Buraki lubię pod każdą postacią, zarówno na zimno z dodatkiem chrzanu, jak i na ciepło z cebulką. Jest to oryginalny przepis mojej mamy, troszkę "odchudzony:, ponieważ
Kopystką po garachDanie wegańskie. Wystarczy kilka składników i obiad gotowy. SKŁADNIKI: Kalafior Pulpa pomidorowa (przepis znajdziecie TUTAJ: https://kopystkapogarach.blogspot.com/2016/09/pulpa-pomidorowa.html :0 lub puszka pomidorów Cebula 2 ząbki czosnku
Kopystką po garachSKŁADNIKI: woreczek ryżu Basmati Masło (ok. łyżki) Świeża szałwia Sól PRZYGOTOWANIE: Ryż gotujemy na sypko. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy listki szałwii. Żeby wydobyć aromat, szałwia
Kopystką po garachMarchew, jedno z moich ulubionych warzyw. Przyrządzoną w ten sposób, mogłabym jeść codziennie. SKŁADNIKI: 5-6 dużych marchwi Łyżka masła Gałązka lubczyku lub maggi w płynie
Kopystką po garachWigilia zbliża się wielkimi susami-ani się obejrzymy a będzie 23 grudnia- wtedy nie wiadomo za co najpierw się zabrać. Chcąc oszczędzić Wam nerwów-proponuję już
Kopystką po garachZapewne każdy z nas kupił kiedyś sos tatarski. I jak Wam smakował? Czy oprócz masy majonezowej znaleźliście coś więcej? SKŁADNIKI: 2 ogórki konserwowe 1/2 słoiczka
Kopystką po garachIdealna na niedzielny obiad-do wszelkich pieczeni, zrazów, roladek itd. SKŁADNIKI: Mała główka modrej kapusty Ocet (3 łyżki) Miód Kminek ( 1 łyżeczka) Sól Kawałek smalcu
Kopystką po garachNie wyobrażam sobie Świątecznego obiadu, bez takiej kapusty. Pasuje do każdego rodzaju mięsa. Czasami podaję ją tylko w towarzystwie poznańskich szagówek (kopytek), okraszonych skwarkami z boczku
Kopystką po garachCzasami jest tak,że wracasz do domu, szczęśliwa bo kotlety już panierowane czekają tylko na usmażenie-otwierasz lodówkę i (oprócz kotletów)tylko ogórki i koperek :) Ten
Kopystką po garachKiszonki-zbawienne na trawienie, poprawiają perystaltykę jelit, wspomagają odchudzanie, zawierają wiele witamin z grupy B oraz C,A,E,K. Dlatego powinno się jeść kiszonki:) Wystarczy
Kopystką po garachKolejna odsłona gruzińskiej kuchni,którą jestem zafascynowana tak samo, jak krajem, ludźmi, przyrodą. Dziś bardzo popularna gruzińska przystawka, szybka w przygotowaniu i bardzo wyrazista w smaku
Kopystką po garachPierwszy raz ten rarytas jadłam dawno,dawno temu, kiedy liczenie kalorii było mi bardziej obce,niż wiedza o np. zasadach dynamiki Newtona. Byłam zachwycona kremowym smakiem
Kopystką po garachMyśl o tym, ze wiosna już może za rogiem napawa mnie optymistycznie i sprawia, że więcej zaczęłam sięgać po lekkie sałatki niż ciężkie i gorące dania
Z Majeczką w kuchniPewnie i Wy zabieracie lub szykujecie jedzenie do pracy – oto kilka pomysłów na Lunchbox’y do pracy dla mojego męża. Nam
KuchniaWeDwoje.plW ziołolecznictwie roszponkę (inaczej kozłek sałatka, rapotynka, rapunkuł, raszpanka lub roszpunka) stosuje się, by poradzić sobie z wiosennym przesileniem. Jeśli więc po zakończeniu zimy pojawią się
mojewypiekiinietylko