szybki deser - 7433 przepisów (strona:293/496)

Kruche rurki z bitą śmietaną 158

Już tylko jeden dzień nas od Nowego Roku. Ja mam swojego Sylwestra w domu i co roku zawsze był torcik. Jednak w tym zabrakło czasu i

Magiczne Życie Marty
Puszysta kremówka 185

Kremówkę zawsze robiła moja Mama. Postanowiłam to odmienić i spróbować sama ją upiec. A skoro mi wyszła i prędko znikła, to i Wam wyjdzie:) Składniki: Ciasto

Kuchnia w czekoladzie
Czekoladowo-jogurtowe babeczki z rabarbarem. 178

     Nie skłamię jeśli powiem, że są obłędne!!! Uwielbiam czekoladowe ciasta, a to przeszło moje oczekiwania. Jest wilgotne, puszyste, rozpływa się w ustach, a

Rozpustne gotowanie
Lody z zielonej herbaty Matcha (抹茶) 155

Składniki:  1 jogurt naturalny (150ml) 1 śmietanka kremowa (200ml) 2 żółtka 4 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka herbaty matcha (do kupienia w  five o

Tajskie smaki
Szarlotka z bezą i kruszonką. 124

białek – szczypta soli – 2 łyżki mąki kukurydzianej – ½ szklanki erytrytolu Blachę o wymiarach 25×35 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ze składników potrzebnych do wykonania spodu szybko zagniatamy ciasto i dzielimy je na dwie części. Jedna część większą od drugiej. Większą częścią wykładamy spód blachy i nakłuwamy widelcem. Blachę wkładamy do lodówki na około 30 minut(...)jednocześnie wykonanie tego ciasta z jabłkami składa się z prostych kroków. Cynamon i jabłka to pyszny smakołyk jesieni jednak z dodatkiem gałki domowych lodów to prawdziwa letnia uczta. Ten deser będzie ulubionym smakołykiem naszych dzieci. Pyszna, delikatna szarlotka , pełna smaku i aromatu. SZARLOTKA Z BEZĄ I KRUSZONKĄ! The post Szarlotka z bezą i kruszonką. appeared first on Zdrowy Styl Życia

Zdrowy Styl Joanny
Crème brûlée 94

Crème brûlée to przepyszny deser na bazie śmietanki i żółtek, uwieńczony skarmelizowaną cukrową skorupką. Deser ten pochodzi z kuchni francuskiej , gdzie dosłownie oznacza przypaloną śmietankę Crème brûlée podawany jest mocno schłodzony, z kolei cukrowa skorupka i wierzch kremu powinna być lekko ciepłe od karmelizowania cukru. Tradycyjnie dodawana jest do niego wanilia, ale możecie spotkać się również z dodatkiem czekolady(...)Pierwsze zapiski dotyczące crème brûlée pochodzą z 1691 roku. Chociaż już w XIX wieku znany był niezwykle podobny deser jednakże na bazie mleka – crema catalana, uznawany za pierwowzór crème brûlée [ źródło ] . Zobacz więcej przepisów bezglutenowyc h lub przepisów na desery . Przepis na crème brûlée Składniki śmietanka 30% * (400 ml) laska wanilii ** 5 żółtek 5 łyżek drobnego cukru

WegePrzepis
Jak zrobić kotlety mielone 1055

Smażenie Smażymy kotlety na oleju chociaż wcześniej często używano do tego smalcu. Kładziemy kotlety na gorący tłuszcz i zmniejszamy ogień. Jeśli tłuszcz będzie zbyt gorący, to kotlety się szybko spalą na zewnątrz, w środku pozostając surowe. Jeśli olej będzie miał zbyt niską temperaturę, to mięso się w nim zagotuje, puszczając niefajny sok. Czyli smażymy kotlety w obu stron(...)bułce tartej. Smażymy na złoto po każdej ze stron. 4.5.2.15 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/zrobic-kotlety-mielone/ BosowKuchni Artykuł Jak zrobić kotlety mielone pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Pudding daktylowy z sosem krówkowym 141

Pudding daktylowy z sosem krówkowym to pyszny i rozgrzewający deser na zimowe, mroźne dni. Pudding pieczony wraz z parą wodną ma zupełnie inną konsystencję od tradycyjnych ciast. Jest mazisty i niesamowicie wilgotny. Dzięki sporej ilości daktyli jest słodki i karmelowy w smaku. Szczególnie smaczny jest podany na gorąco! Pudding daktylowy z sosem krówkowym: 200 g suszonych daktyli Bakalland 2/3 szklanki(...)rondelka i zalewamy 300 ml wody. Zagotowujemy i gotujemy ok. 1-2 minuty. Zestawiamy rondel z ognia, a po chwili dodajemy pół (lekko czubate) łyżeczki sody oczyszczonej i szybko mieszamy. Utworzy się piana, a daktyle zaczną się rozpadać. Zostawiamy je do przestudzenia, co jakiś czas mieszając. W tym czasie masło miksujemy na wysokich obrotach miksera, dosypując powoli cukier. Miksujemy

Poezja smaku
Zupa szpinakowa 147

Na zdrowy początek roku, proponujemy smaczną i pożywną zupę szpinakową, która w połączeniu z kaszą gryczaną stworzy pełnowartościowy posiłek. Zaczynamy składniki: 400 g liści szpinaku 150

Ania i Marcin gotują
BABECZKI KARPATKOWE 2288

Bo czym jest szczęście? Chwilą wytchnienia, czasem spędzonym z przyjaciółmi, kolacją przy świecach z ukochanym, uśmiechem i pogodą ducha, jak i zawodowym spełnieniem i największą życiową

W kuchni Karmel-itki
Jak zorganizować uroczysty rodzinny obiad bez gotowania? 120

Jeszcze kilka lat temu większość imprez rodzinnych przygotowywanych w domu czy w ogrodzie, wiązała się z koniecznością mozolnego gotowania posiłków i angażowania czasu kobiety w kuchni

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tarta z truskawkami, białym winem i bazylią 163

Lato to idealna pora na przygotowanie tarty ze świeżymi owocami. Truskawki z winem nadają jej wykwitny charakter. Oczywiście truskawki nie mogą się obejść bez czekolady..

Wrzosowa Polana
Szybkie placuszki z jabłkiem, na maślance 125

Szybie placuszki na maślance, z dodatkiem startego jabłka. Puszyste, lekkie, idealne na słodką przekąskę. Składniki na placki: 4 łyżki maślanki 1-2 jabłka 6 łyżek mąki

NiePieprz.pl
Kruche babeczki z kremem o smaku adwocata i bezami 137

Kruche i podzielne małe babeczki idealne do kawy. Z domowymi bezami i masą o smaku adwocata są wyśmienite. Ciasto: 1,5 szklanki mąki krupczatki  MŁYNOMAG

VioletoweKucharzenie
Chia smoothie jar! 214

Kochani! Zanim dodam obiecany post z przepisem na 30 minutowy lunch, zapraszam na śniadanie! Dziś na salonach gości smakołyk z nasionami Chia! Składniki: 3 łyżeczki nasion

Spektrum Smaku
Szarlotka z rabarbarem i żurawiną 371

rabarbar! - król ciast i deserów, monarcha panujący w kuchni w sezonie od późnej wiosny do wczesnego lata.     Cierpki, mocno kwaskowaty smak rabarbaru świetnie komponuje się z wszelkimi słodkościami i jest pożądanym orzeźwieniem, zwłaszcza na gorące, czerwcowe dni.  Choć ceni się go za wartości odżywcze - witaminy A, C, E oraz kwas foliowy, potas, wapń, fosfor, magnez(...)Składniki siekać szerokim nożem - aby unikać kontaktu ciepłych dłoni z ciastem - aż się dobrze rozdrobnią.    Dodać żółtka i śmietanę. Posiekać jeszcze nożem do wymieszania i następnie szybko zagnieść.   Ciasto uformować w walec, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 1 godz.- na koniec chłodzenia przenieść ciasto na ok. 5-10 min. do zamrażarki, będzie się

Grunt to przepis!