Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Bonapetit2xMRolada biszkoptowa: - 3 jaja - 100g cukru - 75 g mąki - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki kakao ponadto: - tabliczka czekolady mlecznej - łyżka kakao do posypania - cukier
SMYKWKUCHNIlata utopione w orzeźwiającej galaretce o smaku białego wina na waniliowym kremie pâtissière spowitym maślanym kruchym ciastem. Tutaj nie ma o czym się rozpisywać, bo ta tarta to deser, który wprost musi pojawić się o tej porze roku na stole. Wybierzcie na straganie swoje ulubione owoce i upieczcie ją jeszcze dziś! * SKŁADNIKI Kruche ciasto: 210 g mąki pszennej(...)wanilię, a garnek zdejmij na chwilę z ognia. W osobnym garnuszku połącz żółtka ze 100 ml mleka oraz mąką pszenną i ziemniaczaną. Do gotującego się mleka szybkim ruchem wlej otrzymaną pastę i dokładnie ją rozprowadź. Wstaw z powrotem na palnik i cały czas mieszając, doprowadź zgęstnienia. Górę garnka przykryj folią spożywczą
Food Square60ml tłustego mleka 150g ciemnej czekolady (70%) 2 niewielkie jajka 3 gruszki Na początek ciasto- mąkę, masło i cukier ucieramy palcami do otrzymania kruszonkowej konsystencji. Wbijamy jajko i szybko, ale dokładnie wyrabiamy aż ciasto stanie się jednolite. Formę do tarty natłuszczamy lub wykładamy dno papierem (a boki natłuszczamy)- u mnie to było 23cm, dlatego zmniejszyłam proporcje musu (oczywiście(...)rozpocząć kurację. Do zobaczenia w grudniu. Po południu. Czyli cholera wie kiedy. Jak Święta nie zrobią się same w tym roku, to będzie słabo. *Z połowy musu zrobiłam ekspresowy deser- długie biszkopty nasączyłam rumem, położyłam w płaskim naczyniu. i zalałam musem. Wyszło coś przypominające w smaku wawelowskie trufle. Całkiem zjadliwe
les mirabellesNo to święta u nas czuć po całości ;-) Szynka marynuje się w szynkowarze, schab już sobie spokojnie dojrzewa, lista ciast czeka na swoją kolej, a dziecko
Czary - gary w kuchniWpis ten powstał na potrzeby konkursu. Jest identyczny jaki został wysłany do organizatora. W rolach głównych występuje: Cukier trzcinowy nierafinowany Królewski - 3/4 szklanki W
Malinowe PocałunkiJesień w pełni. Jabłonie w tym roku obrodziły, więc od rana do wieczora przerabiamy jabłka :-) Lubimy wszelkiego rodzaju jabłeczniki i szarlotki, więc
Rozpustne gotowanieKolejna moja propozycja na kreatywne wykorzystanie wafli ryżowych, które przełożone są zmiksowanymi bananami, oblane w czekoladzie i posypane 3 rodzajami krokantu: orzechowym, pistacjowym i sezamowym. Czekolada
Kraina Miodem PłynącaNiechęć do ser u moich pociech zmusza mnie do wymyślania smakołyków, które zachęcą je do pałaszowania nielubianych rzeczy. Zamieniłam więc sernik na małe tartaletki na kruchym
Magiczna kuchnia DariiSmaczna tarta z masłem orzechowym i orzechami arachidowymi, bez cukru, bez glutenu na kolejną „ Zdrową Środę ”. Ma intensywny orzechowy smak i jest bardzo sycąca, mnie smakowała. W przygotowaniu szybka i prosta. Zamiast malin możemy dać borówki, polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tarta z masłem orzechowym i orzechami arachidowymi wegańska(...)nieprzywierającym dnem przełożyć miód i podgrzewać, mieszając, aż miód się roztopi i zacznie troszkę karmelizować. Dodać orzechy, wymieszać. 5. Orzechy w miodowym karmelu wyłożyć na wierzch tarty i deser wstawić do lodówki na parę godzin, najlepiej na całą noc. 6. Schłodzoną tartę przełożyć na paterę i ozdobić malinami. Smacznego! :) Related Images: [ See image gallery at malacukierenka.pl
Mała Cukierenkajestem jego największą fanką. 8. Twój preferowany środek transportu to...? Samochód. Mieszkam w małej mieścinie, gdzie autobusy jeżdżą rzadko, a często przemieszam się na duże odległości - samochód jest szybki, wygodny i w ogóle niezastąpiony. Poza tym po prostu uwielbiam prowadzić auto! 9. Do jakiego filmu najchętniej i wielokrotnie wracasz? Dlaczego? Ostatnimi laty jest to Nightmare before Christmas Tima(...)długo przedtem, zanim zaczęłam interesować się gotowaniem samym w sobie. Nigella jest po prostu czarująca, no i nie wstydzi się podjadać po północy. 4. Czy jest jakaś potrawa lub deser, który sprawia Ci szczególną trudność lub którego wyjątkowo nie lubisz? Nie przepadam za jedzeniem galatu, sama nigdy nie próbowałam go robić. Kiedyś frustrowały mnie ciasta ucierane - wyciągałam z piekarnika jeden
Pożeraczka, czyli raz adobrzeKruche makowe gwiazdki cytrynowe to delikatne maślane ciasteczka w kształcie gwiazdek z lekką nutą cytrynową, idealne na nadchodzące Święta Bożego Narodzenia. Zapakowane w ozdobiony świątecznie szklany
Moja DelicjaPech chciał, że otwierając nowy nóż i chcąc wyjąć go z niezniszczalnego opakowania zatrzymał się on prawie na kości mojego kciuka. Złość była wielka, bo wszystko
Malinowe PocałunkiSkładniki: beza 1 łyżka maki ziemniaczanej 1 szklanka cukru pudru 4 białka ciasto orzechowe 1 łyżeczka proszku do pieczenia 350 g mąki pszennej tortowej cukier wanilinowy
w mojej kuchniKasza bardzo nietypowy dodatek do ciast, jednak sprawdza się bardzo dodrze w połączeniu z wanilią żółtkami oraz mlekiem tworzy specyficzny krem ; na wierzchu przypieczony i
Gorący kąsek