Rolada szpinakowa to świetna propozycja dla tych, którzy lubią szpinak, a także dla tych, którzy chcą go polubić. Roladę przygotowuje się bardzo szybko i prosto. Idealna na imprezę czy lekką kolację, a także jako przystawka na Wielkanocny stół. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem Składniki 200 g szpinaku mrożonego, rozdrobnionego – ( 450 g szpinaku mrożonego) 2 czubate łyżki mąki 4 jajka (oddzielnie białka i żółtka) 50 ml mleka ½ łyżeczki sol... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Witaj! Mam na imię Joanna.