szaszłyki - 3186 przepisów (strona:123/213)

Ciasto Zielone Jabłuszko 2211

mlekiem, gdyby masa była zbyt gęsta dodajemy więcej mleka, do uzyskania płynnej konsystencji *** *** Z płynnej masy czekoladowej wykonujemy na śmietanie za pomocą małej łyżeczki cienkie paseczki *** *** Następnie patyczkiem do szaszłyków przeciągamy w poprzek, raz w jedną a raz w drugą stronę, przez całą szerokość blaszki aby rozmazać trochę położone już paseczki . Całą „operacje” trzeba wykonać gdy czekolada jest jeszcze płynna

Blog z Apetytem
Ziemniaki z grilla na patyczkach. Szaszłyki ziemniaczane. 203

lekko spieczoną skórką. Pasują doskonale do wszystkich grillowanych mięs i lekkich sałatek. Polecam :) Składniki - ziemniaki  ( polecam równej wielkości ) - sól, czosnek mielony, papryka czerwona mielona, majeranek - olej - patyczki do szaszłyków Wykonanie Wyszorowane ziemniaki gotuję w skórkach ok 8 minut, studzę. Nabijam na patyczki. Przy pomocy pędzelka z każdej strony smaruję olejem. Obsypuję kolejno : solą, mielonym czosnkiem, papryką i roztartym majerankiem

Kuchnia z widokiem na ogród
Szaszłyki z kurczakiem i papryką 124

Must have sezonu grillowego czyli szaszłyki. A co na nich będzie to już kwestia gustu. Ja proponuję połączyć delikatne mięso z piersi kurczaka, boczek i warzywa. Kurczaka marynujemy wcześniej w jogurcie aby był soczysty i kruchy. Grillujemy na klasycznym grillu lub patelni grillowej. Czas przygotowania nie uwzględnia marynowania

Milion Smaków
Trójkąty kruche - ciastka 122

boków. Przyłożyć papierem do pieczenia i wyrównać ciasto dnem szklanki. Całość musi być równa i gładka. Odwrotną stroną noża nie przecinając ciasta zaznaczyć 8 równych trójkątów. Patyczkiem do szaszłyków zrobić w każdym trójkącie 9 dziurek. Schłodzić ciasto w lodówce przez około 30 minut. Piec w piekarniku nagrzanym do 150 stopni C przez około 1 godzinę. Ciasto musi być rumiane

O kuchni z uczuciem
Suszone śliwki Lucyny Ćwierczakiewiczowej 187

ściereczką, aby pozbyć się nalotu, czyli barwy. Następnie wyjmujemy z każdej pestkę. Autorka radzi aby śliwkę lekko naciąć i wyjąć pestkę. Ja nie nacinałam śliwek. Posłużyłam się patyczkiem do szaszłyków, wkładając go w miejsce gdzie był ogonek śliwki i wypychając pestkę na zewnątrz. Chodzi o to aby śliwka pozostała w miarę w całości a tylko powinno pozostać pęknięcie po wyjęciu

Leśny Zakątek
Krewetki z czosnkiem, chili i kolendrą 298

też zachęcam Was do odwiedzenia innych smacznych przepisów z ich użyciem. Przepisy z użyciem krewetek: Krewetki w cieście piwno-kokosowym Czosnkowe krewetki z ryżem Risotto z krewetkami i cukinią Szaszłyki z krewetkami i ananasem grillowane na patelni Potrawka z krewetek Jeżeli nie możesz przekonać się do krewetek, przygotuj je w takiej wersji, gwarantuję, że to danie sprosta Twojemu podniebieniu Przepis

Kuchnia Bazylii
Grillowana jagnięcina – najlepszy przepis 176

miesiącach z rzeki”. Taki kolor jest fuuu i tak nie robimy. Operujemy płomieniem, temperaturą, miejscem na kratce grillowej. Tej marynaty możecie użyć do żeberek i mięsa na szaszłyki. Jeśli zamiast oleju dacie jogurt, będziecie mieli idealną marynatę do kurczaka. Za’atar kupicie tutaj: arabskie.pl oraz tureckisklep.pl   Post Grillowana jagnięcina – najlepszy przepis pojawił się poraz pierwszy

ladykitchen
Konfitura z wiśni z cynamonem i goździkami 155

cynamonem i goździkami Wiśnie płuczemy i drylujemy starając się nie opryskać sokiem siebie i przy okazji całej kuchni. Można to zrobić korzystając z drylownicy, albo... zwykłym patyczkiem do szaszłyków. Każdy sposób jest dobry, żeby osiągnąć cel. Wydrylowane wiśnie układam w płaskim naczyniu i każdą z warstw przesypuję cukrem. Dodaję laski cynamonu, goździki, całość zasypuję ostatnią warstwą cukru, zakrywam pokrywą

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
ciasto fale dunaju z wiśniami 631

rondelka. Wstawiamy na ogień, podgrzewamy i mieszamy, aż składniki się połączą w jednolitą masę. Gotową zestawiamy z ognia, chwilkę mieszamy i wykładamy na masę budyniową. Opcjonalnie patyczkiem do szaszłyków robimy esy floresy. Całość najlepiej schłodzić w lodówce

Domowy Smak Jedzenia
Cielęcina – jak ją przygotować? Dlaczego warto sięgać po nią częściej? 236

znaleźć takie partie jak udziec przedni, udziec tylni, polędwica, comber i podroby. Kiedy kupimy już odpowiedni kawałek mięsa, najlepiej poszukać prostego przepisu, takiego jak kotlety cielęce podawane z warzywnymi szaszłykami i zieloną salsą (świetny, prosty przepis na tę potrawę można znaleźć TUTAJ ). Na kotlety najlepiej nada się polędwica lub udziec. Ponieważ jest to mięso o delikatnym smaku, świetnie sprawdzą się

codojedzenia
Sałatka z arbuza i awokado do grilla 217

arbuza to idealna przystawka do grilla. Po co jeść chleb, po co makaron, kasza, ryż, kiedy sałatkę można zrobić dosłownie w 5 minut i ze smakiem zjeść z grillowanymi szaszłykami . Uwielbiam ogród latem, bo znajdę w nim wszystko co potrzebuję do sałatki z wyjątkiem oczywiście arbuza… Sałatki są zdrowe i pyszne…O tym przekonałam Was chyba dawno, sądząc

codojedzenia
Piątek: Kurczak po toskańsku w kremowym sosie 353

przesuwając kurczaka po patelni. Odwróć na drugą stronę i smaż w taki sam sposób przez kolejne 15 minut. Sprawdź, czy mięso jest usmażone: nakłuj udka cienkim nożem lub patyczkiem szaszłyków. Jeślo wypłynie przezroczysty, klarowny sos, mięso jest wysmażone. Jeśli nie, potrzymaj je jeszcze na patelni a potem zdejm i przełóż do osobnego naczynia. Krok 2 Na tłuszcz wytopiony z kurczaka

Niedzielny kucharz
Grillowany kurczak z pikantnym sosem morelowym 114

zredukuje się. Jeśli preferujecie gęstsze sosy pod koniec gotowania można dodać łyżeczkę mąki kukurydzianej. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu. Kurczaka nadziewamy na patyczki od szaszłyków. Grillujemy na patelni grillowej bądź grillu elektrycznym. Podajemy z ryżem i sosem morelowym. * do przygotowania dania użyłam świeżego, 100% soku pomarańczowego z miąższem ** opcjonalnie, jeśli lubicie gęstsze sosy By Małgorzata Hert

Wędrówki po kuchni
PĄCZKI SEROWE 140

formujemy pączki. Mini pączki przykrywamy ściereczką, by nie wyschły. Na rozgrzanym tluszczu smażymy partiami pączki. Smażymy aż się ładnie i równomiernie zrumienią z każdej strony obracając je patyczkiem do szaszłyków. Gotowe odsączam na papierowym ręczniku i posypuję cukrem pudrem. Przepis pochodzi stąd SMACZNEGO

Zasmakuj Kuchni
Ciasto z cukinii z borówkami 157

blat, żeby pozbyć się powietrza uwięzionego w formie przez ciasto. Wstaw do piekarnika. Piecz 40-45 minut. Sprawdź, czy jest dobrze upieczone nakłuwając ciasto w kilku miejscach patyczkiem do szaszłyków. Jeśli patyk jest suchy, ciasto jest gotowe. Jeśli przylepią się do niego drobinki ciasta, wstaw jeszcze na 4 minuty do piekarnika. Artykuł Ciasto z cukinii z borówkami pochodzi z serwisu

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję