szparagi - 5593 przepisów (strona:206/373)

Sałatka ze szparagami! 175

Pyszna sałatka ze szparagami i truskawkami! Wiosna na talerzu! SKŁADNIKI: - 6 ugotowanych szparagów zielonych - 5 truskawek - awokado - ser bałkański pokrojony w kostkę - czarne oliwki - sałata Dresing na 4 porcje : - 3 łyżki octu winnego różowego - 1 łyżka octu z dodatkiem moreli (w Lidlu) - 1 łyżeczka miodu lipowego - 2 łyżki wody - 15 listków melisy Zmiksuj na gładką masę, polej sałatkę

SMYKWKUCHNI
Kokosowy omlet ze szparagami 134

Składniki: 4 jaja 1 łyżka mąki kokosowej 1 łyżka oleju kokosowego do smażenia sól, pieprz 8-9 szparagów białych i zielonych, gotowanych 7-8 minut w osolonej wodzie cebula dymka Jaja, mąkę kokosową, szczyptę soli oraz pieprzu mieszamy trzepaczką aż uzyskamy jednolitą masę. Na rozgrzaną patelnię dodajemy łyżkę oleju kokosowego i smażymy dwa omlety: wylewamy 1/2 masy jajecznej na patelnię(...)smażymy na średnim ogniu, czekając aż wierz się zetnie. Następnie układamy ugotowane i przekrojone wzdłuż szparagi oraz posiekaną cebulę dymkę. Składamy omleta. Dokładnie w ten sam sposób postępujemy z drugim omletem

Mango Papaja
Szparagi z sosem z gorgonzolą 135

Blueberry Corner by "jagodzianka" Szparagi są moją ulubioną nowalijką, długo oczekiwaną przyjemnością. Są bogatym źródłem witamin (C, B2 oraz kwas foliowy) i składników mineralnych … Przeczytaj cały artykuł Post Szparagi z sosem z gorgonzolą pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Sznycel z indyka ze szparagami i jajkiem w koszulce 237

oznaka że pojawiły się szparagi i należy z nich korzystać do woli. Ja dzisiaj proponuje szybki obiad ze szparagami i jajkiem w koszulce, bo te dwie rzeczy się wprost kochają. Do tego sznycle z indyka dla mięsożerców i obiad gotowy. Porcja na 3 osoby. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Szparagi z jajkiem poche 129

Blueberry Corner by "jagodzianka" Szparagi są bardzo smaczne, lekkie i zdrowe. Zawierają wiele witamin t.j. kwas foliowy (witamina B9), witamina C, E, β-Karoten oraz … Przeczytaj cały artykuł Post Szparagi z jajkiem poche pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Sałatka z łososiem, szparagami i jajkami przepiórczymi 220

obiadowa - u nas tak właśnie było! Świeżo, smacznie i zielono! Pysznie! Składniki: (2-4 porcje) świeży łosoś - 200 g,  200 g fasolki szparagowej, zielony groszek - dwie garści, zielone szparagi - pęczek, jajka przepiórcze - 6 sztuk, szczypiorek, bazylia, melisa, wczesne ziemniaki - 5 - 6 mniejszych sztuk, roszponka, pesto bazyliowe + oliwa z oliwek, sól, pieprz, ostra papryka, suszone płatki chilli Łososia umyć(...)oczyścić, przyprawić solą, pieprzem, papryką i płatkami chilli i usmażyć. Fasolkę, zielony groszek i szparagi ugotować. Ziemniaki pokroić w talarki i podgotować, odcedzić i odparować, następnie przesmażyć na oliwie na złoto brązowy kolor. Jajka ugotować - 2,5 minuty we wrzątku, następnie włożyć do zimnej wody, aby zatrzymać proces gotowania. Obrać i przekroić na połówki. Łososia podzielić na kawałki i rozdzielić

Plate of Joy
Grillowane szparagi z szynką szwarcwaldzką i jajkiem po benedyktyńsku 204

Idealne śniadanie? Smaczna kolacja? Proponuję przepis na szparagi grillowane z szynką szwarcwaldzką z dodatkiem jajka po benedyktyńsku. Sezon na szparagi uważam za otwarty! Czytaj więcej

Ana Mari's world
PIZZA Z PESTO I SZPARAGAMI 187

smaku Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Wszystkie składniki miksujemy za pomocą blendera, na końcu doprawiamy solą i pieprzem. dodatki: 7-10 ugotowanych zielonych szparagów 3 plasterki sera mozzarella 2 łyżki płatków migdałów Na cieście rozprowadzamy zielone pesto. Na nim układamy porozrywane w palcach plastry mozzarelli, ugotowane szparagi (końcówki obcinamy), całość posypujemy płatkami migdałów. Ciasto

bistro mama
ROLADKI DROBIOWE ZE SZPARAGAMI I MOZZARELLĄ 434

czasie sezonu na szparagi staram się jeść te warzywa tak często, jak to możliwe. Wczoraj pokazałam wam przepis na zupę szparagową , a dzisiaj przygotowałam roladki z piersi kurczaka nadziewane mozzarellą i szparagami. To danie może być bardziej dietetyczne, jeśli nie użyjecie do niego bekonu. Polecam :) Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy

Przepisy Aleksandry
Kotlety ryżowe z sosem szparagowo-czosnkowym 190

olej do smażenia Sos: 1 szklanka gęstego jogurtu 3 łyżki  majonezu 1 łyżka soku z cytryny 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 1/2 łyżeczki tymianku 5  główek szparagów sól i  pieprz do smaku Sposób przygotowania: Ryż ugotować do miękkości, przestudzić. Dodać do ryżu cała pokrojoną drobniutko zieleninę, czosnek przeciśnięty przez praskę i jajka.Wymieszać, doprawić sola pieprzem(...)tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron po około 3 minuty ( kotlety powinny się zarumienić ). Sos... Jogurt połączyć z majonezem, dodać  sok z cytryny, pokrojone drobniutko główki szparagów, czosnek i przyprawy.Dokładnie wymieszać i pozostawić do przemacerowania się smaków. Kotlety serwować ciepłe z zieloną sałatą i sosem. Smacznego

Gosia gotuje
Tarta z zielonymi szparagami i zieloną czubricą 154

taką tartę na cieście kruchym, ale na francuskie nie mogę narzekać. Na kruche najzwyczajniej w świecie nie mam teraz czasu :)Po drugie primo:Chociaż na pierwszy plan zdjęciowy wychodzą szparagi i pomidorki koktajlowe, to na miejsce w tytule zasłużyła sobie przyprawa z kuchni bułgarskiej - CZUBRICA. Poleciła mi ją znajoma, poszłam na targ i kupiłam. Zakochałam się w zapachu na zabój(...)Dodała tarcie zupełnie nowego smaku, idealnie skomponowała się z delikatnym smakiem szparagów. I od kilku dni na stałe zagościła w mojej kuchni.Czytaj więcej

bistro mama
Krem szparagowo-selerowy 112

osoby, których dzieci pozostały na Zachodzie,płaczą miasteczka gminne i powiatowe, bo młodych została garstka.I to nie w to akurat nie mogę uwierzyć.Uwierzyć nie mogę, że to właśnie szparagi są na najlepszej drodze do odwrócenia losów województwa! Na jednym "szparagowym" portalu przeczytałam:Opolskie szparagi zdobywają coraz większą popularność na Zachodzie Europy. Niemcy zaopatrują się tutaj

bistro mama
Risotto z białymi szparagami 132

przygotujecie je w niespełna pół godziny.  Składniki: 230 g ryżu do risotto 1 litr bulionu warzywnego 1 mała cebula 2 x 30 g masła 500 g białych szparagów 60 g sera grana padano 1 kieliszek białego wytrawnego wina sól pieprz Przygotowanie: Drobno siekamy cebulę i smażymy na maśle, na niezbyt mocno rozgrzanej patelni. Szparagi obieramy i kroimy

Smakowity Blog Kulinarny
Naleśniki jak w Manekinie, tylko lepsze, bo moje :) 1072

znajdziecie we wpisie  "Naleśniki na każdą okazję"  z 3. marca 2013 roku. Kolejnym krokiem jest wybór nadzień. My zrobiliśmy dwa rodzaje. Nadzienie 1 : rukola serek topiony śmietankowy szparagi marynowane suszone pomidory oliwki czarne szynka Nadzienie 2 : ser camembert szpinak (przesmażony z czosnkiem, pieprzem, z dodatkiem sera feta i papryczki chilli) pomidory suszone oliwki czarne łosoś Na środek naleśnika(...)kolei nakładamy wszystkie składniki: 1. rukolę, serek topiony, szparagi, oliwki, suszone pomidory, plasterek wędliny 2. szpinak, ser pleśniowy camembert, suszone pomidory, oliwki, plaster łososia Końce zawijamy do środka wokół nadzienia tak, by z naleśnika uformować prostokąt. Smażymy na małym ogniu łyżce oleju z obu stron. Polecam przykryć patelnię, wtedy zgromadzone ciepło ogrzeje nadzienie i rozpuści ser, bez obawy o przypalenie

Taste Of My Day
Jajecznica 219

nich to kiełbasa (boczek, wędzona szynka), cebula oraz szczypiorek. Przykłady możemy mnożyć, poniżej przedstawiam kilka dla inspiracji: - grzyby leśne, można je zastąpić pieczarkami - ser żółty - pomidory bez skórki, cukinia, szparagi, młody groszek, opieczona i pozbawiona skórki papryka - pietruszka, koper, kolendra, bazylia - jako alternatywa dla popularnego szczypiorku - krewetki, czosnek - ser feta Jako ciekawostkę powiem, że dodanie odrobiny mleka lub śmietanki(...)zamiast jajecznicy. Podajemy tak jak lubimy najbardziej - ja tradycyjnie z pomidorem :) Smacznego! 2. Jajecznica a'la śródziemnomorska  jajka cukinia pieczarki oliwki pomidory suszone ser feta opcjonalnie: papryczka chilli, szparagi marynowane tłuszcz Warzywa kroimy tak jak lubimy, ja w jajecznicy preferuję niewielkie kawałki dodatków, dlatego pokroiłam je w kostkę. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy pokrojoną cukinię, pieczarki i papryczkę chilli

Taste Of My Day