Przedstawiam przekąskę, która najszybciej znika z imprezowego stołu. :-) Efektowne mini hamburgery przyciągają wzrok, uwagę gości i co ważne - smakują jak prawdziwe, duże hamburgery, z tą różnicą
Szefowa kuchniNa pomysł jego zrobienia wpadłam kiedy mój chłopak chciał kupić w sklepie puszkę paprykarzu szczecińskiego. ;-) Po co jeść papkę o niewiadomym składzie skoro paprykarz szczeciński z
Szefowa kuchniŁosoś często gości na naszym stole a ja staram się by nie był nudny. Przerabiam go na dziesiątki różnych sposobów, mniej trafionych (których nie publikuję na
Szefowa kuchniPolędwiczki wieprzowe w boczku są szybkie i niewymagające. :-) Kruche mięso, wędzony boczek, ser i miodowo-musztardowa marynata tworzą spójną, wzajemnie uzupełniającą się całość. Można przygotować je
Szefowa kuchniSkoro mięso mielone może być dodatkiem do pizzy dlaczego nie można by nadać kotletom mielonym smaku pizzy? ;-) Mój pomysł okazał się strzałem w dziesiątkę, bo te
Szefowa kuchniŁosoś pod serową kołderką tak nas zachwycił, że powtarzaliśmy go nie raz, nie dwa... ;-) By danie było smaczne konieczny jest tu twardy, długodojrzewający ser, którego smak
Szefowa kuchniPo kaszę kuskus sięgam zazwyczaj wtedy kiedy brak mi czasu, chęci lub cierpliwości do gotowania zwykłej kaszy. Wystarczy zalać ją wrzątkiem, połączyć z dodatkami i gotowe
Szefowa kuchniSerek mascarpone zazwyczaj używamy do kremów i słodkich wypieków. Warto pamiętać o nim również przy obiedzie, zwłaszcza makaronach, bo np. sosy z jego udziałem są bardzo
Szefowa kuchniJakiś czas temu zostałam poproszona o przetestowanie patelni niemieckiej marki WOLL Cookware. Nie ma lepszego i bardziej pewnego sposobu na sprawdzenie jakości, użyteczności sprzętu kuchennego niż
Szefowa kuchniJestem absolutną fanką połączenia łososia i chrzanu, stąd zrodził się pomysł na taką przekąskę. :-) Żeby było szybciej, zamiast wypiekać kruche babeczki możemy kupić gotowe w sklepie
Szefowa kuchniPieczone pierogi są świetną przekąską. Można zrobić ich większą ilość i zaraz po ostygnięciu zamrozić. Rozmrożone smakują jak świeże, stanowią świetny dodatek do warzywnych zup a
Szefowa kuchniKolejne święto? Wszystkie sklepy zamknięte? Gdzie kupić świeże bułki? Wystarczy chwila czasu i chęci aby zrobić własne bułki. ;-) My wykorzystujemy je przede wszystkim kiedy produkujemy domowe
Szefowa kuchniBardzo serowa zupa z lekką nutą ostrości. Kremowa, ciężka, dość m uląca, przez co nie można zjeść jej dużo na raz. Z chrupi ącą bagietką czosnkową
Szefowa kuchniPrzed nami Sylwester - czas szampańskiej zabawy i niezliczonych przekąsek na stołach. ;-) Ja część z nich zamierzam przygotować już dziś. Poniżej przedstawiam kilka szybkich i niezawodnych propozycji
Szefowa kuchniPrzedstawiam nieco inną wersję spaghetti. Bardz iej gęste niż tradycy jny sos , z dodatkiem pieczarek. Niezmie nny p ozostał fa kt, że najlepej smakuje z makaronem
Szefowa kuchni