surówka - 20359 przepisów (strona:655/1358)

Zrób to sam. Ocet jabłkowy 209

Ocet jabłkowy jest u mnie w domu zawsze. Używam go do sosów sałatkowych , doprawiania surówek i różnych dań a nawet do napojów. To produkt naturalny, z przyjazną naszemu organizmowi florą bakteryjną, po prostu zdrowy. Żadnej chemii, żadnych sztucznych dodatków i zamiast kupować zróbcie go sobie sami. Zrobienie octu jest bardzo proste a właściwie to on się sam robi. Stoi sobie

Smaczna Pyza
pyszne grillowane schabowe z czosnkiem niedźwiedzim... 276

koniec nakryć pokrywką i na mniejszym ogniu pod przykryciem grillować po 3 minuty z każdej strony grillowane schabowe są kruche, delikatne - można podać do pieczywa, ziemniaków, frytek i z surówkami..................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kiełbasa gotowana do chleba i nie tylko 1212

skarb. Smakuje obłędnie, robi się szybko potem szybko znika. Polecam również wszystkim na diecie. Ta kiełbasę używam do chleba ale można również podać jako danie obiadowe z ziemniaczkami i surówką. Zrobicie? zachęciłam? Kiełbasa gotowana do chleba i nie tylko. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kuskusowe kuleczki 184

kaszkę wymieszać z serem i śmietaną, doprawić do smaku. Formować kulki wielkości brzoskwinki i panierować w bułce tartej. Smażyć na tłuszczu przed podaniem. Kuleczki podałam z nadziewaną papryką i surówką

Gotowanie jest łatwe
Bitki wieprzowe i sos pieczarkowy 159

doprawić do smaku solą pieprzem, majerankiem i chili, dodać trochę sosu od mięsa, podprawić śmietaną wymieszaną z mąką kukurydzianą i zagotować. Do potrawy podałam ziemniaczki krojone w sprężynkę i surówkę z cykorii z bakaliami

Gotowanie jest łatwe
Kuskus ze szczypiorkiem a'la omlet 176

wymieszać z jajkiem i szczypiorkiem . Na Patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu wyłożyć masę i rozklepać. Przypiec na wolnym ogniu, obrócić i przysmażyć drugą stronę. Podać na śniadanie z sosem lub surówką

Gotowanie jest łatwe
Sajgonki z kuskusem i mięsem 214

Doprawić sosem sojowym, dodać jajka i wymieszać. Papier ryżowy moczyć w wodzie i na każdy nakładać łyżkę nadzienia, zawijać tradycyjne sajgonki. Smażyć na złoty kolor przed podaniem. Podawać z surówką i sosem sojowym lub słodko kwaśnym

Gotowanie jest łatwe
Szaszłyki z cykorią z piekarnika 191

resztą marynaty i piec ok 45 min w temp 200 st lub piec na grillu od czasu do czasu smarując. w piekarniku wystarczy szaszłyki polać 1 raz. Podałam z surówką i pieczonymi ziemniaczkami

Gotowanie jest łatwe
Schab z wędzonym serem 176

panierowaniem  obsypać schab odrobiną sera i panierować tradycyjnie w mące, jajku i bułce.  Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na wolnym ogniu. przed podaniem ponownie posypać serem . Podawać z surówką z kiszonej kapusty i ziemniakami z wody

Gotowanie jest łatwe
Udka duszone z suszonymi jabłkami 187

podlać rosołem, dodać uszone jabłka, drobno posiekaną cebulę i przyprawy. Dusić do miękkości. Udka wyjąć a sos zmiksować i dodać śmietanę. Podawać z ryżem (MOJA PROPOZYCJA)   i bukietem surówek

Gotowanie jest łatwe
Miodowe żeberka z piekarnika 158

folią aluminiową, Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st ok 30 min , następnie zdjąć folię i przyrumienic, przez jeszcze ok 15 min. Podawać z młodymi ziemniaczkami z koperkiem i surówką z botwinki

Gotowanie jest łatwe
Filet z indyka faszerowany żurawiną i sliwkami 173

godzinę, Rozerwać i rozchylić folię aluminiową i wstawić jeszcze na ok 15 min w celu zrumienienia mięsa. Można podać jako obiad z pieczonymi ziemniaczkami, sosem żurawinowym i surówkami. Opublikowany

Gotowanie jest łatwe
Medaliony z piersi kurczaka w ziarnach sezamu i dyni 170

posypkę. Maczać z obu stron i na wolnym ogniu smażyć na złoty kolor po ok 3-4 min z każdej strony.  Podawać z młodymi ziemniaczkami z koperkiem i surówką z sezonowych sałat

Gotowanie jest łatwe
Gulasz otoczony fasolkami 198

dodać pokrojoną w kostkę paprykę i dusić ok 40 min z przyprawami, w razie potrzeby dolać odrobinę wody.  Gotowy gulasz układać w gniazdku z długich fasolek , podawać z surówką i ziemniakami z wody

Gotowanie jest łatwe
Udziec indyczy w sosie śliwkowym 157

czasu do czasu obracać mięso. Kiedy mięso będzie juz miękkie, wyjąć je a sos zmiksować przy pomocy blendera. Mięso pokroić w plastry, podawać z frytkami i sałatką lub surówką. Polać sosem śliwkowym

Gotowanie jest łatwe