Nowy Rok bywa dniem, w którym modlimy się, aby nasze głowy przestały pulsować, a żołądki wróciły na swoje miejsce. A to wszystko przez huczne pożegnanie Starego
W kuchni KatieRok 2014 był dla mnie rokiem przełomowym. Pracowałam, obroniłam magistra, wyprowadziłam się ponad 1000km od domu. Wiadomo, że czasem popełniamy błędy, ale wierzcie mi, nic nie
Kitchens AlphabetSylwestrowa noc coraz bliżej, w związku z tym trzeba pomyśleć o przekąskach dla gości. Tym, którzy zostają dzisiaj w domach i czekają na gości, proponuję
W poszukiwaniu inspiracjiNiech Nowy Rok zabłyśnie dla Was tęczy koloramiI rozsypie się nad głowami szczęście i uśmiechów mocI niech zostanie na 12 miesięcy z WamiNie tylko w tą
Kredowe MenuZobaczcie jakie przepisy polecamy na pożegnanie roku i przywitanie nowego w gronie rodziny, przyjaciół, znajomych z grilla, zimowego grilla.Grillowane krewetki JumboTe marynowane krewetki z grilla są
naRuszcieOdkąd obejrzałam program „Wiem, co jem” na temat pasztetów zrozumiałam, że nigdy więcej nie tknę sklepowego. W związku z tym już kilka razy piekłam swój. Efekt
Kolizje SmakówCiasto z miodem i orzechami, przełożone masą grysikową to nie jest propozycja dla tych co na diecie ;-), choć muszę przyznać, że ciasto nie jest zbyt słodkie
Kulinarne przygody GatityMam nadzieję, że Święta minęły Wam równie spokojnie i radośnie jak mnie ;) Odwiedziliśmy obie nasze rodziny i najedliśmy się chyba na cały przyszły rok (słodkości na
Ratunku obiadKarnawałowe kuleczki z kurczaka to świetna przystawka podawana na zimno która tylko zaostrzy apetyt na danie główne. Składniki na ok 32-35szt : 150 g gotowanej
Mechanik w kuchniPyszne, bardzo łatwe koreczki z szynką i czosnkowym serkiem z bazylią. Zrobi każdy - smakować będą wszystkim :) SKŁADNIKI (na 28 koreczków) 200g szynki konserwowej - 14 plasterków 150g
Moje Kuchenne RewelacjeDziś wracam do Waszego ulubionego działu, czyli do wędlin domowych. To one własnie cieszą się największą popularnością na blogu. Póki co, nie będzie zbyt dietetycznie
Kulinarne przygody GatityAntipasto z języka włoskiego oznacza dosłownie “przed posiłkiem”. To nic innego jak przystawka serwowana we włoskich restauracjach (i domach) przed daniem głównym. Dla zaostrzenia
W kuchni KatiePomarańczowa panna cotta z syropem pomarańczowym jest delikatna, lekka i mniej kaloryczna od tej oryginalnej panny cotty na słodkiej śmietance. Tym razem zainspirowana książką „Kuchnia fit
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPrzedstawiam Wam przepis na paszteciki z kapustą i pieczarkami , które świetnie nadają się do podania w Sylwestrową Noc :-) Polecam podawać je z czerwonym barszczem na ciepło
Anielska Kuchnia Ani