Rolada z mielonej masy mięsnej z kurczaka i farszu z dodatkiem szpinaku może być podawana na ciepło do obiadu lub na zimno jako przekąska. Mnie osobiście bardziej smakuje na zimno z dowolnym sosem albo z żurawiną. Bardzo ładnie prezentuje się na talerzu, wyśmienicie smakuje i delikatnie pachnie czosnkiem. Polecam na imprezy, bo można przygotować tydzień wcześniej, potem zamrozić i wyjąć(...)gotowe dzień przed podaniem. Składniki: ? 4 piersi kurczaka ? 1 jajko ? 1 cebula, ? 4 suszone pomidory ? 3 łyżki oliwy ? 200 g szpinaku świeżego lub 1/2 opakowania mrożonego ? 3 ząbki czosnku ? sól, pieprz do smaku Wykonanie: ? Piersi kurczaka zmielić w maszynce razem z cebulą podsmażoną uprzednio na oliwie. i pomidorami suszonymi. ? Masę podzielić na 2 części, jedna trochę mniejsza od drugiej
To co kochamkapusty włoskiej Przepis tutaj (KLIK) Składniki: 3 pojedyncze filety z kurczaka 10 dkg boczku wędzonego 1 cebula pół małej cukinii (lub kawałek większej garść świeżego szpinaku 1-2 ząbki czosnku 3-4 płaty suszonych pomidorów z zalewy olejowej 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 350ml bulionu lub wody Przyprawy: sól, pieprz, cukier, liść laurowy(...)Przygotowujemy farsz. Boczek kroimy w paseczki i wytapiamy na patelni. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę, mieszamy *** *** Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cukinie, smażymy chwilę, aż zmięknie *** *** Na koniec dokładamy świeży szpinak oraz przeciśnięty czosnek i smażymy całość, aż szpinak zwiędnie *** *** Gotowy farsz odkładamy do wystudzenia *** *** Filety przecinamy wzdłuż na połówki i cienko rozbijamy. Najlepiej robić to przez folię spożywczą *** *** Filety oprószamy
Blog z Apetytemłatwe w przygotowaniu. Można je zrobić dosłownie w 15 minut, o czym się przekonacie sami, szykując je w swoim domu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kremowy sos w połączeniu ze świeżym szpinakiem, słodką gruszką, delikatnymi kluseczkami gnocchi oraz chrupiącymi orzeszkami smakuje naprawdę wybornie. Danie to wygląda bardzo elegancko, więc śmiało możecie zaserwować je na romantyczną kolację czy inne tego typu okazje. Gorąco(...)zachęcam do wypróbowania przepisu, bo naprawdę warto! PRZEPIS NA GNOCCHI W SOSIE GORGONZOLA Składniki 250 g gnocchi 150 g świeżego szpinaku 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 mała gruszka 1/2 słoika suszonych pomidorów 100 g sera gorgonzola 100 ml słodkiej śmietanki 18% 100 ml mleka 1 garść orzeszków ziemnych szczypta pieprzu szczypta chilli 1 łyżka oliwy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie
Przepiski.plbułki tartej przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka oraz ostra, gałka muszkatołowa + ulubione zioła mąka do obtoczenia roladek olej do smażenia 1 cebula 2 ząbki czosnku ok 200g świeżego szpinaku 4 suszone pomidory z oleju 1,5 szklanki bulionu 1 liść laurowy 2-3 kulki ziela angielskiego 1-2 łyżki sosu sojowego *** Przygotowujemy farsz. Suszone pomidory kroimy(...)małe kawałki *** *** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i szklimy na nim drobno pokrojoną cebulkę *** *** Połowę podsmażonej cebulki odkładamy do miseczki (dodamy ją do mięsa), a do reszty dodajemy szpinak *** *** Smażymy ciągle mieszając, aż szpinak zacznie więdnąć. Dodajemy przeciśnięty czosnek, smażymy jeszcze przez chwilkę i wyłączamy palnik *** *** Dokładamy suszone pomidory, mieszamy *** *** Mięso mielone mieszamy z bułką tartą, jajkiem oraz przyprawami
Blog z Apetytemzdrową przekąskę. Parówka w tortilli zawsze stanowi pyszną przekąskę, może być podawana z sosem czosnkowym, ketchupem czy zjedzona sama. Z zaledwie kilku prostych składników, takich jak parówka, ser, szpinak i tortille, możesz błyskawicznie przygotować te zdrowe i bardzo szybkie przekąski. Przekąskę możemy przygotować w piekarniku albo na patelni. Ta przekąska to nie tylko pomysł na ciekawą przekąskę na imprezę(...)przekąska będzie bardziej zdrowa. Następnie kładziemy dla tortilli plasterek sera. Jeśli macie duże plastry sera to polecam użyć połowy. Wzdłuż prostego boku układamy parówkę, i kładziemy na wierzch liście szpinaku. Można szpinak zastąpić dowolnymi innymi dodatkami, takimi jak roszponko, rukola, czy zwykłym miksem sałat. Tortille zawijamy. Tak przygotowane tortille układamy na patelni i na wolnym ogniu podsmażamy, tortilla powinna
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!tygodniu staram się aby na obiad wpadła rybka. I tak ostatnio siedziałam i myślałam jaki rybny obiad zrobić i postanowiłam zmodyfikować moje ulubione danie makaron z kurczakiem, szpinakiem, serem pleśniowym i suszonymi pomidorami. Po prostu zamieniłam kurczaka na dorsza, wyszło bardzo ciekawe, smaczne i kolorowe danie a dorsz wyszedł bardzo delikatny i soczysty. Jeśli tak jak ja lubicie eksperymentować(...)ryż też będzie dobrze się komponował. DORSZ W SOSIE SZPINAKOWO ŚMIETANOWYM Z SEREM PLEŚNIOWYM Składniki na 4 porcje: Dorsz 500g świeży lub mrożony, Sok z cytryny 3 łyżki, Szpinak 200g, Ser pleśniowy 150g, Suszone pomidory w zalewie ok 10szt, Śmietana 18% 100g, Orzechy włoskie 40g, Cebula 1szt, Czosnek 3 ząbki, Gałka muszkatołowa, Pieprz, Natka pietruszki, Olej 2 łyżki, Pól szklanki
Księga-SmakuDziś proponuję Wam przepis na zdrowy koktajl z udziałem ananasa, kopru włoskiego i szpinaku. Jest nie tylko smaczny, ale również pełen witamin, osoby dbające o linię i zdrowie na pewno go polubią. Przygotowanie: 10 min. Chłodzenie: 3 h30 Porcja dla 4 osób: ● 300 g świeżego obranego ananasa ● 20 g młodych listków świeżego szpinaku ● ½ małego fenkuła (kopru włoskiego(...)mała łodyga selera naciowego ● 1 szczypta pieprzu kajeńskiego ● ½ awokado ● 4 łyżki soku z cytryny ● 1 małe opakowanie chipsów z buraczków, lub chipsów domowych (opcjonalnie) ● sól, pieprz Przygotowanie : Liście szpinaku umyj i osusz. Obrany ananas pokrój na małe kawałki. Z kopru włoskiego usuń pierwszą twardą warstwę, pokrój bulwę w cienkie paski. Oczyszczony seler naciowy pokrój w drobną kostkę. Zmiksuj wszystkie
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaPyszna sałatka z kapustą pekińską, świeżym szpinakiem i dodatkami w stylu włoskim - suszonymi pomidorami, oliwkami, salami oraz serkiem typu włoskiego. Dodatkowo dla osób lubiących ostre smaki polecam dodać kilka sztuk marynowanych papryczek jalapeno. Sałatka podana jest z sosem musztardowo-miodowym na bazie oleju z suszonych pomidorów. Bardzo smaczna, prosta w wykonaniu i wyrazista w smaku sałatka, którą możemy podać(...)lunch lub kolację, a także spakować do pudełeczka i zabrać ze sobą na wynos. Składniki: ok. 1/2 mniejszej kapusty pekińskiej duża garść szpinaku baby 1/2 słoika suszonych pomidorów w oleju ok. 20 sztuk oliwek 1/2 czerwonej cebuli 110 g serka typu włoskiego 50 g salami paprykowego kilka sztuk papryczek jalapeno marynowanych (opcjonalnie) garść słonecznika Sos: 3 łyżki oleju z suszonych
Kuchnia MagdaLenyPyszna sałatka z kapustą pekińską, świeżym szpinakiem i dodatkami w stylu włoskim - suszonymi pomidorami, oliwkami, salami oraz serkiem typu włoskiego. Dodatkowo dla osób lubiących ostre smaki polecam dodać kilka sztuk marynowanych papryczek jalapeno. Sałatka podana jest z sosem musztardowo-miodowym na bazie oleju z suszonych pomidorów. Bardzo smaczna, prosta w wykonaniu i wyrazista w smaku sałatka, którą możemy podać(...)lunch lub kolację, a także spakować do pudełeczka i zabrać ze sobą na wynos. Składniki: ok. 1/2 mniejszej kapusty pekińskiej duża garść szpinaku baby 1/2 słoika suszonych pomidorów w oleju ok. 20 sztuk oliwek 1/2 czerwonej cebuli 110 g serka typu włoskiego 50 g salami paprykowego kilka sztuk papryczek jalapeno marynowanych (opcjonalnie) garść słonecznika Sos: 3 łyżki oleju z suszonych
Kuchnia MagdaLenyimprezą. W cienkim cieście szpinakowym zawinięty jest łosoś i serek chrzanowy. Całość smakuje znakomicie, a do tego świetnie wygląda. Przepis na roladki szpinakowe z łososiem Składniki: 450 gramów mrożonego szpinaku rozdrobnionego, 1 jajko, 3 łyżki mąki pszennej, 250 gramów gładkiego serka twarogowego (naturalny), 2-3 łyżeczki chrzanu tartego, 200 gramów łososia wędzonego, sól, pieprz. Jak zrobić roladki szpinakowe z łososiem(...)Szpinak rozmroź, odsącz, dociskając na gęstym sitku. Przełóż do miski. Wbij jajo, dodaj mąkę, dopraw solą, dokładnie wymieszaj do połączenia się składników. Na średnią blaszkę (najlepiej kwadratową) wyłóż papier do pieczenia, na nim równomiernie rozprowadź masę szpinakową – powinna mieć około pół centymetra grubości. Piecz w temp. 180 stopni przez 15 minut, wyjmij, ostudź. Do serka dodaj chrzan, dopraw solą
Kulinarna PolskaSkładniki/ 3 porcji: – 500 g piersi z indyka – 250 g świeżego szpinaku – 2 duże plastry koziego sera – ok. 10 pomidorów suszonych – sól i pieprz oraz 1 ząbek czosnku – mieszkanka ziół toskańskich sos musztardowy – 2 łyżki musztardy sarepskiej – świeżo zmielony pieprz – 2 łyżeczki jogurtu naturalnego lub śmietany 18 % do podania : np. ziemniaczki(...)ryż jaśminowy oraz pikle z ogórków lub buraczki Przygotowanie: Szpinak płukamy, skrapiamy cytryną i podsmażamy na patelni, aż zwiędnie. Dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku. Pierś z indyka rozbić na 1 duży kotlet lub dwa mniejsze. Doprawić solą i pieprzem oraz ziołami toskańskimi. Na każdym kotlecie kładziemy po 1 plastrze koziego sera, połowę szpinaku oraz po ok. 5 suszonych pomidorów. Następnie zwijamy
I LOVE LIFEdeser. Deser, który z pewnością posmakuje zarówno dzieciom jak i dorosłym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Deser leśny mech z kremem truskawkowym Składniki Składniki na ciasto: 170 g szpinaku baby 3 jajka ½ szklanki cukru 280 g mąki tortowej ⅓ szklanki oleju rzepakowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia sok z połówki cytryny Krem(...)świeże) 1 łyżeczka żelatyny 1-2 łyżki cukru pudru do smaku 200 ml śmietanki 30 % schłodzonej dodatkowo: owoce liofilizowane Instrukcje Umyty szpinak blendujemy z olejem i sokiem z cytryny Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę, dodajemy mąkę razem z proszkiem (przesiane przez sito) na przemian ze szpinakiem. Ciasto przelewamy do formy
To co lubię - gotuję i polecamŁosoś w sosie na bazie śmietanki 30%, z dodatkiem przecieru pomidorowego, czerwonej papryki i świeżego szpinaku. Składniki: 800 g filetu z łososia ze skórą, 200 g świeżego szpinaku baby, 200 ml śmietany 30%, łyżka masła, kawałek pora - ok 5 cm, papryka czerwona, łyżeczka przecieru pomidorowego, łyżeczka słodkiej papryki, sól, pieprz cytrynowy Przygotowanie: Z łososia delikatnie usuwamy skórę. Dzielimy na porcje(...)pół plastry pora oraz w paski paprykę - solimy. Smażymy na średnim ogniu pod przykryciem przez około 10 minut co jakiś czas mieszając, aż warzywa będą miękkie. Następnie dajemy szpinak - dusimy 2-3 minuty - zmniejszy w tym czasie swoją objętość. Dodajemy śmietanę, przecier pomidorowy, słodką paprykę - mieszamy. Układamy delikatnie kawałki łososia, przykrywamy i dusimy jeszcze przez 2-3 minuty
Lena GotujePyszna propozycja makaronowa. Kilka składników i można zajadać Co nam trzeba? 4 porcje 400 g makaronu u mnie tagiatelle sos: 300g szpinaku (świeży lub mrożony) 2 ząbki czosnku sól i pieprz czarny żółtko 100g śmietany 18% łyżka oleju woda natka pietruszki- 4 łyżki Robimy! Makaron gotujemy Sos: Rozgrzewamy łyżkę oleju, wrzucamy szpinak. Dusimy do miękkości podlewając wodą. Czosnek drobno(...)siekamy. Dodajemy do miękkiego szpinaku. Doprawiamy solą i pieprzem, wbijamy żółtko. Całość zagęszczamy śmietaną. Sosem polewamy makaron i posypujemy natką pietruszki. Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares The post Makaron z zieloną kołderką first appeared on Latosiowy
Latosiowydom