Najlepsza i super prosta surówka z marchewki . To mój przepis na szybką surówkę z marchwi w wersji najbardziej podstawowej. Do tartej marchewki dodaję tylko kilka składników, które wydobywają jej naturalny smak. Taka surówka jest świetnym dodatkiem do obiadu dla dziecka. Ma dużo witamin i jest bardzo zdrowa. Bardzo dobrze będzie się komponować z tłuczonymi ziemiankami oraz roladkami schabowymi
AniaGotuje.plrozmrożenia szpinaku do szpinaku dodać pieprz mielony, włożyć serek wiejski, pokrojoną mozzarellę, wsypać mąkę i szybko wymieszać do zagęszczenia szpinaku i połączenia składników na każdy naleśnik nakładać farsz, składać na "4", w piekarniku można podpiec - pyszne naleśniki, my lubimy również na obiad i kolację.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięProsta, szybka w przygotowaniu sałatka, którą możecie zabrać do pracy, na uczelnię czy do szkoły. Gdy pominiemy kurczaka, wtedy kasza z papryką stanie się ciekawym dodatkiem do obiadu. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkazziębnięci wrócimy ze spaceru, pracy, czy szkoły. Lubię takie treściwe dania, po których głód szybko nie powraca. Takie niewątpliwie są te udka, z dodatkiem warzyw. Wspaniale rozgrzewają, ale też i sycą na dłużej. Podane z aromatycznymi ziołowymi ziemniaczkami będą świetnym obiadem. Właśnie to jest dla mnie najważniejsze w zdrowym, jesiennym posiłku. Aha...i jeszcze brak dodatków typu vegeta
Z Majeczką w kuchniDzisiaj mam dla Was przepis na szybką surówkę na bazie kapusty pekińskiej. Takie surówki mają to do siebie, że można je zrobić praktycznie ze wszystkiego Stanowi idealny dodatek do jesiennych i zimowych obiadów. Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki Składniki: połowa kapusty pekińskiej 2 marchewki ogórek zielony 5-6 rzodkiewek 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 18% pieprz sól
PatiGotujedalszy plan. Co tam, nie ma zbytnio na nie czasu. Zatem na blogu spodziewajcie się raczej szybkich przepisów, jak ten serek właśnie. Tak po prawdzie, to gdyby nie moi rodzice, którzy wpadają do nas co dzień lub co drugi z wałówką obiadową, obiadu pewnie bym nie jadła. Co tam, przyszło mi się przyzwyczaić do śniadań o 11, prysznica
Mieszam w GarnkuMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Drobiowa wątróbka z rydzami to danie dla miłośników podrobów. Do tego dania użyłam wątróbek z kurczaków zagrodowych – kurczaki te …
My Blueberry CornerOstatnio wracając do domu z pracy i nie mając pomysł na żaden obiad, stwierdziłam, że kupię po drodze jakąś zupkę instant. Po chwili namysłu stwierdziłam, że nie, że przygotuję coś z tego co mam w domu. Przygotowanie takiego szybkiego dania zajmuje naprawdę maksymalnie 10 minut, może trochę więcej niż zupkę z paczki, ale na pewno jest to dużo lepsza alternatywa
Delusional TrineMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Wietnamska zupa rybna jest bardzo aromatyczna, pełna ziół i smaków. Można ją przygotować z resztek po filetowaniu lub całych kawałków …
My Blueberry Cornerrozmrożenia szpinaku do szpinaku dodać pieprz mielony, włożyć serek wiejski, pokrojoną mozzarellę, wsypać mąkę i szybko wymieszać do zagęszczenia szpinaku i połączenia składników na każdy naleśnik nakładać farsz, składać na "4", w piekarniku można podpiec - pyszne naleśniki, my lubimy również na obiad i kolację.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięsmak sałatki. Na pierwszy ogień poszła sałatka z resztek poobiadowych. Wczoraj zrobiłam za dużo kuskusa na obiad i postanowiłam go wykorzystać. niestety okazało się, ze nie mam tuńczyka, którego chciałam dodać wiec dziś wycieczka do sklepu po m.in. tuńczyka, a wieczorem bardzo szybka sałatka. Składniki: kasza kuskus, tuńczyk w sosie własnym (można tez dać w oleju), oliwa z oliwek
Państwo Wojtczuk gotująMy Blueberry Corner by "jagodzianka" To najlepsze mielone kotlety jakie jadłam ja i moja rodzina. Karkówka sprawdza się w tym daniu, bo sprawia że kotlety …
My Blueberry Cornermnie w kuchni znowu zagościły buraki. Jak na razie nie zapowiada się , żeby mi się szybko znudziły. Uwielbiam buraki pod każdą postacią. Przepyszne są w cieście , idealnie pasują też do gulaszu . Jednak najbardziej lubię buraki duszone, podane jako dodatek do mięsnego obiadu. Ostatnio moje serce skradły buraki ze skórką cytryny . Po słowach mego męża "Ile można jeść ciągle
Pobite gary BarbaryMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Pałeczkami je się w wielu azjatyckich krajach m.in. w Chinach, Japonii, Wietnamie, Korei, Indonezji, na Filipinach, w Tajlandii i Singapurze. …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Pierogi z kurkami to wyśmienite pierogi wegetariańskie (można z nich zrobić pierogi wegańskie zamieniając masło na olej – niestety ze …
My Blueberry Corner