko kwaśnym agrestowym nadzieniem przeplata się ze słodkim akcentem bezowej pianki i równomiernym biciem deszczowych kropli o parapet. Pozostaje tylko zaparzyć kawę i odpłynąć na agrestowej chmurce(...)białka jaj 2,5 łyżki cukru pudru kilka kropel soku z cytryny szczypta soli Sposób przyrządzenia: Kruchy spód: 1. Masło pokrój na mniejsze kawałki. 2. Szybkimi ruchami zagnieć ze wszystkich składników gładkie ciasto. 3. Ciasto uformuj w kulę, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 15min 4. Schłodzone ciasto rozwałkuj i wyłóż nim tortownicę lub keksówkę (spód

Kuchnia w Słońcu Skąpana