szybki chleb - 4135 przepisów (strona:61/276)

Chleb z orzechami włoskimi, siemieniem lnianym i słonecznikiem 113

potem moi mali „pomocnicy” odmówili współpracy i zaczęli rozrabiać i zwyczajnie zabrakło mi czasu na zabawę w piekarza. Upiekłam więc chleb i wcale nie żałuję, wyszedł pyszny i co najważniejsze ciasto bardzo szybko urosło i ładnie się zarumieniło Składniki: -400g mąki pszennej pełnoziarnistej – 200g mąki pszennej tortowej – 250ml ciepłego mleka – 3 jajka(...)pieczenia, uformować bochenek o dowolnym kształcie, ostrym nożem zrobić kilka nacięć i posypać ulubionymi ziarnami. Tak przygotowany bochenek odstawić na kolejne 10 minut. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, piec chleb przez około 25-30 minut. Smacznego Artykuł Chleb z orzechami włoskimi, siemieniem lnianym i słonecznikiem pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine

Smaki Armine
chleb pszenno - żytni na drożdżach 202

Przepis na prosty i smaczny chleb pszenno żytni na drożdżach. Jeśli kusi Was pieczenie chleba, a do tej pory jeszcze się nie odważyliście, zacznijcie od tego

babka w formie
szybkie ciastka 137

Jeżeli chcemy mieć szybko domowe ciastka, to tylko z gotowego ciasta francuskiego :) Potrzebujemy :) ciasto, dżem lub owoce, jajko ... Ciasto rozwijamy i wycinamy nasze ciasteczka:) Napełniamy

chleba naszego
Chleb biały-przepis podstawowy 223

piekarnik do 200 stopni. Przed włożeniem chlebków do piekarnika, posmaruj je rozbełtanym jajkiem i posyp obficie ziarenkami Ziołowo Mi! Włóż chleby do piekarnika. Do osobnego naczynia wlej kilka łyżek wody . Włóż wodę do piekarnika na sam dół i szybko zamknij drzwiczki. W początkowej fazie pieczenia wytworzy się trochę pary. Po 15 minutach zmniejsz z 200 stopni na 180 stopni(...)piecz jeszcze około 20 minut. Aby sprawdzić czy chleb jest upieczony ,odwróć go spodem do góry i delikatnie ostukaj czubkami palców. Jeśli bochenek wydaje głuchy dzwięk jest upieczony! Pozostaw go w formie jakieś 10 minut a następnie odwracając spodem do góry odstaw do ostygnięcia. U mnie nie stał spodem do góry bo miał ziarenka. Zapach własnoręcznie upieczonego chleba jest niesamowity

Z Kuchni Do Kuchni
Chleb na Drożdżach z Kminkiem i Ziarnami 179

jednej strony mnie ten fakt zasmucił, bo chleb na drożdżach to nie do samo co na zakwasie ale z drugiej ucieszył, gdyż potrzebowałem chleba na przysłowiowe już, bez czekania, wyrastania, zaczynu itd. Chciałam chlebek na szybko to mam. Chlebek wyszedł bardzo smaczny.Kminek jest mocno wyczuwalny, co mnie bardzo zadowoliło. Mięciutki, sprężysty z chrupiącą skórką. Jeśli potrzebujecie zrobić chlebek(...)mąką i wkładamy do zimnego piekarnika. Następnie ustawiamy temperaturę 170 stopni. Pieczemy około 45-50 minut. Wyciągamy i studzimy początkowo w formie a następnie na kratce kuchennej.  The post Chleb na Drożdżach z Kminkiem i Ziarnami appeared first on Made

Made By Mom And Son
Razowy mazurek bez pieczenia 283

Szybkie ciasto bez pieczenia dla amatorów czekolady i wafelków. Z mnóstwem bakalii i czekolady to propozycja dla leniwych. Całą słodycz przełamuje dżem truskawkowy. Składniki 2 opakowania wafli Chrups śmietankowych firmy Cukry Nyskie 200 g miękkiego masła 200 g gorzkiej lub mlecznej czekolady 1/2 szkl startego razowego chleba kilka suszonych śliwek 1/4 szkl orzechów włoskich migdały Targroch suszona żurawina dżem truskawkowy

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Mój pierwszy chleb 133

ilości wolnego czasu, na spokojnie i bez pośpechu przygotowałam ciasto, postawiłam pod grzejnikiem do wyrośnięcia, wstawiłam do piekarnika, a następnie przez szybkę patrzyłam jak pięknie rośnie i się rumieni;) Skorzystałam z ponoć możliwie najprostszego przepisu na chleb dla laika - początkującego piekarza. Chleb, który jak mi powiedziano - zawsze wychodzi. I o dziwo - udał się! Mimo, że wszelkie ciasta i inne

Codzienne Gotowanie
Chleb orkiszowo-pszenno-kasztanowy na zakwasie w sierpniowej piekarni 170

bochenki i wstawić do rozgrzanego piekarnika.  Na spód piekarnika wlać 100 ml zimnej wody ( wlałam pół litra ) i szybko zamknąć piekarnik. Piec około 45 minut ** .  Po upieczeniu wyjąć z foremek i odstawić na kratkę do pieczenia, żeby chleb odparował. *Jeśli nie mamy zakwasu pszennego, a mamy np. żytni (u mnie orkiszowy), wystarczy łyżkę żytniego wymieszać

Weekendy w domu i ogrodzie
Chleb pszenny z czosnkiem niedźwiedzim 171

Pyszny, aromatyczny bochenek dziś dla Was mam. Robi się chlebek szybko, szybko rośnie ale nie można się potem doczekać bo za wolno stygnie. Pachnie w całym domu a tu jeszcze gorący i nie można zjeść, ech. Polecam gorąco. Chleb pszenny z czosnkiem niedźwiedzim. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Chleb pełnoziarnisty pszenno-orkiszowy 154

wymieszać mąki z resztą suchych składników. Dodać zaczyn i mleko. Ciasto dobrze wyrobić i odstawić do wyrośnięcia na 1 godzinę. Wyrośnięte ciasto ponownie szybko zagnieść. Uformować bochenek, spryskać z wierzchu wodą i zrobić kilka nacięć. Chleb odstawić do wyrośnięcia na 30 minut. Piec 40 minut w 200°C (góra/dół). Smacznego

Pełny talerz
Zmiany, zmiany... I rustykalny chleb 183

Człowiek szybko się przyzwyczaja do dobrego... Przez pewien czas mieliśmy z C. okazję żyć jak ludzie - budziliśmy się razem, spać kładliśmy się razem, jedliśmy wspólnie obiady, chodziliśmy na spacery z Ptysią i ogólnie mieliśmy mnóstwo czasu. Wbrew obawom moich koleżanek i kochanej Mamuni, wcale się sobą po dwóch tygodniach nie znudziliśmy, nie zaczęliśmy się też doprowadzać nawzajem(...)Jest czasochłonny, bo starter trzeba nastawić 24 godziny przed przygotowaniami właściwymi. Potem już jednak idzie raz dwa - zagniatanie, wyrastanie, zagniatanie, wyrastanie, pieczenie, i jest. Pyszny. Zupełnie wyjątkowy.Chleb, mimo że nie ma żadnych niezwykłych dodatków, zaskakuje smakiem. Wszystko za sprawą startera, który nadaje mu zupełnie innej konsystencji, niż mają typowe chleby na drożdżach. Dodatek mąki pełnoziarnistej sprawia, że chleb

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Chilli con carne 213

drobno siekane mięso, doprawione kuminem i chilli. Chilli con carne to aromatyczne, meksykańskie pikantne danie o głębokim aromacie. Podaje się do tego dania, chleb ryż lub tortillę. Jest to idealne dla całej rodziny, gdyż jest szybkie w przygotowaniu i mało pracochłonne, wszystko przygotowuje się w jednym garnku. Aby stworzyć Chilli con carne wystarczy trochę wyobraźni, smaku i serca, a wszystko(...)mieszając, aż powstanie gęsty sos. Na koniec dodajemy odsączoną i przepłukaną fasolę, kukurydzę i gotujemy pod przykryciem przez ok.3 minuty. Chilli con carne podajemy na gorąco z białym ryżem, chlebem lub plackami tortilli. Smacznego! The post Chilli con carne appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pasta z makreli, z jajkiem i ogórkiem kiszonym 101

Pasta z makreli, z jajkiem i ogórkiem kiszonym to prosty i szybki w przygotowaniu dodatek do pieczywa. Pasta ta super się będzie nadawała na śniadanie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pan Rustico czyli Styczniowa Piekarnia powraca do Wiewiory 245

Kilka ostatnich miesięcy czas biegł tak szybko, że kompletnie nie potrafiłam zorganizować się i pamiętać by na czas wziąć udział w co miesięcznej Piekarni. Tym razem nie mogłam sobie jednak odmówić upieczenia tego chlebka!!! nawet zepsuta, tuż przed pieczeniem, dolna grzałka w piekarniku nie popsuła mi szyków. Lekki, smaczny chlebek, choć zdecydowanie najlepszy tego samego dnia. Polecam. O Styczniowym Pieczeniu(...)Kuchnia Gucia Kuchennymi drzwiami Kuchenne wojowanie Kulinarne przygody Gatity Leśny zakątek Małe kulinaria Mozaika życia Nie tylko na słodko Nieład malutki Ogrody Babilonu Posadzone i zjedzone Proste potrawy Smakowity chleb Smakowe kubki Stare gary Sto kolorów kuchni W poszukiwaniu slowlife Ugotujmy to Zacisze kuchenne

Dzieje kuchennej Wiewióry
Razowiec pszenno - gryczany 118

Pieczywo z dodatkiem pełnoziarnistej mąki pszennej ma te wadę, że lubi się kruszyć i dość szybko wysycha. Aby temu zapobiec zawsze gdy piekę takie pieczywo dodaję do ciasta gotowane ziemniaki lub gotowaną kaszę gryczaną. Trzeba jednak pieczenie takiego chleba czy bułek wcześniej zaplanować i ugotować na obiad więcej, żeby zostało. Będąc ostatnio w sklepie natrafiłam na płatki gryczane. Pomyślałam

Wiem co jem