Składniki na 4-6 porcji: około 500 g batata (jeżeli akurat nie masz, lub nie lubisz to użyj pół ma pół marchewki i zwykłych ziemniaków) pęczek około 500 g szparagów kilka liści kafiru (od biedy trawa cytrynowa) sok z jednej cytryny puszka (400 ml mleka kokosowego) łyżka ububionej mieszanki przypraw typy garam masala, korma Dobrej jakości suszone liście(...)się zupy. Wymieszaj i gotuj jeszcze 2-3 minuty na maleńkim ogniu. Podaj np. z podsmażonym tofu lub makaronem ryżowym. Smacznego! Artykuł Wariacja na temat taskiej zupy ze szparagami pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfFollow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Mamy dla was naszą niesamowitą zupę szparagową. Zupa jest kremowa i słodka. Sprawdź naszą białą kremową
CRAVEmonkeyzimno tj. z rzepaku, lnu, lnianki, z pestek dyni, z orzecha laskowego i wiele innych) dodałabym tutaj również awokado, które może pełnić rolę zdrowego tłuszczu Zielone pesto ze szparagami i grana padano: - 1/3 pęczka koperku - 1/3 pęczka natki pietruszki - garść szpinaku - garść liści kolendry - 2 łyżki startego na tarce grana padano - około 4 - 5 zielonych obranych szparagów - 3 ząbki zielonego
SMYKWKUCHNIwiosnę! O tej porze roku pojawiają się nowalijki, które wnoszą do naszej kuchni niezwykły powiew świeżości oraz bogactwo smaku i kolorów. Zwiastunem wiosennych smaków są chrupiące, jędrne i delikatne szparagi. Bardzo cenię je za niezwykłe wartości odżywcze, nisko kaloryczność oraz wspaniałe walory smakowe. Dają […] Artykuł Wytrawna tarta ze szparagami i prosciutto pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni
Wędrówki po kuchniWiosna to magiczna pora roku, kiedy wszystko wokół budzi się do życia, nabiera koloru i smaku. Pojawiają się pierwsze, długo wyczekiwane nowalijki w tym szparagi - wiosenny smak luksusu! Niezwykle smaczne, niskokaloryczne i bardzo zdrowe. Świetnie komponują się kolorystycznie i smakowo z truskawkami, o […] Artykuł Sałatka ze szparagami, wędzonym twarogiem i dressingiem truskawkowym pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni
Wędrówki po kuchniOstatnio dostałam świeże szparagi i świeże jajka, więc postanowiłam przygotować szybką i smaczną klasykę. Przez wiele lat myślałam, że przygotowanie sosu holenderskiego jest bardzo trudne i unikałam go. Ale gdy zrobiłam pierwszy raz, przepadłam. Dziś zorientowałam się, że do tej pory nie opublikowałam przepisu, więc spieszę nadrobić ten brak. Wierzcie mi - warto przygotować go sobie od czasu do czasu 😊😋 Trzeba(...)podnieść miskę nad garnkiem i miksować w powietrzu), by żółtko się nie ścięło. Gdy masa będzie puszysta i nabierze konsystencji kremowego sosu, zakończyć miksowanie. Sos podawać ze smażonymi główkami szparagów
Weekendy w domu i ogrodzieSkładniki: 160 g łososia bez skóry 1 cebula 100 g ryżu 250 g szparagów 2 łodygi selera naciowego ok. 1,5 szklanki bulionu, może być z kostki 1/2 kubeczka skyru, jogurtu … Czytaj dalej Ryż z łososiem i szparagami
czarrna od kuchnicukru 55 g ciepłej wody Dodatki: 100 g twarogu chudego 4 liście czosnku niedźwiedziego sól, pieprz 3 łyżki tartego żółtego sera 6- 7 szparagów kawałek czerwonej papryki 1 jajko łyżka kaparów natka pietruszki, kiełki lub szczypiorek do dekoracji Wymieszaj drożdże z cukrem i ciepłą wodą. Dodaj mąkę, oliwę i sól(...)formuj koło z wgłębieniem i rantami. W tym czasie zmiksuj twaróg, czosnek niedźwiedzi (może być suszony), sól, pieprz i łyżkę tartego sera a następnie posmaruj ciasto przygotowaną masą. Ułóż szparagi, wbij jajko a wierzch posyp pokrojoną w drobną kostkę papryką, kaparami oraz żółtym serem. Piecz ciasto w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25- 30 minut, do zarumienienia spodu
Mango PapajaSzparagi. To jest danie, do którego jeszcze nie udało mi się przekonać moich dzieci. Które niemniej podbiło moje serce i moje podniebienie. Niemniej…. Moja młodsza córeczka zapytała się po prostu: Mamo, czy dzisiaj są dżdżownice na obiad? Bo ona owszem lubi dżdżownice, takie żywe. Bo w przedszkolu dowiedziała się, … Artykuł Jak gotować szparagi: białe i zielone? pochodzi
MODA NA BIOnaszej pomysłowości i preferencji smakowych. Do tego sushiritto tym razem wykorzystałam: wędzony serek tofu olej ryżowy sos teryaki paluszki krabowe kremowy serek (Philadelphia) majonez sos sriracha ostry świeże szparagi świeża marchewka ogórek szczypiorek kolorowa sałata Wykonanie RYŻ Ryż płuczemy pod bieżąca wodą, delikatnie pocierając ziarna palcami. Zalewamy wodą i ostawiamy na około godzinę. Następnie doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy(...)talerz. Marchewkę obieramy i kroimy w cienkie paski, tzw. julienne lub korzystamy ze specjalnej obieraczki. Ogórka nie obieramy (ale pozbywamy się pestek) i kroimy w cienkie paski. Szparagi wrzucamy na wrzątek, gotujemy 2 minuty i szybko schładzamy. Z paluszków krabowych przygotowujemy tatar, kroimy paluszki w bardzo drobną kostkę, doprawiamy sosem sojowym, sosem sriracha, majonezem. SUSHIRITTO Przygotowujemy miseczkę
Tajemnice Smakufilety z warzywami. Możecie też zrezygnować z kurczaka i zrobić pyszne spaghetti wegetariańskie. Składniki: 2 małe filety z kurczaka 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1/2 małej cukini 6 szparagów Garść pomidorków koktajlowych 1/2 szklanki sosu marinara (według tego przepisu) lub passata pomidorowej 1/3 opakowania makaronu spaghetti 1 łyżka oliwy 2 łyżeczki oregano 2 łyżeczki cebuli w proszku 2 łyżeczki(...)marinara użyj zwykłej passata. Dopraw ją tylko solą i pieprzem oraz odrobiną cukru. Krok 2 Umyj warzywa. Pokrój papryki w paski a potem w kostkę. Cukinię w ćwierć talarki. Szparagi w dwucentymetrowe kawałki (wcześniej odłam zdrewniałe końcówki). Krok 3 Filety osusz ręcznikiem lub ściereczką. Posól, popieprz i posyp z obydwu stron łyżeczką suszonej cebuli i czosnku. Krok 4 Nagrzej piekarnik
Niedzielny kucharzsezon szparagowy to do końca, do ostatniego szparaga na starganie u mnie królują w kuchni i na talerzu. Jeszcze jest ich sporo więc polecam wykorzystać przepis, teraz jak jest tak gorąco i nie chce się długo stać przy kuchni. Ma być szybko, smacznie i pożywnie i tu tak jest. Szparagi smażone. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieRisotto ze szparagami i pomidorami to pomysł na rewelacyjny, sezonowy obiad w śródziemnomorskim stylu. Artykuł Risotto ze szparagami i pomidorami pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl
Pogotujmy.plSkładniki: 6 jajek 1/2 pęczka zielonych szparagów kawałek czerwonej papryki kawałek cukinii 5 dkg wędliny sól, pieprz, curry szczypiorek Przygotowanie: Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki, resztę pokroić w krążki, paprykę, … Czytaj dalej Omlet działkowca
czarrna od kuchni