suszona karkówka - 739 przepisów (strona:11/50)

Grillowana karkówka z wędzoną szynką. 176

Grilled pork with smoked ham. Składniki. 4 kotlety z karkówki 4 plastry prosciutto crudo 5 szt. cebula 5 dag suszone pomidory koktajlowe 0,5 szt. papryka żółta 0,5 szt. papryka czerwona przyprawa do dań Kucharek majeranek pieprz cayenne 2 ząbki czosnek 3 łyżki olej bazylia pieprz czarny papryka słodka Wykonanie. Karkówkę pokroić na 4 kotlety, rozbić, przyprawić

Kulinarny karnet Christophera
Najlepszy babciny pasztet domowy 118

mięsa można później użyć do zupy. Składniki: – 200g boczku – 200g wołowiny – 200g piersi z indyka – 200g karkówki – 1 mała pietruszka – 1 mała marchewka – 1 mała cebula – 1/4 średniego selera – 10g suszonych grzybów – 6 ziaren ziela angielskiego – 3 liście laurowe – 200g wątróbki drobiowej – 1 sucha, żytnia bułka(...)łyżeczka majeranku – 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej – 1/4 łyżeczki mielonego, czarnego pieprzu – 1/4 łyżeczki mielonego, suszonego imbiru Dodatkowo: masło i bułka tarta do przygotowania formy Boczek kroimy i układamy na spodzie dużego, szerokiego garnka. Wołowinę, pierś z indyka i karkówkę kroimy na małe kawałki (3 x 3 cm) i kładziemy na boczku. Pietruszkę, marchewkę, cebulę i selera

Be Fit Be Strong
Karczek suszony dojrzewający-pychotka 648

który znajdziecie  tutaj ,oraz inne domowe wędliny,w zakładce na pasku bocznym- Wędliny domowe     Składniki: 1,5 kg karkówki wieprzowej bez kości 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki soli + 1 łyżka soli peklowej 2 łyżki suszonego majeranku 1 główka czosnku 1/2 łyżeczki papryki czerwonej pikantnej 1/2 łyżeczki mieszanki pieprzów 1 pończocha Przygotowanie: Mięso myjemy i starannie osuszamy(...)ręcznikiem papierowym, dokładnie obtaczamy mięso w cukrze. Karkówkę przekładamy do metalowej foremki i wkładamy do lodówki na 36 godzin, z mięsa wypłynęło sporo  płynu. Po tym czasie wylewamy płyn, myjemy mięso z cukru, osuszamy ręcznikiem papierowym i obtaczamy  w mieszance soli i znowu wkładamy do lodówki na 36 godzin,  po tym czasie go opłukujemy mięso z soli

Swojskie jedzonko
Przepis z jagnięciny – marokański tagine 183

Tagine to orientalne danie jednogarnkowe, typu potrawka lub gulasz, bardzo aromatyczne i smaczne. Znajdziecie w nim mnóstwo przypraw jak kolendrę, kurkumę, cynamon i kmin rzymski. Poza tym zaostrzyłam tagine suszonym chili. Jagnięcina do mięso z wyższej półki. Sporo kosztuje ale płacimy za walory smakowe. Młoda jagnięcina jest oczywiście najlepsza, krucha i delikatna. Należy odróżnić jagnięcinę od baraniny. Mięso(...)często jemy jagnięcinę. Piekę polędwicę z jagnięciny , gotuję curry lub gulasz . Dzisiaj proponuję przepis z jagnięciny, marokański tagine. Przepis z jagnięciny -tagine Składniki: 800 g jagnięciny, karkówka 1 cebula 1 czosnek solo ½ łyżeczki suszonych chili płatków po 1 łyżeczce kurkumy, mielonej kolendry, cynamonu i kminu rzymskiego 2 łyżki pomidorowego przecieru 50 ml jabłkowego octu 300 ml wywaru z kurczaka

codojedzenia
Karkówka z grilla 158

Dzisiaj przeddzień majówki, chciałbym podzielić się moją ulubionym przepisem na karkówkę z grilla w musztardowej marynacie.   Karkówka z grilla w musztardzie. Przepis krok po kroku   Składniki:   700 g karkówki wieprzowej 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka suszonego tymianku 2 łyżeczki suszonego majeranku 3 ząbki czosnku(...)oleju roślinnego 3 łyżki musztardy miodowej (użyłem musztardy miodowej Roleskiego ) sól, pieprz czarny   Przygotowanie: Karkówkę podziel na równe plastry, przełóż do miski. Dodaj wszystkie składniki marynaty: paprykę w proszku, tymianek, majeranek, utarty czosnek. olej roślinny i musztardę miodową z polskim miodem gryczanym. Całość wymieszaj, zafoliuj i odstaw do lodówki

kuron.com.pl
Karkówka z jabłkami i żurawiną w cydrze 201

przygotować. Młodszy syn dwa razy prosił o dokładkę. Podałam ją z puree ziemniaczanym z koperkiem i surówką z czerwonej kapusty. Składniki: 1 kg chudej karkówki 1 szklanka cydru 4 małe jabłka 2 łyżki suszonej żurawiny przyprawy: sól, słodka papryka, pieprz, ziarna kminku, majeranek, rozmaryn, 4 ząbki przeciśniętego czosnku 2 listki laurowe 4 kulki ziela angielskiego 4 kulki jałowca(...)łyżki oleju Karkówkę pokroić w 1,5 cm plastry, rozbić nieco tłuczkiem. Przyprawić z obu stron i natrzeć czosnkiem. Odstawić na pół godziny do lodówki. Następnie obsmażyć z obu stron na niewielkiej ilości oleju. Przełożyć do szerokiego garnka, zalać cydrem, zrzucić ziele, listki laurowe i jałowiec i dusić pod przykryciem. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w ósemki. Dodać

Czerwień i błękit
KARKÓWKA W MARYNACIE PAPRYKOWEJ Z PATELNI GRILLOWEJ 152

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT (+ 12 GODZIN MARYNOWANIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki podstawowe: 4 plastry karkówki. Marynata: 2 łyżki oleju, łyżeczka czosnku suszonego Cykoria, łyżeczka soli, łyżeczka słodkiej papryki, łyżeczka ostrej papryki, 2 łyżeczki majeranku. Przygotowanie: Składniki marynaty mieszam. dokładnie nacieram mięso i odstawiam do lodówki (najlepiej na całą noc). Mięso

JejKuchnia
Karkówka dojrzewająca – karkówka z mangalicy 194

smaczne, poprzerastane miękkim i bardzo smacznym tłuszczem.  Karkówkę, którą użyłam kupiłam od Pana Zbigniewa Piekarskiego, z agro sandacz z Najdymowa. 1 kg schabu lub karkówki ½ szklanki cukru, ½ szklanki soli, 2 łyżki suszonych lub świeżych ziół - tymianek, majeranek, nasiona kolendry, chili, papryka Mięso oczyścić. Wymieszać sól z cukrem i ziołami. Mięso ułożyć w sporym naczyniu i obsypać dokładnie przyprawami

królestwo garów
Pieczona karkówka z cząbrem i sosem sojowym. 203

dzielę się z Wami pysznym mięsem! Smakuje rewelacyjnie zarówno na ciepło jak i na zimno !kanapka z plasterkiem tej pieczonej karkówki ...pycha! Składniki; 1 kilogram karkówki wieprzowej kilka ząbków czosnku 2 łyżki suszonego cząbru Skworcu pół łyżki suszonego rozmarynu Skworcu 1.5 łyżki soli pieprz  czerwony Skworcu słodka papryka mielona Skworcu ok 1/3 szkl. sosu sojowego 1 szkl

Radość kipiąca uśmiechem.
Roladki z karkówki z pesto, szynką, pomidorami i mozzarellą 172

Składniki na 8 roladek: 8 grubszych plastrów chudej karkówki (ok. 1,5 cm) 8 połówek suszonych pomidorów w oliwie 4 łyżki zielonego pesto opakowanie mozzarelli w kulkach 8 plastrów szynki parmeńskiej lub szwarcwaldzkiej olej do smażenia przyprawy: słodka papryka, suszony czosnek granulowany, oregano, tymianek, rozmaryn, mielony kminek, sól i pieprz Mięso umyć, osuszyć i rozbić bardzo cienko

Czerwień i błękit
Zrazy z karkówki z żurawiną 153

jest miękkie, soczyste i idealnie komponuje się ze smakiem żurawiny. Dodatkowo lista składników nie jest wielka, a do ich przygotowania nie potrzeba wielkich umiejętności. 500g karkówki wieprzowej 3 cebule 4 łyżki żurawiny suszonej 2 łyżki majeranku 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/2 litra bulion/wody 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego  mąka olej sól, pieprz Mięso pokroić w cienkie

Di gotuje
Pieczona karkówka 201

Zapraszam na aromatyczną i delikatną domową wędlinę pieczoną. Taka upieczona karkówka dobrze się kroi i wybornie smakuje. Polecam Składniki: ok. 1 kg kawałek karkówki 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu 3 łyżki przyprawy (suszone pomidory z czosnkiem) Przygotowanie: Mięso myjemy, osuszamy i nacieramy przyprawami. Wkładamy do miski i na ok. 3 godziny do lodówki. Po tym czasie przekładamy karkówkę

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Bigos zbójnicki 142

danie w chłodne dni. Polecam!       Składniki: 1 główka białej kapusty 1,5 kg kapusty kiszonej 1 kg wołowiny 1 kg wieprzowiny (użyłam karkówki) 300g boczku wędzonego 3 kiełbasy 2 cebule 100g suszonych grzybów ok 300g pieczarek 10 suszonych śliwek 1 szklanka bulionu 2 szklanki wytrawnego wina 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki musztardy (najlepiej ostrej

Blog z Apetytem
Wędlina śniadaniowa z karkówki wieprzowej 102

Domowa wędlina z pieczonej karkówki wieprzowej. Swojski wyrób bez konserwantów, jakiej nie dostaniesz w żadnej masarni. Mięso z karkówki marynowane w ziołach i przyprawach przez całą noc, później pieczone w piekarniku. Kanapka z wędliną z karkówki będzie smakowała wyśmienicie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Wędlina śniadaniowa z karkówki wieprzowej 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Wędlina Kuchnia: Polska Trudność(...)natrzyj go solą oraz pieprzem. W moździerzu przygotuj i rozetrzyj marynatę z oleju rzepakowego, słodkiej i ostrej papryki, czosnku przeciśniętego przez praskę oraz suszonego majeranku. Roztarte przyprawy oddadzą najwięcej aromatu do oleju. Marynatą natrzyj karkówkę, mięso podziurkuj patyczkiem do szaszłyków i ponownie wmasuj marynatę. Umieść mięso w naczyniu żaroodpornym, okryj przezroczystą folią spożywczą i wstaw do lodówki

ProstePesto.pl

Proponowane wyszukiwania