surówka - 20359 przepisów (strona:666/1358)

Rewelacyjny – SOS CZOSNKOWY 182

króluje u mnie od lat. Stał się niezbędny do mięs z grilla, sałatek, surówek, bułek, pizzy i innych potraw. Jeżeli macie swoją” druga połowę”, warto pamiętać o tym aby spożywać czosnek razem, wówczas unikniecie sytuacji, że tej drugiej osobie będzie przeszkadzał zapach. Składniki: 3 spore łyżki majonezu 3 spore łyżki gęstego jogurtu naturalnego ¼ łyżeczki cukru ½ łyżeczki soli ¼ łyżeczki pieprzu

Smaki Ewy
Łosoś zapiekany w cieście francuskim ze szpinakiem 168

górze w cieście robimy małe otworki aby ewentualna para miała gdzie się wydobywać. Łososia pieczemy na nagrzanym piekarniku, zgodnie z napisem na opakowaniu ok. 20 minut. Podajemy z surówkami. Pycha. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Pstrąg łososiowy pieczony z koperkiem i masłem 219

przygotować np. ziemniaki do obiadu. Pstrąga pieczemy w temp. 180 o C przez ok. 15 minut. Dzięki foli aluminiowej łatwo rybę można umieścić na talerzu. Podajemy z ziemniakami i surówkami. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Sandacz smażony na oleju kokosowym w otoczeniu pikantnego puree 202

ubrać rękawiczki ) Papryczkę bardzo drobno kroimy i dodajemy razem ze śmietaną do ugotowanych ziemniaków. Całość wyrabiamy tłuczkiem do ziemniaków.  Usmażonego  sandacza podajemy z puree z ziemniaków i surówkami. Dobrze do tego pasuje marchewka z groszkiem na gęsto. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Smażony pstrąg na maśle z chrupiącą skórką 175

stron aż skórka będzie przyrumieniona. Ważne jest aby użyć masła klarowanego gdyż ma wysoki próg dymienia i nie będzie się przypalać na patelni. Usmażonego podajemy z ziemniaczkami i surówkami. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date

Smaki Ewy
Cordon bleu – klasyka kotleta 195

pieprzem. Na każdego kotleta kładziemy plaster sera i szynki. Składamy drugą polową kotleta. Obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy z surówkami. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Smaki Ewy
Dorsz atlantycki w piwnym cieście 152

przyprawą do ryb i pozostawiamy do zamarynowania na około 30 minut. Po tym czasie zanurzamy dorsza w gęstym cieście, wyjmujemy i smażymy z obu stron. Podajemy na ciepło z surówkami i ziemniaczkami. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Smaki Ewy
Kaszanka w roli głównej 352

wsypujemy łyżeczkę soli.  Ugotowane ziemniaki odcedzamy, ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków. Kaszankę można doprawić solą oraz pierzem świeżo mielonym. Kaszankę podajemy na gorąco z ziemniakami posypanymi świeżym koperkiem razem surówką z czerwonych buraczków lub kiszonym ogórkiem. Smacznego

kgwjanczewo
Schab w sosie barbecue z jabłkami 216

jabłkami i cebulką. Mięsko wyszło bardzo smaczne, a dodatek sosu barbecue fajnie podkreślił jego smak. Nadaje się świetnie jako obiad z ziemniakami i surówką jak również jako mięso na kanapki Post Schab w sosie barbecue z jabłkami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Co jeść w podróży? 181

było odwrotnie.  Co jeść w podróży? Kupować "gotowce" na dworcach czy stacjach benzynowych, a może przygotować w domu świeży, własnej roboty prowiant? Chrupiące tosty z wędzonym serem Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Focaccia z czarnuszką i majerankiem Focaccia

Moja smaczna kuchnia
Piątkowe Inspiracje - Fasolaczki 202

mielone z fasoli będą świetną alternatywą dla zwykłych, tradycyjnych kotletów. I tak powstały nasze fasolaczki. Doskonałe na ciepło i zimno. Można je podać jako dodatek do np. ziemniaków i surówki lub jako samodzielne danie. Dzieci oczywiście pomagały przy przyrządzaniu a potem zjadły ze smakiem. 2 szklanki ugotowanej fasoli typu jaś pół cebuli ząbek czosnku 4 łyżki ugotowanych płatków ryżowych (równie

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Karkówka duszona z kurkami 212

klarowanym. Do całości dodajemy pokrojone kurki, chwilę razem podsmażamy i zalewamy winem. Dusimy pod przykryciem ok 10 min. dodajemy śmietanę, podgrzewamy. Posiekaną natkę dodajemy do potrawy, mieszamy. Podajemy z surówką i kopytkami. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding

R'n'G Kitchen
Kurczak na butelce piwa podany z Pilsnerem 254

chrupiąca. Jest to dobra alternatywa dla kurczaka z rożna, a może nawet i lepsza. Kurczaka możemy podać z pieczonymi ziemniakami i warzywami, frytkami belgijskimi , pieczywem, czy też ryżem i surówką. U mnie dodatkiem były pieczone ziemniaki i warzywa oraz sałatka z mini groszku. Sceptykom zaręczam, że w gotowym kurczaku w ogóle nie czuć piwa, ponieważ alkohol podczas pieczenia wyparuje. Oczywiście

mojewypiekiinietylko
Pierogi z kurkami i mozzarellą 238

kurkowym. Wstaw wodę, dobrze ją osól i zrobione pierogi gotuj do wypłynięcia i jeszcze 1 minutę. Wykładaj na posmarowaną delikatnie blachę. Podawaj soute lub z podsmażonym boczkiem, lub z surówką lub po prostu podsmażone na maśle. Pierogi zanim ugotujesz, możesz również zamrozić, układając je na posypanym spodzie np talerza mąką, a gdy się zmrożą do woreczka i na późniejsze wieczorki

Pasje Jolki
Pieczonka domowa (mój pomysł) 277

polewamy całość leciutko oliwą (opcja bez masła) i wstawiamy do piekarnika, aż ziemniaki zmiękną. Wtedy wyciągamy formę i całość mieszamy, odstawiamy na 5 minut i podajemy z dowolną surówką lub mizerią. Jeśli chcemy dodać masła zamiast oliwy – pomijamy dolanie oliwy w trakcie pieczenia i kiedy ziemniaki zmiękną, wystawiamy formę, dodajemy trochę masła, potem mieszamy, odstawiamy i jemy ;) BOSKA

Tradycyjna kuchnia inaczej