Odejdę trochę od standardów i podam paschę w formię deseru z pysznym domowym karmelem. Postanowiłem też jej przygotowanie jak najbardziej uprościć by jak najwięcej osób skusiło
Kuchnia PROzdrowotnaNajprostszy polski deser czyli truskawki ze śmietaną zostanie dziś pomalowany zdrowymi dodatkami które sprawią że bez skrupułów po nie sięgniemy. Dzisiejsza oferta zdrowej żywności jest tak
Kuchnia PROzdrowotnaOt co, skoro karnawał to i ciasto z procentami! Piwny bambo to poważna sprawa :) Prawie pół ciemnego piwa, pieczałowicie starta gorzka czekolada, cukier trzcinowy
Kuchnia PROzdrowotnaWitajcie!, jeśli myślicie o zrobieniu czegoś nietypowego a jednocześnie bardzo prostego w przygotowaniu to mam pomysł!. Ciasto bez mąki pszennej za to z mąką ryżową i
Kuchnia PROzdrowotnaOstatnio spodobało mi się robienie tortów na cieście innym niż biszkoptowe. Nie mówię, że biszkopty są złe, bo są pyszne, ale szukałam alternatywy. Ciasta, które przede wszystkim można zrobić łatwo, szybko i takiego, które utrzymywałoby długo świeżość. W tym miesiącu mój Teść obchodził 60 urodziny, dlatego musiałam mu zrobić torty i całą resztę cateringu. Czasu było mało, ale dzięki(...)podzielić na bardzo cienkie kawałki, by goście mogli spróbować jeszcze innych rzeczy. Polecam wszystkim, którzy nie lubią maślanych, tłustych i ciężkich kremów. PS. Tort zrobiłam wg przepisu na szybką babkę . Ciasto babkowe: 2 jajka 1 szklanka cukru ½ szklanki oliwy 2 łyżeczki sody 400ml kefiru 150ml dżemu (lub musu jabłkowego) 2 łyżki kakao 2 szklanki mąki Krem: 500ml śmietany kremówki
Smakowy RajSzybki, prosty i jaki smaczny śmietankowo -truskawkowy torcik z płatkami migdałowymi. Składniki: 15 okrągłych biszkoptów, 400 ml kremówki 30%, 3 łyżki cukru pudru, 2 śmietan fixy, 300 g truskawek, 50 g płatków migdałowych. Przygotowanie: Biszkopty układamy na dnie tortownicy (o średnicy 25 cm). Schłodzoną kremówkę ubijamy wraz z cukrem pudrem i śmietan(...)fixem na sztywną pianę. Przelewamy kremówkę na biszkopty. Na wierzchu układamy połówki truskawek. Ciasto chłodzimy w lodówce około 2-3 godzin. Bita śmietana musi nam się dobrze schłodzić, by ciasto ładnie się kroiło. Następnie prażymy płatki migdałowe na suchej patelni. Posypujemy nimi ciasto przed podaniem do stołu
Aga w kuchnizapłacimy. Po pierwsze jest bez glutenu, po drugie jest delikatna i lekka w smaku a po trzecie przewyższa sporo właściwości zdrowotne mąki pszennej. Moja propozycja to bardzo szybkie omlety na bazie mąki jaglanej z nutą wanilii i chmurką z bitej śmietany obsypaną bakaliami. Rewelacja na śniadania! Mąkę polecam kupić z tej firmy bo wychodzi najtaniej http://marketbio.pl/maka-z-kaszy-jaglanej-1-kg-targroch.html(...)kokosowy rafinowany Przygotowanie: 1/ Mieszamy wszystkie składniki prócz oleju w misce stożkowej energicznie łyżką do utworzenia podobnej konsystencji jak przy naleśniku. 2/ Rozgrzewamy łyżeczkę oleju kokosowego i utworzone z ciasta placki obsmażamy do zarumienienia z dwóch stron. 3/ Podajemy przekrojony na 4 części z bitą śmietaną, migdałami i morwa białą. SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotnaSzybka i łatwa rolada, do tego wilgotna, puszysta pachnąca brzoskwiniami. 1 puszka brzoskwiń w syropie 5 jajek 1 szklanka cukru miałkiego 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju cukier puder do posypania rolady Brzoskwinie odcedzić i pokroić na plasterki. Dużą blachę (może być nawet taka z wyposażenia piekarnika) wyłożyć papierem(...)ubijać do jego rozpuszczenia, następnie dodać żółtka, ubijać tylko chwilę i odłożyć mikser. Stopniowo dodać przesianą mąkę z proszkiem i delikatnie mieszać łyżką, na samym końcu olej. Gotowe ciasto wyłożyć równomiernie na brzoskwinie. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 165-170 stopni i piec przez 20-25 minut. Jeszcze gorące ciasto wyjąć z blachy brzoskwiniami do góry
Jadło i czytadłoBardzo prosty i szybki przepis na ciasto bez proszku do pieczenia. Idealna baza do tortów a także świetna przekąska dla najmłodszych. Składniki: mąka pszenna lub kukurydziana 160 g 8 jaj szklanka cukru szczypta soli 2 łyżki soku z cytryny (można pominąć) Żółtka jaj ucieramy z cukrem a następnie powoli dodajemy mąkę (najlepiej przesiać ją przez sitko). Pod koniec ucierania(...)dnie tłuszczem i posypuję bułką tartą lub zmielonymi płatkami owsianymi. Boki pozostają suche. Czasem zamiast tego dno wykładam papierem do pieczenia i dopiero zamykam obręcz. Do ciasta delikanie przekładam pianę i szybko mieszam. Masę przelewam do tortownicy. Pieczenie trwa ok. godziny, ale już po 45 minutach można sprawdzić ciasto patyczkiem (powinien być suchy). Ciasto wyjmuję z pieca i ustawiam
prawdziwe jedzenieSzybka , prosta w przygotowaniu babka. Cieszy smakiem podniebienia jak i zachwyca wzrok pięknymi kolorami :) Foremka na babkę o średnicy(...)Miksujemy białka na sztywną masę. 2. Margarynę , żółtka i cukier ucieramy. 3. Dodajemy mąkę z proszkiem ( przesiałam przez sitko ). 4. Wlewamy olej. 5. Dodajemy ubitą wcześniej pianę. 6. Ciasto dzielimy na 4 części: - 1 częśc łączymy z makiem - 2 częśc z kisielem
Słodkości i nie tylkoNa ciasto pietruszkowe natknełam się przeglądając jakąś gazetę i pomyślała, że to świetny pomysł i przecież nie może się nie udać skoro marchewkowe się zawsze udaje
Cynamonowe szczęścieLubicie wyzwania? no to proszę... obiad bez mięsa, ryby, laktozy, glutenu, jajek a jednak da Wam dużego kopa energetycznego. Len to nie jest smakołyk lecz dzięki
Kuchnia PROzdrowotnaPolska tradycja surówek do obiadu i włoska inspiracja smakami, wynik = zupełnie nowe smaki do tradycyjnego obiadu. Powiew bazylii i rukoli oraz nierafinowany olej rzepakowy który szczerze
Kuchnia PROzdrowotnaWitajcie, niebawem szykuje się całkiem ciekawa impreza w uwielbianym przeze mnie stylu z dawnych lat. Taki chwilowy wehikuł czasu świetnie przygotuje Was do tego ciężkiego powakacyjnego
Kuchnia PROzdrowotnaHej! Czas na szybką, zaskakującą i ładnie prezentującą się przekąskę. Charakterystyczny smak sera gorgonzola przełamuje smak gorzkiej czekolady a całość zamyka orzechowy aromat. W 15
Kuchnia PROzdrowotnaWieczór to często najlepsza pora dla naszej aktywności. Czujemy się bardziej energiczni, lepiej nam się myśli i też lepiej na nas działają przeróżne suplementy. Koktajl w
Kuchnia PROzdrowotnaPodróże to wdzięczny temat, na który składa się wiele elementów tworzących to co nazywamy przygodą . Tak wiele przecież zależy od naszych zmysłów, które tylko czekają by
Kuchnia PROzdrowotnaSezon morelowy tuż tuż a na Kuchni PROzdrowotnej już serwuję Wam multi koktajl na bazie świeżych moreli. Będzie to typowy koktajl letni o wielowarstwowym smaku, świetnie
Kuchnia PROzdrowotnaPolskie afrodyzjaki w prozdrowotnym koktajlu warzywnym wypadły znakomicie. Świeży, pachnący lubczyk oraz seler doskonale połączyły się z aromatycznym pomidorem malinowym. Mocy dodaje napar z Yerba Mate
Kuchnia PROzdrowotnaWitajcie! czas na mój hit dzieciństwa czyli chrupki obsmażany kalafior który znakomicie zastępuje mięso w dniu głównym. Atrakcyjne ceny kalafiora właśnie się zaczynają więc np
Kuchnia PROzdrowotnaRodzinna sałatka dla wielbicieli ostrzejszych smaków której bazą jest młoda kapusta pekińska to pozycja obowiązkowa. W sklepach od pewnego czasu mamy już intensywnie zieloną kapustę pekińską
Kuchnia PROzdrowotnaKolejne spotkanie z wołowiną a w niej baweta, która to zaczyna gościć na stałe w popularnych dyskontach. Baweta to tak naprawdę porcja wołowiny pochodząca z łaty
Kuchnia PROzdrowotnaSezonowy klasyk czyli zupa szczawiowa to coś co trzeba zrobić w wiosenne dni!. Zdaję sobie sprawę że zupa ta ma tyle samo smakoszy co przeciwników dlatego
Kuchnia PROzdrowotnaRobi się coraz cieplej, słonko z dnia na dzień bardziej nas będzie przygrzewać więc naturalną odpowiedzią na to są koktajle :) Z sezonowym rabarbarem, aromatyczną miętą czy
Kuchnia PROzdrowotnaNie lubiany w dzieciństwie, kojarzony tylko i wyłącznie z lekiem na anemię szpinak wraca do łask niczym bumerang. Obecnie świeże liście szpinaku są dostępne w wielu
Kuchnia PROzdrowotnaOszczędzanie kojarzy się z czymś co nie jest przyjemne, to o którym ja chcę napisać nie wymaga wyrzeczeń ale odrobiny sprytu i trzymania się pewnych zasad
Kuchnia PROzdrowotnaHej! Po raz kolejny łączymy pyszności ze zdrowiem. Tak o to banan i truskawka skąpane w greckim jogurcie i muesli połączą się z orzechowym trio z
Kuchnia PROzdrowotnaWitajcie!, wiosna pełną parą, przyjemna słoneczna aura za oknem i tylko brakuje dobrego śniadania!. Początek wiosny to też czas przeziębień które często łapiemy zapominając o spożywaniu
Kuchnia PROzdrowotnaDania z makaronem to standard w wielu restauracjach, mimo że nie są wykwintne to jednak takie choćby fusilli z kozim serem i polędwiczką z kurczaka można
Kuchnia PROzdrowotnaWprost z polskich jezior prezentuje się dziś pyszny szczupak pieczony w całości. Trochę nieśmiało ale małymi krokami pojawiają się rybne sklepy i stoiska dające nam możliwość
Kuchnia PROzdrowotnaWszyscy wiemy jak wygląda nasza współczesna tendencja do narzekania, wymyślamy coraz to więcej przyczyn przez które czujemy się gorzej. Większość z tych przyczyn to powiedzenia typu
Kuchnia PROzdrowotnaW tej sałatce pogodzimy wszystko co potrzebne by zjeść wartościowy kolacyjny posiłek. Chia i wyraziste kiełki rzodkiewki w połączeniu ze słodką żurawiną, aromatycznym brie z zielonym
Kuchnia PROzdrowotnaHej! Będzie sałatkowo, będzie zdrowo :). Banan i pietruszka to hit koktajli ale wspaniale sprawuje się również w wersji sałatkowej. Ta prosta FIT sałatka może zostać zrobiona
Kuchnia PROzdrowotnaWitajcie! Zupa zawsze kojarzy nam się z czymś co wymaga czasu, dziś jednak zrobimy wyjątek i zrobimy super szybką zupę koperkową z dodatkiem limonki. Najtrudniejsza
Kuchnia PROzdrowotnaDziś druga odsłona imprezowych klasyków w bardzo smacznym wydaniu czyli sałatka GYROS czy KEBAB jak kto woli :) . Przyjęcia czy też prywatki to czas w którym musimy
Kuchnia PROzdrowotnaDomowe zapiekanki to niby prosta rzecz lecz czasem coś bardzo prostego można łatwo zepsuć robiąc coś bez konkretnego zamysłu. Mój skromny przepis da Wam zapiekanki z
Kuchnia PROzdrowotnaBrukselka! koszmar dzieciństwa, powraca w smacznej i zdrowej odsłonie :) To niepozorne zielone warzywo to ogromne źródło witamin, minerałów i chlorofilu - świetnie tonizuje organizm, alkalizuje i dodaje
Kuchnia PROzdrowotnakakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa 1 kg serka z wiaderka 3 białka 1 1/2 szklanki cukru 1 budyń śmietakowy 1 puszka brzoskwiń Składniki na ciasto dokładnie i szybko wyrobić, następnie ciasto włożyć do lodówki na pół godziny. Schłodzone ciasto podzielić na dwie kulki mniejsza i większą. Mniejszą kulkę zamrozić, a większą wylepić dno blaszki o średniej
Jadło i czytadłoHej! Zbliża się weekend więc czas na drinka w zdrowej i smacznej oprawie :). Zjedzoną połówkę melona można świetnie wykorzystać do zaserwowania drinka. Jego smak szybko
Kuchnia PROzdrowotnaAzjatyckie smaki to jedne z najchętniej próbowanych w Polsce, jest wiele bardzo esencjonalnych potraw ze wschodu ale brakuje czasem czegoś co u nas jest niezastąpione - SURÓWKI
Kuchnia PROzdrowotnaDania z makaronem to świetna propozycja dla zabieganych, będąc operatywnym można sobie w krótkim czasie przyrządzić np. pyszny makaron z indykiem, aromatycznymi suszonymi pomidorami i lekko
Kuchnia PROzdrowotnaGdy w lodówce skromnie i tylko jajka oraz majonez w zasięgu wzroku, za to zapasik ziemniaków i cebuli całkiem pokaźny to zamiast iść do sklepu zróbcie
Kuchnia PROzdrowotnaEgzotyka na progu wiosny? czemu nie! 3 najbardziej ciekawe smakowe owoce sprawią że od razu zrobi ci się cieplej. Świeża soczysta truskawka skąpana w bitej śmietanie
Kuchnia PROzdrowotnaKrólewski obiad w 20 minut :) Łosoś to jedna z najbardziej odżywczych ryb, doskonale się nadaje do pieczenia w piekarniku i lubi wiele wspaniałych dodatków :) np. awokado
Kuchnia PROzdrowotnaWitajcie! Dziś będzie o wspomaganiu odchudzania czyli jak w naturalny sposób zgubić kilka kilogramów. Oczywistym jest że same rośliny nie odchudzają więc ruch i niskokaloryczna
Kuchnia PROzdrowotnaJak słodycze to i dzieciaki pierwsze w kolejce :). Czasem dzięki drobnym zmianom można dziecku "sprzedać" witaminy razem ze słodkim deserem. W tym deserze użyjemy tahini czyli
Kuchnia PROzdrowotnaWitajcie! Coraz częściej jest kupywana i coraz popularniejsza staje się wołowina w formie steku i tzw steki minutowe. Trzeba wiedzieć że takie steki minutowe to ładnie
Kuchnia PROzdrowotnaCzas skończyć z kupywaniem tanich wędlin!, czy wiecie że kilogram własnej domowej szynki możecie mieć już za około 10zł!?. Jeżeli wybierzecie mięso wieprzowe po cenie promocyjnej
Kuchnia PROzdrowotnaGrzaniec z wina czy po prostu grzane wino to najczęstsze określenia wina z przeróżnymi korzennymi przyprawami i miodem. Dziś nie zajmiemy się zrobieniem kolejnego grzanego wina
Kuchnia PROzdrowotnaPrzedstawiam Wam przepis na bardzo prostą pastę serbską AJVAR która urzeka smakiem i aromatem. Pieczony bakłażan i papryka łączy się z pomidorami i czosnkiem i w
Kuchnia PROzdrowotnaWitajcie! Twaróg na śniadanie to bardzo dobry wybór! łatwo syci, jest bogaty w białko i lepiej znosi go żołądek od mleka. Rukola i pomidorki cherry wraz
Kuchnia PROzdrowotnaHej! Idąc dziś przez miasto natknąłem się na pana oferującego pietruszkę i czosnek, od razu pomyślałem o kwintesencji polskich smaków czyli pesto o polskim charakterze, domowe
Kuchnia PROzdrowotnaHej! Klimaty śródziemnomorskie w prostej, zdrowej odsłonie! Bakłażan, rukola, sałata, pomidorki cherry, mozzarella i zdrowe dodatki - o to kolejna pyszna sałatka!. Sałatki dają nam możliwości ułożenia
Kuchnia PROzdrowotnaPasta z makreli to obok pasty z tuńczyka jedna z popularniejszych rybnych past. W dzisiejszym przepisie pokażę Wam jak zrobić pastę w której pozbędziemy się makrelowego
Kuchnia PROzdrowotnaPopularny drink w wersji truskawkowej będzie inspiracją do prozdrowotnego koktajlu MARGARITA który na pewno Wam zasmakuje. Solidna porcja witaminy C i działanie antybakteryjne a także ksylitol
Kuchnia PROzdrowotnaPolskie wydanie, jednej z najbardziej popularnych potraw!. Do znudzenia partaczone w polskich lokalach, udające włoskie a tak naprawdę wystarczy parę drobnych zmian by zrobić własną polską
Kuchnia PROzdrowotnaCoraz popularniejszy camembert wszedł chyba na stałe do koszyka zakupowego Polaków. Dlatego też przedstawiam sałatkę z serem camembert która jest zarazem sycąca jak i ma w
Kuchnia PROzdrowotnaHej! Jeżeli smakują Wam azjatyckie przyprawy i wschodnie połączenia smakowe to zapraszam na prosty, odżywczy i smaczny obiad :). Znajdziemy w nim imbir, liść kolendry, pieprz syczuański
Kuchnia PROzdrowotna5 ta i ostatnia póki co czekolada na gorąco to biała z wanilią, pomarańczą,cynamonem i kardamonem. Te połączenie smakowe na pewno Wam się spodoba, już
Kuchnia PROzdrowotnaJedna z najlepiej pobudzających kaw i nawet lepsza od latte czy cappuccino. Jest to połączenie kawy i czekolady z dodatkiem bitej śmietany posypanej płatkami czekolady. W
Kuchnia PROzdrowotnaWitajcie! Dziś owoc mojej wielogodzinnej pracy czyli wielki RANKING sklepów internetowych oferujących zdrową żywność. Postanowiłem wykonać takie zestawienie głównie ze względu na to że owe sklepy
Kuchnia PROzdrowotnaWitajcie! jest szaro, buro i po raz kolejny mamy mało śnieżną zimę która powoduje to że nie chce nam się wychodzić z domów. Nie wychodząc z
Kuchnia PROzdrowotnaSzybkich sałatek karnawałowych ciąg dalszy, to już moja druga propozycja z suszonymi pomidorami. Tym razem będzie to sałatka na bazie makaronu, nie będzie w niej grama
Kuchnia PROzdrowotnaWitajcie! Uzupełniam dziś księgę sałatek karnawałowych :) Dziś trochę nietypowo ale składniki znajdziecie w każdym większym sklepie :) Polecam na każdą prywatkę jak i smakowitą przekąskę! Zapraszam do
Kuchnia PROzdrowotnaWitajcie! Dziś znów podzielę się z Wami wiedzą o tanim naturalnym leczeniu popularnych dolegliwości. Zajmiemy się bólem gardła który potrafi skutecznie uprzykrzyć życie. Najważniejszą sprawą w
Kuchnia PROzdrowotnaMam dla was coś co zabierzecie do pracy i z pewnością nie będzie obojętne dla Waszego zdrowia. Zrobimy pyszny baton z gotowanego orkiszu i żurawiny ze
Kuchnia PROzdrowotnaKarnawał pełną parą się zaczął już parę dni temu więc tak jak obiecałem będą sałatki!. Tym razem sałatka lekka a zarazem pożywna i aromatyczna. Wędzony łosoś
Kuchnia PROzdrowotnaMam dla Was nową odsłonę owsianki!. Popularne płatki owsiane zastąpimy całym ziarnem owsa które po pierwsze będzie smaczniejsze a po drugie skorzystamy w pełni z dobrodziejstw
Kuchnia PROzdrowotnaWitajcie! mam dla Was zdrowe śniadanko które rzecz jasna możecie zjeść o dowolnej porze :). Aromatyczny ryż jaśminowy i gorący mus z mango a do tego prozdrowotny
Kuchnia PROzdrowotnaCzas na PROzdrowotny koktajl który zachwyci Was smakiem i wartością odżywczą. Witamina B17 ,kwas elagowy, mangan, kwasy omega 3, witamina E to tylko niektóre substancje które
Kuchnia PROzdrowotnaW chłodne wietrzne dni, gdy zmęczenie daje nam w kość, czasem szklaneczka dobrego trunku daje nam chwilę zapomnienia i otula niczym ciepły koc. Nie mam na
Kuchnia PROzdrowotnaHej hej! Grejpfrut, banan, jabłko, ksylitol, żurawina i dziurawiec to dzisiejszy skład koktajlu który Was zaczaruje :). Spora dawka witaminy C, dużo błonnika i hiperycyna wraz z
Kuchnia PROzdrowotnaKarnawał też do czegoś zobowiązuje więc moje klasyki sałatkowe będą się w czasie jego trwania pojawiały :). Dziś trzy kolory papryki upieczemy w piekarniku połączymy z włoskim
Kuchnia PROzdrowotnaCoś prostego co urozmaici śniadanie, tosty czy mini kanapeczki na imprezie. Masełko z siekanymi suszonymi pomidorami, suszoną szałwią i odrobiną pasty chilli. Zapraszam :)Na 125 g
Kuchnia PROzdrowotnaWitajcie w nowym roku!, rozpoczyna się karnawał a wraz z nim okazja do nadużycia alkoholu czyli mówiąc dosadnie zatrucia organizmu. Alkohol ma swoją cenę i trzeba
Kuchnia PROzdrowotnaWitajcie! dziś ten wielki dzień :) czyli sylwester! dzień w którym Ci którzy organizują prywatki jak i przychodzą na nie spędzają kilka godzin w kuchni :). W odróżnieniu
Kuchnia PROzdrowotnaWitajcie!Wiedza to też pokarm więc postanowiłem opowiedzieć trochę o dwóch najlepszych zamiennikach najpopularniejszych na świecie przypraw czyli: soli kuchennej i cukru białego.Sól himalajska to
Kuchnia PROzdrowotnaCiąg dalszy sylwestrowych propozycji!, postanowiłem zrezygnować z trudniej dostępnych produktów by każdy mógł się cieszyć smakiem pysznych sałatek. Przed nami bakaliowa dama - sałatka w której znajdziemy
Kuchnia PROzdrowotnaPiwo od czasu do czasu nikomu nie zaszkodzi, szczególnie jeśli mamy na myśli zbliżającego się sylwestra. Moja propozycja jest bardzo prosta: Jasne piwo, świeże kulki granatu
Kuchnia PROzdrowotnaWyjdziemy troszeczkę poza standardowe zastosowanie amarantusa i przyrządzimy słodki sos :). Uprażony na maśle amarantus ugotujemy i połączymy z tahini i wanilią, będzie ciekawie, będzie pysznie!. Możecie
Kuchnia PROzdrowotnaHej!, dziś zapukamy do nieba bram!. Śmietankowy mus z mega aromatycznej persymony i chińskiej śliwki podamy z talarkami banana i orzechem brazylijskim. Mus podamy w
Kuchnia PROzdrowotnaCzas na dziecinnie proste danie czyli ryż na mleku, coś co lubią zarówno dorośli jak i dzieci. Żeby nie było tak banalnie dodamy dobrze komponujące się
Kuchnia PROzdrowotnaKolejna propozycja sałatkowa dziś to mocny akcent cukinii i czosnku niedźwiedziego. Najpierw musicie przygotować smakowy olej który szybko można zrobić. Zaopatrzcie się w dobrej jakości
Kuchnia PROzdrowotnaNazywam się Tobiasz jestem technikiem żywienia i kucharzem. Pasjonuję się zdrową żywnością dlatego też zdecydowałem się by powstał ten blog. Blog który połączy pasję gotowania z
Kuchnia PROzdrowotnaNiedziela to dzień w którym... odpoczywamy! i dlatego też w tym dniu możemy sobie pozwolić na ciut więcej, nie będzie to skrajność a zdrowy i pyszny
Kuchnia PROzdrowotnaHej wszystkim!, dziś dołączam do akcji gotuj z newellą i sprawdzę jak smakuje i zaproponuję Wam śniadanie po którym największy smutas podniesie swe uszy do góry
Kuchnia PROzdrowotnaWitam Was gorąco!, dziś zaczynam cykl musów i koktajli PROzdrowotnych po których gwarantuje efekt w spożyciu. Brzmi niczym namowa dilera, lecz rośliny użyte w koktajlach mówią
Kuchnia PROzdrowotnaWitajcie!, mam kolejny pomysł na śniadanko :). Znów sięgnę po płaskurkę bo jest naprawdę bardzo smaczna i gotowa po ok. 30 minutach od gotowania, polecam również
Kuchnia PROzdrowotnaWitajcie ponownie, dziś dotkniemy trochę Azji i pokażę Wam jedno z ich bardzo prostych dań które szybko zaspokoi głód a nie będzie fast foodem. O
Kuchnia PROzdrowotnacytryny oraz orzechy. Jeśli trudno ci będzie mieszać kopyścią, możesz użyć miksera na najmniejszych obrotach.Zacznij nagrzewać piekarnik do temperatury 180 °C. W tym czasie posyp równomiernie powierzchnię ciasta sodą. Szybko i zdecydowanie, ale dokładnie wymieszaj ciasto, i przełóż je do natłuszczonych foremek, wypełniając je do wysokości około 1 cm poniżej górnego rantuWstaw foremki do nagrzanego piekarnika. Piernik powinien być
Grahamka, weka i kajzerkaSkładniki: 4 dojrzałe banany 1 jajko 75 g masła 150 g cukru trzcinowego cukier waniliowy 1 szkl. mąki 1 łyżeczka sody szczypta soli 1 szkl bakali
kolorowotorcikowo