Przedstawiam kolejny przepis na kruche babeczki, tym razem z moją wersją popularnej sałatki Waldorf. :-) Sałatka gościła już na blogu: TUTAJ . A napełnienie nią kruchych babeczek dało
Szefowa kuchniNowy Rok to i nowe postanowienia. Najważniejsze z nich - odchudzić kuchnie. ;-) W związku z tym proponuję dziś gotowane pulpety w lekkim, paprykowym sosiku, bez dodatki mąki
Szefowa kuchniRoladki mięsne, nadziane mięsem, owinięte mięsem... Zdecydowanie dla miłośników mięcha. :-) Faceci będą zachwyceni! Myślę, że nie muszę specjalnie zachwalać tego dania, bo na pewno znajdzie swoich
Szefowa kuchniTegoroczny Sylwester obfitował w różnego rodzaju przekąski, wtedy też odkryłam ptysie na słono a moje zauroczenie nimi trwa do dziś. :-) Pasta szynkowa pojawia się tu również
Szefowa kuchniMuffinki zna każdy i myślę, że większość z nas ma w domu ma formę do muffinek. :-) Ja piekę je w awaryjnych sytuacjach, kiedy dostaję telefon, że
Szefowa kuchniZnałam już śledzie z marchewką, ale nie w takiej wersji. W tej mi znanej marchewka dodawana jest do śledzi i cebuli a całość zalana olejem. W
Szefowa kuchniPrzedstawiam moją wersję popularnej, bardzo prostej i szybkiej do zrobienia sałatki Waldorf. Oryginalnie powinny znaleźć się w niej orzechy, ja zastąpiłam je płatkami migdałów. Dodatek winogron
Szefowa kuchniRoladki z tortilli robimy dość często jako przekąski, bo są banalne w przygotowaniu, szybkie i smaczne. Ta wersja jest zdecydowanie moją ulubioną. Podpatrzyłam ją na jednej
Szefowa kuchniJeśli sałatka śledziowa, to koniecznie z burakiem. Kojarzy mi się ze Świętami, bo tylko wtedy pojawiała się na naszym stole, choć moja wersja jest nieco inna
Szefowa kuchniDanie wywodzące się z wielkopolski. Szybkie i przede wszystkim tanie, czyli stereotypowo idealne dla poznaniaków. :-) Ziemniaki gotowane w mundurkach mają inny smak niż te gotowane przez
Szefowa kuchniZawijaski z ciasta francuskiego przygotowuję dość często, przede wszystkim dlatego, że są szybkie i banalne w wykonaniu a do tego bardzo smaczne. :-) Ser i wędliny mocno
Szefowa kuchniJeśli nie zaopatrzyliście się jeszcze w foremki do rurek koniecznie to zróbcie. :-) Dotychczas przygotowywałam je w wersji na słodko, z kruchego ciasta i dopiero niedawno wpadłam
Szefowa kuchniTo pierwszy królik, jakiego przygotowywałam. W smaku trochę jak kurczak, chociaż mięsa było zdecydowanie mniej. I podobno trudno przyrządzić go dobrze, ale mi się chyba udało
Szefowa kuchniNie mam pojęcia dlaczego zrobienie domowego sushi przeraża większość gotujących. ;-) To naprawdę łatwe, szybkie i przyjemne. Dodatkowo tanie w porównaniu do zjedzenia go na mieście. Moja
Szefowa kuchniNa pewno zdecydowana większość kojarzy rybę po grecku, czyli rybę usmażoną w panierce i tłuszczu, przykrytą podsmażonymi warzywami. Ja przedstawiam dziś przepis na jej lżejszą wersję
Szefowa kuchni