szpinak z - 1000 przepisów (strona:47/67)

Nova Pierogova- Gdańsk 134

samych pierogów w ofercie znajdziemy pierogi klasyczne, mniej klasyczne, słodkie i wytrawne- myślę, że każdy znajdzie coś co mu się spodoba. My zamówiłyśmy sobie : Zaczęłyśmy od tych ze szpinakiem  Następnie na talerzu wylądowały ruskie z boczkiem Następnie nasz faworyt, czyli pieczone meksykańskie No i podwójny deserek: Pierożki - szarlotka z lodami waniliowymi Jabłecznik z pyszną, chrupiąca bezą skradła nasze serce

Wielki apetyt
Polewka jurajska na poziomie 511 156

popływamy później... Po dniu pełnym wrażeń, w końcu przystępujemy do gotowania... ale najpierw łyk nalewki pigwowej, przygotowanej przez Grześka Miśtę. Podczas warsztatów przygotowaliśmy:   Sałatkę ze szpinaku z wędzonym pstrągiem (tak, z tym przywiezionym z hodowli), z figami i granatem,  polewkę jurajską – przepis powyżej, carpaccio z piersi gęsi sous vide z oliwą truflową i prawdziwkami

królestwo garów
Istenić - Slovenian Bubbles 117

zbierane są ręcznie we wrześniu. Barbara stanowiła wspaniałe tło dla przystawek:  - ceviche z tuńczyka ze świeżym awokado z dresingiem limonowym i sorbetem z rukoli, - sałatki z rukoli i szpinaku z figami, kozim serem i dresingiem orzechowym balsamico. No. 1 Cuvee Speciale - 70% chardonnay, 30% żółty plavec. ( 64 zł.) Wino leżakowało na drożdżach przynajmniej trzy lata. Druga fermentacja w butelce

królestwo garów
Sałatka z jogurtową kapustą pekińską, pieczoną marchewką i jajkiem w koszulce 175

świecie pod uwagę brano największy wpływ na spowalnianie nowotworów, zmniejszanie ryzyka chorób serca oraz zbijanie nadciśnienia. Kapusta na liście najzdrowszych warzyw świata uplasowała się na drugim miejscu, wyprzedzając nawet szpinak, jarmuż czy brokuły, kto by się spodziewał, że poczciwa kapusta pekińska jest aż tak zdrowa :) Składniki : - główka kapusty pekińskiej - 1 średniej wielkości ogórek zielony - kilka łyżek jogurtu greckiego

zdrowa vege kuchnia
Naleśniki- przepis na ciasto 212

małych jak i dużych smakoszy. Chciałam Wam dziś zaprezentować przepis na ciasto naleśnikowe jakie robimy w naszym domu od wielu, wielu lat. Naleśniki serwujemy z ulubionymi dodatkami np. twarogiem, szpinakiem, dżemem, itd. A Wy lubicie naleśniki? Naleśniki- przepis na ciasto Składniki: 15 dag mąki, jajko, 3/4 szklanki mleka, 3/4 szklanki wody, sól, smalec (lub inny tłuszcz do smażenia). Wykonanie: Jajko

paapilotkaa
Żywność liofilizowana - współpraca z LYO FOOD :) 162

współpracy otrzymałam:  Gotowe posiłki: farfalle w sosie szpinakowo serowym, penne bolognese, risotto z pęczaku i soczewicy z musem z awokado, zupa grzybowa Owoce: truskawki, egzotyczna rozkosz Proszki: malina, szpinak, jarmuż LYO FOOD to miejsce, w którym znajdziecie wysokiej jakości żywność liofilizowaną. Marka ta zdobyła i zdobywa nadal mnóstwo nagród, w tym między innymi nagrodę GOLD AWARD Przemysł odkryty - "nagroda

Zdrowie na języku :P
Pomysły na przystawki 191

kandyzowaną cebulą i dżemem pomidorowym z listkiem świeżej bazylii  2. Hiszpański fuet i paluszki włoskie  3. Koreczki z czarnymi oliwkami, mozzarellą, suszonym pomidorem i liściem świeżego szpinaku  4. Deska serów z owocami: sery hiszpańskie, brie, gorgonzola, ser z niebieską pleśnią, winogrona, gruszki  5. kawałki wieprzowiny grillowanej z czosnkiem, plaster boczku grilowanego, daktyl i świeży rozmaryn

KreatywnePiny
Dostojny jarmuż w pomidorach 107

koniec dopraw danie solą do smaku. Ja do jarmużu w pomidorach podaję kaszę pęczak. Ok. 1 min przed końcem jej gotowania dorzucam dwie duże garście zielonych warzyw, np. szpinaku, co zwiększa wartość odżywczą. Danie warto podać posypane prażonymi migdałami, kiełkami, kolendrą lub pietruszką. 4 porcje

Roślinna - blog wegański
Ulubiony zielony koktajl 213

koktajlami i chyba znalazłam ten idealny, jest pyszny, syty i zdrowy, często zastępuje moje drugie śniadanie. Wygodą jest to gdy nie mam jednego składnika mogę zastąpić innym np. jarmuż szpinakiem, banana gruszką itp. i smakuje również bardzo dobrze. Składniki: 1 szklanka jarmużu (ok. 30 g) 1/3 banana 1 szklanka soku z dwóch pomarańczy i połowy grejpfruta 1 cm imbiru Wyciskamy

NA MOIM TALERZU
Kraków, zimowy obiad wegański V 236

przy okazji urodzinowy. Na zdjęciu: ciecierzyca ze szpinakiem i czosnkiem, biała surówka (kapusta, jabłko, seler, cebula i sos ), kotlet buraczany , szybki sos pomidorowo-paprykowy i kule ziemniaczane. Smacznego!  Przepis dodaję do akcji:     Znów w Krakowie:). Warto poszukać noclegu na grouponie lub kupbonie (dużo taniej, można upolować pokój ze śniadaniem i bardzo blisko centrum:). Yellow

Qlinarnie i Qlinarnie
Tarta z jarmużem, w rzeszowskiej Matryoshce 188

pieprzem. Matryoshkę mogę polecić z czystym sumieniem. Wcześniej pisałam o niej tutaj . Obsługa bardzo miła, ceny umiarkowane, jedzenie pierwsza klasa. Dziś: słynne pieczone pierogi w drożdżowym cieście nadziewane szpinakiem (są również inne wersje do wyboru) i półwytrawne gruzińskie czerwone wino. PS Zdecydowanie lepiej usiąść przy stołach niż na kanapach (wygodniej wtedy jeść).  Gośka i Robert Rafał Ja i Gośka

Qlinarnie i Qlinarnie
Kluski kładzione z dyni z pulpecikami w sosie warzywno - pieczarkowym 153

Kluski kładzione , to szybka i smaczna alternatywa dla kopytek , klusek śląskich czy choćby zwykłych ziemniaków. Można je zrobić z dowolnymi dodatkami, szpinakiem, serem, brokułem, czy tak jak ja z dynią.Choć na dynię sezon się  dawno skończył, zapasy działkowe umożliwiają mi cieszenie się jej smakiem nawet teraz.  Składniki na kluski: 1 szklanka mąki 1 szklanka zmiksowanej pieczonej dyni

Gosia gotuje
Wielkie świderki z warzywami i kolendrą. 102

wytrzymujemy bez makaronów i czas już przyszedł, aby coś przekąsić z ulubionymi kluskami :) Udało nam się ostatnio kupić ciekawą wersję świderków w rozmiarze XL. Do tego kolorowe - zielone ze szpinakiem, klasyczne i czerwone z pomidorami. Fajna mieszanka, jak dobrze poszukacie to w markecie znajdziecie takie. Myślimy, że w większych miastach nie będziecie mieli z tym problemów. Gorzej z małymi miejscowościami

vegetanie
Makaron z mięsem i warzywami. 233

sprawdza się do wykorzystania resztek z tygodnia pozostałych w lodówce. Szynkę można zamienić kiełbasą wtedy smak jest bardziej wyrazisty.   Składniki: 150-200 g makaronu tagliatelle (użyłam ze szpinakiem i pomidorami)   1 parówka   250 g szynki   100 g pieczonego mięsa   ¼ puszki kukurydzy   1 papryka

Symfonia smakowa
Makaron BARTOLINI z suszonymi pomidorami 276

Dziś kolejny test makaronu BARTOLINI, tym razem są to kolanka z przyprawami. Skład oczywiście zaakceptowany, ponieważ znajdziemy tam samą "naturę": 100% semolina (mąka z pszenicy durum), woda, suszony szpinak 2%, pomidor suszony 2%.                Danie to robię zawsze wtedy, gdy brakuje mi czasu na coś bardziej wymyślnego, a naprawdę jest bardzo sycące. Takimi

Życie na widelcu

Proponowane wyszukiwania