Składniki na 4 porcje: 150 g makaronu świderki 1 łyżka oleju 1 łyżka masła 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 mała cukinia (ok. 250g) 1 czerwona papryka puszka pomidorów kilka sztuk pomidorków koktajlowych kulka mozzarelli sól, pieprz 1/2 łyżeczki suszonego oregano do dekoracji świeży tymianek Makaron ugotować krócej niż al dente. Odcedzić. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy, zeszklić
Moja Galeria Smakuwrzucić go na patelnię. Dodać na patelnię połowę natki pietruszki oraz czosnek. Całość wymieszać. Podawać gorące. Ewentualnie posypać startym parmezanem lub grana padano. ----------- Podobne: Zapiekanka z dynią i kurczakiem Świderki z cukinią Kokardki z dynią i warzywami
Weekendy w domu i ogrodzieTradycyjne włoskie pesto przyrządza się z bazylii. Proponuję pesto z innego zielonego warzywa - brokuł. Jest zdrowe, zielone i naprawdę smaczne. Składniki: różyczki brokuł oliwa z oliwek makaron np.świderki Lubelli garść pestek dyni parmezan 2-3 ząbki czosnku sól,świeżo zmielony czarny pieprz Brokuły umyłam i pokroiłam na mniejsze części. Podgotowałam je w osolonej wodzie przez około 5 minut
potrawyregionalneSzybka i pożywna sałatka, jedna z ulubionych mojego męża. Składniki: słoik mieszanki sałatkowej (groszek, kukurydza, marchewka) 3 ogórki kiszone 1 duża pierś z kurczaka 2 szklanki makaronu świderki czerwona papryka 1/2 cebuli 5 łyżek majonezu 1 mały kubek jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku szczypta chili sól pieprz łyżka oleju Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić solą
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniabyła mdła ale miała wyraźny, lekko ostro-słodki smak. Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 5 kawałków papryki konserwowej 2 puszki tuńczyka w oleju puszka kukurydzy 1/2 szklanki rodzynek szklanka makaronu świderki 150 ml jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku sól, pieprz Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku, odcedzić i wystudzić. Kukurydzę i tuńczyka odsączyć. Paprykę pokroić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaopakowanie makaronu omnomnom świderki 6 skrzydełek 1 marchewka 1 cebula majeranek listek laurowy ziele angielskie oregano bazylia 3 łyżki koncentratu pomidorowego 200 ml śmietany natka pietruszki koperek sól pieprz Skrzydełka umyć, zalać woda , dodać marchewkę i cebulę przyprawić majerankiem, oreegano, bazylią. Dodać listek i ziele angielskie i ugotować do miękkości. Śmietanę wymieszać z koncentratem i dodać do zupy. Posypać
Gotowanie jest łatweMakaron świderki (mogą być też rurki, kokardki, muszelki) Mięso mielone wieprzowe 500 g Pasta pomidorowa 200 g Cebula 2 główki Ser żółty 200 g Pomidory cherry 100 g Śmietana kilka łyżek Pomidory suszone 10 sztuk Przyprawa do mięsa mielonego Bazylia suszona Najpierw myjemy pomidorki i przekrajamy na połówki Potem obieramy cebule kroimy
Klaudynkowa kuchniamenu głównym Spaghetti Carbonara Gotowa Carbonara ! Smacznego! Składniki : 35 dag boczku wędzonego 2 łyżeczki oregano 500 ml śmietany 18% 1 zółtko pieprz oraz sól makaron ( świderki lub rurki) ser żółty 15 dag Przygotowanie: Gotujemy makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. Boczek kroimy w kostkę ( wielkość dowolna
Sprawdzone przepisy kulinarneszpinaku (ok. 10 - 15 dag) 2 zabki czosnku sól, piperz 2 łyzki smietany 18 proc. 2 łyzki startego parmezanu 20 dag makaronu ( ja uzyłam penne i razowe świderki ) ser do dekoracji 2 łyzki masła 2 łyżki suszonych drobno pokrojonych pomidorów ( bez oliwy) Przygotowanie; Szpinak umyc i drobno pokroić, na patelnie wrzucic masło
Radość kipiąca uśmiechem.przyrządzam różnego rodzaju rozgrzewające zapiekanki. Makaronowe zapiekanki przyrządza się szybko, są sycące i bardzo smaczne. Szczególnie ta z kremową dynią, warzywami i parmezanem :) 200 g makaronu bezglutenowego (użyłam kukurydzianych świderków) puszka filetów z tunczyka szklanka puree z dyni dymka ze szczypiorkiem 1/4 łyżeczki wędzonej, słodkiej papryki sól i pieprz do smaku żółta cukinia 2 soczyste pomidory malinowe dymka
Mienta blogsami - wyśmienity obiadek. 1 papryka żółta 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1-2 cebule biała lub czerwona podwójna pierś z kurczaka pokrojona w kostkę 20 - 25 dkg makaronu (świderki, kokardki, muszelki, itp) 2 ząbki czosnku - przeciśnięte przez praskę 2 łyżki kaparów 2 łyżki rodzynek 1 łyżka musztardy francuskiej otarta skórka i sok z 1 cytryny
Codzienne GotowanieSobotni lekki, szybki i prosty obiad w wersji wegetariańskiej, choć myślę, że przypadnie on również do gustu mięsożercom - tak dla odmiany;) 30dkg makaronu (np. świderki) słoiczek odsączonych pomidorów suszonych w oleju ok. 280g (olej zostawić*) 2 łyżeczki gotowego zielonego pesto 1 ząbek czosnku, wyciśnięty przez praskę starty parmezan (opcjonalnie) bazylia i oregano (najlepiej świeża) orzeszki pini lub płatki migdałowe
Codzienne Gotowaniepieprz dodatkowo, aby danie było ostrzejsze dodałam łyżeczkę siekanego chili w oliwie tzw. "lazy chilli" dodatkowo dodałam łyżeczkę zielonego pesto, gdyż bardzo dobrze komponuje się z pomidorami makaron np. świderki lub ryż Cebulę drobno pokroić i przesmażyć na oliwie z pomidorów. Pomidory zmiksować z czosnkiem i ziołami, dodać do smażącej się cebuli i smażyć, stopniowo dolewając bulionu, jednak
Codzienne GotowanieDziś, bardzo proste i szybkie danie dla fanów tuńczyka. 3 garście makaronu (najlepiej świderki) 2 średnie cebule 1 duży ząbek czosnku 1 puszka tuńczyka w zalewie lub oleju 1 puszka krojonych pomidorów z puszki 2 garście czarnych oliwek 2 łyżki sosu swet chilli (opcjonalnie) sól, pieprz bazylia, oregano, paryka Ugotować makaron. Na głębiokiej patelni przesmażyć drobno pokrojoną cebulę
Codzienne Gotowanieprzygotować banalne, ale smaczne i zdrowe danie - makaron ze szpinakiem z dodatkiem bekonu na ostro. paczka świeżego szpinaku 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 papryczka chili makaron świderki kilka plastrów bekonu sól, pieprz Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu, odcedzić. Szpinak umyć i przebrać odrywając ogonki. W międzyczasie na jednej patelni usmażyć bekon (bez dodatku tłuszczu
Codzienne Gotowanie