stoi na przeszkodzie, by posypać całość posiekaną (lub, jak ja z lenistwa nawet nie..) natką pietruszki. Można również podawać z dodatkami na oddzielnym talerzu; mnie najlepiej smakuje z surówkami z czerwonej i białej kapusty. Potrawa może i lekko absorbująca, ale są dni, kiedy można odpuścić sobie zwykłe kartofle z byle breją. ;] Mam to szczęście, że mnie nie zaabsorbowała zbytnio
Kuchenna Kontrrewolucyatalerzach/w miseczkach wcześniej układamy kopy ryżu. W ten sposób, gdy będziemy nakładać porcję dania sos nie rozleje się bezsensownie po talerzach, a przyprawi ryż. Podawać można przykładowo z surówką z marchewki i kapusty. Zażerałam się
Kuchenna Kontrrewolucyawarzywami, warzywa są wystarczająco słone; przyprawione wręcz idealnie. Na talerzach układamy po kawałku mięsa z cebulą i marchewką, a zaraz obok układamy wyłowioną porcję ziemniaków. Ja podaję z tradycyjną surówką z kiszonej kapusty
Kuchenna Kontrrewolucyastopni przez pół godziny. W zależności od piekarnika, czas ten może się wydłużyć lub skrócić, jednak ser powinien się lekko roztopić, a mięso przyrumienić. Ja podaję z frytkami oraz surówką z pomidorów i ogórków z koperkiem, w sosie winegret. Eksperyment niezwykle udany, polecam
Kuchenna Kontrrewolucyagodziny. Smak herbaty jest delikatnie wyczuwalny, jednak nie nachalny. Sos można zagęścić podsmażoną na maśle mąką i polać nim całe danie. Ja podaję je z frytkami i moją ulubioną surówką. Potrawa gościła dziś u nas po raz pierwszy, ale pewna jestem, że nie ostatni
Kuchenna Kontrrewolucyaokoło godziny, w zależności od sprzętu. Mięso powinno być kruche, a jabłka rozgotowane tak, by razem z sosem z mięsa stworzyły samoistnie pyszna zalewę. Ja podaję z sezonową surówką i pieczonym ziemniakami. Najlepsze
Kuchenna Kontrrewolucyaukładamy plaster ananasa. Zamknięte wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez około 40 minut. Piersi podajemy polane sosem z plastrem ananasa. Najlepiej smakują z frytkami i surówką z kapusty
Kuchenna Kontrrewolucyastopni i pieczemy do miękkości mięsa (około godziny). W czasie pieczenia należy mięso w naczyniu kilka razy przewrócić. Podajemy pokrojone w plastry na półmisku, przykładowo z ulubionym sosem i surówką o raz frytkami
Kuchenna Kontrrewolucyanich boczek i polewamy sosem, który można zagęścić zasmażką z mąki i masła. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Najlepiej pasował mi ogórek kiszony, ale może być to również kwaśna surówka z kapusty
Kuchenna Kontrrewolucyakamionkowym naczyniu i pieczemy w 180 stopniach przez około godzinę, do uzyskania rumianej skórki. W czasie pieczenia, mięso należy polewać sosem powstałym z wytopionego tłuszczyku. Podajemy z ulubioną surówką i pieczonymi ziemniakami lub żurawiną
Kuchenna Kontrrewolucyaczas polewać powstałym sosem. Około kwadrans przed końcem, z mięsa zdejmujemy folię i pozwalamy mu dopiec się z wierzchu. Danie podajemy na gorąco, polane ciepłym, ziołowym sosem, z sezonową surówką i pieczonymi ziemniakami
Kuchenna Kontrrewolucyamasło i łyżeczkę cukru. Marchewkę grillujemy do momentu, aż woda odparuje, najlepiej na niezbyt wielkim żarze, by dokładnie zmiękła, a by nie było potrzeby ciągłego uzupełniania płynu. Do tego surówka ze świeżego, zielonego ogórka i pomidorów przyprawionych sosem vinegret... Niebo w gębie
Kuchenna Kontrrewolucyarównież z wierzchu, równomiernie roztopionym masłem. Gotowe kleftiko przekładamy do naczynia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Zapiekamy je około 40 minut z góry i z dołu. Podajemy z sezonową surówką i zimnym napojem. Chrupiące i ciekawie wyglądające danie, które z pewnością zrobi furorę na przyjęciach. ;) Z sakiewkami, polecam podawać w sosjerce sos czosnkowy. Powinien nadać daniu bardziej wyrazisty smak
Kuchenna KontrrewolucyaKażdy z nich moczymy najpierw w roztrzepanym jajku, po czym obtaczamy w pokrojonych kawałkach chleba. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy na nim kotlety do zrumienienia. Podajemy z pomidorami, surówką z kapusty i frytkami
Kuchenna Kontrrewolucyaminut. Po tym czasie zdejmujemy folię i podlewamy golonki powstałym sosem. Zapiekamy kolejnych 40 minut pod folią, co jakiś czas podlewając mięso. Podajemy gorące, na sałacie lodowej z surówką z rzodkiewki oraz ziemniakami pure
Kuchenna Kontrrewolucya