surówka - 20359 przepisów (strona:680/1358)

Schabowe plastry na kapuście kiszonej 157

Doskonały pomysł na obiad - surówka robi się z mięsem. Propozycja nie tylko na schab, ale i drób - np. udka i skrzydełka z kurczaka. Polecam na pyszny obiad :)   Składniki: 1/2 kg schabu bez kości 1/2 kg kapusty kiszonej 1 duża marchewka 3 łyżki oliwy z oliwek kilka liści laurowych kilka ziarenek ziela angieskiego do smaku: przyprawa uniwersalna gałka muszkatołowa sól

Kolorowy Przepisownik
Surówka z młodej zielonej kapusty 139

Dzisiaj przepis na niezastąpiony wiosenny dodatek do dań czyli surówkę z młodej zielonej kapusty. Bardzo zdrowa i równie smaczna. Bardzo dobrze pasuje do wszelkich dań mięsnych. Możecie przygotować na zapas - zachowuje świeżość przez kilka dni (przechowywana w lodówce

Milion Smaków
Camembert panierowany z patelni 201

przygotować to danie potrzebny jest minimalny nakład pracy oraz umiejętności kulinarnych. Warto zawsze mieć go w lodówce i wykorzystać, gdy czas goni. Jeżeli podamy go z pieczonymi ziemniakami i surówką okaże się sycącym obiadem. Świetnie komponuje się również z konfiturą żurawinową

Milion Smaków
Cykoria zapiekana z szynką i serem 203

sera pasuje w zasadzie do większości dań "na słono", więc tutaj też musiało się sprawdzić. Jedyny dylemat jaki został na koniec to czy podawać danie z surówką, czy bez, skoro składa się głównie z warzywa

Milion Smaków
Wiosenna surówka z sosem miodowo - musztardowym 125

Surówka, która jest symbolem wiosny. Świeże warzywa, które pojawiają się o tej porze roku i których brakowało nam przez całą zimę oraz delikatny słodko-ostry sos, który podkreśla ich smak. Świetnie się sprawdza jako dodatek do wielu dań

Milion Smaków
Kurczak z fetą 227

dokładamy pokruszone kawałki sera feta. Naczynie przykrywamy folią aluminiową. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika pieczemy 50 min. w 180 stopniach C. Podajemy z ugotowaną kaszą bulgur z vermicelli oraz dowolną surówką . Smacznego

kgwjanczewo
Surówka z młodej kapusty. 266

Właśnie teraz jest czas na najlepszą młodą kapustę. Moim ulubionym daniem z jej jest surówka z młodej kapusty z dodatkiem jabłka, marchewki i koperku. Smakuje po prostu pysznie, a do tego jest mega łatwa w przygotowaniu! Zapraszam! Składniki: 1/2 główki młodej kapusty 1 średnia marchew 2 jabłka 3 łyżeczki koperku 2 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki octu 1/4 łyżeczki soli

Kuchnia Łukasza
Polędwiczki wieprzowe faszerowane musem drobiowym 241

minut obracamy je. Po wyjęciu, zanim polędwiczki pokroimy, odstawiamy je na ok. 10 minut, aby soki się wchłonęły. Polędwiczki wieprzowe faszerowane musem drobiowym podajemy do obiadu, z ulubioną surówką i dodatkami (kasza, ziemniaki, ryż, kluski śląskie). Pokrojone w cienkie plastry będą wspaniałą wędliną do kanapek. Miękkie, soczyste i bardzo aromatyczne. Na niedzielny obiad, kolację… i nie tylko. Smacznego. Moje Polędwiczki

mojewypiekiinietylko
Mięsny hot dog 266

cienkim kotletem. Wszystko razem uformować tak , aby parówka była schowana w środku. Smażyć na tłuszczu i obracać kotlety, aby były rumiane z każdej strony. Podawać np z ziemniakami i surówką

O kuchni z uczuciem
Topinambur z piekarnika 284

Topinambura udało mi się zdobyć po raz pierwszy i to nie zimą, bo to ponoć zimowe warzywo, ale właśnie teraz w maju. Część upiekłam w piekarniku, z części zrobiłam surówkę. Na surowo był tak smaczny, ze można go spokojnie schrupać jak kalarepkę. Upieczony z orzechami włoskimi był pysznym uzupełnieniem drugiego dania. Składniki: topinambur 2-3 bulwy garść orzechów włoskich

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
żeberka po chińsku 270

przykryciem do pieca nagrzanego do 180 stopni. Trzymamy w piecu około 90 minut. W połowie pieczenia odwracamy a na ostatnie 15 minut odkrywamy. Całość można podać z ryżem i surówką z ogórka. Ogórka kroimy w paski, solimy i polewamy łyżeczka octu ryżowego. Po wymieszaniu posypujemy sezamem

Lubczyk i Wanilia
Kotlety drobiowe 214

Dobrze wyrabiamy mięso. Zmoczoną dłonią formujemy kotlety. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Najpierw duży ogień, jak się zetną, zmniejszamy i smażmy z obu stron, na małym ogniu. Podajemy np z . Surówka z czerwonej kapusty SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
"Krokieciki" ziemniaczane z mięsem 357

wtedy pierwszego dnia możemy zjeść sobie kluseczki gotowane a drugiego - obsmażane). Do tego dwie różne suróweczki i mamy urozmaicone menu :) Ja swoje "krokieciki" podałam z jedną z moich ulubionych surówek - szybką i prostą, a do tego bardzo smaczną: Marchewka z chrzanem 1 marchewka 1 łyżeczka chrzanu (daję trochę więcej) 1 łyżeczka majonezu

Kto ugości moich gości?
Łosoś z cytryną i koperkiem 193

być dużo. Obsypujemy solą, pieprzem i koperkiem. Odstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę.  4. Filety smażymy na patelni grillowej, grillu elektrycznym lub piekarniku do zarumienienia. Podajemy z surówką i pieczonymi ziemniakami

Szefowa kuchni
Kurczak z panierką amarantusowo-zaatarową 206

obtaczać w jajku, a potem w panierce z amarantusa i zaataru. Smażyć na rozgrzanym oleju. Kotlety podawać np. z aromatycznym puree z pieczonej marchewki i kalafiora . ---------- Podobne: Kotlet z surówką z selera Roladki z amarantusa Rolady drobiowe z pieczonymi frytkami

Weekendy w domu i ogrodzie