W ferworze przygotowań do świąt namawiam Was do poświęcenia kilku minut na zrobienie ekspresowego likieru kawowego, który z pewnością umili Wam niejeden wieczór. Ładnie zapakowany może
To co lubię - gotuję i polecamCzęsto pytacie do czego wykorzystać białka, które zostają po przygotowaniu np. kruchego ciasta. Ja wykorzystuję je do zrobienia bezy, którą potem można przełożyć ulubionym kremem, upiec
To co lubię - gotuję i polecamRolada szpinakowa to świetna propozycja dla tych, którzy lubią szpinak, a także dla tych, którzy chcą go polubić. Roladę przygotowuje się bardzo szybko i prosto. Idealna
To co lubię - gotuję i polecamDzisiaj przepis na jajka faszerowane na zielono. Z dodatkiem czosnku niedźwiedziego, który jest hitem tego sezonu, lub jeśli nie przepadacie za jego smakiem możecie dodać liście
To co lubię - gotuję i polecamPyszne, delikatne, lekkie mini omleciki biszkoptowe z kremem i owocami to propozycja dla tych, którzy mają ochotę na coś słodkiego, łatwego do zrobienia w krótkim czasie
To co lubię - gotuję i polecamPrzepis na ogórki małosolne, które pewnie wiosną i wczesnym latem pojawiają się w każdym domu. My je uwielbiamy, kiedy jedne się kończą wstawiamy kolejne. Najlepsze są
To co lubię - gotuję i polecamPrzepis na mini kanapeczki imprezowe, idealne na przyjęcia zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych. To także świetny pomysł na małą przekąskę w takie upalne dni
To co lubię - gotuję i polecamDzisiaj deser na zakończenie wakacji i jednoczenie na rozpoczęcie roku szkolnego. Udało mi się kupić dzisiaj świeże, polskie truskawki, ale że taki upał więc przygotowałam szybki
To co lubię - gotuję i polecamDelikatny, aksamitny krem jajeczny z chrupiącą warstwą ze skarmelizowanego cukru. Deser, który od jakiegoś czasu jest moim ulubionym deserem. Ja dodałam do niego lekko kwaśne owoce
To co lubię - gotuję i polecamPrzepis na pyszny domowy tort. Tort z dodatkiem owoców sezonowych oraz delikatnym kremem z batoników milky way. Raz w roku robię tort dla ukochanej osoby czyli
To co lubię - gotuję i polecamSajgonki to jedne z wielu najpopularniejszych dań azjatyckich. Chyba każdy je próbował i większość lubi. Sajgonki to nazwa używana w Polsce, w Wietnamie nazywane są nem
Oryginalny smakPyszny pomysł na jajka faszerowane – do tego przepisu wykorzystałam ser feta i bazyliowe pesto. Można zachwycić się tym połączeniem smaków! Jajka faszerowane serem feta i
Via GustoZapiekanka ziemniaczana z farszem mięsno-warzywnym Zapiekanka ziemniaczana, to wspaniały pomysł na obiad dla całej rodziny, jedno z dań na przyjęcie lub dodatek na grilla. Prosta
Słodkie okruszkiPizza na bogato – domowa pizza na dużą blachę Dziś przepis na pizze na bogato. Duża pizza na dużą blachę, a do tego duża ilość kolorowych
Słodkie okruszkiZnana i bardzo lubiana sałatka Cezar. Świetna opcja jako przystawka na imprezę .Podana w pucharkach bardzo ładnie prezentuje się na stole. Na każdą porcję 2
Andzia Pichci