susz - 5290 przepisów (strona:152/353)

Penne z grillowaną cukinią i suszonymi pomidorami 101

sprawdzają się szybkie dania na bazie makaronu. W połączeniu z świeżymi, sezonowymi warzywami tworzą zdrowy i pożywny obiad. Poniżej przepis na bazie pełnoziarnistego penne z dodatkiem grillowanej cukinii i suszonych pomidorów

Milion Smaków
Lasagne z mozzarellą i suszonymi pomidorami 119

można komponować różne jej wersje. Ta z przepisu Pascala Brodnickiego pochodzi z niezawodnej książki wydanej przez Lidla. Mięso mielone w sosie bolońskim, płaty makaronu, mozzarella zapieczona na beszamelu oraz suszone pomidory w aromatycznych ziołach tworzą wyśmienitą, pobudzającą zmysły mieszankę smaku

Milion Smaków
Mini pulpeciki drobiowo ciecierzycowe 211

mógł zostać w tyle, dla niego również przygotowałam porcję, ale mini pulpecików gotowanych chwilę we wrzątku. Potrzebujemy: 1 udo z kurczaka zagrodowego, bez skóry pół jajka pół łyżeczki suszonego szczypiorku 2 łyżki mąki z ciecierzycy, ja użyłam  mąki od Indian Bazaar pół łyżeczki ziaren czarnego sezamu, ja użyłam od  Indian Bazaar , ja użyłam od  Indian Bazaar

MamaOskarka
Włoskie serce (zamiast bułek) 193

pachnie oregano i pomidorami. 450 g mąki pszennej 7 g drożdży instant 200 ml letniej wody 1 jajko 4 łyżeczki masła 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 4 pokrojone suszone pomidory 1 łyżeczka oregano Odrobina czerwonego barwnika Do miski wkładamy wszystkie składniki i zagniatamy jednolite gładkie ciasto. Ciasto przekładamy do natłuszczonej olejem miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 1 godzinę

VioletoweKucharzenie
Pstrąg po meksykańsku 165

danie jest naprawdę idealne. Dobra marynata to podstawa wszystkiego. Kto ma dziś ochotę na taką rybkę? 500 g pstrąga łososiowego Marynata: 0,5 łyżeczki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki suszonego czosnku 0,5 łyżeczki białego pieprzu 0,5 łyżeczki oregano 0,5 łyżeczki tymianku 0,5 łyżeczki ostrej papryki Otarta skórka oraz sok z 1/2 limonki 2 łyżki oleju Dodatkowo

VioletoweKucharzenie
Makaron z wieprzowiną 158

papryka 2 cebule 2 marchewki 150 g pieczarek Olej do smażenia Przyprawa do wieprzowiny 1 łyżeczka lubczyku 1 łyżeczka czerwonej ostrej papryki 0,5 łyżeczki słodkiej papryki Kilka płatków suszonego czosnku 250 ml bulionu 200 g makaronu farfalle Mięso pokroić w kosteczkę. Przyprawić przyprawą do wieprzowiny. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Cebulę i paprykę pokroić

VioletoweKucharzenie
Zupa krem z zielonego groszku 282

północnej Afryce. Jako roślina uprawna wysiewana jest prawie na całym świecie. Zielone, niedojrzałe nasiona wykorzystywane są do produkcji mrożonek i konserw, natomiast żółte i dojrzałe nasiona poddawane są procesowi suszenia (wykorzystujemy je m.in. do grochówki ). Groszek to warzywo strączkowe, które dostarcza sporo pełnowartościowego białka (6,8 g w 100 g produktu). Weganie i wegetarianie szczególnie powinni pamiętać

W kuchni Katie
Wielkanocne rolady drobiowe z chrzanem i żurawiną 222

ciepło i na zimno. potrzebujemy: nadzienie - 2 łyżki bułki tartej - czubata łyżka chrzanu (najlepiej żeby był ostry, ew można utrzeć odrobinę świeżego i zmieszać ze słoikowym) - kawałek masła - suszoną żurawinę W misce/pojemniku wymieszać bułkę tartą, chrzan i masło na jednolitą, gęstą masę. Całość powinna być gęsta i miękka (trzeba nią nasmarować mięso). mięso - drób (ja użyłam dwóch piersi z kurczaka

Szybko Tanio Smacznie
Szybka pizza na cieście francuskim 514

boczku wędzonego parzonego  - świeże kolorowe papryczki chili - pół kostki sera sałatkowego typu feta  Na sos pomidorowy:  - 1 puszka pomidorów z puszki - mały słoiczek koncentratu pomidorowego  - suszony tymianek, bazylia - 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne -1/2 łyżeczki soli - świeżo mielony pieprz  - 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia  Do dzieła! 1. Rozgrzewamy piekarnik

Sajkofanka smaku
Kurczak ze śliwkami 109

Kurczak w nowej odsłonie. Proponuję pyszne danie  KURCZAK ZE ŚLIWKAMI   . SKŁADNIKI: podudzie z kurczaka cebula biała i czerwona 10 śliwek suszonych 2 łyżki powideł śliwkowych 4 łyżki ketchupu pikantnego 4 łyżki masła 4 łyżki octu winnego przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, oregano WYKONANIE: podudzie przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem i smażyć na maśle z cebulą aż do zrumienienia

Kuchnia Beaty
Makaron z sosem grzybowym i kiełbasą. 155

bardzo szybki obiad, który można przygotować wcześniej i będzie smaczny. SKŁADNIKI: 1 paczka makaronu świderki garść suszonych grzybów parka kiełbasy wędzonej 200 ml. śmietanki słodkiej 18% 2 łyżki masła klarowanego 1 mała cebula sól, pieprz, vegeta WYKONANIE: makaron ugotować, grzyby namoczyć ( 1 godz. - można to zrobić dzień wcześniej), pokroić drobno, smażyć na rozpuszczonym maśle na małym ogniu, dodać pokrojoną

Kuchnia Beaty
Sznycle drobiowe w super panierce. 317

łyżki mąki pszennej 1 jajko żółty starty na grubych oczkach ser 10 dag. prażone nasiona dyni lub słonecznika zupa cebulowa knorra sól, pieprz,  1/2 łyżeczki Kamis "suszone pomidory, bazylia z czosnkiem"   WYKONANIE: Piersi pokrój pod skosem w cienkie plastry, delikatnie ubij, z podanych składników przygotować ciasto, tuż przed smażeniem dodaj drobne posiekane oregano i pestki dyni, sznycle zanurzyć

Kuchnia Beaty
Pyszne grzanki 178

jajko szynka pokrojona w paski starty ser na grubych oczkach około 10dag. mały pomidor i ogórek kiszony pokrojony w kostkę lub paski ulubione przyprawy: sól, pieprz z moździerza, kamis :suszone pomidory z bazylią i czosnkiem   2 łyżki masła klarowanego lub oliwy z oliwek  WYKONANIE: wszystkie składniki oprócz chleba oczywiście mieszamy (ciasto), kromki chleba pojedynczo  moczymy

Kuchnia Beaty
Rolady wieprzowe-2 169

podniebienie - szukam inspiracji na nowe farsze- dziś kolejny przepis! SKŁADNIKI: 7 rozbitych plastrów schabu (grubość około 1cm.)  przyprawa do wieprzowiny ketchup  sól, pieprz FARSZ: 7-8 śliwek suszonych 1/2 małej papryki czerwonej około 10dag. boczku wędzonego około 10 dag. szynki wędzonej 1 mała cebula czerwona 7-8 małych korniszonów w zalewie pomidorowej (myślę, że ogórki konserwowe też będą

Kuchnia Beaty
Paszteciki z kapustą i grzybami. 166

łyżeczki cukru, 7 łyżek kwaśnej kremówki(ja użyłam śmietany 18%), 7 dag. drożdży, FARSZ: około 1/2 kg. kapusty kiszonej ( ja zużyłam cały słoik z moich zapasów), 20-30 dag. suszonych grzybów leśnych, namoczonych dzień wcześniej, 1 mała cebula, 1-2 łyżek  masła, przyprawy:sól, pieprz, vegeta. WYKONANIE: ciasto: mąkę i tłuszcz siekamy, cukier, śmietanę i drożdże łączymy, zostawiamy

Kuchnia Beaty

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję