świderki na 4 osoby ok szklanka bulionu 2 łyżki koncentratu pomidorowego 20 dag sera startego na tarce 2 papryki zielona i czerwona oczyścić i pokroić w kostkę 2 łyżki szpinaku rozmrożonego sól i pieprz czerwona papryka sproszkowana 1 łyżeczka przygotowanie wcześniej ugotować makaron w osolonej wodzie .Cebulkę przyrumienić na patelni i dodać kiełbasę ,szpinak ,paprykę i przyprawić przyprawami i lekko
Moje Wyrobyinspirowany blogiem gimmesomeoven.com Składniki: Polędwica z indyka 200 g 1 szklanka ugotowanego ryżu brązowego 1 szklanka groszku (może być mrożony) Garść fasolki szparagowej żółtej Garść fasolki szparagowej zielonej Garść szpinaku 1 mała czerwona cebula 1 ząbek czosnku 3 cm kawałek imbiru 1 jajko 3 łyżki masła 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu hoi sin Przygotowanie: Krok 1 Posiekaj filet(...)przysmażaj całość. Mieszaj i znowu podsmażaj. Powtarzaj czynność przez 5 minut. Uważaj, żeby nie przypalić ryżu. Na koniec wbij jajko, mieszaj w ryż, aż się zetnie. Potem dodaj szpinak, rozprowadź w warzywach aż zmięknie. Dopraw sosem sojowym i sosem hoi sin. Podawaj. Smacznego! Artykuł Smażony ryż z fasolkami i groszkiem pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzzeszłego tygodnia jemy według założeń diety SIRT . To ta dieta na której schudła Adelle. Charakteryzuje się ona, jedzeniem produktów bogatych w sirtuiny czyli między innymi są to jarmuż, szpinak, rukola, daktyle, matcha .. czy kieliszek czerwonego wina ;) . Zmienił się zatem nasz jadłospis. Jak się czujemy ? Genialnie, zadziwiające jest to w moim przypadku, że od tygodnia nie czuję uczucia głodu, chęci zjedzenia(...)wytrawnie. Wytrawne muffiny na śniadanie na diecie Sirt ( i nie tylko ) 2 jajka niepełna szklankama mąki gryczanej 1/2 cebuli czerwonej 1 duży ząbek czosnku 1/3 niedużej cukinii garść szpinaku 2 łyżki pokrojonego w drobne kawałki sera cheddar 1/2 łyżeczki chilli 1 malutka słodka papryka łyżeczka kaparów garść jarmużu 1 malutka słodka papryka czerwona garść rukoli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Kuchnia na wzgórzugryczana) szklanka wody 1/2 szklanki wody mineralnej gazowanej szczypta soli 1 płaska łyżeczka kurkumy Farsz: szklanka pomarańczowej soczewicy 2 listki curry ( opcjonalnie) 2 garście oczyszczonych kurek 2 garście szpinaku baby 2 marchewki cebula 2 ząbki czosnku lub opcjonalnie asafetydy olej do smażenia papryczka chili 1 łyżeczka czarnuszki 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka curry w proszku Przygotuj ciasto na naleśniki.Smaż(...)patelni. Dodaj cebulę, kurki i pokrojony lub przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodaj przyprawy oraz startą marchew. Krótko duś razem. Dodaj ugotowaną soczewicę, drobno posiekaną papryczkę chili i szpinak. Wymieszaj razem. Trzymaj jeszcze chwilę na małym ogniu, tak aby liście się zblanszowały. Nadziewaj naleśniki. Posyp kolendrą. Naleśniki można obsmażyć jeszcze na patelni a każdej strony. Farsz nadaje się do pierogów
AZgotuj!posiekana 1 marchewka, pokrojona w kostkę 1 łyżeczka łagodnego curry w proszku kostka bulionowa warzywna około 1 litra wody 1/2 szklanki czerwonej soczewicy duża garść (50g) umytego i oczyszczonego szpinaku W sporym garnku rozgrzej olej. Dorzuć warzywa i smaż kilka minut na niewielkim ogniu, do czasu, aż zaczną mięknąć. Wsyp curry, przemieszaj, by warzywa były równomiernie pokryte, następnie dodaj soczewicę(...)dobrze wymieszaj. Wlej wodę - 1 litr (w miarę potrzeby możesz ewentualnie dodać więcej) i wkrusz kostkę rosołową. Zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj przez około 20 minut. Wsyp szpinak i dobrze wymieszaj, gotuj dodatkowe 5 minut. Zmiksuj blenderem. Podawaj z dobrym chlebem
Lejdi of the housepowstrzymać i muszę z nich coś przygotować... Danie wyszło przepyszne <3 SKŁADNIKI: 4 bakłażany 1/2 szkl soczewicy czerwonej 500g mięsa mielonego wieprzowego 2 cebule 2 ząbki czosnku 100g szpinaku 250g brązowych pieczarek 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka słodkiej papryki szczypta chilli 1/2 łyżeczki rozmarynu 1/2 łyżeczka cynamonu 500g passaty pomidorowej olej 1 łyżka natki pietruszki sól pieprz 1 szkl(...)koloru. Dodajemy pieczarki pokrojone w półplasterki.Smażymy przez chwilkę. 5. Usmażone mięso zalewamy passatą pomidorową, i wodą, po chwili dodajemy soczewicę, gotujemy aż soczewica zmięknie. Pod koniec dodajemy posiekany szpinak, środek z wydrążonego bakłażana, natkę pietruszki, całość doprawiamy do smaku. 6. Przygotowany farsz nakładamy na bakłażana, wierzch okrywamy fetą, całość zapiekamy około 20 minut w temperaturze 180* . Po upieczeniu polecam
Dziś Ja gotujewłaśnie taka smakowa hybryda. Truskawki wprowadzają świeżość, rzodkiewka i cebula dodają pikanterii:), a kurczak treść. Jest jeszcze sałata. Tu panuje całkowita dowolność – możesz użyć sałaty masłowej, dębowej, rzymskiej, szpinaku, rukoli – co tam masz. Jeśli możemy coś zasugerować to polecamy, żeby do sałaty wmieszać liście szczawiu. Świetnie rozumie się on z truskawkami, bo też jest delikatnie kwaskowaty. I jeszcze słowo(...)Chłodnik z truskawek Wytrawne quiche z truskawkami Prosta tarta truskawkowa z patelni Orzechowa tarta z truskawkami bez pieczenia Składniki: 1 pierś z kurczaka Garść truskawek Duża garść sałaty lub szpinaku Pęczek rzodkiewki ½ czerwonej cebuli Pesto Szklanka bobu 2 łyżki tartego parmezanu 2 łyżki oleju Mały tarty ząbek czosnku Kilka liści mięty (opcjonalnie) Sól Pieprz Przygotowanie: Krok 1 Zalej pierś
Niedzielny kucharzszczupłą sylwetkę. S kładniki na pizzę na spodzie z kalafiora: 1 kalafior, 4 pomidory, mix kolorowych papryk, 2 czerwone cebule, szpinak, kolorowe pomidorki koktajlowe, czosnek, przyprawy (papryka wędzona, zioła prowansalskie, sól czarna). Wersja na wychodzenie z postu - możesz dodać: garść startego sera (z listy dozwolonych), pieczarki, świeży(...)ziołami. Na patelni usmażyć pokrojone w kostkę pomidory, cebulę i czosnek, doprawić. Zostawić na patelni aż do uzyskania konsystencji sosu. W tym czasie pokroić papryki, cebulę i pomidorki. Szpinak oczyścić z szypułek. Kalafior ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia na kształt pizzy. Piec w piekarniku 20 minut w 200 stopniach. Wyjąć blachę z piekarnika i spód pizzy
IzaGotujeświetnie pasują na grillowe party lub do obiadu. O tej porze królują u nas młode ziemniaki z mielonymi i młodą kapustą . Młode ziemniaki można również podać na pólmisku ze szpinakiem lub młodym jarmużem. Jeśli zostaną resztki na drugi dzień, to wystarczy wszystko podgrzać na patelni. Szpinak czy jarmuż są smaczne z ziemniakami zarówno na ciepło jak i zimno. Pieczone ziemniaki
codojedzeniailością papryki - czerwonej i żółtej, w sosie pomidorowym. Wszystkie składniki razem z makaronem gotujemy w jednym garnku - mega proste rozwiązanie! Czytaj dalej >> 9) Tagliatelle z łososiem i szpinakiem Makaron tagliatelle z łososiem wędzonym na gorąco, pomidorkami koktajlowymi oraz świeżymi liśćmi szpinaku. Bardzo proste i szybkie danie zaledwie z kilku składników - gotowe w 15 minut! Czytaj dalej
Kuchnia MagdaLenyilością papryki - czerwonej i żółtej, w sosie pomidorowym. Wszystkie składniki razem z makaronem gotujemy w jednym garnku - mega proste rozwiązanie! Czytaj dalej >> 9) Tagliatelle z łososiem i szpinakiem Makaron tagliatelle z łososiem wędzonym na gorąco, pomidorkami koktajlowymi oraz świeżymi liśćmi szpinaku. Bardzo proste i szybkie danie zaledwie z kilku składników - gotowe w 15 minut! Czytaj dalej
Kuchnia MagdaLenyWarstwa czerwona: kilka świeżych truskawek, 2 łyżki jogurtu naturalnego, 1 łyżka miodu. Warstwa żółta: 1 mango, 1 banan, sok z połowy pomarańczy. Warstwa zielona 1 banan, 200 g świeżego szpinaku, sok z połowy cytryny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Warstwa czerwona: Do pojemnika wrzucamy truskawki z dodatkiem jogurtu naturalnego. Całość dokładnie blendujemy i dodajemy miodu, po czym mieszamy. Następnie przekładamy(...)koniec dodajemy sok z pomarańczy i mieszamy. Warstwę żółtą wlewamy na wcześniej przygotowaną warstwę czerwoną. Warstwa zielona : Obieramy banana i kroimy na mniejsze kawałki. Umieszczamy w pojemniku blendera, dodajemy szpinak i blendujemy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie dodajemy sok z cytryny i mieszamy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Tęczowy Koktajl – Przepis na Warstwowe Smoothie pochodzi z serwisu Przepiski.pl
Przepiski.plłodygi selera naciowego – 1/2 cukinii – 250 ml passaty pomidorowej – 5 plasterków suszonych pomidorów – 5 łyżek czerwonej fasoli z puszki – 2 jajka – garść szpinaku + przyprawy (sól, pieprz, majeranek, papryka wędzona, natka pietruszki, chilli, czosnek granulowany, czarnuszka) – kilka kropel soku z cytryny Dodatki: – olej z ostropestu Sposób przygotowania Cebulę posiekaj, a seler naciowy(...)fasolę, posiekane suszone pomidory, przypraw i dobrze wymieszaj. Po chwili zrób dwa wgłębienia i wbij tam jajka. Przykryj i duś jeszcze ok. 5 min aż białko się zetnie. Rozsyp szpinak, skrop sokiem z cytryny, posyp ziarenkami czarnuszki i polej olejem z ostropestu. Zjadaj ze smakiem. Wartość odżywcza Kalorie: 456 kcal Białka: 31 g Tłuszcze: 17 g Węglowodany: 40 g Jeśli
Mrs. EndorfinaKtórą wybieracie?;) Polecam również inne przepisy na makaron z sosem: Tradycyjna carbonara Gnocchi z sosem pomidorowym i serem Spaghetti z pesto Tagliatelle z krewetkami i pomidorami Makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami Conchiglioni (muszle) nadziewane ricottą i łososiem Tagliatelle z krewetkami w winie Makaron z warzywami w winnym sosie Makaron ze szpinakiem i kurczakiem Tradycyjny sos bolognese Składniki: 500g
Obiad gotowyNaleśniki ze szpinakiem to pyszne i dość szybkie w przygotowaniu danie bezmięsne. Idealne zarówno na obiad jak i kolacje. Naleśniki są z podstawowych i tanich składników. Wyśmienite dla całej rodziny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 8-10 usmażonych naleśników 1 opakowanie mrożonego rozdrobnionego szpinaku 1 opakowanie sera sałatkowego typu feta półtłustego 3 ząbki czosnku 1 czubata łyżka masła olej do smażenia
Blog kulinarny S9.PL