Tworząc ten przepis miałam przed oczami krem paprykowy stworzony przez Andrzeja Polana w programie w programie Polska ze smakiem. Tarta wyszła obłędna i mimo, że na
Wielki apetytNa moim blogu znalazła się już nie jedna tarta- to fakt. Chodzą nawet takie słuchy, że w pieczeniu tart kolokwialnie mówiąc "daję radę". Pomyślałam, że tym
Wielki apetytIdealny, pełny smaku, aromatyczny i gotowy w zaledwie 10-15 minut. Tak powinien wyglądać każdy posiłek. Świetnie sprawdza się na imprezach, romantycznych kolacjach we dwoje, gdy
Wielki apetytOkres majowy od kilkunastu lat nieodłącznie kojarzy się z grillem czy ogniskiem. Sałatka serowo - pomidorowa z odświeżającą bazylią jest idealnym dodatkiem zarówno by zabrać ją do
Kuchnia PROzdrowotnaOd jakiegoś czasu przepis na tę sałatkę krąży w sieci. Korzystając z okazji zrobiłam swoją wersję na Święta Wielkanocne. Oczywiście można ją zrobić na inną okazję
Ewa w kuchniBardziej nazwałabym je paluchami ale to jednak są chleby. Zobaczyłam je na włoskiej liście lutowej Panissimo "Na zakwasie i na drożdżach" i postanowiłam je
Moje Małe CzarowanieGalaretkowiec to ciasto na zimno, które wygląda bardzo efektywnie, a zarazem nie wymaga użycia piekarnika ani robota kuchennego. Ciasto idealne dla osób, które lubią lekkie smakołyki
UgotowaćPaszteciki z mięsem są to drożdżowe małe wypieki nafaszerowane mięsnym nadzieniem. Idealnie pasują do kubka gorącego barszczu. Po upieczeniu możecie je zamrozić. Dzięki temu, gdy
UgotowaćNa zabawę sylwestrową wśród grona znajomych polecam przygotować sałatkę z kiełkami fasoli mung, ananasem, kukurydzą i piersią z kurczaka. Na pewno zasmakuje osobom, które lubią sałatki
UgotowaćKupiłam szynkę szwarcwaldzką bo chodziła za mną i wołała: "Weź mnie!". No to wzięłam... I wczoraj, w ramach zwolnienia lekarskiego i może trochę z nudów, wymyśliłam
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comTa sałatka należy do jednych z moich ulubionych. Uwielbiam smak pieczarek pod każdą postacią: mogą być smażone na maśle, nadziewane lub jako farsz do mięsa. Tym
tojestpyszne.blogspot.comCzas na śledzia. Bardzo pyszna przekąska uwielbiana przez wielu. Ja również zaliczam się do tego grona. Śledzik w tej odsłonie bardzo mi smakuje, więc podzielę się
tojestpyszne.blogspot.comKolejna odsłona śledzika. Bardzo efektowny wygląd, a smak wyśmienity. Składniki: 2 płaty śledziowe 4 średnie czerwone cebule 20 ml soku z buraków 1 łyżka octu balsamicznego
tojestpyszne.blogspot.comSkładniki: 5 jajek 3 duże pieczarki szczypiorek majonez sól i pieprz Sposób gotowania jajek na twardo odziedziczyłam po mojej teściowej. Jajka myjemy, wkładamy do zimnej wody
tojestpyszne.blogspot.comSkładniki: 5 jajek tuńczyk w kawałkach(1/2 puszki) ser żółty (1 plaster pokrojony w drobną kostkę) 1 łyżka jogurtu naturalnego natka pietruszki sól i pieprz oliwa
tojestpyszne.blogspot.com